Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 09/19/2019 in Event Comments

 1. 8 points

  until

  Ανακοίνωση λοιπόν Άντε να το πάρει το ποτάμι... Το θέμα του 52ου Διαγωνισμού είναι: 😁 η μήπως αυτό… Πώς κολλάει τώρα η φέτα με το πιεσόμετρο και το μπαλκόνι της Ιουλιέτας στην Μπολόνια; Καλά μαντέψατε. Το θέμα είναι: Απαγόρευση Αρκετά επίκαιρο αλλά και αρκετά γενικό νομίζω, οπότε μην περιοριστείτε στην απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας (το οποίο είναι απολύτως αποδεκτό). Μερικά απλά παραδείγματα για να δούμε πόσο γενικό μπορεί να γίνει το θέμα: - Παιχνίδια σε escape room που πάνε στραβά (π.χ. απαγόρευση εξόδου) - Βιβλιοθήκες που απαγορεύουν την πρόσβαση σε αρχαίους τόμους - Απαγόρευση εισόδου στο μαγεμένο δάσος - Απαγόρευση εισόδου σε μια σχολική παρέα - Απαγόρευση σε μάγο να τρώει τυρί γιατί ανεβάζει πίεση όταν κάνει fireball - Απαγόρευση συμμετοχής σε διαγωνισμό συγγραφής λόγω παράβασης των κανονισμών - Απαγόρευση σε μια ψυχή να αναπαυθεί - Απαγορευμένη αγάπη Γράψτε μια ιστορία για τους υλικούς, ψυχικούς, ψηφιακούς, μαγικούς τοίχους που μόνοι μας υψώνουμε ή μας υψώνουν άλλοι. Όπως πάντα, έτσι και τώρα, το θέμα πρέπει να είναι καθοριστικό για την έκβαση της ιστορίας. Μας νοιάζει η απαγόρευση και πώς αυτή επηρεάζει το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, πώς το αλλάζει και πώς το εξελίσσει. Ελπίζω να φέρει έμπνευση για ωραία πράγματα και να πω ότι απαγορεύεται η παράβαση των κανονισμών των Διαγωνισμών, στους οποίους ρίχνουμε χοντρό διάβασμα εδώ. Απαγόρευση λοιπόν. Verboten, πως το λένε😉 Καλή έμπνευση. Cheers
 2. 7 points

  until

  Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή το βράδυ λήγει η διορία για την ψηφοφορία του διαγωνισμού. Οπότε, οι συγγραφείς και όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία, να το έχουν στο νου τους, επειδή δεν έχει μείνει πολύς καιρός.
 3. 7 points

  until

  Ίσως, επαναλαμβάνω, ίσως γράψω. Νομίζω ότι στο 5ο account του Βαγγέλα πρέπει να του κάνουμε γενέθλια με κεράκια και τα ρέστα. Και στο τέλος να διοργανώσει έναν διαγωνισμό αυτός μόνος του με όλα τα Accounts του (από τα οποία, με κάποιον μαγικό τρόπο, θα καταφέρει πάλι να χάσει και να βγει τελευταίος. Θα έχω DiscoVolantosception).
 4. 7 points

  until

  Στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 112,5 βρίσκεται η Roubiliana με το διήγημα ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΜΟΥ. και στην πρώτη θέση με βαθμολογία 132 βρίσκεται o South of Heaven με το διήγημα Happier than thou. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νικητή άλλα και σε όλους όσους συμμετείχαν στον 51ο διαγωνισμό. **Αύριο, θα δημοσιευτούν τα στατιστικά των βαθμολογιών για όλους τους συμμετέχοντες.
 5. 7 points

  until

  Άντε, να κάνει κάποιος την αρχή...
 6. 7 points

  until

  Κι εκεί που έλεγα προχθές ότι δε θα βρω κάτι να γράψω, μου ήρθαν όλα μαζεμένα. Είμαι στις 2300 λέξεις και δεν αργώ να τελειώσω. Και για να σας μπάσω λίγο στο κλίμα, το κομμάτι που μου έδωσε την αρχική έμπνευση
 7. 6 points

  until

  Πάμε λοιπόν... Στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 95 βρίσκεται η Starbuck με το διήγημα Τα Αρχικά, Μια Ιστορία της Τελευταίας Πόλης. και στην πρώτη θέση με βαθμολογία 100 βρίσκεται o Γιώργος77 με το διήγημα Ντρόντεκ. Πολλά συγχαρητήρια στον νικητή @Γιώργος77 αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες για τις όμορφες ιστορίες που μας χάρισαν! Επίσης ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους διάβασαν, σχολίασαν και ψήφισαν! Σας ευχαριστούμε όλους για τον χρόνο σας! Αύριο θα ακολουθήσουν και αναλυτικότερες βαθμολογίες. Καλή συνέχεια σε όλους και τα ξαναλέμε στον επόμενο Διαγωνισμό!
 8. 6 points

  until

  Η ιστορία με τίτλο Ντρόντεκ είναι η συμμετοχή μου στον 52ο Διαγωνισμό.
 9. 6 points

  until

  Η πόρτα άνοιξε ξανά ύστερα από πέντε μήνες. Η φωτιά άναψε και ζέστανε τους πέτρινους τοίχους. Οι καρέκλες βγήκαν απ’ την αποθήκη και στήθηκαν γύρω απ’ τα τραπέζια. Ο πάγκος ξεσκονίστηκε. Οι κανάτες πλύθηκαν και η χύτρα γέμισε νερό και μπήκε στη φωτιά. Η ταβέρνα γέμισε αρώματα μελιού, κανέλας και φρέσκιας μπύρας. Κι όταν όλα ήταν έτοιμα, μια ξύλινη ταμπέλα κρεμάστηκε έξω απ’ την πόρτα: "52ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας. Πρόσκληση ενδιαφερομένων". Ήταν, όμως, όλα έτοιμα; Μια δεύτερη αράδα από σκαλιστά γράμματα στην ταμπέλα έμενε μισή: "Θέμα Διαγωνισμού …" Γεια χαρά σε όλες και όλους! Πρώτα απ’ όλα ελπίζω να είστε όλοι καλά και υγιείς! Να περνάτε όσο καλύτερα γίνεται και κυρίως να προσέχετε. Και όσο έχετε χρόνο να γράφετε. Όπως καταλάβατε ο 52ος Διαγωνισμός πλησιάζει. Ελάτε στην ταβέρνα, καθίστε γύρω απ’ τη φωτιά και πείτε μας μια ιστορία φαντασμάτων, φαντασίας, μελλοντικών κόσμων, μυστηρίου. Κερνάμε τηγανιτά αυτιά γκόμπλιν σε σούπα από λίπος καλικάντζαρου και μαύρη μπύρα αφροζύμωτη. Αναλόγως τον χρόνο απ’ τον οποίο προέρχεται ο κάθε επισκέπτης προσφέρουμε και αντισηπτικό χεριών: 1) Ελαιόλαδο με στάχτες ευκαλύπτου, 2) Αλκοολούχος λοσιόν 70%, 3) Διάλυμα με νανορομπότ(;!) Και φυσικά προσφέρουμε ζωντανή μουσική. Σήμερα μαζί μας οι Arise From Thorns: Και για να μπαίνουμε σε κλίμα έμπνευσης, ορίστε και οι στίχοι: This is a story that will only take place in the imagination of the reader So the people, places and creatures here will be different on all accounts Let yourself become one The only one who perceives all that in a place within your own mind It is a simple transferring of imagery and atmosphere and let us go So I shall begin here Eyes closed shut and fear in my heart, I crouch low down to the ground My hands are wrapped around the back of my head to shelter my face from the cold Don't close your eyes Let yourself become one The thunder crashes within my own heart, I won't stop running Cold wet and shivering, I think of warm sun, can't open my eyes Let yourself become one The smell is that of wet leaves and fresh rain, the dark trees surround me The great warm sun only a memory, I open my eyes Θα επανέλθω με εικονίτσες, ενδεικτικές του θέματος σε λίγο. Cheers
 10. 6 points

  until

  Η τελευταία πόλη Με πολλή πολλή αγάπη
 11. 6 points

  until

  Μετά από συνεννόηση με τον Ballerond (διοργανωτή του 51ου διαγωνισμού), θα σας παρουσιάσω εγώ τα αποτελέσματα. Θα ξεκινήσω ανάποδα, από την τελευταία θέση προς την πρώτη. Στην έκτη θέση με βαθμολογία 76,5 βρίσκεται ο Unicron με το διήγημα The arc of descent. Στην πέμπτη θέση με βαθμολογία 95 βρίσκεται η Starbuck με το διήγημα Το Δώρο. Στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 101,5 βρίσκεται ο gismofbi με το διήγημα Το κατώφλι του πεπρωμένου. Στην τρίτη θέση με βαθμολογία 105,5 έχουμε ισοβαθμία, βρίσκεται ο John Ernst με το διήγημα Το μαντείο του κάτω κόσμου και ο Γιώργος77 με το διήγημα Τάρταρα. Μπορείτε (αν θέλετε) να αρχίσετε να μαντεύετε για το ποιος βρίσκεται στην 2η και στην 1η θέση. Θα σας το ανακοινώσω σε λίγα λεπτά μέχρι τις 12:20.
 12. 6 points

  until

  Στην καρτέλα του Event, είχα βάλει μέχρι τις 15 (Παρασκευή), γιατί αν έβαζα 13 (Τετάρτη) που λήγει η προθεσμία του σχολιασμού και της ψηφοφορίας -μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας- θα εξαφανιζόταν το event από τα UPCOMING EVENTS στην αρχική σελίδα. Θυμάμαι μου είχε συμβεί αυτό στον 50ο διαγωνισμό, για αυτό τον λόγο στην καρτέλα του event έβαλα μερικές ημέρες παραπάνω. Διόρθωσα στο αρχικό ποστ την ημερομηνία σχολιασμού και ψηφοφορίας, έβαλα την ίδια που υπάρχει και στην καρτέλα του Event, μέχρι Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.
 13. 6 points

  until

 14. 6 points

  until

  Εγώ είμαι στο χιλιάρικο. Πιστεύω σε κανα διήμερο να τελειώσω.
 15. 6 points

  until

  Κι εγώ έχω γράψει. Θα το διορθώσω όταν τελειώσω ένα άλλο διήγημα που γράφω.
 16. 5 points

  until

  Συγχαρητήρια Γιώργο για την πρωτιά! Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν! Συγχαρητήρια για το θέμα και τη διοργάνωση, γιατί χωρίς αυτά πολύ πιθανόν να μην υπήρχαν αυτά τα διηγήματα! Ένα μεγάααλο ευχαριστώ και πάλι που δεχτήκατε τη συμμετοχή μου! 😊 Ήδη τα σχόλιά σας με βοηθούν σχετικά με το πώς θα αναπτύξω την ιστορία μου, και αυτός ήταν ο σκοπός εξ' αρχής.
 17. 5 points

  until

  Μπράβο σε όλες και όλους, τόσο για τη συμμετοχή όσο και για τη διοργάνωση. Λίγα και καλά τα διηγήματα, ας ελπίσουμε την επόμενη φορά να μαζευτεί περισσότερος κόσμος. Να βρίσκουμε και το κουράγιο να γράφουμε, είναι μια κάποια εκτόνωση σ' αυτές τις στενόχωρες εποχές...
 18. 5 points

  until

  Καλημέρες σε όλους, καλή εβδομάδα να έχουμε! Τα ξημερώματα κατάφερα να ολοκληρώσω επιτέλους την πρώτη γραφή του διηγήματος με θέμα την Απαγόρευση! Μόνο που ξεπέρασε τις 6,000 λέξεις... Θα δω πώς θα πάει στο σουλούπωμα, αλλά αμφιβάλλω ότι θα καταφέρω να το φέρω στο κατάλληλο word count για τον διαγωνισμό. Όπως και να έχει πάντως, λέω να το ανεβάσω (είτε εντός είτε εκτός συναγωνισμού), μια και μου έχει λείψει το μοίρασμα εδώ μέσα. Σας φιλώ!!
 19. 5 points

  until

  Είμαι υπέρ κάθε διάρκειας παράτασης. Όσο πιο πολλοί διαγωνιζόμενοι - ες, τόσο το καλύτερο!
 20. 5 points

  until

  Όπως έγραψα και παραπάνω, ας είμαστε λίγο πιο ελαστικοί σ' αυτήν την περίπτωση, οπότε δεν βάζουμε κάποιο χρονικό όριο αλλά ας μην ανέβει η ιστορία την τελευταία εβδομάδα του διαγωνισμού. Δηλαδή, το αργότερο μέχρι στις 14 του Ιούνη.
 21. 5 points

  until

  Τέλεια, φανταστικά, καταπληκτικά! Εγώ ακούω chill συνήθως, οτιδήποτε άλλο με αποσπά αρκετά και ιδρώνω ακόμα και για μία παράγραφο πλέον (μήπως αυτή η λέξη είναι καλύτερα να αντικατασταθεί με αυτήν; μήπως εδώ να αφαιρέσω αυτήν την περιγραφή; τα φύλλα θροΐζουν ή χορεύουν; τι χρώμα έχει το σπίτι; είναι νύχτα ή μέρα;). Οπότε παραθέτω κι εγώ: 1. lofi hip hop radio - beats to relax/study to 2. Emancipator - Baralku full album O Emancipator είναι ο αγαπημένος μου σύγχρονος συνθέτης και μουσικός παραγωγός αυτή τη στιγμή, Αμερικάνος, με επιρροές από την αφρικανική και την ανατολική μουσική γενικότερα, πέρα από τα δυτικά του ακούσματα. Ό,τι δικό του κι αν ακούσετε, αξίζει. 💗
 22. 5 points

  until

  Βάρδους βέπω, nice! Φαντάζομαι θα του απαγορεύεται το τραγούδι στα πανδοχεία λόγω κακοφωνίας😛
 23. 5 points

  until

  Έγραψα πολύ πρόχειρα μια ιδέα που με ήρθε στο μυαλό πριν κάνα μισαώρο Ιτιπς ενυονεμ.
 24. 5 points

  until

  Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους διοργανωτές Ballerond και Dreamer, καθώς και όσες και όσους μας διάβασαν και μας χάρισαν το πολύτιμο δώρο της Κριτικής, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε λίγο καλύτεροι...
 25. 5 points

  until

  Ουάου! Σήμερα είχα και τα γενέθλιά μου και τελικά η μέρα έκλεισε με ένα τέλειο δωράκι! Ευχαριστώ πολύ παίδες και χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η ιστορία μου. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες στον διαγωνισμό και κυρίως ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να διαβάσουμε ελληνικό φανταστικό! Πολλά μπράβο σε όσους πήραν μέρος στον διαγωνισμό, σε όσους διάβασαν και ψήφισαν και φυσικά στους διοργανωτές!!! Καλή συνέχεια σε όλους μας!!!😃
 26. 5 points

  until

  He's back...
 27. 5 points

  until

  Ορίστε!
 28. 5 points

  until

  Είμαι περίπου στα μισά. Θα το παλέψω. Teaser:
 29. 5 points

  until

  ok, κατάφερα και το τελείωσα. Βέβαια θέλει τις διορθώσεις του, αλλά τουλάχιστον θα έχω κάτι έτοιμο πριν τη λήξη του διαγωνισμού.
 30. 4 points

  until

  Όντως πολύ ωραίος διαγωνισμός κ ωραίο θέμα. Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να γράψω φλασάκι. Άντε, κ κάποιοι χρωστάτε σχόλια, νομίζω.
 31. 4 points

  until

  Μπράβο Γιώργο! Μπράβο σε όλους σας, μακάρι να είμαστε περισσότεροι την επόμενη φορά!
 32. 4 points

  until

  Οι κάλπες έκλεισαν και επίσημα και οι ψήφοι μετρήθηκαν, οπότε έχουμε… Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Επειδή ως γνωστόν είμαστε ανάποδοι άνθρωποι, ξεκινάμε από την τελευταία θέση και πάμε σιγά-σιγά προς την πρώτη. Έχουμε και λέμε: Εκτός κατάταξης και δυστυχώς με 0 βαθμούς (κατόπιν μηδενισμού της συμμετοχής του, αφού δεν ψήφισε), βρίσκεται ο 4_Aces με το διήγημα Vanishing Point. Στην τέταρτη θέση με βαθμολογία 74,5 βρίσκεται η Roubiliana με το διήγημα Σοκολατένια Ποτάμια. Συνεχίζουμε σε λίγο με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, γιατί ακόμα τα μαγειρεύουμε, εεε... για να κρατήσουμε την αγωνία...
 33. 4 points

  until

  Σφυρίζω επισήμως τη λήξη και πάω να ανοίξω το ψυγείο τις κάλπες...
 34. 4 points

  until

  Τα κατάφερα! Τα κατάφερα! Τα κατάφερα; Εάν θεωρηθεί εντός συναγωνισμού (στις λέξεις τα κατάφερα, στον χρόνο δεν ξέρω) μπορείτε να βρείτε το διήγημά μου εδώ: Στίγματα Πάω να πέσω ξερή! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
 35. 4 points

  until

  Άντε, κι ο Θεός βοηθός. Ελπίζω να είμαι τουλάχιστον εντός θέματος.
 36. 4 points

  until

  Θέλω, θέλω!!!!! Την έχω ξεκινήσει, αλλά δεν πρόλαβαααααα! Υ.Γ.: Γίνεται μέχρι την επόμενη Κυριακή;;
 37. 4 points

  until

  Τα Αρχικά_Μια ιστορία της Τελευταίας Πόλης Και ναι! Έχουμε διαγωνισμό
 38. 4 points

  until

  Σήμερα που κόντεψα να πάθω νευρική κρίση από την δουλειά (τελευταίο βράδυ ευελπιστώ απόψε) ο βαρδούκος μου με κράτησε συντροφιά και έφτασα τις 1093 λέξεις. Λογικά θα με φάτε στη μάπα...
 39. 4 points

  until

  Κούκου!
 40. 4 points

  until

  Τσα!
 41. 4 points

  until

  Θενξ ε λοτ και πάλι παιδιά! Τα λέμε στον επόμενο διαγωνισμό, αν όχι νωρίτερα, οπότε πρέπει να σκεφτώ και θέμα μέχρι τότε... Όσο για τα διαδικαστικά, κάποιον από τους παλιότερους θα βρω να πρήξω😛
 42. 4 points

  until

  Θα ήθελα να προτείνω, -αν δεν έχει αντίρρηση ο διοργανωτής- παράταση της διάρκειας σχολιασμού και ψηφοφορίας μέχρι την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, έτσι ώστε να προλάβουν όσοι συμμετέχοντες δεν το έχουν κάνει να διαβάσουν να σχολιάσουν και να ψηφίσουν. Τονίζω το τελευταίο, γιατί -σύμφωνα με τους κανονισμούς- όλοι οι συγγραφείς που συμμετέχουν στον διαγωνισμό είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν, αν δεν το κάνουν, η ιστορία τους θα αποκλείεται από τον διαγωνισμό και θα μηδενίζεται η βαθμολογία τους.
 43. 4 points

  until

  Έχετε δίκιο, δεν το πρόσεξα. Ας το πάμε έως τις 15 τότε. @Dreamer αν μπορείς διόρθωσε την ημερομηνία στο αρχικό ποστ.
 44. 4 points

  until

  @Ballerond αν παίζει παρατασούλα ως τα ξημερώματα και συμφωνούν όλοι θα ήταν τέλεια. Να ξενυχτήσουμε με την άνεσή μας δηλαδή😛
 45. 4 points

  until

  Έλα, όλοι της τελευταίας στιγμής, απορώ από πού πήρατε τέτοια παραδείγματα 😛 @South of Heaven αν είναι θέμα λίγων ωρών, δίνουμε παράταση έως αύριο ξημερώματα.
 46. 4 points

  until

  Αύριο ανεβάζω κι εγώ. Στις τελευταίες πινελιές είμαι.
 47. 4 points

  until

  Πάνω στην ώρα! Η κάθοδος στον Άδη είναι μια κλασική λύση.
 48. 4 points

  until

  Λοιπόν εγώ τελείωσα! Επιμελούμαι, διορθώνω, προσθέτω, αφαιρώ και ανεβάζω!
 49. 4 points

  until

  Σε 2 ημέρες τέλειωσα. Τελική διόρθωση σε 2 εβδομάδες. Εδώ θα ήθελα να πω ότι το ότι γράφουμε και τις τρεις κατηγορίες, σημαίνει ότι μπορούμε να συνδυάσουμε δύο από αυτές... μπορεί και τρεις. Το δικό μου όταν το βγάλω μάλλον θα το βρείτε στις διάφορες ιστορίες...
 50. 4 points

  until

  Επειδή σε κάθε διαγωνισμό γίνεται συνεχώς λόγος, αποφάσισα να συμμετέχω με διαστημική περιπέτεια, ελληνικό setting. Το ονόμασα "Η κάθοδος της Ελένης Αντωνιάδου"
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..