Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 01/23/2020 in Events

 1. until
  Εφόσον αυτές τις μέρες, άγνωστο για πόσο και κάνοντας το καθήκον μας, θα περάσουμε μπόλικες ώρες κλεισμένοι και κλεισμένες στα σπίτια μας, είπαμε κι εμείς να βάλουμε το χεράκι μας ώστε να γίνουν αυτές οι ώρες πιο ευχάριστες και δημιουργικές. Γράφουμε και διαβάζουμε, λοιπόν. Το θέμα μας, φυσικά, είναι: Μένουμε Σπίτι. Γεγονότα που μας αναγκάζουν να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι, είτε είναι ορδές από ζόμπι, ή εξωγήινοι ιοί, ή πλημμύρες και παγετώνες. Πώς θα τα αντιμετωπίσουν οι ήρωές μας και ποιες θα είναι οι προτεραιότητές τους, πέρα από το χαρτί υγείας; Μπορούμε, επίσης, να διευ
  16 points
 2. until
  Η πόρτα άνοιξε ξανά ύστερα από πέντε μήνες. Η φωτιά άναψε και ζέστανε τους πέτρινους τοίχους. Οι καρέκλες βγήκαν απ’ την αποθήκη και στήθηκαν γύρω απ’ τα τραπέζια. Ο πάγκος ξεσκονίστηκε. Οι κανάτες πλύθηκαν και η χύτρα γέμισε νερό και μπήκε στη φωτιά. Η ταβέρνα γέμισε αρώματα μελιού, κανέλας και φρέσκιας μπύρας. Θέμα: Απαγόρευση Γράφουμε έως: 21 Μαΐου Ψηφίζουμε έως: 21 Ιουνίου Κανονισμοί εδώ. Κι όταν όλα ήταν έτοιμα, μια ξύλινη ταμπέλα κρεμάστηκε έξω απ’ την πόρτα: "52ος Διαγωνισμός Σύντομης Ιστορίας. Πρόσκληση ενδιαφερομένων".
  10 points
 3. until
  Ο 53ος Διαγωνισμός Διηγήματος βρίσκεται λίγες μέρες μακριά. Ξύστε μολύβια, γυαλίστε πληκτρολόγια, γεμίστε μελανοδοχεία και αναμείνατε, ο @Γιώργος77 προετοιμάζει το έδαφος. Θέμα: Λαβύρινθος Πέρας συγγραφής: 3 Νοεμβρίου Πέρας ψηφοφορίας: 4 Δεκεμβρίου Οι ψήφοι αποστέλλονται στους @Γιώργος77 και @Spark. Δείτε τους Κανονισμούς εδώ. Τα διηγήματα με σειρά συμμετοχής: ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ - Roubiliana Τα λάφυρα του νέου κόσμου - John Ernst Ο άλυτος Λαβύρινθος του Δόκτωρος Νι - Nick V. Ολέρνικα Η Μεγάλη Νύχτα - Starbuck
  4 points
 4. Η 66η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνες καλοκαιρινοί - πολυσέλιδο βιβλίο) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Θνητοί θεοί" του Richard K. Morgan. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:20 Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 65η συνάντηση. Η συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ.
  3 points
 5. Η 65η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας επιστημονικής φαντασίας) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Διαστρικός Πόλεμος" του Τζον Σκάλζι. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex και διαζώσης στο cafe Aldebaran Σόλωνος και Σουλίου 5. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 στις 18:20 Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 64η συνάντηση. Η συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ.
  3 points
 6. until
  To Camp NaNoWriMo είναι ένα παιχνίδι όπως το NaNoWriMo (speed writing event που παίζουμε δύο φορές το χρόνο, Νοέμβριο και Ιούνιο), όμως αυτή τη φορά μπαίνει στη μέση κι ο παράγων καραντίνα. Πάμε για νέες συγγραφικές περιπέτειες, τώρα που υποτίθεται πως έχουμε λίγο χρόνο παραπάνω; Χοντρικά: διαλέγουμε ένα project (να γράψω ή να διορθώσω, διήγημα ή μυθιστόρημα) και προσπαθούμε να το ολοκληρώσουμε ως τις 30/4/2020 τα μεσάνυχτα. Μεγάλο ή μικρό, δεν έχει σημασία, σημασία έχει να ολοκληρωθεί. Επειδή ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ όλο αυτό να μην πάει και του χρόνου (έλεος, δηλαδή), θα το αφήσουμε ως one-time
  3 points
 7. Η 63η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας τρόμου) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Βίλκα" της Άννας Μακρή. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex (https://www.webex.com/downloads.html/). Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 4 Απριλίου 2020 στις 18:00 Θα υπάρξει πρόσκληση για παρουσία της συγγραφέως στην εκδήλωση. Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 62η συνάντηση. Η συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ.
  3 points
 8. Η 69η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας fantasy) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Πολεμιστής των Αλτάι" του Robert Jordan. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex και δια ζώσης αν τυχόν αλλάξουν τα μέτρα της πολιτικής προστασίας. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:20 H συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ. Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 68η συνάντηση.
  2 points
 9. Η 68η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας κλασικής λογοτεχνίας) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Zoom. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 στις 18:20 H συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ. Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 67η συνάντηση.
  2 points
 10. until
  Πάμε SFF-NoWriMo; Το NaNoWriMo είναι ένα διεθνές διαδικτυακό παιχνίδι που γίνεται κάθε Νοέμβρη από το 1999 μέχρι σήμερα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίχτης να γράψει από την 1η μέχρι την 30η Νοεμβρίου μια νουβέλα 50,000 λέξεων. Το SFF-NoWriMo είναι το αντίστοιχο που τρέχουμε εδώ στο φόρουμ. Το παιχνίδι που παίζουμε εδώ, (εξ ου και ο τίτλος όχι NaNoWriMo, αλλά SFF-NoWriMo) είναι μια προσπάθεια του φόρουμ, να μαζευτούμε όλοι μαζί και να παίξουμε με το παρεάκι μας. Έχουμε φτιάξει και κλαμπ, όπου, όποιος αποκτήσει πρόσβαση θα δει ότι επικρατεί φανταστρουμφική ατμόσφαιρα. Ό
  2 points
 11. Η 67η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας τρόμου) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Η περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουόρντ" του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ. Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 στις 18:30 στο Aldebaran bar, Σόλωνος και Σουλίου 5 και μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 2020 στις 18:20 H συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ. Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 66η συνάντηση.
  1 point
 12. until
  Είναι μαρτύριο να περιμένει κανείς το Νοέμβρη για να γράψει μια νουβέλα 50,000 λέξεων μέσα σε 30 μέρες! Γιατί να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο και το καλοκαίρι; Που δεν έχουμε υποχρεώσεις; Και που υπάρχουν περισσότεροι μήνες με 31 μέρες; Ελάτε στην παρέα του sff.gr για να ζήσουμε μαζί ένα Summer Writing Month ή, όπως είναι γνωστό στους συμμετέχοντες, SummerWriMo! Διαλέγεις όποιο συγγραφικό project θέλεις (μυθιστόρημα, διήγημα, ποίηση, δοκίμια), διαλέγεις όποιο ποσοτικό στόχο θέλεις (10-20-30-100 χιλιάδες λέξεις), φροντίζεις αυτό να συμβεί μεταξύ της 1ης και της 31ης Ιουλίου 2020
  1 point
 13. Η 64η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Φανταστικού του Sff.gr (μήνας φαντασίας) όπου θα συζητηθεί το βιβλίο "Το αρχέγονο και άλλοι καιροί" της Όλγκα Τοκάρτσουκ . Η συνάντηση θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 στις 18:30 μέσω τηλεδιάσκεψης στην πλατφόρμα Webex. Το Meeting ID θα δοθεί το Σάββατο 23 Μαΐου 2020 στις 18:00 Η επιλογή του βιβλίου έγινε από τα μέλη της λέσχης στην 63η συνάντηση. Η συζήτηση για το βιβλίο γίνεται εδώ.
  1 point
This leaderboard is set to Athens/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..