Jump to content

Αρχή μιας ιστορίας


Throgos
 Share

Recommended Posts

Ο Πιερ ήταν καθισμένος σε μια σκιερή γωνιά του μικρού παλαιοπωλείου και κοιτούσε τους περαστικούς. Μπροστά του ήταν ένα μικρό ξύλινο γραφείο με δυο συρτάρια, και διάφορα χαρτιά αραδιασμένα πάνω του. Στην άκρη είχε ένα παλιό ρολόι που ήθελε επισκευή, αλλά ο Πιερ αντιπαθούσε πολύ τον ωρολογοποιό της γειτονιάς και δεν είχε όρεξη να παριστάνει τον ευγενικό μπροστά του.

 

Έτσι αρχίζει ένα κείμενο που γράφω. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που το διαβάζω κάτι δεν πάει καλά. Μήπως είναι πολύ απότομο για αρχή μιας ιστορίας; Μήπως δεν είναι καλή ιδέα να κάνω περιγραφή στην αρχή, και είναι καλύτερο να παρουσιάσω τον Πιερ (πράγμα που κάνω δυο παραγράφους παρακάτω);

Link to comment
Share on other sites

Εμένα προσωπικά μου αρέσουν ακριβώς αυτού του είδους οι αρχές... Μου θυμίζουν αστυνομικό μυθιστόρημα και το λατρεύω... :)

Link to comment
Share on other sites

Δε βλέπω να έχει κανένα πρόβλημα.

 

Τα πάντα εξαρτώνται από την ιστορία που θέλεις να πεις. Αν έχεις αμφιβολία για την αρχή, γράψε την ιστορία πρώτα και, μετά, γύρνα πίσω, στην αρχή, και τροποποίησέ την αναλόγως.

 

Πχ, αν θέλεις μια μυστηριώδης ιστορία, καλό θα ήταν να έχεις και μια αινιγματική αρχή. Αν θέλεις μια επική ιστορία, καλό θα ήταν να έχεις και μια επική αρχή. Αν θέλεις μια ψυχεδελική ιστορία, καλό θα ήταν να έχεις μια ψυχεδελική αρχή. Αν θέλεις μια σκοτεινή ιστορία.... Καταλαβαίνεις. Δεν είναι "κανόνας", ασφαλώς, αλλά είναι, σίγουρα, μια καλή λογική.

 

Επιπλέον, δεν είναι ανάγκη να μας παρουσιάσεις τον Πιέρ στην αρχή. Μπορείς, κάλιστα, να τον αφήσεις αινιγματικό και να μας δίνεις στοιχεία γι'αυτόν καθώς θα προχωρά η ιστορία.

 

Anything goes. Δες τι δένει καλύτερα με τη δική σου ιστορία.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Μάλλον θα κρατήσω αυτή, γιατί κολλάει πιο καλά με την συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..