Jump to content

Σχόλια για το Θέμα 1. Αγγελοι.


Βάρδος
 Share

Recommended Posts

Μελδόκιε... με αυτά τα πράγματα που κάνεις, ο Clive Barker θα αρχίσει να ντρέπεται, παλικάρι μου. :D

 

Άψογος.

 

 

(Sorry που εισβάλλω ασκόπως στο τοπίκιον, Dain. :) )

Link to comment
Share on other sites

Δεν εισβάλλεις, καθόλου. Σχόλια μπορούν να κάνουν όλοι, κι ας μην συμμετέχουν στο καλλιτεχνικό μέρος.

 

Αλλά μετέφερα το ποστ σου σε αυτό το τόπικ, μια που εδώ θα γίνονται τα σχόλια για τα σχέδιά μας. :)

Link to comment
Share on other sites

Μελδόκιε,ο άγγελος σου είναι φριχτός,απαίσιος και γενικά δεν βλέπεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...Με την καλή την έννοια.

Link to comment
Share on other sites

Meldokiane file mou, apo ese perimena kati a8lio, opos kai egine.Mono paraptoma(kat eme), oti leipei to aggeliko stoixeio.Mias kai to 8ema htan oi aggeloi, perimena kati pou 8a mou edine na katalabo oti einai enas aggelos.

Link to comment
Share on other sites

Ε μπορούμε να πούμε ότι οι δαίμονες είναι σκοτεινοί άγγελοι :p Μα καλά δεν είδες και τα φτεράκια; :p

 

Καλα καλα... το παραδέχομαι... απλά δε μπορούσα να κάνω έναν άγγελο της προκοπής :p

Link to comment
Share on other sites

Μερικά σχολιάκια για τους Αγγέλους και γενικά.

 

Παιδιά, δεν είναι ανάγκη βέβαια να κάνει κάποιος ένα σχόλιο σαν να ήταν καλλιτεχνική ανάλυση για τις επιρροές στην ύστερη περίοδο του Βαν Γκόγκ ώστε να δημιοσιευτεί στο περιοδικό που βγάζει το Λούβρο, οκ?

Αλλά και σχόλια που εμφανώς ανήκουν στην κατηγορία "non-comments" είναι επιεικώς άχρηστα.

Πέστε κάτι για την τεχνική του άλλου, πέστε κάτι για τα χρώματα ή τις σκιές, ή τα μολύβια η για το μοντέλο, την ιδέα, ο,τιδήποτε. Αλλά pls όχι non-comments.

 

Επίσης θα τονίσω πάλι πως ο σκοπός των κοινών θεμάτων ΔΕΝ ειναι να περιορίσουν τη δημιουργικότητα κανενός αλλά ένα έναυσμα να δημιουργήσουμε, να βοηθηθούμε και να διασκεδάσουμε. :)

 

Μελδόκιε, έφτιαξες την πιο παρανοική, αρρωστημένη, μακάβρια, αστεία, πρωτότυπη, αξέχαστη, αούγκα Αγγέλα, που έχω δει!! Και ναι είναι "αγγέλα".:D

Όπως σου έχω ξαναπεί έχεις μια τρομερή άνεση στο μολύβι, λες και είναι επέκταση του χεριού σου! Και ξέροντας μάλιστα πόσο γρήγορα σχεδιάζεις, μένω συνεχώς κατάπληκτος. Παρ'όλο που χρειάζεται να κάνεις κάποια δουλειά στη σκίαση, οι γραμμές σου δίνουν άμεσα την αίσθηση του όγκου, του βάθους, της υφής σε κάθε σημείο του σχεδίου σου. Σαν design δεν μπορώ να πω πολλά, τα είπα στην αρχή, αλλά έχεις ένα μοναδικό δικό σου στυλ που είναι κατάλληλο και για κόμικς, και για καρτούνς, αλλά και για ρεαλιστικό σχέδιο, ειδικά αν δουλέψεις περισσότερο πάνω στη σκίαση.

 

Βάρδε, ξέρω πως έκανες μια καλοπροαίρετη πλακίτσα. Για το "σχέδιο" δεν μπορώ να πω τίποτα. (Εκτός ίσως οτι μου θυμίζει τις δύστυχες αράχνες που κοπανάει με την εφημερίδα ο γάτος Garfield) :p Aλλά σε συνδυασμό με το κειμενάκι, και μια που μου φάνηκε έτσι παραμυθένιο κάπως, τελικά μου άρεσε, και το αφήνω εκεί το θέμα.

 

RaspK Fog, The Angel of Contrasting Natures? Θα ήθελες να πεις περισσότερα γιατί επέλεξες αυτόν τον τίτλο? Ωραία διακοσμητική αίσθηση και επίσης ωραία ροή στις γραμμές σου.Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες, αλλά βλέπω τόσο ένα πρόσωπο, όσο και μακριά μαλλιά και φτερά μέσα στην εικόνα. Όμορφο σχέδιο.

 

Comatose, πολύ εντυπωσιακά μολύβια, πολύ ωραίος ο άγγελος! Έχω μια αδυναμία στα σχέδια που έχουν όγκο και δίνουν 3d αίσθηση (ίσως γιατί δεν τα καταφέρνω ο ίδιος), όπως και στα manga βέβαια. ¨Εχεις κάνει καταπλητικά τα φτερά και την όλη ανατομία στο σώμα με μόνη ίσως εξαίρεση τις γραμμές στους ώμους. Έχεις και εσύ άνεση στο μολύβι μεγάλη, αλλά όπως σου έλεγα και στο MSN, φαίνεται να διστάζεις μήπως και κάνεις κάποιο λάθος, και δεν αφήνεσαι τελείως ελεύθερος. Αν υπάρχει ένα προβληματάκι είναι στις σκιές (και εδώ ισχύει το να νιώσεις ελεύθερος). Στη σχολή που πήγαινα μας είχαν πει για τις 5 διαβαθμήσεις μίνιμουμ, που πρέπει να έχουν οι σκιές σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο, από την πιο σκοτεινή ως την πιο ανοιχτή σκιά. Ίσως γι'αυτό μερικές από τις σκιές σου να φαίνονται κάπως άγριες - αν δούμε το σχέδιο σου σαν ρεαλιστικό κάπως - χωρίς αυτό όμως να αφαιρεί από την αισθητική πλευρά.

Οι 5 διαβαθμήσεις σκιών εξαρτόνται από ποια θα είναι η πιο σκοτεινή, από που ξεκινάς δηλαδή, ως την πιο "φωτεινή" σκιά. Ένα κολπάκι είναι να κάνεις μερικές μουτζούρες σε 5 διαβαθμήσεις σε ένα χαρτί και μετά να τις χρησιμοποιήσεις σαν οδηγό στο κανονικό σου σχέδιο.

 

Nihilio, εξελίσσεσαι συνεχώς βλέπω, και όπως και σε άλλα σου σχέδια έτσι και δω έχεις μια ωραία αίσθηση της χρήσης του χρώματος. Σε αυτό έχεις αρχίσει να βάζεις και μυικό σύστημα, όπως και σχεδίασες τα πόδια στη σωστή προοπτική. Μόνη εξαίρεση οι μυς στα χέρια, που έχεις βάλει δύο έξτρα "κομμάτια" που στο ανθρώπινο σώμα δεν υπάρχουν η τουλάχιστον δεν φαίνονται έτσι (βέβαια δεν πρόκειται για άνθρωπο θα μου πεις). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα χέρια να είναι κατά πολύ μακρύτερα από ότι θα ήταν σωστό ανατομικά, ακόμα και σε καρτούν. Το κεφάλι έχει ωραίες αποχρώσεις και σκιές, παρ'ολο που θα ήθελε κι άλλη δουλειά.

Το στυλ σου δεν είναι μεν ξεκάθαρο, αλλά τείνει προς ένα συνδυασμό manga και Ευρωπαικού καρτούν. Επίσης, έχεις κλϊση προς το character design, κρίνοντας και από αυτό και από άλλα σχέδια σου! Ασυναίσθητα ίσως, χρησιμοποίησες και τον κανονα των 8,5 κεφαλιών σε αυτό, που ισχύει για super-heroes η γενικά larger-than-life, εντυπωσιακούς χαρακτήρες. Αυτός ο κανόνας είναι χρήσιμος όχι μόνο για το ύψος του σώματος, αλλά και για το μέγεθος του κεφαλιού! ;)

 

Northerain, έχεις αυτή την τρομερή ικανότητα να δημιουργείς συναισθήματα, να δημιουργείς κόσμους και χαρακτήρες και ιδέες, ακόμα και μέσα από παραλλαγές του ίδιου έργου σου. Χαρακτηριστικά "dark" και τα δύο, που όμως περιέχουν διαφορετικά οπτικά ερεθίσματα (μαζί βέβαια με την πρόσθεση μερικών διαφορετικών πινελιών στο καθένα), με αποτέλεσμα και τα δύο να λένε μια διαφορετική ιστορία. Η μήπως την ίδια ιστορία? Από την παρακμή στην οργή, από το τέλος του ονείρου στην αρχή του εφιάλτη? Η ίσως να λένε πως ένας Άγγελος παραμένει Άγγελος έστω και με διαφορετικό "είναι" κάθε φορά. Αλλά αν "αγγελος" θα πει αγγελιαφόρος, τότε ποιο είναι το "νέο" που φέρνει στα δύο έργα σου? Ποιος ξέρει!

Δεν θα σου πω τίποτα το τεχνικό. Τα βρήκα και τα δύο εξαίσια. Και όπως πάντα απόλυτα προσωπικά και απόλυτα ειλικρινή.

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση στην ερώτησή σου, Dain, είναι ότι έχω χρησιμοποιήσει ένα κολπάκι στο Photoshop που θα εξηγήσω στη συνάντηση, καθώς και τα χρώματα.

 

Ο συνδιασμός αυτών των δύο χρωμάτων (βαθύ μωβ και χρυσοκίτρινο) μου είναι ιδιαίτερα αρεστός, κι επειδή λατρεύω αυτά τα χρώματα αλλά κι επειδή κάνουν ωραία αντίθεση.

 

Nihilio, θα σου δείξω κάποια πραγματάκια για το πως να κάνεις κάποιον να κοιτάει επάνω στη συνάντηση· το σχέδιο θα έπρεπε να είναι λιγότερο περιγραμμικό, όμως.

Link to comment
Share on other sites

Να και τα δικά μου σχόλια:

 

RaspK: Πολύ μινιμαλιστικό σχέδιο, προσωπικά δε κατάλαβα πού είναι το contraction, εκτός ίσως από το περίγραμμα. :chinese:

 

DarkAngel: Ένας infernal angel :o Ο Dain μίλησε σωστά για τα χέρια, αν και είναι γαμάτη ιδέα για περίεργα πλάσματα! Φανταστείτε έναν τύπο να λυγίζει κάθε χέρι του σε δυο σημεία. Καλή φάση! Επίσης το κεφάλι μου φένεται λίγο μικρό αναλογικά. Πάντως δε μου φένεται να ταιριάζει το υπερβολικό εφέ στο σχέδιο, που είναι σχετικά λιτό. Θα μπορούσες να το κρατήσεις πιο απλό για να μην αποσπάται η προσοχή από το θέμα. Καλή δουλειά στο σώμα.

Keep it up boyo! :thmbup:

 

Northe: Πολύ ωραία και ατμοσφαιρικά και τα δυο, θα μπορούσες να τα βάλεις και τα δυο μαζί στο ίδιο έργο για να δημιουργήσεις μια αντίθεση ενωμένη από το ίδιο θέμα. Το πρώτο μου φάνηκε λιγότερο evil από το δεύτερο αλλά περισσότερο gloomy :ph34r: και γενικά μου άρεσε μάλλον πιο πολύ. Πολύ δυνατή η επιλογή χρωμάτων, ειδικά στο πρώτο. :cool2:

 

Dain: Είναι φοβέρικαλ! Τα πιο δυνατά σημεία μου φένεται πως είναι η επιβλητική γωνία που τονίζει το βάθος και τη τρίτη διάσταση, αλλά και η έντονη αντίθεση του φωτός στο μαύρο του διαστήματος! Ωραίο και το warp. Αν θες πες μας και δυο λογάκια για τον κλειδοκράτορα εεε;; :)

 

Comatose: Εσένα δε σου μιλάω :whistling:

Link to comment
Share on other sites

Dain, θα έπρεπε ίσως να συμπεριλάβεις μέρος του Άγγελου στο Warp Effect χρησιμοποιώντας το Photoshop...

Link to comment
Share on other sites

Meldokie:

Το τεραττούργημά σου είναι καταπληκτικό. Γκροτέσκο μέχρι αηδίας και με τρομερές λεπτομέρειες.

 

RaspK Fog:

Πολύ ωραίο σχέδιο, αν και υπερβολικά μινιμαλιστικό για τα γούστα μου.

 

Comatose:

Καταπληκτικό σχέδιο με αρκετές λεπτομέρειες και πολύ καλές σκιάσεις.

 

Northerain:

Απίστευτη δουλειά στα φίλτρα/brushes, που δίνει την ψευδαίσθηση ότι βλέπουμε ένα πίνακα, όσον αφορά τα χρώματα τουλάχιστον. Προσωπικά προτιμώ το κόκκινο.

 

Dain:

Καλή δουλειά, αν και έχει κάποιες μικρές ατέλειες, με κυριότερη την ημιδιαφάνεια του αγγέλου, που αφήνει να φανεί το wrap από πίσω. Το κλειδί όμως πολύ ωραίο.

 

Rikochet:

Ο άγγελος πολύ ωραίος, αν και λίγο μινιμαλιστικός για τα γούστα μου, αν και αυτό δε με πολυχάλασε. Το πρόβλημα νομίζω είναι στα ripples που δε κολλάνε καλά με το σχέδιο. Ίσως ήθελαν να είναι υπό γωνία, ώστε να φαίνονται κάθετα στο χέρι του άγγέλου, ίσως ήθελαν λίγη επεξεργασία με filters για να φαίνονται πιο ταιριαστα με το υπόλοιπο σύνολο.

edit: Και σβήνε καλύτερα τα πλαίσια όταν κάνεις copy paste

 

PS: Όσον αφορά τα χέρια και τις δύο κλειδώσεις, αυτό ήτνα αποτυχημένη προσπάθεια να ζωγραφίσω δελτοειδείς και δικέφαλους/τρικέφαλους...

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάω λοιπόν κι εγώ κριτική για τους εικαστικούς αγγέλους.

 

Μελδόκιος: Αχαχχαχαχχααχχααχα! Άπαιχτος. Κάνεις καταπληκτικά σχέδια, και σε συνδυασμό με το άρρωστο Mildog-μυαλό, το αποτέλεσμα είναι fucking amazing.

 

Rasp_Fog: Όταν είχαν έρθει τα έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στην Ελλάδα, η Εθνική πινακοθήκη είχε κάνει μια μεγάλη παρουσίαση, με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Εκεί λοιπόν, έπεσε ένα φυλλάδιο στα χέρια μου (δε θυμάμαι ακριβώς τι διαφήμιζε), που είχε μέσα αρκετά έργα. Λοιπόν δεν καταλάβαινα Χριστό από τα σχέδια, αλλά περιέργως μου έκαναν καλή αίσθηση. Κάπως έτσι πάει και με τον άγγελό σου: δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα την τεχνική σου, αλλά μου αρέσει σαν σχέδιο.

 

ComaTose: Ωραίος! Επιρροή από Manga να υποθέσω;

 

Nihilio: Έχω την εντύπωση πως ήταν λίγο βιαστικό το σχέδιό σου. Τα χρώματα πάντως δένουν υπέροχα.

 

Northerain: Τόσο όμορφη κοπέλα, πως την κατάντησες έτσι; Ξέχωρα από την πλάκα, αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως μπορεί κανείς να κάθεται για ώρες και να κοιτά τα δυο σχέδια, προσπαθώντας να καταλάβει ποιο απεικονίζει «καλό άγγελο» και ποιο «κακό άγγελο».

ΥΓ: Φωτεινά χρώματα μπα, ε;

 

Dain: Ίσως το καλύτερο σχέδιο από όλους (sory fellas).

 

Rikochet: Πολύ ωραίος. Μ’ αρέσει η ιδέα σου (ο άγγελος να αγγίζει το τείχος του χάους). Επίσης μ’ αρέσει η προοπτική που έχεις κάνει στα βράχια που πατάει ο άγγελός σου.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω ότι τα καλύτερα σχέδια μέχρι στιγμής είναι του Dain και του Northe, αλλά έρχονται μετά το δικό μου (παίνεψε το σπίτι σου... πλάκα κάνω, παιδιά, είναι καταπληκτίκ)!

 

Παρατήρηση όσον αφορά τις Αγγέλες του Βορειοβρόχου: λάτρεψα την πρώτη· πολύ ωραία αίσθηση και ροή χρωμάτων, σα περίεργη διάβρωση φιλμ.

Link to comment
Share on other sites

Μελδόκιος...Αρρωστημένες καταστάσεις για μια ακόμη φορά.Πολύ καλό.

RaspK FOG...Πρωτότυπη αισθητική.Δεν νομίζω πως μπορώ να ασκήσω κάποιου είδους κριτική.

ComaTose...Manga άγγελος.Ωραίο σχεδιάκι,αλλά όχι κάτι το ξεχωριστό.Πλέον έχω κορεστεί από manga φιγούρες...

Nihilio...Περίμενα κάτι καλύτερο.Τα χρώματα είναι υπερβολικά έντονα,το σώμα του αγγέλου είναι κακοφτιαγμένο,και τα gothic γράμματα δεν μου κάθονται καλά.

Βόρειε...Άψογο,ειδικά το πάνω.Επαγγελματική δουλειά.Ο άγγελος δεν έχει κα΄τι το ξεχωριστό,αλλά το backround είναι απίστευτα ατμοσφαιρικό.

Dain...Ο άγγελος είναι πολύ καλός,αλλά τα κλειδιά στο χέρι του χαλάνε όλη την εικόνα...Δεν κολλάνε καθόλου με την υπόλοιπη αισθητική.

Riko...Το backround δεν με ενθουσίασε,υπερβολικά πρόχειρο...Αλλά ο "αφαιρετικός" άγγελος σου είναι υπέροχος.Πολύ ωραίες καμπύλες και κίνηση στο σώμα.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω απολύτως όσον αφορά τον άγγελο του ΠιτσιRikoυ που μόλις και τσέκαρα...

Link to comment
Share on other sites

Hello artists! Ας προσθέσω και γω σχόλια!

 

Μελδόκιος: Ούτε εγώ σου μιλάω. Τέρας! :superstition:

RaspK FOG: Δεν μπορώ να πω ότι είμαι συνηθισμένος σε μινιμαλιστικά σχέδια, αλλά μπορώ να πω ότι με πολύ λίγες γραμμές κατάφερες ένα όμορφο και ξεχωριστό αποτελέσμα.

Nihilio: Πολύ καλός! Το σχέδιο σου έχει ωραία αισθηση. Επίσης τα γράμματα μου αρέσουν και μου φαίνονται ταιριαστά! Όσο για τον χρωματισμό, το φόντο είναι μια χαρά, πάντως ίσως να είναι καλύτερα να χρησιμοποιείς άλλου είδους χρωμα για τον άγγελο (για να βγαίνει πάνω απο το φόντο, ya know). Nice job!

Northerain: Απίστευτος! 1ον. Η πόζα της κοπέλας είναι τρομερή! 2ον Τέλεια χρώματα (Μωβ rules) και 3ον φοβερή επεξεργασία της εικόνας. Αυτό το εφφε του 'χαλασμένου' πίνακα που φαίνεται αρκετά πάνω στην κοπέλα ειναι πολυ κουλ! :cool2: Συγχαρητήρια που διάλεξες και επεξεργάστηκες όμορφα μια τόσο φοβερη φωτο.

Dain: Επίσης τέλεια επιλογή φωτογραφίας! Μπραβο για την πρωτοτυπία! Η αίσθηση του 3ου χώρου όπως είπε και ο Μιλντογκ, και το γουάρπ εφφέκτ είναι όλα τα λεφτς. Επίσης να προσθέσω οτι τα κλειδιά και αστεράκια είναι παρα πολυ όμορφα, δίνουν μια 'παιχνιδιάρικη/ανάλαφρη' πνοή στο photomanip σου! Ωραία χρώματα ^_^

Rikochet: Wow! Τέλειο. Οι γραμμές είναι πολύ όμορφες και τις βρίσκω ολόσωστες. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα αλλο... Να'ι'ς τζομπ και συ!

 

Υ.Γ RaspK FOG, δεν χρειάζεται να σχολιάσεις τα σχόλια μου

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια παιδιά. Μια παρατήρηση όμως.

ΔΕΝ σχολιάζουμε το είδος της τέχνης του άλλου (είτε είναι μάνγκα, είτε είναι μινιμαλιστικό design, είτε είναι ψαρογραφίες της Ατλαντίδας).

 

Και ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ δεν συγκρίνουμε, ούτε κρίνουμε το επίπεδο της τεχνικής

κανενός. Ο σκοπός είναι η ΒΕΛΤΙΩΣΗ και η διασκέδαση!!

 

Γιατί είναι έτσι τα παρπάνω? Γιατί αυτός είναι ο σκοπός του τόπικ αυτού, ο σκοπός των κοινών θεμάτων, και του υπο-φόρουμ αυτού!

Αν κάποιος έχει συμβουλές για να βελτιωσουμε ο καθένας την τεχνική του, αυτό είναι κάτι πολύ θεμιτό. Αλλά εδώ δεν είμαστε οι κυρίες με τη γούνα που πάνε σε vernisage και κρίνουν "ουφ, αυτός ο ζωγραφός είναι κακός". Καμμία τεχνική δεν είναι κακή, κανένα σχέδιο δεν κρίνεται σαν κακό, αλλά σαν προσπάθεια και μόνο!

Link to comment
Share on other sites

Μελδόκιε:

Είσαι άρρωστος. Ο άγγελος σου είναι ακόμη πιο άρρωστος! Αλλά είναι damn good σχέδιο!! Μπράβο. Μ' αρέσει που έγραψες και ανάλυση! :p

 

Βάρδε:

Για το σχέδιο θα σου βάλω τγγγγία. Όμως το concept είναι φοβερό και καλή ιδέα και καλή πλακίτσα. :p

 

RaspK FOG:

Πολύ όμορφο, μου κάνει κάτι σε logo και μ' αρέσει πολύ. Στυλάτο. Δεν έχω ιδέες περί βελτίωσης, είναι όμορφο έτσι.

 

Nihilio:

Θέλει λίγη δουλειά ακόμα, το typography δεν μ' άρεσε αλλά το έντονο χρώμα δεν ξέρω, μου έδωσε ένα celestial συναίσθημα... πολύ καλό συναίσθημα. Θα σε συμβούλευα να βλέπεις φωτογραφίες γυμνές, θα σε βοθήσει να κάνεις καλύτερη ανατομία.

 

Northerain:

Είσαι μάστορας στο grunge. Πολύ ωραία βρωμιά, παλαίωση κτλ. Δεν μ' αρέσει η μωβ έκδοση δεν έχω ιδέα γιατί. Με ξετρέλλανε η άλλη. Ίσως η μωβ να μη μ' αρέσει γιατί είδα την άλλη. Και να φανταστείς το μωβ είναι το αγαπημένο μου χρώμα. LOL Η δουλειά σου πάντα βγάζει ωραιο feeling, κλειστοφοβικό.

 

Dain:

Οι προσπάθειες σου στο photomanipulation σε βγάζουν ασπροπρόσωπο. Μου αρέσει το warp και πως το χρησιμοποίησες, μου αρέσουν τα φτερά, το σύνολο και η ισορροπία της εικόνας, τα χρώματα. Ξέρω σε ποια σημεία θέλει παραπάνω δουλίτσα, σου έχω πει, στο χρώμα των χεριών ίσως. Αλλά γενικά προχωράς προς τα πάνω με αισθητές διαφορές από έργο σε έργο. Μπράβο και σε σένα! Ακόμα κάτι καλό με τον δικό σου άγγελο είναι πως έχει ιστορία...

 

Rikochet:

Το σχέδιο είναι φοβερό, υπέροχο, με κίνηση, αφαιρετικό, διακοσμητικό... Τέλειο είναι. Αλλά το background μου φαίνεται εντελώς περιττό. Θα το προτιμούσα εντελως στο χέρι - θα μου το δείξεις;

Edited by Nienna
Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έκατσαν και δημιούργησαν αυτά τα πραγματικά εξαίσια έργα. Παιδιά δεν ξέρετε πόσο σας ζηλεύω... Μπράβο σας πάρα μα πάρα πολυ καλή δουλεία...Τι να σας πω; :worshippy:

 

Παρ'ολο που δεν είμαι ειδικός στο να κρίνω τα έργα μ'αρέσει να θαυμάζω με τις ώρες τις ιδέες, τα χρώματα και την εξαίσια τεχνική που έχει ο καθένας σας να απεικονίζει την φαντασία του... Μακάρι να μπορούσα κι εγώ...

 

Επειδή είστε τόσο καλοί, χαλαρά σας μισώ (σας ζηλεύω όσο δεν πάει δηλαδη :crybaby: )

 

...:wub:

Edited by Lord Ariakas
Link to comment
Share on other sites

Μελδόκιος: Σου είπα, είσαι άψογα άρρωστος. Αυτό το πράγμα θα με έκανε να πεθάνω από καρδιακό, αν το έβλεπα τη νύχτα.

 

Rasp: Ωραίος. Μου θυμίζει θυρεό, έμβλημα. Χρυσάφι πάνω σε λευκό ύφασμα.

 

Comatose: Καθαρά manga σχέδιο, και μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως δεν το έχεις περάσει από ηλεκτρονική επεξεργασία (όπως και ο Μελδόκιος, φυσικά). Είναι πραγματικά δύσκολο να φτιάξεις ένα ασπρόμαυρο σκίτσο με το χέρι και να πετύχεις τις φωτοσκιάσεις. Η έκφραση του προσώπου δε μ'αρέσει --είναι, κάπως, σαν νυσταγμένη. Νομίζω ότι θα μπορούσες και καλύτερα. Πάντως, ήταν δύσκολο αυτό που επιχείρησες, οπότε :thmbup: έτσι κι αλλιώς.

 

Nihilio: Το σχέδιό σου μου θυμίζει το εξής: Νομίζω ότι ζωγράφισες πρόχειρα έναν άγγελο στο χαρτί, τον έκοψες με ψαλίδι και, μετά, τον κόλλησες επάνω σε ένα αλλό χαρτί. Τέλος τον έβαψες με νερομπογιά. Αυτή την έντυπωση μου δίνει. Και μ'αρέσει, γιατί είναι πρωτότυπο. Τα γράμματα πάνω στην εικόνα, όμως, νομίζω πως χαλάνε τη σύνθεση, Δε χρειάζονταν.

 

North: Ωραίο, αλλά, κατά κάποιο τρόπο, μου φαίνεται σαν το κορίτσι να μην δένει απόλυτα με το φόντο. Σαν να είναι κάτι κολλημένο πάνω σε κάτι άλλο, χωρίς να δένουν απόλυτα. Επίσης, το πρόσωπό της σε σχέση με το σώμα της... δεν ξέρω, κι εκεί σαν κάτι να μη δένει καλά. Πάντως, η δέύτερη εκδοχή της εικόνας μ'αρέσει περισσότερο της πρώτης.

 

Dain: Είσαι άψογος. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι το κλειδί και τα αστράκια, όπως είπε κι ο Χάροντας, θα μπορούσαν να δένουν περισσότερο με την εικόνα. Να μειάζουν *ένα* με την υπόλοιπη σύνθεση.

 

Riko: Μου αρέσει πολύ αυτό που έκανες, αλλά ένα πράγμα με χαλάει. Μου δίνει την εντύπωση πως πήρες ένα κομμάτι διαφανές χαρτί, ζωγράφισες εκεί πάνω τον άγγελο, και μετά πήγες και τον κόλλησες πάνω σε ένα χαρτί όπου είχες ζωγραφίσει το φόντο. Και, επομένως, είναι σαν δύο πράγματα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ μια εικόνα πρέπει να φαίνεται εννιαία, νομίζω.

 

Nienna: Απλά τέλειο. Έλεος, δηλαδή, αλλά δε βρίσκω τι να σχολιάσω. Πόσο πληρώνεσαι, για να μου ζωγραφίσεις εξώφυλλα στα βιβλία μου; :D

 

Βάρδος: Ποπο! Παλικάρι μου, με έστειλες! Πλησιάζεις τους άσπρους λύκους που κρύβονται μέσα σε ένα χιονισμένο τοπίο. :-ΡΡ

Edited by Bardos
Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζω τις ευχαριστίες για όλα τα σχόλια. Είναι πραγματική ενθάρυνση για όλους μας.

Μελδόκιε, ο χαρακτήρας αυτός είναι κάπως καινούργιος, όπως και οι δύο σύντροφοί του. Συχνά όταν κάνω το world-building στο σύμπαν μου, κάποιοι χαρακτήρες απλά "εμφανίζονται" στο προσκήνιο λόγω αναγκαιότητας η αποτελούν εξέλιξη πιο παλαιών. Οι Φρουροί των Πυλών μου ήρθαν σε κάποια brainstorming φάση όταν σκεφτόμουν το γιατί κάποιες πύλες στη Μυθαστρία παραμένουν ακόμα κλειστές. Τα δυο σύμβολα που κουβαλά ο Κλειδοκράτορας ΕΙΝΑΙ μέρος του όλου αινίγματος.

Και ναι, έχετε δίκιο πως τα σύμβολα θα μπορούσα να τα είχα κάνει πιο δεμένα με την υπόλοιπη εικόνα. :p

Rasp, τι ακριβώς εννοείς να είναι μέρος του warp effect?

Nihilio, ναι έχεις δίκιο. Αν και υποτίθεται πως ο άγγελος "υλοποιείται" βγαίνοντας από το warp γι'αυτό και είναι κάπως διαφανής, η αλήθεια είναι πως φοβόμουν πολύ να παρέμβω περισσότερο στις σκιές του κορμού του μοντέλου.

 

Kαι μερικά σχόλια για το Rikochet και τη Nienna.

 

Riko, είναι και το δικό σου ένα εκπληκτικό σχέδιο και σαν σύλληψη και σαν εκτέλεση. Και εσύ έχει μια ανεπτυγμένη αίσθηση του design μέσα από την οποία εκφράζεις συγχρόνως και μια αφαιρετική αντίληψη πολύ ταιριαστή για εικονογράφηση και διακόσμηση. Όπως όμως σου είπαν και άλλα άτομα θα συμφωνήσω πως το υπερβολικό φόντο είναι μάλλον περιττό. Και κάτι ακόμα. Μα γιατί έκανες τις γραμμές κάτω από τα φτερά με στυλό? Με μπλε χρώμα τέλος πάντων?

 

Nienna, έβλεπα την εξέλιξη του έργου σου όπως ξέρεις, και θυμάσαι την αντίδρασή μου! :D Είναι απλά α-πι-στευ-το!! Ειδικά το τατού στον αφαλό δίνει ένα τόσο εξωτικό "άρωμα" που σε συνδυασμό με τη στάση, το ύφος, το κοστούμι, τη φιγούρα της "αγγέλας" και το ντεκόρ, είναι σαν να έχει βγει από ένα ανατολίτικο παραμύθι. Απλά τέλεια, τέλεια!!! Αψεγάδιαστο από κάθε άποψη!

 

Περιμένουμε ανυπόμονα και από τους άλλους ζωγράφους. Χάρε, Pooka μην ντρέπεστε! ;)

Edited by Dain
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..