Jump to content
Sign in to follow this  
Oberon

Star Trek Series: Enterprise (1) - Το τέλος του Enterprise

Recommended Posts

Oberon

Με το τέλος της 4ης σαιζόν η σειρά Enterprise διακόπτεται. Η τελευταία ενσάρκωση του Σταρ Τρεκ δεν φάνηκε να έχει την επιτυχία, ούτε το πνεύμα, των πρηγούμενων και έτσι ουσιαστικά για πρώτη φορά μετά το τέλος της αρχικής σειρά το 69, δεν υπάρχει κάτι στα σκαριά αυτή τη στιγμή.

Το κωμικοτραγικό είναι πως του χρόνου είναι τα 40 χρόνια από την πρώτη προβολή του αρχικού Τρεκ.

Αλλά μη νομίζετε πως το Τρεκ έχει πεθάνει. Ηδη η Paramount κατακλύζεται από γράμματα και e-mails και αρκετοί γνώστοί συγγραφείς, παραγωγοί κλπ, έχουν δηλώσει ενδιαφέρον για μια νέα σειρά. Ανάμεσα τους ο Michael Straczynski, γνωστός από την επιτυχημένη και στην Ελλάδα σειρά, Babylon 5 ,ο οποίος είπε πως έχει ένα πλάνο στο νού του για μια σειρά "....που θα μεταφέρει ξανά το όραμα και τη μαγεία του Roddenberry στο Σταρ Τρεκ".

Ακόμα και παράγοντες από άλλες τηλεοπτικές σειρές έχουν σχολιάσει το όλο θέμα, όπως ο Ron Moore από το Stargate SG-1, στα blogs τους.

 

TREK IS NOT DEAD! LIVE LONG AND PROSPER!

 

Σημείωση: Το τόπικ είναι για όσους τους αρέσει το Τρεκ, μια που είμαστε σε φόρουμ περί fantasy KAI science fiction. Hate posters will be shot with a phaser in disintegrate mode. :p

Edited by spock2266
αλλαγή των greeklish στον τίτλο του topic

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sitronella

Ως φανατική οπαδός του Σταρ Τρεκ νομίζω πως θα απαντήσω.

Το Enterprise ίσως να κάνουν και καλά που το σταματάνε. Εγώ κατάφερα να δω μόνο τους 2 πρώτους κύκλους και μου φάνηκε απαράδεκτο. Είπαν να κάνουν prequel αλλά τα επεισόδια μόνο αναπάντητα ερωτήματα έδωσαν σε όσους είχαν παρακολουθήσει τις άλλες σειρές. Τι έγιναν όλοι αυτοί οι καινούριοι εξωγήινοι; Πως και τους ήξεραν τότε και κάποια χρόνια μετά όχι; (και πολλά πολλά άλλα που δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος χώρος εδώ να αναπτύξω). Είπα να δώσω μια ευκαιρία ακόμα και να δώ και τους υπόλοιπους 2 κύκλους αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα.

Εάν ο Michael Straczynski ( :worshippy: ) αναλάβει το Star Trek θα είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί νομίζω.

Σίγουρα πάντως το Star Trek δεν θα πεθάνει τόσο εύκολα. Κάτι θα σκεφτούνε γιατί εκτός των άλλων είναι επιχείρηση που έχει δώσει πολύ χρήμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Sitronella, είναι απόλυτα κατάλληλος ο χώρος εδώ για να συζητήσουμε για το Σταρ Τρεκ. Μην ανησυχείς καθόλου γι'αυτό, κάμποσοι από μας είμαστε Τρεκκερς, όπως εγώ, o Robin-Hood και η Darkchilde.

 

Τα βασικά προβλήματα με το Enterprise (έχω δει ως και την τρίτη σαιζόν ως τώρα) για μένα, είναι τα εξής δυο:

 

α. Η έλλειψη προσανατολισμού και σκοπού της σειράς και

β. Η απομάκρυνση από το υπόλοιπο Τρεκ, ακόμα και με την έννοια πως δεν χρησιμοποίησαν σχεδόν τίποτα από την ήδη υπάρχουσα ιστορία της εποχής πριν τον Κέρκ.

 

Αυτή η άποψη μου ενισχύεται από το γεγονός πως τα πιο δημοφιλή επεισόδια του Enterprise, είχαν πάντα να κάνουν είτε με established φυλές (Κλίνγκονς, Βούλκανς, Ανδόριανς) είτε με το πολύ μακρινό μέλλον και τον Χρονοπόλεμο (που ήταν και το πιο ενδιαφέρον sub-plot της σειράς).

Αντίθετα τα υπόλοιπα ήταν τυπικά έως βαρετά επεισόδια, κυρίως λόγω έλλειψης καλών σεναρίων και γενικά μουντής ατμόσφαιρας.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

To post αυτό θα σβηστεί μετά. Darkchilde, ίσως δεν έχεις δει αυτό το τόπικ, οπότε πες pls τη γνώμη σου για το θέμα. Εχεις ακούσει τίποτα νεότερο?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Darkchilde

Δεν χρειάζεται να σβηστεί το topic.

 

Συμφωνώ ότι οι πρώτες δύο σαιζόν δεν ανταποκριθήκανε πλήρως στις απαιτήσεις του Star Trek και του κοινού. Αλλά η τρίτη σαιζόν και η τέταρτη είναι πολύ καλύτερες και θα μπορούσαν να το αφήσουν να συνεχίσει. Η τρίτη σαιζόν είναι εκπληκτική, και όσο για την τέταρτη έχω δεί μόνο τα πρώτα δύο επεισόδια και ήταν όντως καλά.

 

Από άλλους fans και περιοδικά οι κριτικές για την τέταρτη σαιζόν είναι πολύ καλές.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Όχι, το τόπικ, το ποστ μου εννοούσα πιο πάνω, μια που απλά ήθελα να δεις το τόπικ και το έγραψα.

Ναι, δεν είναι "κακή" σειρά. Σίγουρα ούτε σαν παραγωγή, ούτε σαν ηθοποιίες. Απλά φαινόταν σαν να μην έχει κάποια πορεία μερικές φορές.

Share this post


Link to post
Share on other sites
RObiN-HoOD

Όποιος τολμήσει να πειράξει το Star Trek θα του πιω το αίμα … :p

 

 

The Bloody Rabbit :blackcat:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

O Robin σπαμμάρει, ο Robin σπαμμάρει, ο Robin σπαμμάρει!! :roflmao:

Αστειεύομαι φυσικά!

Χτες πήγα στον Παπασωτηρίου να δω αν το νέο τεύχος του Star Trek magazine έλεγε τίποτα, αλλά δεν είδα κάτι νέο για το τι μέλει γενέσθαι και δεν το πήρα. Όποιος έχει νέα ας τα ποστάρει εδώ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Και που να ξέραμε τότε που γράφαμε τα παραπάνω τι νέα μας περίμεναν λίγα χρόνια μετά. :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..