Jump to content

Τιμές ελληνικών vs. αγγλικών βιβλίων


Darkchilde
 Share

Recommended Posts

 

Τίτλος:Ντρουντ

Συγγραφέας:Νταν Σίμονς

Εκδόσεις:Πλατύπους[/size][/font]

Μεταφράστρια:Πηνελόπη Τριαδά

Σελίδες:870

Τιμή:27-10%=24,30 ευρώ

 

Το αντίστοιχο αγγλικό: Drood - Dan Simmons Λίρες Αγγλίας 4,76 δηλαδή 6,5 ευρώ. Το πολύ με τα ταχυδρομικά να πάει στα 8-9 ευρώ. Μέχρι τα 24,30 ...

 

Αλήθεια, όσοι έχετε κάνει μεταφράσεις, πληρώνεστε 10 ευρώ ανά βιβλίο που τυπώνεται; Γιατί αλλιώς 15 ευρώ διαφορά ούτε με σφαίρες δεν δικαιολογείτε. Και ναι μου την έχει δώσει άγρια. Και εμείς είμαστε που δίνουμε λεφτά στους εκδοτικούς οίκους και εμείς είμαστε που πρέπει να κάνουμε κάτι. Τα δικά μας λεφτά δίνουμε.

 

Προσωπικά μεταφρασμένη λογοτεχνία ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΟΡΑΖΩ στα ελληνικά. Εκτός και από τα βιβλία που δίνουν οι εφημερίδες με 5-10 ευρώ το πολύ. Αυτές είναι καλές τιμές.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Darkchilde

    26

  • heiron

    14

  • karatasiospa

    13

  • BladeRunner

    16

Περίμενε σου έχω και καλύτερο

Shogun στο Bookdepository (αρα και 0 μεταφορικα) έχει 9 ευρώ. Στην anubis έχει 50 ευρώ. :dazzled:

και εκεί που γίνεται το τρελό πανηγύρι είναι με τα graphic novel - comic όπου επειδή είναι και λίγα τα καταστήματα που τα πουλάνε κάνουν ότι θέλουν.

 

1 - Εννοείται ότι όταν συγκρίνεις τιμές κανονικού καταστήματος με on line shop θα υπάρχει διαφορά. Δεν περιμένει κανείς να είναι το ίδιο αλλά ΟΧΙ και τέτοιες διαφορές.

2 - Είμαι περίεργος τι τιμές έχουν τα βιβλία όταν μεταφράζονται σε άλλες γλώσσες. Πχ Σουηδικά, Γαλλικά, Ισπανικά κ.α.

 

Εδώ βλέπεις ακόμα και βιβλία στα Αγγλικά και πάλι βαράνε τις τιμές. Graphic Novel εξωτερικό το πήρα με 7 ευρώ και εδώ το δίναν με 23 ευρώ(το Αγγλικό όχι μετάφραση).

Link to comment
Share on other sites

εγώ τα λεω καιρό. Μποικοταζ στο ελληνικό βιβλίο μεχρι να σοβαρευτούν με τις τιμες. Δεν λεω να τις ρίξουν στα πεντε ευρώ, αλλωστε το αναγνωστικό κοινό είναι μικρό αλλα λίγη σοβαρότητα ρε παιδιά.

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια, όσοι έχετε κάνει μεταφράσεις, πληρώνεστε 10 ευρώ ανά βιβλίο που τυπώνεται; Γιατί αλλιώς 15 ευρώ διαφορά ούτε με σφαίρες δεν δικαιολογείτε. Και ναι μου την έχει δώσει άγρια. Και εμείς είμαστε που δίνουμε λεφτά στους εκδοτικούς οίκους και εμείς είμαστε που πρέπει να κάνουμε κάτι. Τα δικά μας λεφτά δίνουμε.

από όσο ξέρω, το 16-σέλιδο στην επιμέλεια πάει 50€. Η μετάφραση νομίζω είναι περισσότερο.

Πες όμως ότι είναι μικρός ο εκδοτικός, προσλαμβάνει "δευτεράτζες" και του πάει το 16-σέλιδο 50€ μετάφραση και επιμέλεια μαζί.

 

870/16*50 = 2718.75€

 

Αν ο εκδοτικός πουλήσει 500 αντίτυπα πάνε τα έξοδα στα 5,5 € στην πιο μετριοπαθή περίπτωση.

Τα εξώφυλλα/layout/τυπογραφικά επίσης μετράνε, βάλε μετά και ΤΕΒΕ και προώθηση/διαφήμιση και δικαιώματα, ε, τα έξοδα ανά βιβλίο πιθανότατα να δικαιολογούν τα 15€. Τα οποία ο ξένος εκδότης τα έχει βγάλει πουλώντας το βιβλίο αρχικά σε hardcover με ανάλογες τιμές, πριν περάσει στο πολύ πιο φτηνό mass market paperback. Απλές οικονομίας κλίμακας δηλαδή...

Link to comment
Share on other sites

Εδώ ρε παιδιά στην ανταγωνιστικότητα είμαστε ογδοηκοστοί τρίτοι(83) στους 139, μας περνάει μέχρι και η Μποτσουάνα, η Ρούαντα, τα Σκόπια... Περιμένετε λογικές τιμές στα βιβλία, που στην Ελλάδα ελάχιστοι διαβάζουν πραγματικά...; Εγώ προτιμώ να διαβάζω στα ελληνικά, και προσπαθώ να βρίσκω βιβλία σε χαμηλές τιμές. Δεν θα πάω να δώσω 25 ευρώ για ένα βιβλίο, πάντως, εκτός και αν είναι κανά τούβλο 800 σελίδων και βάλε και η έκδοση είναι πραγματικά καλή. Να 'ναι καλά οι εκδόσεις Bell που βγάζουν καλά μυθιστορήματα σε πολύ χαμηλές τιμές(ίδιες ή και χαμηλότερες των αγγλικών εκδόσεων)και μερικά φθηνά βιβλιοπωλεία που κάνουν στάνταρ εκπτώσεις -30% σε βιβλία δύο χρόνων και πάνω.

Έχω σκοπό να διαβάζω σιγά-σιγά κάποια βιβλία στα αγγλικά που έχω, έτσι ώστε να πάρω το κολάι και να ψωνίζω στα αγγλικά τελικά-πάντα για βιβλία που δεν έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.

Link to comment
Share on other sites

Βασικα η Ανουμπις(που βγαζει τα πιο ακριβα βιβλια ειδικα εκεινα που σπαει στα 2) ειναι λιγο μυστηριο τρενο.Δηλαδη οκ,αφου βγαζει και τοσα μικρα βιβλια(FR,warhammer κτλ) που λογικα πουλανε περιπου το ιδιο...γιατι βγαζει τα υπολοιπα τοσο ακριβα;Οπως εχω πει μπορει οι οικονομικοι συμβουλοι(λεμε τωρα) να τους προτεινουν ακριβα βιβλια λογω της μικρης αγορας αλλα ξεχνανε

1.Τη διαδοση του ιντερνετ για αγορες μεσω αυτου

2.Στις 2 μεγαλες πολεις ευκολα βρισκει κανεις τα βιβλια στα αγγλικα πολυ φτηνοτερα

3.Απευθυνεται σε νεανικο κυριως κοινο που αν εχει ενα χαρτζηλικι(η αν του περισσευει ρε παιδι μου) πχ 20 ευρω...δεν φτανει να παρει βιβλιο!

Ελεος,που ζουμε?!?Ξεχνανε οτι διανυουμε τα χειροτερα χρονια για την οικονομια μας απο την κατοχη;Αν τα εβγαζαν(οπως εχω πει πολλακις) με 10(αντε 11-12 οπως αλλα) ευρω(που βγαζουν σε περιορισμενες εκδοσεις με 9-και λογικα δεν μπαινουν μεσα για να τα βγαζουν,ε;)περισσοτεροι νεοι θα εμπαιναν στο τριπακι να αγορασουν.Δε λεω οτι θα αγοραζαν φυσικα οι 2πλασιοι αλλα θα υπηρχε σοβαρη αυξηση πελατων αφου η διαφορα δεν θα ηταν σημαντικη με ιντερνετ,θα ηταν μαλιστα φτηνοτερο απο το αγγλικο σε ελληνικο μαγαζι!

 

Δυστυχως το παραδειγμα του Ανουμπις ακολουθουν πχ και στην Αγνωστη Κανταθ με μεγαλες "πολυτελεις" εκδοσεις υψηλης τιμης.Δηλαδη ο 16χρονος μαθητης,ο 20χρονος φοιτητης θα ψαξει την πολυτελεια;Μηπως και εδω μεσα δεν ψαχνει ολος ο κοσμος(ατομα πανω απο 25 που δουλευουν και εχουν εναν πενιχρο εστω μισθο) δεν ψαχνουν τα φτηνιαρικα(αλλα φτηνα και καλα) βιβλιαρακια της Ωρορα;Και εφοσον σταματησαν τα ωρορα δεν υπαρχει εδαφος για αντικαταστατη;Ακομη και η Μπελ νομιζω εχει σταματησει να βγαζει φτηνα βιβλιαρακια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά για graphic novel δεν το συζητάω, στην Ελλάδα είναι πανάκριβα. Αγοράζω συνήθως από το εξωτερικό, και μόνο κάποια comics εδώ.

 

Αν το Amazon βέβαια έστελνε κόμικς, δεν το συζήταγα θα τα αγόραζα από εκεί, θα τα στέλνανε μία φορά τον μήνα, και θα μου ερχόταν μισή τιμή τουλάχιστον και ας είχα ταχυδρομικά.

 

Φυσικά το καλύτερο το έπαθα με την τριλογία του Larsson. Αγόρασα και τα τρία βιβλία στην Αγγλία με συνολική τιμή 20 λίρες Αγγλίας ( Η κανονική τιμή του κάθε βιβλίου ήταν 7,99 αλλά είχε προσφορά και γλίτωσα 4 λίρες Αγγλίας). Δηλαδή τα αγόρασα 25 ευρώ. Η έκδοση είναι η κανονική paperback, παρόμοια με αυτή στην Ελλάδα, και όχι το mass market paperback, που είναι το πολύ φτηνό. Το κάθε βιβλίο στην Ελλάδα κοστίζει 22 ευρώ... Δηλαδή 66 ευρώ συνολικά και τα τρία. 40 ευρώ διαφορά!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τα γνωστά σας amazon και bookdepository, υπάρχουν το Barnes & Noble και το abebooks, αν είναι για αγορές βιβλίων on line. Τα συν και τα πλην είναι:

1)Του bn

+τα στέλνει παντού στον κόσμο, ακόμα και εκεί που το amazon κάνει κόνξες

- αν αυτό που θα αγοράσεις δεν είναι του ίδιου του bn αλλά αυτό απλώς μεσολαβεί ανάμεσα σε σένα και τον seller, σου βάζει και άλλα 20 δολάρια ταχυδρομικά ανά τεμάχιο! Προσοχή!

2)Του abebooks (εμένα μου το σύστησε η Λίζα/Bonanza Jellybean)

+είναι πιο φτηνά, ενίοτε μισή τιμή από το amazon

+έχει και σπάνια

+Έχει και τμήμα ιταλικό και ισπανικό, εκτός από γαλλικό και γερμανικό, που το amazon δεν έχει

-τα πιο πολλά είναι μεταχειρισμένα, οπότε πρέπει κάθε φορά να κάθεσαι να ψάχνεις, μέσα στα αντίτυπα του ίδιου βιβλίου που σου βγάζει η αναζήτηση, ποιο γράφει condition: new. Γιατί αν δε γράφει new, τα υπόλοιπα είναι θέμα άποψης και μπορεί να σου έρθει κανένα έτοιμο να διαλυθεί, ενώ έγραφε condition:good.

 

Το πρόβλημα είναι όταν

α)θέλεις ένα βιβλίο που είναι γαλλικό στο πρωτότυπο

β)έχει εξαντληθεί στα ελληνικά

γ)δεν έχει μεταφραστεί (μάλλον) στα αγγλικά

και

δ)δεν ξέρεις γαλλικά

 

Καμιά πρόταση;

Link to comment
Share on other sites

Είναι απαραίτητο να βγαίνουν μόνο "επικές" εκδόσεις με το γαμάτο εξώφυλλο, το χοντρό χαρτί και όλα τα υπόλοιπα, και να το χρεώνει ο κάθε εκδοτικός οίκος 20 και 25 ευρώ; Ας βγάζουν και τέτοια, αλλά να βγάζουν και paperback εκδόσεις με χαμηλό κόστος, όπως των εκδόσεων Bell ή των ξένων εκδοτικών οίκων. Θα πάει ο μαθητής να αγοράσει τη σειρά DUNE και θα πληρώσει τουλάχιστον 20 ευρώ για το κάθε βιβλίο; Ενώ άνετα θα έδινε 20 ευρώ, για να πάρει δυο βιβλία σε μορφή paperback... Βλέπω στα ράφια των βιβλιοπωλείων μερικά ωραία θρίλερ που παίρνουν καλές αξιολογήσεις στο amazon που επισκέπτομαι καθημερινά για κριτικές, αλλά μου φαίνεται δύσκολο να δώσω 20 ή 25 ευρώ για μόνο ένα βιβλίο. Θα περιμένω μέχρι να έχουν μεγαλύτερη έκπτωση από το βιβλιοπωλείο.

Παρ' τε για παράδειγμα τη τριλογία The Illuminatus! trilogy, των Robert Shea και Robert Anton Wilson. Πρόσφατα πήρα όλη τη τριλογία σε έναν τόμο 805 σελίδων, στα αγγλικά, μόνο με 11 ευρώ. Ένα τούβλο, δηλαδή, με 11 ευρώ. Στα ελληνικά έχει κυκλοφορήσει σε τρεις τόμους, παλιότερα, από τις εκδόσεις Aquarius. Έχω πετύχει ένα βιβλίο από τα τρία, και έκανε 14 ευρώ με την έκπτωση. Θα μπορούσα πιθανόν να έβρισκα και τα υπόλοιπα, και αυτά με 12-13 ευρώ το ένα. Σύνολο, δηλαδή, θα πήγαινε γύρω στα 40 ευρώ. Και το πήρα 29 ευρώ φθηνότερα(και αν το έπαιρνα από το εξωτερικό θα πλήρωνα 1-2 ευρώ λιγότερα, αλλά δεν έχει σημασία). Γιατί τόσο μεγάλη διαφορά;

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Heiron, οι εκδόσεις Bell συνεχίζουν να βγάζουν φθηνά βιβλία με 7, 8 και 9 ευρώ(ανάλογα τις σελίδες), αλλά όχι σε γρήγορους ρυθμούς όπως παλιά-τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω. Στις 1/10 βγαίνει ένα βιβλίο του Michael Connelly(στα ελληνικά: Ο Δικηγόρος με τη Λίνκολν, στα αγγλικά: The Lincoln Lawyer) το οποίο είναι και πάρα πολύ καλό, και θα κάνει μόνο 7,80 ευρώ(στα βιβλιοπωλεία με -10%). Στο amazon, μετά από μεγάλη έκπτωση, έχει 5,13 δολάρια που με τα μεταφορικά θα φτάσει γύρω στα 7 ευρώ, οπότε το ίδιο είναι. Ελπίζω να συνεχίζουν βγάζουν βιβλία με τέτοιες τιμές, και να βγάζουν και κανά επιστημονικής φαντασίας...

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Όντως είναι φθηνά τα βιβλία στο εξωτερικό, αλλα αν είναι τα πάρετε γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα, γιατι να μπείτε σε όλη αυτή την διαδικασία; Εννοώ γιατί να μην τα πάρετε σε ηλεκτρονική (εξαιρετικά φθηνη) μορφή και να γλυτώσετε αρκετά απο τα χρήματα που θα δίνατε για ένα κανονικό βιβλίο (έστω και φθηνό), αλλά και τα μεταφορικά.

 

Στο εξωτερικό, πλέον, δεν υπάρχει τίτλος που να μην κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική μορφή. Αν ήθελα να διαβάσω βιβλίο στα Αγγλικά δεν θα το σκεφτόμουν καν. Μια επένδυση σε ένα καλό e-book reader και τέλος.

 

Υ.Γ Εκτός βέβαια και αν θέλγεστε απο την μυρωδιά του χαρτιού ή θέλετε να βλέπετε γεμάτη την βιβλιοθήκη σας, οπότε πάσο.

Link to comment
Share on other sites

δυστηχώς στις κλίκες των "σοβαρών" εκδόσεων η Bell θεωρήται φτηνιάρικη. Μαλλον στην Ελλάδα η ποιότητα ενός βιβλίου κρίνεται με βάση το μέγεθος και την τιμή του και όχι με την μετάφραση και το περιεχόμενο του. Παντως είναι θαυμα που συνεχίζουν και βγάζουν και μάλιστα με επιτυχία. Μακάρι να τους μιμηθούν και αλλοι.

Link to comment
Share on other sites

δυστηχώς στις κλίκες των "σοβαρών" εκδόσεων η Bell θεωρήται φτηνιάρικη. Μαλλον στην Ελλάδα η ποιότητα ενός βιβλίου κρίνεται με βάση το μέγεθος και την τιμή του και όχι με την μετάφραση και το περιεχόμενο του. Παντως είναι θαυμα που συνεχίζουν και βγάζουν και μάλιστα με επιτυχία. Μακάρι να τους μιμηθούν και αλλοι.

 

Έτσι είναι. Συν το ότι πωλούνται και σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα, άρα είναι ακόμη πιο χαμηλού επιπέδου για μερικούς. Ενώ, αντιθέτως, έχουν εκδώσει πολύ καλά θρίλερ, αστυνομικά και άλλα είδη, και σε πολύ καλές μεταφράσεις, μην πω άριστες, και σε τιμές πολύ χαμηλές. Βλέπω τον μεταφραστή και ξέρω ότι θα είναι ένα απολαυστικό βιβλίο. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, και να βγάζουν περισσότερα βιβλία αλλά και επιστημονική φαντασία, που δυστυχώς δεν βγάζουν και πολύ...

Link to comment
Share on other sites

βασικα αν προσέξεις είναι απο τους λίγους, που χρησιμοποιούν μεταφραστη, επιμελητη και διορθωτη. Το μόνο αρνητικο είναι οτι χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες λεζαντες που εχει και το ξένο αντίτυπο και καμια φορά τα εξώφυλλα είναι μετρια. Παντως το οτι κυκλοφορούν σε περιπτερα είναι καλο για αυτούς.

 

καποια στιγμή θα ήθελα να τους στέιλω e-mail και να ρωτησω αν θα ενδιαφέρονταν να εκδόσουν επιστημονική και ηρωική φαντασία.

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον στην Ελλάδα η ποιότητα ενός βιβλίου κρίνεται με βάση το μέγεθος και την τιμή του και όχι με την μετάφραση και το περιεχόμενο του. .

 

 

σωστός ο παίχτης

Link to comment
Share on other sites

βασικα αν προσέξεις είναι απο τους λίγους, που χρησιμοποιούν μεταφραστη, επιμελητη και διορθωτη. Το μόνο αρνητικο είναι οτι χρησιμοποιούν ακριβώς τις ίδιες λεζαντες που εχει και το ξένο αντίτυπο και καμια φορά τα εξώφυλλα είναι μετρια. Παντως το οτι κυκλοφορούν σε περιπτερα είναι καλο για αυτούς.

 

καποια στιγμή θα ήθελα να τους στέιλω e-mail και να ρωτησω αν θα ενδιαφέρονταν να εκδόσουν επιστημονική και ηρωική φαντασία.

 

Ναι, το έχω προσέξει. Και τα ονόματα των μεταφραστών τους, τα έχω συνδυάσει με τη πολύ καλή ποιότητα των μεταφράσεων. Υπάρχουν και άλλοι, πολύ ακριβότεροι εκδοτικοί οίκοι, που οι μεταφράσεις δεν είναι και τόσο καλές... ούτε και το περιεχόμενο.

Όσον αφορά τη λεζάντα, δεν με ενοχλεί και τόσο, άσε που φαίνονται ωραία στη βιβλιοθήκη και δεν είναι πολύ ψηλά οπότε χωράνε και περισσότερα βιβλία biggrin.gif. Δεν είναι όλα τέλεια, τι να κάνουμε. Θα μπορούσαν να έχουν καλύτερα εξώφυλλα, αλλά μερικά πραγματικά είναι καλά.

Να τους τονίσεις ότι και η επιστημονική φαντασία πουλάει, ειδικά σε αυτές τις τιμές biggrin.gif. Και ο τρόμος, βέβαια...

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τίτλος:Παιχνίδι του Στέμματος

Συγγραφέας:George R.R. Martin

Εκδόσεις:Anubis

Μεταφράστρια:Παρασκευή Σαρμπάνη

Σελίδες:936

Τιμή:26,90-10%=24,21 ευρώ

 

Το πρώτο βιβλίο της σειράς Το Τραγούδι της φωτιάς και του Πάγου, σε έναν τόμο! Trillian, πότε θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία; Θα κυκλοφορήσουν και τα επόμενα βιβλία στο ίδιο στιλ;

 

 

Δείτε τις ανάλογες τιμές στο πρωτότυπο, και αναλογιστείτε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά τιμών:

 

 

Πως γίνεται από 8-10 ευρώ να πηγαίνει στα 24???? Μόνο στην Ελλάδα τέτοιες τιμές. Ευτυχώς που ξέρω καλά αγγλικά και τουλάχιστον δεν χρειάζεται να χρεώνομαι και τις μεταφράσεις.

 

Να κατέβουν οι τιμές των βιβλίων. Είναι αίσχος αυτό το πράγμα.

Edited by Darkchilde
Link to comment
Share on other sites

Υπολογίστε μέσα και τα δικαιώματα που αγοράζουν (που αναλόγως τον συγγραφέα ανεβοκατεβαίνουν κιόλας).

 

Είχα την ίδια απορία για τα φθηνά paperback και μια συνάδελφος μου είπε ότι είχαν βγάλει ένα βιβλίο σε δύο format κανονικό και τσέπης, το τσέπης πήγε άκλαυτο. Εκτός από τους εκδοτικούς σκεφτείτε ότι κι οι ίδιοι οι αναγνώστες δεν θέλουν το "φτηνιάρικο". Και δεν αναφέρομαι σε μας που κοιτάμε πάντα το όσο πιο φθηνό και όσο πιο μικρό γίνεται. Κακά τα ψέματα όμως, δεν κινούμε εμείς την ελληνική αγορά του βιβλίου.

 

Κι αν έχετε παρατηρήσει στα τελευταία βιβλία (π.χ. "Το κοιμητήριο της Πάργας" από Ψυχογιό ή το "Μετρό 2033" από Καστανιώτη) η ποιότητα έχει πέσει αισθητά, η τιμή όμως καθόλου.

 

Μια καλή κίνηση έχει ξεκινήσει το Μεταίχμιο με τη σήμανση "φθηνά βιβλία" (ή κάτι παρεμφερές), με 8-10 ευρώ καινούριων τίτλων λογοτεχνίας. Τα δοκίμιά τους βέβαια έχουν ακόμα απαγορευτικές τιμές (30 ευρώ του David Harvey που ήθελα).

Link to comment
Share on other sites

Υπολογίστε μέσα και τα δικαιώματα που αγοράζουν (που αναλόγως τον συγγραφέα ανεβοκατεβαίνουν κιόλας).

 

Ναι, και στην Ιταλία το ίδιο είναι, αλλά οι τιμές είναι πιο φτηνές από την Ελλάδα. Πήγαινε στο Amazon Ιταλίας, και δες.

 

A Game of Thrones Στα ιταλικά: 6,50 ευρώ με μία έκπτωση, 10 ευρώ υποτίθεται η κανονική τιμή. Στην Ιταλία δηλαδή δεν έχουν δικαιώματα να πληρώσουν; Δεν έχουν μεταφραστές να πληρώσουν;

 

Από το Amazon ιταλίας πήρα 3 βιβλία ιταλών συγγραφέων βέβαια, και το ένα σε hardcover, Και μαζί με τα ταχυδρομικά μου στοίχισε 30 ευρώ.

 

Πήρα 3 βιβλία ελλήνων συγγραφέων τις προάλλες 36 ευρώ και κανένα σε hardcover. Αν βάλουμε και ταχυδρομικά πόσο θα μου στοίχιζαν; Και δεν έχουν όλα τα βιβλία 15-16 ευρώ, είτε ελλήνων είτε ξένων συγγραφέων.

 

Και επίσης το Game of Thrones στα ελληνικά είναι δύο τόμοι. 2x24=48 ευρώ... Με 48 ευρώ παίρνω όλη την σιερά στα αγγλικά, και μου περισσεύουν και χρήματα!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Και επίσης το Game of Thrones στα ελληνικά είναι δύο τόμοι. 2x24=48 ευρώ... Με 48 ευρώ παίρνω όλη την σιερά στα αγγλικά, και μου περισσεύουν και χρήματα!!!!!

Η νέα έκδοση είναι ένας τόμος.

Link to comment
Share on other sites

Και επίσης το Game of Thrones στα ελληνικά είναι δύο τόμοι. 2x24=48 ευρώ... Με 48 ευρώ παίρνω όλη την σιερά στα αγγλικά, και μου περισσεύουν και χρήματα!!!!!

Η νέα έκδοση είναι ένας τόμος.

 

Okay, νόμιζα ότι ήταν πάλι δύο τόμοι οπως η προηγούμενη. Αλλά και πάλι η τιμή είναι πολύ ακριβή, ακόμα και για έναν τόμο.

Link to comment
Share on other sites

Εδω που τα λεμε για κοντα 1000 σελιδες δεν ειναι και τραγικα πολλα λεφτα τα 24 ευρω(για τα ελληνικα δεδομενα και ειδικα αν σκεφτεις οτι βιβλια με τις μισες σελιδες εχουν κοντα στα 20 ευρω)!Παντως συμφωνω οτι οι ελληνικες εκδοσεις ειναι ακριβες και αυτο νομιζω φαινεται και απο τα βιβλια ελληνων συγγραφεων,οπου ουτε δικαιωματα πληρωνουν ουτε μεταφραστες,οπως λεει και η Darkchilde παραπανω!

Edited by gregacm
Link to comment
Share on other sites

Darckchilde, για το Game of Thrones, διάβασε το ακόλουθο προσωπικό βίωμα:

Στο Amazon, τα πρώτα 4 βιβλία στην υπέροχη τιμή των $19,78!!

Ελλάδα, από Anubis φυσικά συνολική τιμή...(κάτσε καλύτερα) 186 ευρουδάκια!!!

Μιλάμε για κάθε βιβλίο σε δύο τόμους. Τώρα που τα βγάζουν κάθε βιβλίο σε ένα τόμο, υπολόγιζε μόνο γύρω στα 100 ευρώ. Εννοείται τα παράγγειλα από το Amazon και γλίτωσα περίπου 160 ευρώ.

(Ναι, ξέρω είμαι λίγο απαράδεκτος που τώρα θα διαβάσω Martin, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία)

Link to comment
Share on other sites

Υπόψιν ότι σε γνωστά βιβλιοπωλεία στο κέντρο, τα βιβλία του Μάρτιν μπορείτε να τα πάρετε με -25%, -30%, δηλαδή κάπου στα 130-140 ευρώ... Και πάλι είναι ακριβά, αλλά 186 ευρώ τα βρίσκεις, αν τα βρεις, στο Παπασωτηρίου στο Mall που δεν κάνει ούτε ένα λεπτό έκπτωση...

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν κυκλοφορούν για όλα τα βιβλία, εκδόσεις σε φτηνό paperback. Στο εξωτερικό, τα hardbacks κάνουν 17, 18 και 20 ευρώ, αλλά αν δεν τα θέλεις, παίρνεις τα φθηνά paperbacks. Ένα παράδειγμα από το bookdepository. Το paperback του Quicksilver, του Neal Stephenson, κάνει 11,12 ευρώ. Το hardback, κάνει 22 ευρώ. Στα ελληνικά, έχει μεταφραστεί με τον τίτλο Υδράργυρος, από τις εκδόσεις Κέδρος, σε ένα πραγματικά τεράστιο τούβλο, τόσο μετά συγχωρήσεως, με την τιμούλα στα 29,98 ευρώ! Δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε μικρό, όσο μικρό γίνεται βέβαια, paperback, με π.χ. 16-18 ευρώ; ΔΕΝ λέμε να έχουν την ίδια τιμή με τα φθηνά αγγλικά paperbacks, αλλά έστω 6-7 ευρώ παραπάνω... Μιλάμε για τις καινούργιες κυκλοφορίες, δόξα τον Θεό, υπάρχουν βιβλιοπωλεία με μεγάλες εκπτώσεις σε όλα τα παλιά βιβλία, και ακόμα μεγαλύτερες ειδικές εκδόσεις σε κάποια άλλα βιβλία.

 

edit: Μια φετινή αγορά. Πήρα το Anathem, του Neal Stephenson, σε ένα πάρα μα πάρα πολύ απλό paperback μικρού μεγέθους, 960 και πλέον σελίδων, πόσο λέτε; 3,99 ευρώ!! Στα ελληνικά, σε μια "επική" έκδοση, πόσο λέτε να έκανε; Καμιά 25αρια ευρώ;;; Και βάλε... Γιατί να μην έκανε, όμως, 15 ευρώ; Δεν θα ήταν ωραίο;

Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά η κατάσταση στην Ελλάδα από τιμές ,είναι αντιστρόφως ανάλογη των μισθών!

Δεν ξέρω σε ποιούς απευθύνονται οι εκδοτικοί...

Πάντως σε φοιτητές και μαθητές όχι.

Εγώ για να αγοράσω 2 βιβλία,συνήθως δίνω 35-40 ευρώ...Όσο και να μου αρέσει ένα βιβλίο,κλαίω

για τα λεφτά μου σε κάποιες φάσεις-ειδικά όταν ξεμένω στο τέλος του μήνα.

 

Το καλύτερο είναι να έχεις φίλους με κοινό γούστο και να ανταλλάζεις βιβλία....Αλλιώς την έχεις άσχημα!

Edited by Anwrimos23
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share


×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..