Jump to content

Το Όνειρο του Αμοντιγιάδο


Recommended Posts

Όνομα Συγγραφέα:Χρηstanley

Είδος: γκόθικ ΄΄τρόμος΄΄

Βία; Όχι ακριβώς

Σεξ; Όχι δυστυχώς

Αριθμός Λέξεων:Γύρω στις....εεε...οκ,11500!

Αυτοτελής; Ναι,αλλά με συχνή αναφορά σε άλλες μου ιστορίες.

Σχόλια: Ξανανεβάζω την νοβελέτα,αν μου επιτρέπεται η λέξη, ελαφρώς τροποποιημένη στο φόρουμ του τρόμου,αφού τελικά,με ολα αυτά που έχουμε πει εδώ μέσα,μάλλον ως τέτοια θα θεωρηθεί. Προειδοποιώ:

Α)Το κείμενο έχει πολλά επίθετα,αλλά δεν θα μπορούσε να είναι γραμμένο αλλιώς. Είμαι πεπεισμένος σε αυτό και,τουλάχιστον, δεν κουράζει-νομίζω.

Β)Μην το διαβάσετε με γεμάτο στομάχι,ούτε με άδειο. Να έχετε φάει κάτι ελαφρύ.

Γ)Η ιστορία συνελήφθη και εκτελέστηκε πριν από 3 χρόνια,την περίοδο της νηστείας(ναι,κάποτε πίστευα και νήστευα). Το φαγητό είναι το μεγαλύτερο πάθος μου και αυτή η ιστορία είναι η απόδειξη του πού μπορεί να με οδηγήσει η στέρησή του.

Ελπίζω να αρέσει,σε όσους την διαβάσουν.

 

εδιτ:Τις ευχαριστίες μου στον Σκωτσέζο του φόρουμ για την επισήμανση της προφοράς του ονόματος,την οποία τελικά υιοθέτησα.

Το Όνειρο του Αμοντιλιάδο.doc

Edited by Stanley
Link to post
Share on other sites

11.500, ρε Χρήστο; 11.500! Μεγάλη απόφαση παίρνω που ξεκινάω να τη διαβάζω... (αφού πρώτα τσιμπήσω κάτι, βέβαια) tongue.gif

Επιστρέφω με σχόλια...

 

[13 ώρες και 36 λεπτά αργότερα...]

 

Περίεργη ιστορία (καθόλου παράξενο το ότι την έγραψες σε περίοδο νηστείας... φαντάζομαι ότι είχε πέσει μεγάλη πείνα :))

 

Όντως έχει (πάρα) πολλά επίθετα, αλλά η αλήθεια είναι ότι διαβάζεται εύκολα. Το μόνο που με κούρασε ήταν το μέγεθός της, γι' αυτό και σε ορισμένα σημεία, οι περιγραφές μου φάνηκαν περιττές. Σίγουρα είναι καλογραμμένο, στο γνωστό στιλ σου.

 

Στην συγκεκριμένη ιστορία οι πολλές περιγραφές έχουν κι ένα άλλο μειονέκτημα: καθυστερούν αρκετά την εξέλιξη. Δηλαδή, σε αρκετά σημεία ένιωσα πως οι περιγραφές δεν με οδηγούσαν πουθενά. Νομίζω ότι ένα καλό πείραμα που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να δοκιμάσεις να γράψεις την ίδια ιστορία με όριο τις 3.500 λέξεις. devil2.gif

 

Η ίδια η ιστορία, όπως προείπα, είναι αρκετά περίεργη. Από τη στιγμή που ξεκινάει το όνειρο γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και το τέλος της είναι αρκετά ικανοποιητικό.

 

Η φράση «θα φάω μέχρι να σκάσω», βρήκε επιτέλους το παραμύθι της laugh.gif

 

Edited by Mesmer
Link to post
Share on other sites

Άγγελε, άμα λες κι εσύ για τα επίθετα δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα πουν οι άλλοι!tease.gifΞέρεις κάτι,όμως; Ό,τι και να ειπωθεί,την ιστορία αυτή την λατρεύω έτσι όπως ακριβώς είναι! Όσοι την έχουν διαβάσει εξωφορουμιακά, έχουν αγαπήσει την ατμόσφαιρα και τις περιγραφές,χωρίς να κουραστούν καθόλου. Και, χωρίς διάθεση να περιαυτολογήσω,απλά για να στηρίξω κάπως την θέση μου, μιλάω για ανθρώπους φιλολόγους που καταπίνουν τα βιβλία σαν στραγάλια. Έχω,ωστόσο,τρομερή περιέργεια να δω πώς θα φανεί στα παιδιά.

 

Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και συγχαρητήρια που τα κατάφερες,ακόμα κι αν δεν κατάλαβα καλά αν σου άρεσε!laugh.gif

 

ΥΓ:Α,το έχει διαβάσει η Κιάρα τούτο,στην παλιότερη ανάρτηση!

Link to post
Share on other sites

Α, δεν είπα ότι μου άρεσε...; Ναι-ναι μου άρεσε. Η όλη ιδέα, η ατμόσφαιρα, όλα. Ένα πράγμα δεν μου άρεσε... το μέγεθος biggrin.gif

 

Το ότι με κούρασε φταίει και το ότι δεν μου κάθεται και τόσο καλά να διαβάζω από την οθόνη του υπολογιστή. Μακάρι να μπορούσα να εκτυπώσω όλες τις ιστορίες για να τις διαβάσω. Σίγουρα θα μου έκαναν τελείως διαφορετική εντύπωση.

Link to post
Share on other sites

Καλά,αυτό το τελευταίο είναι σίγουρο αλλά ισχύει για όλες τις ιστορίες,αν και σίγουρα για τις εκτενείς είναι πολύ πιο βαρύ.

 

Α,και κάτι που ξέχασα:

 

''να γράψεις την ίδια ιστορία με όριο τις 3.500 λέξεις. ''

Δεν σου ξαναμιλάω!!!tease.gifΣοβαρά τώρα,δεν υπάρχει περίπτωση:) Γνώμη σου είναι προφανώς ότι οι περιγραφές καθυστερούν την εξέλιξη και δεν οδηγούν πουθενά,αλλά η δική μου είναι άλλη. Και δεν αναλύω ξανά ιστορία μου γιατί χαλάει πολύ το γλυκό.:)

Link to post
Share on other sites
Lady Nina

Πάλι καλά που την τοποθέτησες στις ιστορίες τρόμου!!

 

Παρ'όλα αυτά, τίποτα (σχεδόν) δεν μπόρεσε να με προειδοποιήσει για το τέλος!

 

 

Το είχα καταλάβει, βέβαια, ότι η έκρηξη ήταν αυτός που έσκασε... devil2.gif

 

Αλλά, τί αηδιαστικό τέλος, Θεέ μου... Εκεί που σου ανοίγει την όρεξη με όλες αυτές τις λιχουδιές, στο τέλος στις παίρνει με μια γροθιά στο στομάχι! tongue.gif

 

 

(Μα, κι εσύ, δε μας προειδοποίησες να μην φάμε τίποτα ούτε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης... Εκεί την πάτησα εγώ! tongue.gif )

 

Λοιπόν, το ότι μου άρεσε εξυπακούεται! thmbup.gif

 

Ξέρεις, άλλωστε και την αδυναμία μου στις όμορφες εκφράσεις και τα κοσμητικά επίθετα... Βέβαια, σε κάποια σημεία είχε κάποιες αδόκιμες (κατά την άποψή μου) λέξεις ή φράσεις, αλλά τίποτα που να μη διορθώνεται με ένα πέρασμα! (Αν θέλεις, πες μου, και θα σου πω αναλυτικά την άποψή μου.)

 

 

Μπορώ να πω πως μου άφησε μια αδιόρατη απορία σχετικά με τη σύνδεση ονείρου και πραγματικότητας, καθώς η ιστορία ολοκληρώθηκε κάπως απότομα. Χωρίς, όμως, αυτό να αμαυρώνει την εικόνα όλης της ιστορίας!

 

 

Συγχαρητήρια, πάντως! Μου άρεσε πολύ και σίγουρα θα το βλέπω για αρκετά βράδια στον ύπνο μου! tongue.gif

Link to post
Share on other sites

Η προειδοποίηση για να έχεις φάει λίγο, προήλθε ύστερα από διαμαρτυρίες φίλων και καθηγητών ότι τους έπιασε λιγούρα κατά την ανάγνωση! Επίσης, προειδοποίησα, δεν μπορείς να πεις!

 

Επειδή εννοείται ότι το έχω περάσει πάμπολλες φορές, θα με ενδιέφερε να μου πεις ποιες φράσεις σου φάνηκαν αδόκιμες.:)

 

 

Σχετικά με το τέλος, ας πούμε ότι λόγω της εμμονής του πρωταγωνιστή (εμένα,δλδ) με τον Αμοντιγιάδο, ο πρώτος χώθηκε στο όνειρο του δεύτερου όπου παρακολούθησε το ανοσιούργημα. Λόγω πάλι εμμονής του δεύτερου, το όνειρο έγινε...υπερβολικά αληθινό. Τώρα πού αρχίζει το ένα και πού το άλλο...αυτό νομίζω ότι είναι θετικό που δεν είναι διακριτό.

 

 

Χαίρομαι που σου άρεσε κι ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Αναγνωρίζω ότι είναι μεγάλο το κείμενο.:)

Link to post
Share on other sites
Lady Nina

Προειδοποίησες, προειδοποίησες! :tongue:

 

Φυσικά, όταν καταφέρω να μαζέψω τα... "κομμάτια" μου (aka στομάχι), θα το ξαναδιαβάσω επισταμένα και θα σου στείλω αναλυτικά τις διορθώσεις!

 

Στην παρατήρηση μέσα στο spoiler έχεις απόλυτο δίκιο. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ατού, κύριε... Γ----! :tongue:

 

Δε χρειάζεται να με ευχαριστείς, καλέ! Αλίμονο! Σε forum που ασχολείται με τη συγγραφή είμαστε... book.gif Αν δεν μπορούμε εμείς να το διαβάσουμε, τότε ποιός;

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..