Jump to content
Oberon

Star Trek Fan Series: Periplus - Visuals

Recommended Posts

Oberon

Credits: Όλα τα concepts κλπ σχετικά με το Σταρ Τρεκ ανήκουν στην Paramount.

 

Tα αντικείμενα από τα οποία αποτελούνται τα μοντέλα των χαρακτήρων χρησιμοποιούνται νόμιμα, αγορασμένα ή δωρισμένα μέσα από το Second Life. Οι χρήστες που πόζαραν για τις εικόνες έχουν δώσει την άδειά τους να τις χρησιμοποιήσω.

 

Βackgrounds: http://resurgere.dev...m/blog/3623879/

 

Διαστημόπλοιο Pytheas: Snapshot του Enterprise-B

 

Fonts: http://www.talshiar.org/Fonts/

 

Character concept styling, visual development, photography, Photoshop graphics, texts: Oberon. Αποκλειστικά για το sff.gr.

 

Δημιουργία χαρακτήρων: Όλοι όσοι πήραν μέρος στο τόπικ: Star Trek: Periplus - Το δικό μας Τρεκ

 

Τιμής ένεκεν, τα γράμματα και οι αριθμοί που εμφανίζονται στα personnel files είναι τα αρχικά και οι ημερομηνίες γενεθλίων όλων των χρηστών του sff που έβαλαν ένα λιθαράκι για τη δημιουργία του Star Trek: Periplus. :)

 

Νote: Γιατί στα Αγγλικά; Γιατί ήθελα να χρησιμοποιήσω Trek fonts και δεν υπάρχουν αντίστοιχες γραμματοσειρές στα Ελληνικά.

 

 

 

* * *

 

Star Trek: Periplus 

 

Episode 1: Nea Atlantida

 

 

 

post-59-129097032876_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129097036183_thumb.jpg

 

 

 

post-59-12909703897_thumb.jpg

 

 

 

Mετάφραση:

 

 

Eικόνα 000: Aστρική Ημερομηνία: 58829.94 (30 Οκτωβρίου  2381, Ώρα: 22:16:27)

 

Εικόνα 001: Διάστημα: To τελικό σύνορο. Αυτά είναι τα ταξίδια του αστρόπλοιου Πυθέας. Η συνεχής αποστολή του: Nα εξερευνήσει παράξενους νέους κόσμους. Να αναζητήσει νέες ζωές και νέους πολιτισμούς. Να πάει άφοβα εκεί που κανένα σοφόν δεν έχει πάει πιο πριν.

 

Εικόνα 002: Σταρ Τρεκ: Περίπλους

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

post-59-129097086199_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129097089446_thumb.jpg

 

 

post-59-129097092497_thumb.jpg

 

 

 

 

Mετάφραση:

 

 

Εικόνα 003: Στο βάθος ενός τομέα του Γάμμα Τεταρτημόριου, γνωστού σαν "Τρίγωνο του Διαβόλου", ένα Ομοσπονδιακό Αστρόπλοιο παθαίνει μεγάλες ζημιές ύστερα από την επίθεση κλεφτών, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ένα ισχυρό, νέο όπλο.

Το πλήρωμα, που σώζεται αλλά και αιχμαλωτίζεται από τους κατοίκους της Νέας Ατλαντίδας, ανακαλύπτει πως οι ξενόφοβοι και αλαζονικοί Ατλάντιοι πιστεύουν ότι το σύμπαν κάποτε κυβερνούνταν από μια εθνική ομάδα της παλιάς Γης, τους Έλληνες.

Οι τεράστιες γνώσεις τους, τους έχουν δωθεί από μια υπερκόσμια Τεχνητή Νοημοσύνη με το όνομα Ηχώ της Αιωνιότητας, η οποία τώρα βρίσκεται μισοχαλασμένη μέσα σε μια σπηλιά.

Οι Ατλάντιοι θέλουν να απελευθερώσουν τους κρατούμενους αλλά με ένα αντίτιμο.Χρειάζονται κρύσταλλους διλυθίου ώστε να επεκτείνουν τις εξερευνήσεις τους στο διάστημα πέρα από το τοπικό σύστημα της Νέας Ατλαντίδας.

Ακόμα, οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις θα πρέπει να λάβουν χώρα στην Ποσείδια, την πλανητική πρωτεύουσα, και οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας θα πρέπει να έχουν Ελληνική εθνικότητα!

 

Eικόνα 004: H Oμοσπονδία δημιουργεί μια επιτροπή υπό την καθοδήγηση του Πλοίαρχου Ζαν-Λυκ Πικάρντ! Ο Αστροστόλος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αποφασίζουν να στείλουν ένα αστρόπλοιο στη Νέα Ατλαντίδα, ο πλοίαρχος του οποίου, όπως και αρκετοί σημαντικοί αξιωματικοί, θα είναι Ελληνικής καταγωγής. 

 

Φυσικά, μια που Ομοσπονδία είναι ένας διαστρικός, πολυφυλετικός, πολυπολιτισμικός οργανισμός, πολλά μέλη του πληρώματος θα είναι μη-Έλληνες ή εξωγήινοι! Ανεξάρτητα από την τεράστια σημασία που έχει η έναρξη διπλωματικών σχέσεων με τους Ατλάντιους, και η απελευθέρωση του κρατούμενου πληρώματος, το I.D.I.C., η πιο βασική αρχή της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να παραμεριστεί! Ιnifite Diversity in Infinite Combinations: Άπειρη Ποικιλία σε Άπειρους Συνδυασμούς!

 

Ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Ψαθάς, από δική του θέληση, δέχεται την αποστολή και συγκεντρώνει ένα πολυφυλετικό, πολυεθνικό πλήρωμα για το πλοίο του, το Excelsior-Class,  U.S.S. Πυθέας N.C.C - 71007! To, ακόμα άδειο πλοίο, βρίσκεται αγκυροβολημένο στο διαστημικό σταθμό Deep Space Nine, κοντά στον πλανήτη Bajor. H σκουληκότρυπα του συστήματος του Bajor περιμένει για να μεταφέρει το Πυθέας και το πλήρωμά του στο Γάμμα Τεταρτημόριο και τη Νέα Ατλαντίδα!

 

Εικόνα 5: Προσωπικό ημερολόγιου του πλοίαρχου. Aστρική ημερομηνία 58829.54

 

Θα αγκυροβολήσουμε στο DS9 μέσα σε δύο ώρες. Δεν έχω ξαναβρεθεί στο σύστημα Μπ'χαβα'ελ ή στον πλανήτη Μπέιτζορ. Είναι πανέμορφος κόσμος και τα ολογραφήματα που έχω δει μου θυμίζουν τα Μετέωρα και τη Σαμοθράκη στην Ελλάδα, πίσω στη Γη. Ή ίσως την Αρχαία Αθήνα. Ή τη μεσαιωνική Ρόδο.

 

Δεν θα έχουμε χρόνο να επισκεφτούμε την επιφάνεια. Όταν, και αν, επιστρέψουμε από τη Νέα Ατλαντίδα, η Σμηναγός Λε'ννόρα είπε πως θα ήταν ευτυχής να πάμε μαζί σε ένα γύρω της πατρίδας της, του Μπέιτζορ, για να με ευχαριστήσει που τη συνόδεψα στα Ελληνικά νησιά πέρισυ. Οπωσδήποτε θέλω να δω τη Μπ'χάλα. Την "Τροία" ή "Ατλαντίδα" του Μπέιτζορ. Η Σμηναγός Λε'ννόρα έχει μελετήσει τους μύθους της Γης και της είναι πολύ γνωστή η "Ατλαντίδα". Και οι δύο μας έχουμε κοινό κάτι . . . ας το πούμε προαίσθημα, αν θέλετε, αλλά υποψιαζόμαστε πως υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται με τους Νεο-Ατλάντιους.

 

Η γιαγιά μου στο Νέο Πειραιά στη Γη συνήθιζε να λέει: "Φύλαγε τα ρούχα σου για να'χεις τα μισά!" Τα "ρούχα" μας είναι οι κρύσταλλοι διλυθίου που οι Ατλάντιοι απαιτούν, και θα κάνω τα πάντα ώστε το πλοίο, το πλήρωμα, και οι κρατούμενοι να επιστρέψουν στο Άλφα Τεταρτημόριο με όλα τα ρούχα τους άθικτα! Το πρώτο πλήρωμα που κυβερνώ. Όπως είχε πει η Nαύαρχος Janeway: "Είναι θαυμάσιο πλήρωμα και πρέπει να τους ξαναφέρω στην πατρίδα!"

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

post-59-129097384194_thumb.jpg

 

 

post-59-129099051773_thumb.jpg

 

 

Στοιχεία πληρώματος:

 

 

 

 

Eικόνα 6: Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Ψαθάς

 

Tόπος γέννησης: Νέος Πειραιάς, Ελλάδα, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 30 Αυγούστου 2346 (Η μέρα κι ο μήνας είναι συνδυασμός των γενεθλίων του Spock και του DinoHajiyorgi).

 

Φυλή: Άνθρωπος

 

Γονείς: Αρίστος, Αρετή (η μητέρα του έχει πεθάνει). Μερικές λεπτομέρεις, όπως το όνομα της μητέρας τις πρόσθεσα εγώ.

 

Άλλοι συγγενείς: Δανάη (εξαδέλφη).

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι: Nτέγκρα, κόρη του Τζάρτουκ (Κλίνγκον - χωρισμένοι)

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου: 2364

 

Aποφοίτησε (Magna cum Laude): 2368

 

* * *

 

Eικόνα 7: Πλοηγός Αεριάννα (Αριάδνη) Κίεραν

 

Tόπος γέννησης: Αθήνα, Ελλάδα, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 1 Νοεμβρίου 2357 

 

Φυλή: Δελτανή - Άνθρωπος

 

Γονείς: Ντάαν (πατέρας - Δελτανός), Ρένα (μητέρα - Άνθρωπος)

 

Άλλοι συγγενείς: Νίκο (αδελφός).

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι: -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου: 2375

 

Aποφοίτησε: 2378

 

Σημείωση: Οι ιδιαίτερες βιολογικές της ανάγκες κάνουν απαραίτητη την κυβερνοστολή που φορά όταν είναι σε υπηρεσία.

 

* * *

 

Κι άλλα μέλη του πληρώματος του Πυθέα, όπως και άλλες εικόνες . . . coming soon! Hope you enjoy. ;)

Edited by Oberon

Share this post


Link to post
Share on other sites
DmJapan

Wow. Good Job! Αν δεν κάνω λάθος, δεν είδα στους χαρακτήρες tactical και comm officers. Αν ισχύει, να πάρω την πρωτοβουλία να δημιουργήσω έναν από τους δύο? headsetsmiley.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Wow. Good Job! Αν δεν κάνω λάθος, δεν είδα στους χαρακτήρες tactical και comm officers. Αν ισχύει, να πάρω την πρωτοβουλία να δημιουργήσω έναν από τους δύο? headsetsmiley.png

 

 

 

Thanks. It's nice to be appreciated. :) Φυσικά και να πάρεις την πρωτοβουλία!! Χρειαζόμαστε κάμποσους ακόμα χαρακτήρες. Αν και έκανα τη Dellandra tactical officer (θα ποστάρω τις νέες εικόνες αργότερα σήμερα), θέλουμε και comm officer, και counselor, και nurse ίσως, και fleshing out για την Klingon security officer, και ό,τι άλλο θέλεις. Φτιάξε το χαρακτήρα και πόσταρέ τον στο άλλο τόπικ, ώστε εδώ να μπαίνουν μόνο εικόνες και -- αν κάποιος γράψει τίποτα -- συνόψεις επόμενων επεισοδίων.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
DimitrisX

Συνόψεις και ιδέες για επεισόδια γίνονται δεκτές και από εμάς που δεν λάβαμε μέρος από το ξεκίνημα του STP;

 

Και πάλι εύγε για την πρωτοβουλία.

Edited by DimitrisX

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Συνόψεις και ιδέες για επεισόδια γίνονται δεκτές και από εμάς που δεν λάβαμε μέρος από το ξεκίνημα του STP;

Μα φυσικά. Δεκτές και ιδέες παντός τύπου. Έτσι ή αλλιώς, δεν θυμάμαι να τα είχαμε καλύψει όλα.

 

Δεν έγραψα τίποτα ως τώρα για να μην σπάσω τη ροή, το "κακό" όμως έγινε, no problem. Πολύ καλή δουλειά Διονύση, μπράβο! :thmbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Spock

Διονύση, εξαιρετική δουλεια!!! :D

Για μια στιγμή νόμιζα ότι πραγματικά έβλεπα την αρχή του πιλότου μιας νέας σειράς, σοβαρά!!!

Μου ήρθε και η όρεξη να το συνεχίσουμε!

Μια πρόταση μόνο, η στολή του Starfleet, όπως αυτή που φοράει ο Κάπταιν, ας είναι με το γκρι, όπως είναι οι στολές από το First Contact και μετά, όπου είναι και η εποχή της σειράς μας. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Thank you all :)

 

Έχεις δίκιο Δημήτρη. Θα δω αν μπορώ να βρω πιο μοντέρνες στολές. Θα αλλάξω και τα pips του κάπτεν γιατί έκανα και κει ένα λαθάκι (Το shirt layer που φορά είναι για commander και είχε ζωγραφισμένα 3 pips μόνο. Πρέπει να είναι 4). 

Edited by Oberon

Share this post


Link to post
Share on other sites
DimitrisX

Μήπως να παρουσιάζαμε την Αριάδνη χωρίς μαλλιά;

Παρότι είναι άνθρωπος κατά το ήμιση, νομίζω ότι το Δελτανό γονίδιο θα είναι ισχυρότερο από το ανθρώπινο.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

post-59-129105814786_thumb.jpg

 

 

 

post-59-12910582085_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129105826306_thumb.jpg

 

 

 

Στοιχεία πληρώματος:

 

 

 

 

Eικόνα 8: Αντιπλοίαρχος  Ταφάρι Δημητρίου

 

Tόπος γέννησης: Κεφαλονιά, Ελλάδα, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 2 Μαίου 2344 (Η μέρα κι ο μήνας σηματοδοτούν την επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα το 1864).

 

Φυλή: Άνθρωπος

 

Γονείς: Αγησίλαος, Πηνελόπη

 

 

Άλλοι συγγενείς:  Λάυλα (αδελφή), Τάμαρεκ (αδελφός - πεθαμένος)

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι: -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου: 2361

 

Aποφοίτησε: 2365

 

Σημείωση: Ο αδελφός του Τάμαρεκ ήταν επίσης αξιωματικός στον Αστροστόλο

 

 

 

* * *

 

 

 

Eικόνα 9: Υποπλοίαρχος  Μελίνα Βέλλιου

 

Tόπος γέννησης: Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 2355 (Η μέρα κι ο μήνας είναι τα γενέθλια της Αριστοφανούλας που έφτιαξε το χαρακτήρα της Μελίνας Βέλλιου).

 

Φυλή: Άνθρωπος

 

Γονείς: Οδυσσέας, Μερόπη

 

 

Άλλοι συγγενείς:  Αχιλλέας, Ζαχαρίας, Νίκος, Περικλής (αδελφοί)

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι: -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου (υποτροφία): 2361

 

Aποφοίτησε: 2365

 

Σημείωση: Αριστεύσασα του έτους

 

 

 

* * *

 

 

 

Eικόνα 10: Σημαιοφόρος Ντελλάντρα

 

Tόπος γέννησης: Ράτεγκ, Ρόμιουλους (χ'Ριχάν).

 

Ημερομηνία γέννησης: 14 Ιανουαρίου 2358

 

Φυλή: Ρόμιουλαν

 

Γονείς: Ονόματα άγνωστα, νεκροί και οι δύο

 

 

Άλλοι συγγενείς:  'Αγνωστο

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι: -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου: 2376

 

Aποφοίτησε: 2380

 

Σημείωση: <<Πρόσβαση υπό ειδικές συνθήκες>> <<πρόσβαση απαγορεύεται>>

 

 

 

* * *

 

Kι άλλα μέλη του πληρώματος του Πυθέα . . . coming soon! ;)

Edited by Oberon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Μήπως να παρουσιάζαμε την Αριάδνη χωρίς μαλλιά;

Παρότι είναι άνθρωπος κατά το ήμιση, νομίζω ότι το Δελτανό γονίδιο θα είναι ισχυρότερο από το ανθρώπινο.

 

Θα σου απαντήσω στο άλλο τόπικ, Δημήτρη μια που εκεί συζητάμε για την εξέλιξη της ιστορίας και των χαρακτήρων. Εδώ ας κάνουμε σχόλια για τις εικόνες και για τις συνόψεις των επεισοδίων (όταν μπουν). :)

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Ένα update: Αλλάζω τις στολές στο Photoshop μια που ήταν αδύνατο να κάνω όλη τη διαδικασία conceptualization/development/modelling/photoshoot στο SL από τη αρχή. Για τους επόμενους officers θα φροντίσω να έχουν τις σωστές στολές από την αρχή. Δουλεύω ακόμα μία εικόνα με όλο το πλήρωμα και μια φίλη μου ενδιαφέρθηκε να αναπτύξει δύο ακόμα χαρακτήρες από τη Νέα Ατλαντίδα. Έναν άντρα και μια γυναίκα. Μόνο την εμφάνιση βέβαια. Το ποιοι θα είναι επαφίεται σε μας του παρόντος φόρουμ. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

OK, ξαναφορτώνω τις πέντε πρώτες εικόνες των μελών του πληρώματος στις οποίες άλλαξα τα χρώματα στις στολές ώστε να ταιριάζουν, πάνω κάτω, με εκείνες της εποχής μετά το Νέμεσις. Αμέσως μετά θα ανεβάσω τις τρεις καινούργιες. :)

 

 

 

post-59-129119562645_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129119568952_thumb.jpg

 

 

 

post-59-12911957641_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129119581195_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129119585593_thumb.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

post-59-129119603645_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129119607771_thumb.jpg

 

 

 

post-59-129119611738_thumb.jpg

 

 

 

Στοιχεία πληρώματος:

 

 

 

 

Eικόνα 11: Δόκτωρ Τάρκαν Τιμπέτ

 

Tόπος γέννησης: Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 28 Δεκεμβρίου 2337

 

Φυλή: Άνθρωπος

 

Γονείς: Αντίλ, Γκιουλντέν (πεθαμένοι και οι δύο)

 

Άλλοι συγγενείς:  Γκιοκχάν (Γιος), Φαΐκ Μπέη (Θείος) 

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι:  Χασιμπέ  (χωρισμένοι)

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου: 2355

 

Aποφοίτησε: 2359. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή: 2361

 

 

 

* * *

 

 

 

Eικόνα 12: Yποπλοίαρχος Λε'ννόρα Ελύς

 

Tόπος γέννησης: Ίλβια, Μπέιτζορ.

 

 

Ημερομηνία γέννησης: 8 Απριλίου 2350 

 

Φυλή: Μπατζόρα

 

Γονείς:  Νιτάκα Έσζα (πατέρας), Λε'ννόρα Πόλα (μητέρα). Πέθαναν και οι δύο στη διάρκεια της κατοχής από την Καρντάσσια. Δεν έχει άλλους συγγενείς.

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι:  -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου:  2370

 

Aποφοίτησε: 2374

 

Σημείωση: Eίχε δραστηριοποιηθεί στην Μπατζορανή Αντίσταση.

 

 

 

* * *

 

 

 

Eικόνα 13: Σημαιοφόρος Άρτεμις Γκαν

 

Tόπος γέννησης: Σαγκάη, Κίνα, Γη.

 

Ημερομηνία γέννησης: 16 Μαρτίου 2358 (Η μέρα και ο μήνας αντιστοιχούν με τα γενέθλια του DmJapan που έφτιαξε το χαρακτήρα) :) 

 

Φυλή:  Άνθρωπος

 

Γονείς: ΓιανΦενγκ (Μητέρα), Θάνος (Πατέρας)

 

Άλλοι Συγγενείς: Άγγελος (Θείος), Έφη, Λάμπρος (Ξαδέλφια)

 

Σύζυγος(οι) ή αντίστοιχοι:  -

 

Εισήχθη στην Ακαδημία του Αστροστόλου:  2375

 

Aποφοίτησε: 2379 (Ειδικότητα στη Γλωσσολογία)

 

Σημείωση: Η μητέρα της υπήρξε αξιωματικός του Αστροστόλου

 

 

 

* * *

 

Αυτά για τώρα. Επόμενες εικόνες όταν προταθούν και φτιαχτούν κι άλλοι χαρακτήρες. Hope you enjoy! ;)

Edited by Oberon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Δύο μικρά teasers από επόμενες εικόνες.

 

Η πρώτη, και θεαματική, όταν θα έχουμε φτιάξει όλους τους χαρακτήρες του βασικού καστ του Periplus. 

Η δεύτερη, και πιο σέξυ, αναπτύσσεται ήδη με τη βοήθεια μιας φίλης. Εξ άλλου σε ολόκληρη Νέα Ατλαντίδα θα πάνε. Αν δεν έχει και ωραίες Ατλάντιες (ή και Ατλάντιους για τις κυρίες) που είναι το eye candy της υπόθεσης? :tongue:

 

post-59-129129443784_thumb.jpg

 

 

 

 

post-59-129129445061_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oberon

Να και ο Κρητικός μας Ship's Counselor: Commander Pericles Daskalakis! Hope you enjoy. :)

 

post-59-0-96844600-1291996088_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..