Jump to content
aScannerDarkly

Η Γιούμικο των Κόσμων

Recommended Posts

aScannerDarkly

Λέξεις: 2067

Σεξ: Όχι περιγραφικό (συγγνώμη), αλλά περιέχει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Βία: Κάτι λίγο

Yumiko.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eugenia Rose

Ωραία η ιστορια,

και όντως δεν περίμενα αυτό το τέλος για την Γιουμίκο. Εμοιαζε πολύ σκληρή για να πεθάνει. Έχω και κάποιες απορίες όπως ποια ήταν τελικά η μυστηριώδης γυναίκα, κάποια με καλύτερο εμφύτευμα?

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
DinoHajiyorgi

Το διάβασα μονορούφι μέχρι που έφτασα στο φινάλε. Με πήρε, με συνεπήρε, μέχρι που με έχασε εκεί. Ή μήπως το έχασα εγώ; What happened; Άλλαξε ύφος το διήγημα; Το διάβασα, το ξαναδιάβασα, μέχρι που ρώτησα «γιατί το κάνω αυτό;» Γιατί ήταν τόσο καλό μέχρι να χάσουμε ο ένας τον άλλον.

 

Η χαρακτήρας που εμφανίζεται από το πουθενά στο τέλος πέφτει τόσο τσόντα, που είτε ξεκινάει, ή ανήκει σε, τελείως άλλο, νέο διήγημα. Και κουβαλάει το πιο δυνατό σεξουαλικό στοιχείο σε σχέση με το θέμα του διαγωνισμού, ώστε να αναρωτιέμαι γιατί πετάχτηκε εκεί την τελευταία στιγμή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mesmer

Μου αρέσει η Γιούμικο σαν χαρακτήρας. Την βρίσκω ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Κλεισμένη μέσα στον Κόσμο της που αποτελεί και μοναδικό μέλημά της.

 

Η ιστορία είναι σαν να αποτελείται από μικρότερες ιστορίες με πρωταγωνίστρια την Γιούμικο. Αν και είναι όλες τους ενδιαφέρουσες δεν υπάρχει κάτι που να τις συνδέει, εκτός του ότι κινούνται γύρω από το ίδιο πρόσωπο, κι αυτό κάνει το πέρασμα από τη μία στην άλλη κάπως απότομο.

 

Αυτό που επίσης μ’ αρέσει, είναι που η Γιούμικο, σαν θεά ενός ψηφιακού κόσμου, μεταφέρει την ιδεολογία της και στον πραγματικό της κόσμο. Δεν συμβιβάζεται, δεν ελέγχεται, δεν συγχωρεί, δεν κάνει πίσω.

 

Πολύ καλή ιστορία, καλογραμμένη, αλλά θα μπορούσε να γίνει και πολύ καλύτερη.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nihilio

Γενικά, AScannerDarkly, έχω παρατηρήσει ότι γράφεις ελειπτικές ιστορίες, ποιητικές στη γραφή αλλά και λίγο 'φλου', αφήνοντας στον αναγνώστη να κάνει τις συνδέσεις που χρειάζονται. Αυτό από κάποιους θεωρείται ίσως "καλή συγγραφή" αλλά προσωπικά δεν είμαι φαν της.

 

Εδώ μου φάνηκες λίγο πιο συγκρατημένος, πιο βατός. Σε ένα ξεκάθαρα Gibson-ικό κείμενο μας παραθέτεις μια σειρά από βινιέτες που πλυμηρίζουν από έναν ψυχρό λυρισμό. Η στρωτή γραφή βοηθάει πάρα πολύ στην ανάγνωση του κειμένου και μαζεύει πόντους.

Και μετά σκάει από το πουθενά η προτελευταία "βινιέτα" και, κατά τη γνώμη μου πάντα, κλωτσάει την καρδάρα με το γάλα. Έρχεται από το πουθενά, πετάει έναν γρίφο και μετά γεια σας. Αν δούλευες λίγο παραπάνω τη "θεϊκή φύση" της Γιούμικο και συνέδεες την κατάληξη με τα όσα έγιναν πιο πριν (ή, έστω, μας έδινες τη σύνδεση στο πιάτο, γιατί δε θα ξαναδιαβάσουμε όλοι από τρεις φορές το κείμενο να δούμε τι τρέχει), τότε θα είχες κάτι πολύ δυνατό.

Όπως είναι τώρα όμως μοιάζει μισοτελειωμένο, ελλειπές και όχι ελλειπτικό. Θα πρότεινα να το επέκτεινες λίγο ακόμα, γιατί έχεις τα φόντα να δώσεις κάτι περισσότερο πάνω στο κόνσεπτ που έχτισες εδώ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stanley

Σκάνερ, τολμώ να πω ότι απογοητεύτηκα απότην ιστορία σου. Δεν ξέρω, δυστυχώς δεν μου άρεσε. Αρχικά το όνομα της κοπέλας,που μοιάζει γιαπωνέζικο, χτυπάει άσχημα και ξενίζει. Στη συνέχεια, έχουμε ένανκόσμο για τον οποίον δεν κατάλαβα και πολλά. Περιγράφεται, βεβαίως, όμορφα καιμε εκφραστική αρτιότητα, στοιχεια που σε χαρακτηρίζουν, αλλά νοηματικά δεν μεάγγιξε η ύπαρξή του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, ήταν ότι δεν υπήρχε υπόθεση!Ενιωσα σαν να διαβάζω ένα δοκίμιο, δεν υπήρχε κάτι που να με τραβήξει, ναενδιαφερθώ ή να νοιαστώ, κάποιος σκοπός που να διαφαίνεται στον ορίζοντα. Καιόλα αυτά μεγεθύνθηκαν στο τέλος, το οποίο δεν μου έδωσε απολύτως τίποτα και μεάφησε με μια ξεκρέμαστη πίκρα. Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να παρατηρήσω, η ιστορία σαν ολότητα δεν μου άρεσε.

 

 

Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό, όπως και να έχει. :)

ΥΓ:εδιτ.

1)

Εχω και μια απορία: γιατί μόνο η Γιούμικο έχει νυμί; Δεν μπορεί να το αγόρασε κάπως, αφού τα λεφτά τα βγάζει μέσω αυτού.

2)Να σημειώσω ότι θυμήθηκα την Ωχρα, τόσο λόγω πρωταγωνίστριας, όσο λόγω ΄΄ιδιωτικού κόσμου΄΄, ωστόσο εκείνο μου είχε αρέσει περισσότερο.

 

Edited by Stanley

Share this post


Link to post
Share on other sites
lizbeth_covenant

Μου άρεσε αυτή η ιστορία. Πράγματι το όνομα θυμίζει γιαπωνέζικο αλλά αυτό που άρεσε! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος! Ήξερε να κερδίζει αλλιώς! Και μάλιστα το παρουσιαστικό που φανταζόμουν εγώ μου ταίριαζε και με αυτή την ψυχρότητα που βγάζει σαν ηρωίδα! Τώρα αν κάπου είχες περιγραφή της που δεν πρόσεξα καλά και είναι τελείως διαφορετική, ενταξει μάλλον παρασύρθηκα απο το όνομα! Αλλά και τι έγινε;

 

Για να πω την αλήθεια δεν ενδιαφέρθηκα και πολύ για τον κόσμο της. Δεν με τράβηξε και πολύ. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν το πως κέρδιζε λεφτά και σε αυτό, άθελά μου επικεντρώθηκα! Ήταν καλή ιδεά!

Επίσης μου άρεσε το περιβάλλον, η ψυχρότητα που έβγαζε το κείμενο και η όλη ατμόσφαιρα! Η Γιούμικο η ίδια, σαν χαρακτήρας μου άρεσε! Οι αντιδράσεις της, η αποφασιστικότητα της και η σκληρότητά της.

Και το τέλος με τη γυναίκα που μπαίνει στη ζωή της και την ανατρέπει, μου άρεσε πολύ. Όπως και το γεγονός ότι παρά τις ανατροπές, η Γιούμικο μένει πιστή στην ιδεολογία της. Έτσι το πήρα εγώ τουλάχιστον!

Υπάρχουν πράγματα που θέλουν βελτίωση σίγουρα(μιας και δεν κατάφεραν να με κάνουν να τους δώσω σημασία), αλλά με ικανοποίησε η ιστορία σε μεγάλο βαθμό!

Share this post


Link to post
Share on other sites
wordsmith

Καλά, στην ατμόσφαιρα δεν παίζεσαι! Αυτή τη φορά, όμως, είναι πιο ευδιάκριτο από ό,τι στην "Ώχρα" ότι υπάρχει και υπόθεση. Ένας κόσμος μολυσμένος ως τα μπούνια από χημικά και γενικώς βιομηχανικά απόβλητα, όπου τα εμφυτεύματα δίνουν και παίρνουν. Εφιαλτικό, αλλά καλοφτιαγμένο και ενδιαφέρον. Την υπόθεση, όμως, και ειδικά το τέλος, το διάβασα 3-4 φορές για να το καταλάβω. Τέλος πάντων, ίσως πρόκειται για λεπτομέρειες που μου ξεφύγανε. Η ουσία είναι μια πολύ καλή ιστορία, που, αν ήταν τρέιλερ ταινίας, θα με έκανε να θέλω να τη δω ολόκληρη. Συγχαρητήρια!

Share this post


Link to post
Share on other sites
TheTregorian

Συμφωνώ με τους προλαλύσαντες στα θετικά του χαρακτήρα σου. Πολύ ενδιαφέρουσα, με τις παραξενιές και τις υπερβατικότητές της που εμένα με τρελαίνουν προσωπικά! Η ατμόσφαιρά σου φοβερή, η γραφή σου πολύ καλή, γενικά μια πολύ καλή προσπάθεια από σένα, όπως μας έχεις συνηθίσει. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
dagoncult

Στενάχωρη ιστορία. Σε σημεία μου έβγαζε μια βιομηχανική αίσθηση. Όλα τα καλά που περιμένω διαβάζοντας μια ιστορία σου είναι εκεί. Αυτό για μένα σημαίνει ότι η Γιουμίκο είναι γραμμένη με προσεγμένο, στρωτό λόγο, με πολλές εικόνες και με βαριά ατμόσφαιρα απλωμένη από την αρχή ως το τέλος.

Νομίζω ότι με κάποιον τρόπο της λείπει γκάζι, το οποίο αισθάνομαι ότι θα μπορούσες να πατήσεις κάπως περισσότερο.

Το κλείσιμο πολύ καλό, δυνατό.

 

ΥΓ: Με όλο το θάρρος, αλλά έχω ένα δίλημμα: Αναρωτιέμαι αν είναι η ατμόσφαιρα που παίζει ρόλο στην έλλειψη γκαζιού/νεύρου. Κι επίσης θα έλεγα ότι ίσως το έχω αναρωτηθεί αυτό, εδώ και δυο-τρεις ιστορίες σου. Οπότε σκέφτομαι μήπως πρόκειται για μιας μορφής επαναληψη ( ι; ) μότητα κάποιου είδους (ίσως ως προς το ύφος).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Oceanborn

Μ αρέσει πολύ η περιγραφική σου ικανότητα. Νομίζω ότι στην αρχή το πας πολύ ομαλά και όμορφα αλλά μετά σα να το βιάζεσαι λιγάκι... Αυτή η αίσθηση μου δίνεται... Σαν πλοκή όπως αναφέρθηκε παραπάνω και γω θα θελα να δω κάτι πιο τρανταχτό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ιστορία σου δεν έχει κάτι να πει. Αντιθέτως, περιλαμβάνει πολλά ρεαλιστικά κομμάτια τα οποία ταιριάζουν στο σήμερα. Απλά νιώθω ότι θέλω και κάτι παραπάνω γιατί αν κρίνω από τον τρόπο γραφής σου, σίγουρα μπορείς να το δώσεις :D Καλή επιτυχία εύχομαι.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tiessa

Εξαιρετικά ατμοσφαιρική ιστορία. Και εννοώ, ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών, με τη ρύπανση και τις αρρώστιες.

Το σπίτι της Γιούμικο είναι η απόλυτη παράνοια και γοητεύει. Μένει σ' έναν πανάθλιο χώρο, γεμάτο με υπερυψηλή τεχνολογία, για να είναι θεά στον κόσμο της.

Πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα του παντός είδους τεχνολογικού εθισμού με την παρακμή.

Παρόλο που τέτοιες καταστάσεις δεν με ελκύουν ιδιαίτερα, αυτό το διήγημα το διάβασα με μεγάλη ένταση και οι σκηνές του με κυνηγάνε από την αρχή.

 

 

Μου άρεσε επίσης το γεγονός ότι δεν παραδέχεται κανέναν ανώτερό της και προτιμάει να πεθάνει από το να είναι εξαρτημένη από την άλλη γυναίκα. Όσο και αν δεν ταιριάζει απόλυτα με τα γούστα μου, το θεωρώ φυσική κατάληξη όλου αυτού του κλίματος που έχεις δημιουργήσει και τελικά συνεπές με το κείμενό σου.

Μόνο δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε να πει με το μήνυμα που έστειλε στους "πιστούς" της.

 

 

 

Καλή δουλειά!

Share this post


Link to post
Share on other sites
aScannerDarkly

ΥΓ: Με όλο το θάρρος, αλλά έχω ένα δίλημμα: Αναρωτιέμαι αν είναι η ατμόσφαιρα που παίζει ρόλο στην έλλειψη γκαζιού/νεύρου. Κι επίσης θα έλεγα ότι ίσως το έχω αναρωτηθεί αυτό, εδώ και δυο-τρεις ιστορίες σου. Οπότε σκέφτομαι μήπως πρόκειται για μιας μορφής επαναληψη ( ι; ) μότητα κάποιου είδους (ίσως ως προς το ύφος).

 

Δεν έχει να κάνει με το διαγωνισμό, οπότε μπορώ να πω κάτι για αυτό. Είμαι σίγουρος ότι η επανάληψη που λες υπάρχει. Έχω διάφορα κολλήματα, τα οποία δύσκολα μπορώ να παρατήσω - τουλάχιστον αν δεν τα εξαντλήσω. Καλό ή κακό αυτό, θα δείξει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Big Fat Pig

[+]

Mου έφερε στο μυαλό εικόνες από τον Gibson της εποχής νευρομάντη, mona lisa, chrome κλπ αλλά νομίζω πιο πολύ του Stephenson από το Snow Crash.

 

"Κοφτερή" είναι η λέξη που νομίζω ότι, πάνω απ' όλα, χαρακτηρίζει την αφήγησή σου.

Συμφωνώ με τον ενεστώτα χρόνο, νομίζω ότι ήταν και ο μόνος τρόπος για να πεις την ιστορία.

Οι λέξεις σου ζωντανεύουν μοναδικά το θλιβερό κι αρρωστημένο κόσμο του διηγήματος.

Η αφήγηση με νεύρο και ρυθμό, χτίζει το πορτραίτο της θεϊκής Γιούμικο.

 

[-]

Στο τέλος όμως, κι εγώ πιστεύω ότι κάτι στράβωσε στην αφήγηση.

 

 

Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει κενό ή λογική ασυνέχεια, μεταξύ της επίσκεψης της άγνωστης γυναίκας και της θεοποίησης της Γιούμικο. Είμαι σίγουρος όμως ότι αυτές οι τελευταίες σκηνές ήθελαν δουλειά ακόμα.

Έτσι όπως είναι, η άνοδος και το θεϊκό μήνυμα είναι αδικαιολόγητα κρυπτικά και ακατανόητα. Η θεοποίηση μοιάζει αυθέραιτη. Ειδικά με την προσθήκη της τελευταίας σκηνής.

 

 

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος σου, αλλά νομίζω πως κάτι έλειπε από το τέλος για να ολοκληρωθεί το πράμα.

 

 

Καλή επιτυχία!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Martin Ocelotl

ΘΑ πώ δυο πράγματα που μου φάνηκαν καλά και δυο ακόμα που θα τα προτιμούσα αλλιώς.

Η ιστορία καθ αυτή μου άρεσε.

Μέσα στην πλοκή της υπονοεί οτι συμπεριλαμβάνει έναν ολόκληρο κόσμο που με άφησες να διακρίνω μερικές πτυχές του.

Για κάποιο λόγο που δεν έχω το χρόνο να εξηγήσω τωρα, (θα το κάνω όμως λίγες μέρες αργότερα) ο Ενεστώτας δεν ήταν η καλύτερη επιλογή.

Τα γκαζετς ήταν πολλά και και μάλλον τα περισσότερα απ αυτά δεν χρειάζονταν στην ιδια την ιστορία οσο στον χαρακτηρισμό της σαν Ε.Φ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stanley

! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος!

 

Οκ, προφανώς δεν έχεις δει hentai.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aScannerDarkly

Αμάν με τα χεντάι... Ούτε εγώ έχω δει.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lady Nina

Αμάν με τα χεντάι... Ούτε εγώ έχω δει.

χαχα Πες τα, ρε Σκάνερ! Μας έχουν πρήξει μ'αυτά τα χεντάι! Αμάν πια κι αυτό το θέμα, κύριε mman! :tease: Μας έχετε κάψει!

 

Υ.Γ.: Για σχόλια, θα επιστρέψω κάποια άλλη στιγμή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
lizbeth_covenant

! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος!

 

Οκ, προφανώς δεν έχεις δει hentai.

 

Χαχαχα βρε έχω δει! Αλλά αυτό που ήθελα να πω ουσιαστικά είναι πως δεν είχε την κλασική εμφάνιση της σεξοβόμβας που έχουμε ίσως στο μυαλό μας, πχ Παμελα κτλ.

 

Εντάξει το παραδέχομαι, φαντάστηκα την Γιουμίκο χωρίς μεγάλο στήθος! Πείτε με ρατσίστρια! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eugenia Rose

! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος!

 

Οκ, προφανώς δεν έχεις δει hentai.

 

Χαχαχα βρε έχω δει! Αλλά αυτό που ήθελα να πω ουσιαστικά είναι πως δεν είχε την κλασική εμφάνιση της σεξοβόμβας που έχουμε ίσως στο μυαλό μας, πχ Παμελα κτλ.

 

Εντάξει το παραδέχομαι, φαντάστηκα την Γιουμίκο χωρίς μεγάλο στήθος! Πείτε με ρατσίστρια! :lol:

 

Λες και μας ακούνε μόλις μου στείλανε αυτό στο FB, μήπως αυτήν φανταζόσουν? :chinese:

Share this post


Link to post
Share on other sites
lizbeth_covenant

! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος!

 

Οκ, προφανώς δεν έχεις δει hentai.

 

Χαχαχα βρε έχω δει! Αλλά αυτό που ήθελα να πω ουσιαστικά είναι πως δεν είχε την κλασική εμφάνιση της σεξοβόμβας που έχουμε ίσως στο μυαλό μας, πχ Παμελα κτλ.

 

Εντάξει το παραδέχομαι, φαντάστηκα την Γιουμίκο χωρίς μεγάλο στήθος! Πείτε με ρατσίστρια! :lol:

 

Λες και μας ακούνε μόλις μου στείλανε αυτό στο FB, μήπως αυτήν φανταζόσουν? :chinese:

 

Γρήγορη Ευγενία! :D Χμμ αν ήταν πιο σοβαρή και δεν φορούσε τέτοια εσώρουχα ναι θα ταίριαζε! :thmbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Stanley

! Τη φανταζόμουν γιαπωνεζα και αυτό μου άρεσε παρα παρα πολύ! Γιατί δεν ήταν η ψηλή, ξανθιά με το μεγάλο στήθος!

 

Οκ, προφανώς δεν έχεις δει hentai.

 

Χαχαχα βρε έχω δει!

 

 

Αχά!

 

Απλώς το θέμα του διαγωνισμού ευνοεί τέτοιες παρατηρήσεις αλλά και, γενικά, δεν ισχύει ότι οι Γιαπωνέζες έχουν μικρό στήθος. Τώρα αν η Λιζ το σκέφτηκε έτσι, προφανώς και καλά έκανε, ως γυναίκα, αλλά αυτό ισχύει και για μένα, ως άντρας. laugh.gif

Ζητώ συγγνώμη από τον Σκάνερ και τελειώνω το σπαμάρισμα εδώ πριν ρίξει την ψήφο του

Share this post


Link to post
Share on other sites
mman

Αμάν πια κι αυτό το θέμα, κύριε mman! :tease: Μας έχετε κάψει!

Έχετε δίκιο. Ο διαγωνισμός λοιπόν ακυρώνεται:tomatoes:! Το θέμα αλλάζει από "ΣΕΞ" σε "ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ":D! Για να βλέπω συμμετοχές (με το κυάλι :obsession:).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lady Nina

Έχετε δίκιο. Ο διαγωνισμός λοιπόν ακυρώνεται:tomatoes:! Το θέμα αλλάζει από "ΣΕΞ" σε "ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ":D! Για να βλέπω συμμετοχές (με το κυάλι :obsession:).

Άπαπαααα!! Ντοματούλες θέλετε να μαζέψετε; Τί θα μαγειρέψει αύριο η Τέτη; Κοκκινιστό;; :tease: :tongue:

 

OK, τέρμα με τα :spam: ! Χίλια συγγνώμη, Σκάνερ! :D

Edited by Lady Nina

Share this post


Link to post
Share on other sites
Solonor

Πολύ ωραίο γράψιμο. Ακριβείς περιγραφές που με έκαναν να μπω στον κόσμο σου και με κράτησαν ως το τέλος. Ωραία και η Γιούμικο. Στο τέλος όμως, έμεινα με την αίσθηση πως κάτι δεν κατάλαβα. Είναι καλά στημένο το διήγημα, αλλά ενώ περίμενα να πει κάτι, να οδηγήσει κάπου, αυτό δεν συνέβη ή εγώ δεν το έπιασα. Αν δεν μου έχει ξεφύγει τίποτα, τότε η ιστορία σου είναι όμορφη, αλλά το τέλος την αδικεί.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..