Jump to content

ΚΡΙΤΙΚΕΣ


distaros
 Share

Recommended Posts

Ε,λοιπόν,στην βολτίτσα που έκανα Αθήνα ψώνισα και καμία 10+ anime φαντασίας.Ε,να μην κάνω και την κριτική μου?

Μια μια,γιατί δεν τις είδα όλες ακόμα...

 

X...1999,η χρονία του πεπρωμένου.Οι 7 Δράκοντες της Γης,που επιθυμούν να καταστρέψουν το ανθρώπινο γένος και να επουλώσουν της πληγές της Μητέρας Γης,έρχονται σε σύγκρουση με τους 7 Δράκοντες του Ουρανού,προστάτες της ανθρωπότητας.Ο Kamui,ο Εκλεκτός του Θεού πρέπει να επιλέξει το στρατόπεδο του,ενώ οι παιδικοί του φίλοι,ο Fuuma και η Kotori θα μπλεχτούν άθελα τους στην σύγκρουση αυτή με απρόβλεπτες παρενέργειες...

Μια απίστευτη ταινία,με εντυπωσιακά εφέ,ατελείωτη δράση και ενδιαφέρουσες μεταφυσικές προεκτάσεις.Οπτικά,ένα υπερθέαμα που η τελειότητα του μπορεί να συγκριθεί με ελάχιστα anime.Αν και στην αρχή το σενάριο κυλάει αργά,και ο θεατής δεν καταλαβαίνει ένα μεγάλο μέρος της πλοκής,στην συνέχεια το τοπίο ξεθολώνει και οι αριστοτεχνικές μονομαχίες των Δρακόντων πορώνουν κάθε φίλο της δράσης.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

 

Shadow Skill...Αν και η ταινία μάλλον αποτελεί επεισόδια της σειράς κομμένα και ραμμένα και συμπυκνωμένα σε 100 λεπτά θεάματος,το αποτέλεσμα είναι αρκετά συμπαθητικό.

Το story έχει να κάνει με έναν νεαρό μαθητευόμενο της σχολής πολεμικών τεχνών shadow skill,τον Goa,της αδελφής(και δασκάλας του) Ella,του Σημαδεμένου,του ισχυρότερου πολεμιστή του Βασιλείου και πρωταθλητή του shadow skill, και μερικών ακόμα χαρακτήρων που πλαισιώνουν τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Το κεντρικό σενάριο,είναι ασαφές και περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια του Goa να γίνει ο ισχυρότερος πολεμιστής του Βασιλείου.Κατά τα άλλα,θα παρακολουθήσουμε μια σειρά από μικρότερα σενάρια,κυρίως συγκρούσεις των ηρώων με μια σειρά από εντυπωσιακούς δαίμονες,όπως τον ανίκητο Barsalf,τον επιβλητικό Δαίμονα του Φεγγαριού που έχει την δύναμη της αναγένησης και τον ύπουλο Wolfman,του οποίου ο ρόλος δεν είναι ξεκάθαρος...Γενικά,το σενάριο έχει πολλές τρύπες,και φαίνεται η προχειρότητα της μεταφοράς από σειρά.

Στα υπέρ της ταινίας σίγουρα μπορείς να ξεχωρίσεις τις μονομαχίες των shadow skill,ένα υπερθέαμα πολεμικών τεχνών,καθώς και μερικές πρωτότυπες ιδέες διάσπαρτες εδώ και εκεί...Γενικά,από άποψη θεάματος η τελική εντύπωση είναι μάλλον ικανοποιητική,απλά είναι πολύ πιθανό να απογοητευτεί κάποιος από τα κενά στην ιστορία.

 

Ακολουθούν και οι υπόλοιπες...

Edited by Anergos Xaros
Link to comment
Share on other sites

X και Shadow skill τα έχω σε σειρές. Από τη πρώτη μου λείπει ένα επεισόδιο, από τη δεύτερη τώρα κατεβάζω το τελευταίο. Επομένως δε μπορώ να εκφέρω κριτική...

 

ΥΓ: Περιμένω τα σχόλια σου για το Berserk, αν και στα 5 πρώτα επεισόδια δε βλέπεις σχεδόν τίποτα από το μεγαλείο της σειράς...

Edited by Nihilio
Link to comment
Share on other sites

Και οι δύο ταινίες ωχριούν μπροστά στις σειρές... γενικά. Ο πολύς κόσμος συμφωνεί στο ότι οι ταινίες έχουν καλύτερο μάλλον σχέδιο και κίνηση, αλλά η εξέλιξη και η πλοκή των σειρών είναι κλάσεις ανώτερες!

 

Το Χ/1999 κυκλοφόρησε πρώτα σα manga και είναι η «συνέχεια» του επίσης πρώτα εντύπου κι έπειτα anime (OVA όμως, ούτε σειρά ούτε ταινία) Tokyo Babylon. Αξίζει να νοικιάσετε το DVD για να κάνετε μια κάποια σύνδεση, ενώ θα ήταν καλό να δείτε το manga αν μπορείτε: PREVIEW

Edited by RaspK FOG
Link to comment
Share on other sites

To Tokyo Babylon το έχω δει και δεν ήταν άσχημο, αλλά ούτε και αριστουργηματικό. Απλά καλό.

Link to comment
Share on other sites

Legend of Crystania...Μια καθαρόαιμη fantasy περιπέτεια.Ο πρίγγιπας Redon αναζητά την δύναμη για να εκδικηθεί τον θάνατο των γονιών του...Και,ακολουθώντας τις υποσχέσεις ενός θεού,εισέρχεται στην κρυφή γη των θεών-ζώων,την Crystania.Τον συντροφεύει μια ετερόκλητη ομάδα από ήρωες,πολεμιστές,μάγους και ιερείς.

Στην άγνωστη αυτή γη,θα βρεθεί στο κέντρο του πολέμου ανάμεσα στους θεούς και τους υπηκόους τους,που έχουν την μαγική ικανότητα να μεταμορφώνονται σε ζώα,και θα επωμιστεί την ευθύνη της Pirotesse,ενός ξωτικού,που έχει στην κατοχή της το μοναδικό αντικείμενο που μπορεί να σώσει την Crystania.

Μέτριο οπτικοακουστικό αποτέλεσμα,κερδίζει όμως με την γρήγορη πλοκή του και την ασταμάτητη δράση.Το σενάριο,εκτός από μερικές φωτεινές εξαιρέσεις είναι μάλλον τετριμμένο,ενώ για μια ακόμη φορά τα κενά φανερώνουν μια πρόχειρη μεταφορά από σειρά σε ταινία.

Ευχάριστο,αλλά τίποτα το εξαιρετικό.

Link to comment
Share on other sites

:icon_yea: Saikano: Ένα anime που λαμβάνει χώρα στην τωρινή μας εποχή, σε ένα αρκετά κοντινό μέλλον. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένα ζευγάρι ενηλίκων, η Chise και ο Shuuji, που εμπλέκονται σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. H Chise είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ιαπωνίας σε έναν πόλεμο που αδυνατεί να νικήσει, και o Shuuji επιχειρεί απεγνωσμένα να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο. Βλέπουμε το θέμα από τα μάτια των θυμάτων του πολέμου, όχι των πολεμιστών, την απώλεια των φίλων, το τέλος των ελπίδων, την ερήμωση της μικρής πόλης. Καθώς πλησιάζουμε στην κορύφωση, η γη συμμερίζεται τον πόνο των ανθρώπων, ως το τραγικό τέλος. Αν και τεχικά δεν υπερέχει, αξίζει πραγματικά για το καταπληκτικό του σενάριο!

:cool2: Fullmetal Alchemist: Η ιστορία μας ξεκινά σε μια εναλλακτική γη, όπου η μαγεία συμβαδίζει, σε μια ισορροπημένη μορφή, με την τεχνολογία. Όπου οι Αλχημιστές αποτελούν μάγους με τρομερές δυνάμεις που συνεργάζονται με τον στρατό, θυμίζοντας μια πιο σκοτεινή εκδοχή των X-men. Οι κεντρικοί ήρωες, Alphonse και Edward Elric είναι δυο νεαρά αδέρφια που θυσιάζουν ο ένας το σώμα του και ο δεύτερος το χέρι του, για να επαναφέρουν τη μητέρα τους στη ζωή με τη χρήση της απαγορευμένης Ανθρώπινης Αλχημείας. Το ταξίδι τους οδηγεί στην μυστηριώδη Φιλοσοφική Λίθο, τρομερά κρατικά μυστικά και ένα απρόσμενο φινάλε!

Πολύ καλό σχέδιο, εξαιρετικά εφέ!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..