Jump to content

Δέκα αδιάβαστοι συγγραφείς


Δημήτρης
 Share

Recommended Posts

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους nikosal και Nihilio παραθέτω δέκα δικούς μου αδιάβαστους συγγραφείς, μιας και το αγαπημένο μου fantasy δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω. Επρόκειτο για συγγραφείς που είτε το πολύ- πολύ να έχω διαβάσει καμία ιστορία τους, είτε τίποτα αλλά να έχω μερικά από τα βιβλία τους να με περιμένουν στα ράφια. Άλλοι πάλι τίποτα από αυτά τα δύο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξηλωθώ για να τους διαβάσω. Αυτή είναι όμως μία άλλη, πονεμένη ιστορία. Μάλιστα φτιάχνοντας το topic παρατήρησα ότι αν και φαντασάς, ελάχιστα είναι τα μυθιστορήματα εκείνα τα οποία έχω διαβάσει. Περισσότερο έχω καταπιαστεί με ιστορίες, ίσως να ήρθε η ώρα να στρωθώ για τα καλά. Ιδού λοιπόν:

 

- George Martin

- Robin Hobb

- Raymond Feist

- Steven Erikson

- Glen Cook

- Robert Jordan

- Terry Pratchett

- David Gemmell

- Margaret Weis/ Tracy Hickman

- Karl Edward Wagner

 

Λίγα λόγια για τον κάθε έναν από αυτούς. GM: Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να πω ποια σειρά του θα διαβάσω. Μονάχα όμως όταν αυτή ολοκληρωθεί, δεν πιάνω σειρές που δεν έχουν τελειώσει. Ίσως και το ''Fevre Dream'' αν βγει ποτέ στα Ελληνικά. RH: Το ότι είναι άντρες οι συγγραφείς που έχουν δώσει τα καλύτερα δείγματα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και γυναίκες που έχουν διαπρέψει στο είδος, σωστά; Έχω τα ''The Farseer Trilogy'' και ''The Liveship Traders''. Καθαρά από ένστικτο και μόνο πιστεύω ότι η πρώτη τριλογία θα μου αρέσει, ενώ η δεύτερη όχι. Ίσως οι γνώστες της συγγραφέας θα μπορούσαν να με διαφωτίσουν σ' αυτό το σημείο. RF: Ανήκει στην κατηγορία που ούτε έχω διαβάσει, ούτε έχω κάτι δικό του αγορασμένο. Νομίζω ότι είχα διαβάσει μία δήλωση του ότι δεν θα ήθελε να γράψει μία ατελείωτη ν- λογία που δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Αντιθέτως γράφει τριλογίες που ναι μεν ανήκουν στον ίδιο κόσμο, αλλά που συγχρόνως στέκονται και μόνες τους. Και έτσι μπορεί ο καθένας να επιλέξει ότι θέλει. Αυτό και μόνο με κάνει να τον εκτιμώ, και να θέλω να του δώσω μία ευκαιρία. SE: Εδώ δεν μπορώ παρά να εξοργιστώ που δεν θα ολοκληρωθεί η μετάφραση της σειράς. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα την διαβάσω ή όχι. GC: Ούτε από αυτόν έχω κάτι δικό του. Το μιλιταριστικό του concept όμως από λίγες κριτικές που διάβασα μου άρεσε τρελά σαν υπόθεση. Έτσι είμαι διατεθειμένος και να τα σκάσω για να το αγοράσω, και να καθήσω και να ξεσκιστώ να διαβάσω στο πρωτότυπο. RJ: Παρ' όλο το θάψιμο που έχει φάει εδώ μέσα λέω να κάνω μία προσπάθεια. Θα πρότεινα σαν ένα καλό τρόπο ανάγνωσης το να ''σπαστεί'' η σειρά σε τετράδες. Με άλλα άσχετα βιβλία να παρεμβάλλονται ενδιάμεσα. Ίσως να μην (;) κουράσει τόσο πολύ έτσι, απ' όσο αν θα είχε διαβαστεί σερί ολόκληρη. TP: Δεν μου αρέσει η χιουμοριστική φαντασία. Αφού όμως λέτε πως είναι τόσο καλός θα τον διαβάσω. Έχω τα πέντε βιβλία του που έβγαλε το Παρα Πέντε. DG: Έχω τον Ντρας και τους Θρύλους των Ριγκάντε και δεν ξέρω τι να περιμένω. MW/ TH: Ντρέπομαι να πω ότι κοντεύω να τριανταρίσω και έχω διαβάσει ακόμη Dragonlance. Μιας όμως και δεν έπαιξα ποτέ μου rpg, δεν είναι και ν' απορεί κανείς με αυτό. Ελπίζω τουλάχιστον να αποδειχτούν καλύτεροι από τα FR. KEW: Ισχύει ότι και με τον Glen Cook. Οι τέσσερις όλες κι' όλες ιστορίες του που διάβασα με ήρωα τον χαρακτήρα Κέιν που έπλασε, με κάνουν να θέλω να λιώσω πάνω από τα βιβλία του. Μην χάσετε αυτόν τον πραγματικά εκπληκτικό συγγραφέα.

 

Αυτά από εμένα. Υπάρχουν φυσικά και πολλοί άλλοι όπως J. K. Rowling, Ursula Le Guin, Roger Zelazny, Mercedes Lackey, Anne McCaffrey, James Branch Cabell, Mervyn Peake. Είπα όμως να αναφέρω μόνο δέκα. Εσείς τους έχετε διαβάσει; Αν ναι σας άρεσαν; Ποιοι είναι οι αδιάβαστοι δικοί σας; Naroualis, KELAINO, D' Ailleurs και λοιποί φαντασάδες; Συζητήστε :D

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Πάμε και για 10 δικούς μου:

 

  • Glen Cook: Έχω ακούσει τα καλύτερα σχόλια και ξέρω ότι ο Έρικσον του έχει κάνει άγαλμα, αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να αρχίσω το Black Company (ίσως γιατίτ δε θέλω να πιάσω άλλη μια πολυλογία)
  • Lord Dansany: Έχω μία συλλογή του από τα Fantasy Masterworks, αλλά ακόμα να την ανοίξω, κυρίως επειδή όλο και κάτι άλλο βρίσκω να διαβάσω.
  • Marvyn Peake: Παρομοίως. Κάποια στιγμή θέλω να διαβάσω το Gormegast αλλά όταν πάω να διαλέξω νέο βιβλίο πάντα βρίσκω κάτι άλλο.
  • Clark Aston Smith: Έχω διαβάσει σκόρπιες ιστορίες του σε ανθολογίες, αλλά το Best of του ακόμα περιμένει στο ράφι. Το ξέρω, ντροπή μου.
  • Steve Burst: Noir Fantasy που έχει κάνει τη Narualis να παραμιλάει. Αλλά δε θέλω να πιάσω και νέα σειρά Fantasy, οπότε ο Vlad Taltos θα περιμένει.
  • Charles de Lint: Σας έχω πει πόσο εκνευριστικό είναι που κάποιες Ελληνικές εκδόσεις μοιάζουν με τσιμεντόλιθοι και τελικά είναι 500 σελίδες. Η "Μικρή Χώρα" για αυτό παραμένει ακόμα στο ράφι με τα αδιάβαστα, με τρομάζει το μέγεθος...
  • Tad Williams: Οι κολλητοί μου παραμιλάνε με την τετραλογία του "Otherland" αλλά νέες σειρές...
  • Robin Hobb: Κλασσική, έχω ακούσει καλά σχόλια, νομίζω είχα διαβάσει και 1-2 ιστορίες της σε ανθολογία και μου είχε αφήσει καλή εντύπωση, αλλά σειρές...
  • Tanith Lee: Όταν έπαιζα RPG είχα βρει πάρα πολλές αναφορές στο Flat Earth Cycle της, αλλά όσο κι αν έψαξα (στα ξένα) για βιβλία από τον κύκλο, δεν βρήκα κάτι. Ίσως ψάξω όταν ξαναπαραγγείλω από Amazon.
  • Jack Vance: Το Dying Earth είναι μία ακόμα κλασσική σειρά που με ψήνει άσχημα, αλλά ακόμα είναι στα υπόψιν.

Link to comment
Share on other sites

Και τώρα για τους αδιάβαστους του Δημήτρη:

  • George Martin: Εξαιρετική γραφή, καλογραμμένοι χαρακτήρες, ωραία πλοκή που δεν είναι αφελής. Έχει αρχίσει όμως να καθυστερεί πολύ τη σειρά του και θα αργήσεις μάλλον να διαβάσεις.
  • Raymond Feist: Η πρώτη του τριλογία δεν ήταν καθόλου κακή, ειδικά το πρώτο βιβλίο, "Ο Μάγος". Είχα διαβάσει και το επόμενο βιβλίο της Krondor σειράς, το Prince of the Blood και ήταν διασκεδαστικότατο κράμα ηρωικού/επικού φάνταζυ. Επίσης μου αρέσει πολύ πως η ιστορία συνεχίζεται μέσω τον απογόνων των ηρωών των πρώτων βιβλίων και ότι βλέπεις για παράδειγμα χαρακτήρα που ξεκίνησε από πολύ χαμηλά να είναι ο αξιοσέβαστος θείος των ηρωών. Τον προτείνω.
  • Steven Erikson: Εδώ μπαίνεις στα βαριά. Μπορεί να τελείωσε τη δεκαλογία του, αλλά έχω ακούσει αρκετούς φαντατικούς να κράζουν τα 2-3 τελευταία βιβλία. Από τα 5 που έχω διαβάσει όμως ο συγγραφέας είναι ακραίο epic fantasy: δεν εξηγεί πουθενά τι είναι τι στον κόσμο του, η ιστορία εξελίσσεται σε 4 ηπείρους (3 όπου παίζουν οι πλοκές του εκάστοτε βιβλίου και μία η ήπειρος που έχει την έδρα της η Αυτοκρατορία του Malazan), χαρακτήρες τόσο uber που σε σημεία νομίζεις ότι διαβάζεις Dragonball, χαρακτήρες και καταστάσεις από άλλα βιβλία που πετάγονται ξαφνικά και ανεξήγητα στην πλοκή για να δείξουν τη συνέχεια και επίσης γράφει τα βιβλία του "ανάποδα", δηλαδή ξέρει το τέλος κάθε βιβλίου και έτσι ξεκινάει με 5-6 υποπλοκές που μοιάζουν άσχετες και στο τέλος οδηγούν κάπου. Πάντως γράφει ωραίες μάχες και διαλόγους, έχει μερικούς εξαιρετικούς χαρακτήρες, εντυπωσιακά πλούσιο κόσμο, αλλά... όταν διαβάζω να γράφει εσωτερικούς μονολόγους θέλω να βγάλω τα μάτια μου.
    Προτείνεται, αλλά δεν είναι για όλους.
  • Terry Pratchett: Διάβασε! Και κατά προτίμηση στο πρωτότυπο (η μετάφραση χάνει πολύ γιατί έχει εξαιρετικά λογοπαίγνια). Για εμένα ο καλύτερος fantasy συγγραφέας στον κόσμο αυτή τη στιγμή, απλά συχνά τον ξεχνάμε γιατί γράφει κωμικά βιβλία.
  • Margaret Weis/ Tracy Hickman: Ίσως ό,τι καλύτερο μπορείς να διαβάσεις από D&D-νουβέλες. Το "Dragonlance chronicles" με είχε κουράσει με τους άπειρους χαρακτήρες του, το "Dragonlance Legends" όμως μου είχε προσφέρει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο του 2004, που είχα κατέβει στο χωριό μου για εκλογές...

(Robert Jordan έχω διαβάσει το πρώτο τόμο του πρώτου βιβλίου του "Τροχού του Χρόνου" και το άφησα εκεί. Θυμάμαι ήταν απίστευτα κουραστικό, αν και τότε δεν είχα ξαναδιαβάσει Επικό Φάνταζυ).

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ Nihilio για την άμεση απάντηση :beerchug: Και εγώ ψήνομαι για αυτούς που είπες. Από εκείνους που διάβασα και ξέρω θα πω ότι:

 

Καλά κάνεις και θέλεις να πιάσεις ιστορίες του Λόρδου Ντάνσανυ μιας και έχει διαπρέψει περισσότερο σ' αυτές. Αν ενδιαφέρεσαι για μυθιστόρημα θα προτείνω το ''Η Κόρη του Βασιλιά της Χώρας των Ξωτικών''. Δεν νομίζω ο Clark Aston Smith να έχει γράψει κανένα επικό διήγημα. Όπως όμως εύστοχα παρατήρησε ο Electroscribe σε άλλο topic, αυτό ελάχιστη ή και καθόλου σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι ότι είναι πολύ καλός. Αν σου αρέσουν οι Lovecraft, Howard θα σου αρέσει και αυτός. Για Jack Vance αν θέλεις δεν είναι ανάγκη να πιάσεις όλη τη σειρά. Το πρώτο βιβλίο είναι αυτόνομο και αποτελείται από ιστορίες, ενώ το τέταρτο δεν λέει και πολλά πράγματα. Τα δύο μεσαία όμως ''Τα Μάτια του Ανώτερου Κόσμου'' και ''Η Οδύσσεια του Κουζέλ'' είναι υπέροχα. Υπάρχει και σχετικό θέμα, ρίξε αν θέλεις μία ματιά.

 

Για τα δικά μου και τον ''Τροχό του Χρόνου'' αμφιταλαντεύομαι. Μεγάλο ρόλο θα παίξει αν θα βρω τα βιβλία σε προσφορές ή όχι. Ή ίσως σε κανένα παλαιοβιβλιοπωλείο. Η αγορά ολόκληρης της σειράς θα κοστίσει παραπάνω από ...500 ευρώ :mellow: :oops: Τον Steven Erikson τον θεωρώ must read. Δεν με ενοχλεί τόσο -πολύ- η πτώση της ποιότητας ή κάποια ανεξήγητα κενά στα βιβλία του, όσο η δυσκολία που θα συναντήσω μαζί του. Με αυτόν ιδίως θα χρειαστώ οπωσδήποτε φρεσκάρισμα στα Αγγλικά μου προτού τον πιάσω. Είδομεν λοιπόν. Για Uncle Terry έχεις δίκιο στο ότι πρέπει να χάνει πολλά στη μετάφραση. Μάλλον το κόβω να διαβάζω αυτή την πεντάδα που έχω, και μετά κάτι άλλο εις την Αγγλικήν. Από Dragonlance δεν σκοπεύω να προχωρήσω σε τίποτα άλλο πέρα από αυτούς τους δύο, αυτό μας έλειπε..

 

Υ.Σ: Στο χωριό πήγες μόνο και μόνο για να ψηφίσεις ή και για βόλτα; Αν είναι το πρώτο, ας πήγαινες να δώσεις κάνα αίμα καλύτερα :lol:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στο χωριό πήγα για ψήφο (μιλάμε για το 2004 που υπήρχε ακόμα ο μύθος ότι έχεις προβλήματα αν δεν ψηφίσεις) και προμήθειες :p. αν πήγαινα για βόλτα δε θα είχα διαβάσει 900+ σελίδες σε 3 ημέρες...

 

Από Λόρδο Dunsany το omnibus που έχω έχει τα: Time and the gods, The sword of Welleran, A Dreamer's tales, The Book of Wonder, The Last Book of Wonder, The gods of Pegana

Link to comment
Share on other sites

 

- George Martin

- Robin Hobb

- Raymond Feist

- Steven Erikson

- Glen Cook

- Robert Jordan

- Terry Pratchett

- David Gemmell

- Margaret Weis/ Tracy Hickman

- Karl Edward Wagner

 

 

[...] Εσείς τους έχετε διαβάσει; Αν ναι σας άρεσαν; Ποιοι είναι οι αδιάβαστοι δικοί σας;

 

Προς μεγάλη μου ντροπή, θα ομολογήσω ότι πλην μερικών βιβλίων του Dragonlance (Margaret Weis/Tracy Hickman), τον πρώτο τόμο του πρώτου βιβλίου της Φωτιάς και του Πάγου του Martin και δυο βιβλίων του Τροχού του Jordan, όλους τους άλλους τους έχω διάβαστους.

Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με τις σειρές. Δεν μπορώ να περιμένω χρόνια από το ένα βιβλίο στο άλλο γιατί χάνω την επαφή με τον κόσμο και την απόλαυση.

Από αυτούς που λες, ψήνομαι να διαβάσω τον Martin όταν ολοκληρωθεί το έργο του, τις ιστορίες με τα καράβια της Robin Hobb, που έχω ακούσει καλά λόγια και ίσως κάτι από Raymond Feist.

Link to comment
Share on other sites

Στο χωριό πήγα για ψήφο (μιλάμε για το 2004 που υπήρχε ακόμα ο μύθος ότι έχεις προβλήματα αν δεν ψηφίσεις) και προμήθειες :p. αν πήγαινα για βόλτα δε θα είχα διαβάσει 900+ σελίδες σε 3 ημέρες...

 

Από Λόρδο Dunsany το omnibus που έχω έχει τα: Time and the gods, The sword of Welleran, A Dreamer's tales, The Book of Wonder, The Last Book of Wonder, The gods of Pegana

 

ok, τότε :lol: Πολύ καλές αυτές οι συλλογές του Ντάνσανυ που έχεις, θα περάσεις καλά όταν πιάσεις το Omnibus.

 

Προς μεγάλη μου ντροπή, θα ομολογήσω ότι πλην μερικών βιβλίων του Dragonlance (Margaret Weis/Tracy Hickman), τον πρώτο τόμο του πρώτου βιβλίου της Φωτιάς και του Πάγου του Martin και δυο βιβλίων του Τροχού του Jordan, όλους τους άλλους τους έχω διάβαστους.

Έχω κι εγώ ένα πρόβλημα με τις σειρές. Δεν μπορώ να περιμένω χρόνια από το ένα βιβλίο στο άλλο γιατί χάνω την επαφή με τον κόσμο και την απόλαυση.

Από αυτούς που λες, ψήνομαι να διαβάσω τον Martin όταν ολοκληρωθεί το έργο του, τις ιστορίες με τα καράβια της Robin Hobb, που έχω ακούσει καλά λόγια και ίσως κάτι από Raymond Feist.

 

Tiessa δεν υπάρχει λόγος να ''ντρέπεσαι'' για τίποτα. Εγώ δηλαδή μιλώντας για ε.φ. τι θα έπρεπε να κάνω; Ότι έχει κάποιος διαβασμένο εδώ πέρα μέσα, δεν το έχει ο άλλος και το αντίστροφο. Για τον λόγο ακριβώς που ανέφερες δεν πιάνω σειρές που δεν έχουν τελειώσει. Το να διαβάσω το τρίτο βιβλίο μίας σειράς φέτος, και το τέταρτο το 2015 θεωρώ ότι είναι ότι χειρότερο. Για την Robin Hobb θα ήθελα να αναφέρω κάτι που ξέχασα να πω προηγουμένως. Ψάχνοντας τις προάλλες το site της Anubis για να δω ποια βιβλία μου λείπουν ανακάλυψα ότι υπάρχει και άλλη σειρά της μεταφρασμένη στα Ελληνικά, ''Ο Χρυσαφένιος Άνθρωπος'' ! Μου ήρθε κεραμίδι στο κεφάλι όταν το είδα, δεν το ήξερα αυτό! Την έχει διαβάσει κανείς; Αν ναι αξίζει;

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους nikosal και Nihilio παραθέτω δέκα δικούς μου αδιάβαστους συγγραφείς, μιας και το αγαπημένο μου fantasy δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω. Επρόκειτο για συγγραφείς που είτε το πολύ- πολύ να έχω διαβάσει καμία ιστορία τους, είτε τίποτα αλλά να έχω μερικά από τα βιβλία τους να με περιμένουν στα ράφια. Άλλοι πάλι τίποτα από αυτά τα δύο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξηλωθώ για να τους διαβάσω. Αυτή είναι όμως μία άλλη, πονεμένη ιστορία. Μάλιστα φτιάχνοντας το topic παρατήρησα ότι αν και φαντασάς, ελάχιστα είναι τα μυθιστορήματα εκείνα τα οποία έχω διαβάσει. Περισσότερο έχω καταπιαστεί με ιστορίες, ίσως να ήρθε η ώρα να στρωθώ για τα καλά. Ιδού λοιπόν:

 

- George Martin

- Robin Hobb

- Raymond Feist

- Steven Erikson

- Glen Cook

- Robert Jordan

- Terry Pratchett

- David Gemmell

- Margaret Weis/ Tracy Hickman

- Karl Edward Wagner

Φίλε μου Δημήτρη, εγώ με τη σειρά μου θέλω να σε παροτρύνω να διαβάσεις οπωσδήποτε τον Pratchett. Δεν μπορείς παρά να τον λατρέψεις τον τύπο! Και συμφωνώ με τον Nihilio, στα αγγλικά!

Για τον Martin, τι να σου πω, και εγώ φέτος τον ξεκίνησα, διάβασα τα πρώτα 4 και...είμαι διχασμένος. Συμφωνώ με όσα λέει ο Nihilio για τη γραφή κτλ, αλλά πολύ μπλα για το τίποτα ρε συ. Τα 2/3 του 3ου βιβλίου και περίπου τα 3/4 του 4ου είναι απλώς μπλα-μπλα! Εντάξει, υπερβάλω λιγάκι, αλλά όντως με κούρασε.

Εμένα ο Gemmell μου αρέσει πολύ. Τα βιβλία του διαβάζονται και μόνα τους, όχι σαν σειρά, οπότε είναι και αυτό ένα συν. Δεν είναι ο κταπληκτικότερος συγγραφέας, αλλά είναι πολύ καλός, με ωραίους χαρακτήρες.

Λατρεύω Feist! Ή μάλλον, λατρεύω την πρώτη του τριλογία. Φρέσκες ιδέες, ωραία γραφή, στον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για το φοβερό δίδυμο Weis-Hickman θα σου έλεγα πως μάλλον δε θα χάσεις τίποτα αν δεν τους διαβάσεις, γιατί δεν έχεις παίξει ποτέ rpg. (Ντροπή σου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!) Έχουν γράψει πάρα πολύ ωραία βιβλία, αλλά για πιο μικρούς αναγνώστες και τα απολαυμβάνεις πλήρως αν γνωρίζεις από rpgοκαταστάσεις!

Τέλος, για τον Wagner δεν μπορώ να σου πω και πολλά. Έχω το Midnight Sun, μια συλλογή με όλα τα διηγήματα του Kane. Κάποια ήταν υπέροχα, άλλα όχι και τόσο. Όταν διαβάσω και τα 3 μυθιστορήματά του, θα σε πω. Πάντως, γενικά, μου άρεσε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Οι δικοί μου δέκα:

 

Jack Vance: δεν έχω ιδέα, αλλά όλοι λέτε καλά λόγια. Βρήκα και μια ωραία συλλογήτου τις προάλλες, τυχαίο...;

 

Stephen R. Donaldson: έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τον Tomas Unbeliever. Τι λέτε;

 

Steven Erikson: ναι, ντρέπομαι, αλλά δεν έτυχε! Αυτές οι μεγάλες σειρές μου φαίνονται κάπως! Μου μοιάζει μεγάλη δέσμευση κατά κάποιο τρόπο! Γι' αυτό και δεν τις προτιμώ.

 

Robert Jordan: μια από τα ίδια με τον προηγούμενο. Βέβαια, με όσα έχω διαβάσει στο forum, μάλλον θα προτιμήσω τον προηγούμενο!

 

Scott Lynch: μου έχουν πει τα καλύτερα για τον κύριο Lamora. Λέω να τους ακούσω.

 

Glen Cook: αυτή η Black Company μου κλείνει το μάτι εδώ και κάτι χρόνια, αλλά δεν της κάθομαι! Μάλλον ήρθε η ώρα να ενδώσω...

 

Robin Hobb: τα ιπτάμενα καράβια ποτέ δε μου άρεσαν. Αλλά το Farseer δείχνει δυνατό. Πάντως δεν είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μου, σίγουρα.

 

Brandon Sanderson: καλές κριτικές στο net, καλή προσφορά στο Mistborn Trilogy. Καλό δωράκι για τον εαυτό μου.

 

David Eddings: έχω ένα βιβλίο του, Redemption of Allthaus, κάπως έτσι. Μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά ακόμα περιμένει στο ράφι. Πάντως, μάλλον θα το διαβάσω σύντομα, μόλις τελειώσω αυτό που διαβάζω.

 

Tanith Lee: την έχω διαβάσει σε Ωρόρες, νομίζω πως μου είχε αρέσει. Σίγουρα έχει ενδιαφέροντες τίτλους στα βιβλία της.

Edited by Alucard
Link to comment
Share on other sites

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τους nikosal και Nihilio παραθέτω δέκα δικούς μου αδιάβαστους συγγραφείς, μιας και το αγαπημένο μου fantasy δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω. Επρόκειτο για συγγραφείς που είτε το πολύ- πολύ να έχω διαβάσει καμία ιστορία τους, είτε τίποτα αλλά να έχω μερικά από τα βιβλία τους να με περιμένουν στα ράφια. Άλλοι πάλι τίποτα από αυτά τα δύο, με αποτέλεσμα να πρέπει να ξηλωθώ για να τους διαβάσω. Αυτή είναι όμως μία άλλη, πονεμένη ιστορία. Μάλιστα φτιάχνοντας το topic παρατήρησα ότι αν και φαντασάς, ελάχιστα είναι τα μυθιστορήματα εκείνα τα οποία έχω διαβάσει. Περισσότερο έχω καταπιαστεί με ιστορίες, ίσως να ήρθε η ώρα να στρωθώ για τα καλά. Ιδού λοιπόν:

 

- George Martin

- Robin Hobb

- Raymond Feist

- Steven Erikson

- Glen Cook

- Robert Jordan

- Terry Pratchett

- David Gemmell

- Margaret Weis/ Tracy Hickman

- Karl Edward Wagner

Φίλε μου Δημήτρη, εγώ με τη σειρά μου θέλω να σε παροτρύνω να διαβάσεις οπωσδήποτε τον Pratchett. Δεν μπορείς παρά να τον λατρέψεις τον τύπο! Και συμφωνώ με τον Nihilio, στα αγγλικά!

Για τον Martin, τι να σου πω, και εγώ φέτος τον ξεκίνησα, διάβασα τα πρώτα 4 και...είμαι διχασμένος. Συμφωνώ με όσα λέει ο Nihilio για τη γραφή κτλ, αλλά πολύ μπλα για το τίποτα ρε συ. Τα 2/3 του 3ου βιβλίου και περίπου τα 3/4 του 4ου είναι απλώς μπλα-μπλα! Εντάξει, υπερβάλω λιγάκι, αλλά όντως με κούρασε.

Εμένα ο Gemmell μου αρέσει πολύ. Τα βιβλία του διαβάζονται και μόνα τους, όχι σαν σειρά, οπότε είναι και αυτό ένα συν. Δεν είναι ο κταπληκτικότερος συγγραφέας, αλλά είναι πολύ καλός, με ωραίους χαρακτήρες.

Λατρεύω Feist! Ή μάλλον, λατρεύω την πρώτη του τριλογία. Φρέσκες ιδέες, ωραία γραφή, στον προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για το φοβερό δίδυμο Weis-Hickman θα σου έλεγα πως μάλλον δε θα χάσεις τίποτα αν δεν τους διαβάσεις, γιατί δεν έχεις παίξει ποτέ rpg. (Ντροπή σου, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!) Έχουν γράψει πάρα πολύ ωραία βιβλία, αλλά για πιο μικρούς αναγνώστες και τα απολαυμβάνεις πλήρως αν γνωρίζεις από rpgοκαταστάσεις!

Τέλος, για τον Wagner δεν μπορώ να σου πω και πολλά. Έχω το Midnight Sun, μια συλλογή με όλα τα διηγήματα του Kane. Κάποια ήταν υπέροχα, άλλα όχι και τόσο. Όταν διαβάσω και τα 3 μυθιστορήματά του, θα σε πω. Πάντως, γενικά, μου άρεσε πολύ.

 

T.P: Το ξέρω ότι είναι ο κατ' εξοχήν συγγραφέας που πρέπει να διαβαστεί στο πρωτότυπο γιατί τα βιβλία του βρίθουν από λογοπαίγνια. Θα δω αν θα μπορέσω να βρω τίποτα δικό του στα Αγγλικά. G.M: Δεν ξέρω αν θα με κουράσει ο Martin ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν τελικά θα διαβαστεί αυτό θα γίνει στο εξοχικό, με κινητά απενεργοποιημένα και σταθερά βγαλμένα από την πρίζα. Μακριά από παλιατζήδες και καρπουζάδες, όπως δηλαδή αρμόζει σε τέτοια έπη :lol: Για Gemmell αν ισχύει αυτό που διάβασα ότι γράφει δηλαδή σε στυλ barbaric epic, τότε θα μου αρέσει πολύ μιας και το συγκεκριμένο υποείδος είναι το αγαπημένο μου. Το ξέρω ότι είναι ντροπή μου που δεν έχω παίξει καθόλου rpg, αν και θα πρέπει να πω ότι δεν το κυνήγησα και ιδιαίτερα. Πάντως θα τους διαβασω αυτούς τους δύο γιατί έχω ήδη βιβλία τους αγορασμένα. Μικρές οι σειρές μικρά και τα βιβλία τους, οπότε και να μην αρέσουν δεν τρέχει και τίποτα. Από Wagner κρατώ την τελευταία σου κουβέντα ;-)

 

 

Scott Lynch: μου έχουν πει τα καλύτερα για τον κύριο Lamora. Λέω να τους ακούσω.

 

Πρώτη μου φορά ακούω αυτό το όνομα. Για δώσε κανένα στοιχείο τι έχει γράψει και σε ποιο είδος κινείται.

Link to comment
Share on other sites

Με εντονα γραμματα αυτοι που εχω διαβασει:

 

- George Martin

Διαβαζω τη σειρα,ενταξει ο,τι πιο μαστ κυκλοφορει σε φαντασυ τα τελευταια χρονια.

- Robin Hobb

ΔΞ/ΔΑ.Απο σενα Δημητρη μπορει να δανειστω να δω τι λεει.Οταν πετυχα βιβλια της σε προσφορα ηταν 2οι και 3οι τομοι...Πολυ δυνατο ονομα αλλα συνηθως οι γυναικες δεν μου αρεσουν σε φαντασυ.

- Raymond Feist

Dnd στυλ αλλα το εχει φτιαξει αρκετα.Οπως και-παρα το γεγονος οτι η σειρα του ειναι τεραστια-σπαει τα βιβλια του σε μαλλον αυτοτελεις 3λογιες.

- Steven Erikson

Τα ειπε ο Νιχιλιο βασικα.Κουραστικος αλλα αν σου αρεσουν οι ουμπερ ηρωες με τις ουμπερ μαχες αξιζει τον κοπο.Κι αυτος ντιεντιστικος αλλα ξεφευγει τοσο που δεν δινεις σημασια.

- Glen Cook

Οτι review βλεπω μου λεει οτι θα μου αρεσει αυτος.Ακομη και τα λιγοτερο γνωστα του.Αλλα ακομη να αγορασω εστω βιβλιο του.

- Robert Jordan

Γνωστος για μεγαλη σειρα επικης φαντασιας που βαριεμαι να πιασω στα χερια μου.Καποτε,ισως.

- Terry Pratchett

Ουτε εγω διαβαζω χιουμοριστικο φαντασυ και γενικοτερα χιουμοριστικη λογοτεχνια.Ισως φταιει που δεν εχω χιουμορ και ειμαι τοσο σνομπ που διαβαζω μονο σοβαροφανη βιβλια.:huh:

- David Gemmell

Μονο το Ντρας διαβασα,αρκετα καλος ο τυπος αλλαδεν τρελαθηκα κιολας.Σκοπευω να διαβασω κι αλλα βιβλια του παντως.

- Margaret Weis/ Tracy Hickman

Ευχαριστα αναγνωσματα αλλα απευθυνονται κυριως σε αρπιτζαδες και μαλιστα εφηβους.Παντως καλυτεροι απο Σαλβατορε,στο ιδιο στυλ παντα.Δε με χαλαει να διαβασω κι αλλα βιβλια τους αλλα δεν ανυπομονω κιολας.

- Karl Edward Wagner

Ισχυει οτι για τον Cook βασικα.

 

Στη δικη μου δεκαδα με τοπ αδιαβαστους φαντασαδες βαζω σε τυχαια σειρα:

 

Απο τους αναφερθεντες θα ξεχωρισω:

-Glen Cook

-Karl Edward Wagner

 

-Stephen Donaldson

Αυτον τον απιστο Θωμα πρεπει να τον διαβασω..

-JK Rowling

Ειχα ριξει μια ματια στο πρωτο του Χαρυ αλλα δε με ενθουσιασε.Βεβαια πλεον ειναι η πιο κλασικη σειρα του ειδους μετα τον Αρχοντα οποτε μπαινει στη λιστα...

-Tad Williams

Πιστευω θα ειναι καλος...

-M. John Harrison

Viriconium.Ακουω για πολλη πχιοτητα.Το΄χω κιολας.

-Mervyn Peake

Titus Groan κτλ.Επισης πχιοτητα.Δεν το'χω ομως.

-Poul Anderson

Το Broken sword ειναι για χρονια στη λιστα μου με τα προσεχως.Ακομη δεν το αγορασα καν βεβαια...

-Tim Powers

Προσωπικα τον θεωρω μαλλον ΕΦ αλλα αφου τον βλεπω συχνα σε λιστες φαντασυ ας το πω κι εδω οτι σκοπευω να τον διαβασω.

-Fletcher Pratt

Εχω το Well of the unicorn και σκεφτομαι να το διαβασω οπου να΄ναι...

 

Φυσικα στη λιστα θα μπορουσαν να υπαρχουν και 1002 αλλοι:

-Brandon Sanderson,Joe Abercrombie,Patrick Rothfuss κτλ

Απλα για να δω τι παιζει με αυτα τα τρεντι ονοματα.:8):

Link to comment
Share on other sites

Άπό Τζακ Βανς θα πρότεινα και την αρθουρο-τριλογία Lyonesse: Suldrun's Garden, The Green Pearl, Madouc, για να δείτε τί εστί φαντασοβερίκοκο. Αν και το τρίτο δεν είναι του ιδίου επιπέδου με τα δύο πρώτα...

 

Επίσης, Δημήτρη, από τη λίστα σα να λείπει ο Φριτζ Λάιμπερ. Ελπίζω να είναι επειδή τον έχεις ήδη διαβάσει...

 

 

 

Θα επανέλθω με δέκα δικούς μου, όταν τους μαζέψω.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πάμε!

 

 

Έχω διαβάσει:

 

 

Anne McCaffrey: Έχω διαβάσει, έχω βαρεθεί, έχω αγανακτήσει. Έχω το δεύτερο των καβαλάρηδων του Περν, αλλά δεν πρόκειται να το αγγίξω πριν τελειώσουν όλα τα υπόλοιπά μου αδιάβαστα.

 

Brandon Sanderson: Έχω διαβάσει κι έχω λατρέψει. Το Ελάντρις είναι το βιβλίο που πραγματικά κάθε σελίδα είναι και μια έκπληξη. Φανταστική χαρακτήρες και ιδέες και γραφή. Σούπερ.

 

David Gemmell: Αγαπώ. Αν και ώρες και φορές γίνεται κάπως προβλέψιμος.

 

George Martin: Διάβασα πρόσφατα το πρώτο βιβλίο, και ταυτόχρονα θυμήθηκα ότι είχα διαβάσει παλιά τα «Μοναχικά Τραγούδια του Λάρρεν Ντορρ».

 

Glen Cook: Έχω διαβάσει τα τρία πρώτα της Μαύρης Εταιρίας κι είναι πολύ ενδιαφέροντα. Συντείνονται ανεπιφύλακτα.

 

J. K. Rowling: Πολύ κακό για το τίποτα. Αλλά και πολύ ευκολοδιάβαστα.

 

Poul Anderson: Έχω διαβάσει, δεν τρελαίνομαι.

 

Raymond Feist: Πολύ άνετα διαβάζεται, έχει πολύ καλές ιδέες, αλλά κάτι δε με πολυτραβάει.

 

Roger Zelazny: Έχω διαβάσει και μ’ αρέσει πάρα πολύ.

 

Steven Burst: Νουάρ, που αλήθεια με κάνει να παραμιλάω…

 

Ursula Le Guin: Πολυδιαβασμένη κι αξεπέραστη.

 

Terry Pratchett: Είμαι περίπου στο νούμερο 23 του Δισκόκοσμου. Δε θα έλεγα ότι ανήκει στους αδιάβαστους…

 

Tanith Lee: Την αγαπώ, αλλά έχω καιρό να διαβάσω κάτι δικό της.

 

 

Meh:

 

 

Charles de Lint: Συμμερίζομαι την άποψη του Νιχίλιο… Κουράζομαι και μόνο που το βλέπω.

 

Fletcher Pratt: Ούτε καν ακουστά δεν τον έχω.

 

James Branch Cabell: Μόνο ακουστά, δε με τρελαίνει η ιδέα να τον διαβάσω. Προς το παρόν.

 

M. John Harrison: Ακουστά, αλλά δε με τρελαίνει.

 

Margaret Weis/ Tracy Hickman: Έχω ένα βιβλίο τους, μάλλον θα τους δοκιμάσω εντός του επόμενου έτους.

 

Mercedes Lackey: Ομοίως με τους Βάις/Χίκμαν

 

Mervyn Peake: Κλασσικός, αλλά δε με τρελαίνει.

 

Stephen Donaldson: Ακουστά, αλλά έχω και πιο άμεσα cravings

 

Tim Powers: Δεν ξέρω αν θέλω να τον διαβάσω.

 

Tad Williams: Εχμ, έχω ακούσει διάφορα όχι πολύ κολακευτικά. Έχω κάποια βιβλία του, αλλά δεν με τρελαίνει η ιδέα.

 

Michael J. Sullivan: Καλός δε λέω, αλλά μάλλον τυπικός.

 

 

Ενδιαφέρομαι:

 

 

Patrick Rothfuss: Έχω ακούσει και τα καλύτερα και τα χειρότερα γι’ αυτόν. Θέλω πολύ.

 

Robert Jordan: Θα διαβάσω, μάλλον σύντομα.

 

Scott Lynch: Μέσα στα επόμενα αναγνωστικά σχέδια

 

Terry Brooks: Μόνο και μόνο για να έχω διαβάσει και κάτι δικό του, αλλά και για να δω αν είναι τόσο κακός όσο λένε.

 

Mark Charan Newton: Έχω ακούσει διάφορα, που δε με πείθουν ότι είναι πολύ κακός.

 

 

Ποθώ κολασμένα:

 

 

Clark Aston Smith: Έχω τα άπαντά του και θέλω πολύ να τα διαβάσω. Έχω διαβάσει μάλλον όλα του τα μεταφρασμένα.

 

Joe Abercrombie: Έχω διαβάσει σχεδόν το μισό The Blade Itself και περιμένω να έρθω στην κατάλληλη διάθεση για να διαβάσω και το υπόλοιπο. Οι χαρακτήρες του τα σπάνε, κυριολεκτικά.

 

Karl Edward Wagner: Έχω διαβάσει αλλά ευχαρίστως θα διάβαζα κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…

 

Lord Dansany: Ομοίως με το Βάγκνερ.

 

Paul Kearney: Τον λάτρεψα και γουργουρίζω στην ιδέα ότι έχω άλλα έξι ή εφτά βιβλία του στο ράφι μου.

 

Catherynne M. Valente: Μερικές σελίδες ήταν αρκετές για να με πείσουν ότι πρέπει να τη διαβάσω.

 

Richard K. Morgan: Μετά το Steel Remains ανέβηκε κατακόρυφα στην εκτίμησή μου.

 

Jasper Kent: Επίσης ποθώ μετά το Twelve και το λεπτό χιούμορ μέσα στον τρόμο.

 

James Barclay: Έρως! Ανίκατε, λέμε!

 

Adrian Tchaikovsky: Παρομοίως αξιέραστος πένα.

 

R. Scott Bakker: Πρέπει να τα σπάει…

 

 

Εντελώς άγνωστοι:

 

 

David Eddings: Άκουσα καλά πράγματα γι’ αυτό και με ιντριγκάρει η ιδέα του.

 

Jack Vance: Αυτόν τον θέλω πολύ. Πάααρα πολύ.

 

Robin Hobb: Θα διαβάσω, πολύ συντομότερα.

 

Steven Erikson: Πολύ δύσκολος βρε παιδί μου. Θα του δώσω ευκαιρία σύντομα

 

Peter V. Brett: Άγνωστος, αλλά τραβηχτηκός

 

Brent Weeks: Άγνωστος, αλλά τραβηχτηκός

 

Elizabeth Moon: Μάλλον ενδιαφέρουσα

 

Sam Sykes: Νεανίας, αλλά υπόσχεται πολλά

 

S. L. Farrell: Λίγο εξευρωπαϊσμένο φάντασυ

 

Stephen Deas: Τώρα το διαβάζω και γράφει καλά

 

Daniel Fox: Κινεζοφέρνει αυτό που έχω

 

Gav Thorpe: Με ρωμαϊκό στυλ

 

J.M. McDermott: Ψάξτε το.

 

Marcus Sedgwick: Άγνωστος

 

David Dalglish: Ομοίως

 

Daniel Abraham: Ομοίως

 

Max Frei: Ρώσος κι ενήλικος Χάρρυ Πόττερ, λένε.

 

Brian Ruckley: Θέλω.

 

Evangeline Walton: Η θηλύκη Τόλκιν;

 

Andre Norton: Την ήθελα από παλιά, αλλά δεν έτυχε.

 

 

Πειράζει που οι δικοί μου είναι είκοσι κι όχι δέκα;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Προς μεγάλη μου ντροπή, θα ομολογήσω ότι πλην μερικών βιβλίων του Dragonlance (Margaret Weis/Tracy Hickman), τον πρώτο τόμο του πρώτου βιβλίου της Φωτιάς και του Πάγου του Martin και δυο βιβλίων του Τροχού του Jordan, όλους τους άλλους τους έχω διάβαστους.

Λοιπόν Tiessa για να σταματήσεις να ντρέπεσαι τόσο πολύ :lol: δες εδώ

 

- Robin Hobb

ΔΞ/ΔΑ.Απο σενα Δημητρη μπορει να δανειστω να δω τι λεει.Οταν πετυχα βιβλια της σε προσφορα ηταν 2οι και 3οι τομοι...Πολυ δυνατο ονομα αλλα συνηθως οι γυναικες δεν μου αρεσουν σε φαντασυ.

 

-Poul Anderson

Το Broken sword ειναι για χρονια στη λιστα μου με τα προσεχως.Ακομη δεν το αγορασα καν βεβαια...

 

 

Πάρε τα πάντα όλα από Robin Hoob και απ' ότι να 'ναι. Ναι και εγώ θέλω να διαβάσω το ''The Broken Sword''. Από παλαιότερα που είχα διαβάσει την περίληψη του πιστεύω ότι θα μου αρέσει.

 

Επίσης, Δημήτρη, από τη λίστα σα να λείπει ο Φριτζ Λάιμπερ. Ελπίζω να είναι επειδή τον έχεις ήδη διαβάσει...

 

 

Ναι ΚELAINO γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο λείπει ο Leiber από τη λίστα. Επειδή έχω διαβάσει αρκετές από τις ιστορίες με το εκπληκτικό δίδυμο που δημιούργησε ;-)

 

Πάμε!

 

Έχω διαβάσει:

 

Roger Zelazny: Έχω διαβάσει και μ’ αρέσει πάρα πολύ.

 

Ενδιαφέρομαι:

 

Terry Brooks: Μόνο και μόνο για να έχω διαβάσει και κάτι δικό του, αλλά και για να δω αν είναι τόσο κακός όσο λένε.

 

Ποθώ κολασμένα:

 

Clark Aston Smith: Έχω τα άπαντά του και θέλω πολύ να τα διαβάσω. Έχω διαβάσει μάλλον όλα του τα μεταφρασμένα.

 

Karl Edward Wagner: Έχω διαβάσει αλλά ευχαρίστως θα διάβαζα κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο…

 

Lord Dansany: Ομοίως με το Βάγκνερ.

 

Εντελώς άγνωστοι:

 

Jack Vance: Αυτόν τον θέλω πολύ. Πάααρα πολύ.

 

Πειράζει που οι δικοί μου είναι είκοσι κι όχι δέκα;

 

 

Όλο αναβάλλω την Amber πρέπει κάποτε να στρωθώ κάτω. Terry Brooks έχω τον πρώτο τόμο του Σανάρα και αφού το πήρα θα το διαβάσω να δω τι είναι. Αυτούς τους τρεις που ποθείς κολασμένα τους ποθώ και εγώ, μας κόβω Naroualis να ταυτίζονται τα γούστα μας :friends: Ο Vance πιστεύω ότι θα σου αρέσει. Πειράζει όχι που έβαλες είκοσι, αλλά που δεν έβαλες άλλους τόσους :good: Μάλιστα μερικούς από αυτούς που ανέφερες ούτε που του ξέρω καν.

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή συνεισφορά:

 

Scott Lynch: Must! Από τη νέα, "μετά-Μάρτιν" γενιά (Abercrombie, Rothfuss, Brett κ.ά) το Lies of Lock Lamora μου άρεσε τελικά περισσότερο. Δεν έχει τελειώσει η σειρά, έχουν βγει μόνο δύο βιβλία, αλλά το πρώτο είναι ευτυχώς αρκετά αυτόνομο και είναι κρίμα στην αναγνωστική σας συνείδηση να μην το απολαύσετε.

 

Abercrombie, Rothfuss Σοπωδήποτε! Αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά καθένας έχει στιλ και πλοκή και χαρακτήρες που πιστεύω ότι θα αποτελούν όντως τη "νέα γενιά φάντασυ", και άρα είναι μάλλον must.

 

Brett: Δεν ήταν καθόλου κακός, ίσα ίσα, αλλά δε θα τον έβαζα στην ίδια κατηγορία με τους από πάνω.

 

Robin Hobb: Ο Χρυσαφένιος Άνθρωπος είναι η συνέχεια των Φαρσίερ, δεν είναι αυτόνομη σειρά.

 

Επίσης να πω ότι όποιος δεν έχει διαβάσει Zelazny πρέπει να κάνει δεκαπέντε μετάνοιες και να έρθει σε μια βδομάδα έτοιμος να εξεταστεί στα Χρονικά της Άμπερ.

 

 

Οι δικοί μου αδιάβαστοι που θα ήθελα να διαβάσω (αν και σίγουρα όταν δω τη βιβλιοθήκη μου θα έχω κι άλλους):

 

Jack Vance (ναι, ξέρω, πρέπει να κάνω κι εγώ μετάνοιες...)

 

Terry Pratchett (έχω διαβάσει μόνο ένα του Δισκόκοσμου, οπότε τον μετράω στους αδιάβαστους και συνεχίζω τις μετάνοιες...)

 

Adrian Tchaikovsky

 

Steven Donaldson

 

Glenn Cook

Link to comment
Share on other sites

Μια μικρή συνεισφορά:

 

Scott Lynch: Must! Από τη νέα, "μετά-Μάρτιν" γενιά (Abercrombie, Rothfuss, Brett κ.ά) το Lies of Lock Lamora μου άρεσε τελικά περισσότερο. Δεν έχει τελειώσει η σειρά, έχουν βγει μόνο δύο βιβλία, αλλά το πρώτο είναι ευτυχώς αρκετά αυτόνομο και είναι κρίμα στην αναγνωστική σας συνείδηση να μην το απολαύσετε.

 

Abercrombie, Rothfuss Σοπωδήποτε! Αρκετά διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά καθένας έχει στιλ και πλοκή και χαρακτήρες που πιστεύω ότι θα αποτελούν όντως τη "νέα γενιά φάντασυ", και άρα είναι μάλλον must.

 

Brett: Δεν ήταν καθόλου κακός, ίσα ίσα, αλλά δε θα τον έβαζα στην ίδια κατηγορία με τους από πάνω.

 

Robin Hobb: Ο Χρυσαφένιος Άνθρωπος είναι η συνέχεια των Φαρσίερ, δεν είναι αυτόνομη σειρά.

 

Επίσης να πω ότι όποιος δεν έχει διαβάσει Zelazny πρέπει να κάνει δεκαπέντε μετάνοιες και να έρθει σε μια βδομάδα έτοιμος να εξεταστεί στα Χρονικά της Άμπερ.

 

 

Σ' ευχαριστώ trillian για τις πληροφορίες και ιδίως για τον Scott Lynch που δεν τον ήξερα καθόλου, και τον Χρυσαφένιο Άνθρωπο της Hobb που δεν ήξερα τι να υποθέσω. Τώρα τον Abercrombie τον έβγαλε η Anubis ή μήπως κάνω λάθος; Και επίσης ο Brett που λες είναι ο Peter V. Brett της Naroualis; Όσο για την Amber η πρώτη της πενταλογία πρέπει πραγματικά να τα σπάει..

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Όσο διαβάζω τα ονόματα των άλλων τόσο η λίστα μου πάει προς την εικοσάδα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτόν τον Λιντς όλο τον αναβάλω, βρε παιδί μου. Αλλά κοντοζυγώνει και το Νανόριμο, έχω και τέσσερα ή πέντε μισοδιαβασμένα, μάλλον θα με πάει από Δεκέμβρη. Εντωμεταξύ έμαθα ότι άλλαξε εκδοτικό; Ότι αποφάσισε να το αυτοεκδόσει; Δεν κατάλαβα καλά. Πάντως επειδή το είχα προπαραγγείλει, έχει αναβληθεί η έκδοση του τελευταίου των Gentleman Bastards. Έχεις κανέναν τιπ από μέσα, Τριλ;

 

Επίσης Τριλ, Τσαϊκόφσκι! Ω, ναι, Τσαϊκόφσκι... μετά τη Λίμνη των Κύκνων, ο πιο αισθαντικός Τσαϊκόφσκι που γεννήθηκε ποτέ.

 

Δημήτρη, όντως έχουν βγει τα δύο πρώτα του Αμπερκρόμπι από Ανούβι. Όσο για τα κοινά γούστα, ε, εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα θα είχες προσέξει την ταύτιση... :lol:

Edited by Naroualis
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, όντως έχουν βγει τα δύο πρώτα του Αμπερκρόμπι από Ανούβι. Όσο για τα κοινά γούστα, ε, εγώ νόμιζα ότι μέχρι τώρα θα είχες προσέξει την ταύτιση... :lol:

 

 

Ώστε καλά θυμόμουν λοιπόν. Λοιπόν αφού λες ότι είναι καλός θα τον ''χτυπήσω'' όταν τελειώσει η σειρά γιατί όντως πρόσεξα την ταύτιση ;-)

Link to comment
Share on other sites

Η σειρά έχει τελειώσει και μάλιστα έχει βγάλει και δυο spin-off ανεξάρτητες νουβέλες στον ίδιο κόσμο, το Heroes και το Best Served Cold. Αυτό που πρέπει να περιμένεις είναι η μετάφραση του τελευταίου της τριλογίας στα ελληνικά, αλλά δε νομίζω να αργήσει πολύ, ε, Τριλ;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Το τρίτο βιβλίο του Abercrombie έχει προγραμματιστεί για Δεκέμβρη. Για τα spin-off ομολογουμένως δεν έχω κάτι να σας πω...

 

Εντωμεταξύ έμαθα ότι άλλαξε εκδοτικό; Ότι αποφάσισε να το αυτοεκδόσει; Δεν κατάλαβα καλά. Πάντως επειδή το είχα προπαραγγείλει, έχει αναβληθεί η έκδοση του τελευταίου των Gentleman Bastards. Έχεις κανέναν τιπ από μέσα, Τριλ;

 

Εκεί που είχα μείνει, ήταν στο ότι ο συγγραφέας είχε ψυχολογικά προβλήματα, έντονο πρόβλημα με κατάθλιψη, και εδώ και δυο χρόνια κάθε σχέδιο για την έκδοση του τρίτου βιβλίου απλά πήγαινε άπατο. Δεν ξέρω αν άλλαξε εκδοτικό... (αν και δε θα μου έκανε εντύπωση, αν είχε αθετήσει συμβόλαιο).

Link to comment
Share on other sites

Spam: Ρε παιδιάααα... οι Margaret Weis +Tracy Hickman δεν είναι γυναίκες και οι δύο; Γιατί λέτε συνέχεια "καλοί/θα τους διαβάσω" κλπ; Όχι ότι τις έχω διαβάσει εγώ - μόνο τις ανθολογίες της Μ.W. από τον Άνουμπι, Ιστορίες Μαγείας και Φαντασίας, Ιστορίες Ηρωικής Φαντασίας, Ιστορίες Φαντασίας με Δράκους, ξέρετε. Αρκετά καλές επιλογές, αν και δε μου άρεσαν όλα - έτσι είναι οι ανθολογίες, σαν να ποντάρεις και στο μαύρο και στο κόκκινο ταυτόχρονα.

Και on topic: εγώ όσους ξέρω από αυτούς που λέτε τους ξέρω από διηγήματα. Πιάνονται ή να τους θεωρήσω άγνωστούς μου;

Link to comment
Share on other sites

Εμ, όχι, δεν είναι όπως τα νομίζεις... chinese.gif

 

Αχα! Με πλάνεψε το Tracy που είναι (συνήθως) γυναικείο όνομα. Αυτός μοιάζει με το Χατζηγιώργ

Link to comment
Share on other sites

Spam: Ρε παιδιάααα... οι Margaret Weis +Tracy Hickman δεν είναι γυναίκες και οι δύο; Γιατί λέτε συνέχεια "καλοί/θα τους διαβάσω" κλπ; Όχι ότι τις έχω διαβάσει εγώ - μόνο τις ανθολογίες της Μ.W. από τον Άνουμπι, Ιστορίες Μαγείας και Φαντασίας, Ιστορίες Ηρωικής Φαντασίας, Ιστορίες Φαντασίας με Δράκους, ξέρετε. Αρκετά καλές επιλογές, αν και δε μου άρεσαν όλα - έτσι είναι οι ανθολογίες, σαν να ποντάρεις και στο μαύρο και στο κόκκινο ταυτόχρονα.

Και on topic: εγώ όσους ξέρω από αυτούς που λέτε τους ξέρω από διηγήματα. Πιάνονται ή να τους θεωρήσω άγνωστούς μου;

 

 

:rofl: :good: Χαχα φοβερή είσαι wordsmith, με την καλή έννοια εννοείται. Πιάνονται και από διηγήματα και από τα πάντα όλα. Πες ότι θέλεις, κουβέντα να γίνεται μονάχα.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..