Jump to content

Ο πόλεμος ξεκίνησε!


thoroglin

Recommended Posts

Κόσμος: Μέση-γή

Copyright: J.R.R. Tolkien

Όνομα Συγγραφέα: Μιχάλης

Είδος: Ηρωική Φαντασία

Βία: οχι

Σεξ: οχι

Αριθμός λέξεων: 600

Αυτοτελής: ναι

Σχόλια: Είναι η πρώτη μου ιστορία οπότε ελπίζω να δείξετε έλεος.

 

Είχε περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που είχε φύγει από το σπίτι του για να πάει να δει τον αδερφό του στη Μίνας Τίριθ. Ένας μήνας και όμως είχαν γίνει τόσα πολλά από τότε...

Η Μόρντορ είχε βγει σε ανοιχτό πόλεμο εναντίων της Μίνας Τίριθ και ακούγονταν φήμες για παράξενα γεγονότα στο Βορρά. Ήταν δυο βδομάδες στην Μίνας Τίριθ όταν μια μέρα έφτασε ένας αγγελιοφόρος στην πόλη με νέα από τον Νότο. Χάραντριμ μαζί με ομάδες από ορκ έκαναν επιθέσεις και λεηλατούσαν το νότιο Ιθίλιεν.

Το μυαλό του είχε πάει αμέσως στον πατέρα του, που έμενε μόνος από τότε που είχε φύγει αυτός για την Μίνας Τίριθ. Είχε φύγει τόσο βιαστικά από την πόλη, που δεν είχε πάρει μαζί του τίποτα άλλο παρά ένα φλασκί με νερό και λίγο φαγητό. Έξι μέρες κάλπαζε όσο γρηγορότερα μπορούσε χωρίς να σταματήσει, παρά μόνο για να φάει και να ξεκουράσει λίγο το άλογο του.

Αυτές οι έξι μέρες του είχαν φανεί σαν αιώνες, αλλά τώρα πια τον χώριζε μόνο ένας λόφος από το να ξαναδεί το σπίτι του και μαζί με αυτό ήλπιζε και τον πατέρα του. Τότε είδε στον ουρανό να σηκώνεται μαύρος καπνός από την μεριά που ήταν στο σπίτι του. Τράβηξε τα χαλινάρια και το άλογο του σταμάτησε απότομα. Μύρισε τον αέρα και του ήρθε η μυρωδιά από καμένο ξύλο. Σπιρούνισε το άλογο του και όρμησε προς τη μεριά του σπιτιού του. Όταν πια εμφανίστηκε το σπίτι μπροστά του είδε αυτό που ήλπιζε να μην δει...

Το σπίτι του, το σπίτι που είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει, είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Μπροστά από τα συντρίμμια είδε τρία πτώματα και ξεπεζέυοντας από το άλογο του άρχισε να τρέχει προς εκείνο το σημείο. Οι δύο ήταν όρκ με το σήμα του ματιού στις πανοπλίες τους. Όταν όμως είδε τον τρίτο ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Έπεσε στα γόνατα και ξέσπασε σε λυγμούς κρατώντας στα χέρια του το σώμα του άψυχου πατέρα του.

Έμεινε εκεί μέχρι που στέρεψαν τελείως τα δάκρυα του. Όταν πήγε να σηκωθεί ένιωσε όλη την κούραση του ταξιδιού, αλλά δεν μπορούσε ακόμα να ξεκουραστεί. Έπρεπε πρώτα να θάψει τον πατέρα του και να κάψει τα πτώματα των νεκρών όρκ. Πήγε από την πίσω μεριά του, κατεστραμμένου πλέον, σπιτιού και πήρε ένα φτυάρι για να σκάψει ένα τάφο. Όταν είχε τελειώσει με την ταφή του πατέρα του έσυρε τα πτώματα των νεκρών όρκ πίσω από το σπίτι και μαζεύοντας μερικά ξύλα τα έκαψε. Έπειτα πήγε και κάθισε κάτω από το γέρικο πεύκο, που έστεκε έξω από το σπίτι του, και κοιτάζοντας τα αστέρια στον ουρανό αποκοιμήθηκε.

Τον ξύπνησε το φως του ήλιου, που εκείνη την ώρα ανέτελλε πίσω από τα βουνά, και κοιτάζοντας γύρω του προσπαθούσε να σκεφτεί τι θα έκανε από εδώ και πέρα. Τότε θυμήθηκε το δώρο που του είχε δώσει ο πατέρας του όταν είχε κλείσει το δέκατοπεμτο έτος της ηλικίας του, και από τότε το είχε καλά κριμένο. Σηκώθηκε και πήγε στο στάβλο που είχε γλυτώσει από την μανία των στρατιωτών του Μαύρου Άρχοντα . Μπαίνοντας μέσα έτρεξε στην απέναντι πλευρά και σκάβοντας το χώμα με τα χέρια του αποκάλυψε μια ξύλινη καταπακτή. Την άνοιξε και εκεί μέσα βρήκε αυτό που έψαχνε. Ένα μακρύ σπαθί μαζί με ένα αλυσιδωτό θώρακα και ένα κράνος, οικογενειακά κειμήλια που περνούσαν από γενιά σε γενιά. Φορώντας το θώρακα και το κράνος και παίρνοντας το σπαθί στα χέρια του βγήκε από το στάβλο και κατευθύνθηκε προς τον τάφο του πατέρα του. Γονάτισε μπροστά στον τάφο και κοιτώντας τα βουνά της Μόρντορ ορκίστηκε να πολεμήσει με όλη του την δύναμη της ορδές του Μαύρου Άρχοντα ώσπου να νικήσει ή να πεθάνει.

Link to post
Share on other sites

Το σπαθί διψάει - εκδίκηση ζητάει! Περιμένω τη/τις συνέχεια/ες μέχρι να φτάσει ο πρωταγωνιστής στην εξιλέωση, ή στο άδοξο τέλος του. Πέρνα αν θες κι από εδώ http://community.sff.gr/topic/12946-%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81/ και ρίξε μια ματιά στα σκοτάδια του πύργου της μαγείας!

Link to post
Share on other sites

Όταν το έγραφα δεν είχα σκοπό να το συνεχίσω. Αν μου έρθει καμιά καλή ιδέα ίσως να γράψω τη συνέχεια της ιστορίας.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..