Jump to content

Οι πολεμιστές του Άσματος του Πάγου και της Φωτιάς


heiron
 Share

Ποιός είναι ο καλύτερος πολεμιστής στο ASOIAF;  

27 members have voted

  1. 1. Ποιός είναι ο καλύτερος πολεμιστής στο ASOIAF;

    • Jaime Lannister
    • Sandor Clagane
    • Gregor Clegane
    • Barristan Selmy
    • Oberyn Martell
    • Loras Tyrell
      0
    • Garlan Tyrell
    • Bronn
    • Victarion Greyjoy
      0
    • Brienne
      0
    • Strong Belwas
      0
    • Khal Drogo
    • Syrio Forel
    • Άλλος
  2. 2. Ποιός ήταν ο καλύτερος πολεμιστής πριν τα γεγονότα στο ASOIAF;

    • Barristan Selmy
    • Arthur Dayne
    • Robert Baratheon
    • Gerold Hightower
      0
    • Άλλος


Recommended Posts

Οι συζητήσεις μου για τη σειρά με φίλους και μη συχνά πάνε στο κλασικό "ο Α είναι καλύτερος από τον Β!" οπότε γιατί να μην το συζητήσουμε κι εδώ;

Φυσικά λίγη σημασία έχει αφού είναι όπως καλή ώρα το ποδόσφαιρο.Ο καλύτερος μπορεί κάποια φορά να χάσει από έναν κατώτερο.Αλλα για το χαβαλέ...

Westero 2012!:drinks:

Edited by heiron
Link to comment
Share on other sites

Διάλεξα μια δύναμη και μια τεχνική. Προηγουμένως, αν δεν ήτανε ο Ρόμπερτ ο καλύτερος πραγματικά δεν υπήρχε κανένας άλλος λόγος να τον βάλουνε στο σιδερένιο θρόνο :p Δηλαδή, πολιτικός δεν ήτανε ποτέ καλύτερος από κανένανε, πιο όμορφος δεν ήτανε από κανένανε, ε... με βάση τη λογική κάτι θα πρέπει να έκανε καλά :p :p :p

 

Τον Όμπερυν τον διάλεξα περισσότερο λόγω προσωπικής προτίμησης. Απλά θα του έδινα το μαντίλι μου :p Και είναι ο μόνος από κει πέρα...

 

 

edit: Αργκ, δε διάβασα πάρα πολύ καλά τη λίστα και μάλλον αδίκησα το Σύριο... :p

Edited by Nienor
Link to comment
Share on other sites

Στην πρώτη κατηγορία έβαλα τον Hound, γιατί εκτός από πολύ καλός μαχητής, μάλλον είναι και παρεξηγημένος χαρακτήρας. Και στη δεύτερη έβαλα το Sword of the Morning, τον Dayne. Ακούγονται πολύ καλά λόγια για αυτόν, ήταν και στη Kingsguard.

Edited by Alucard
Link to comment
Share on other sites

πάντως έχω την εντύπωση οτι με βάση της τηλεοπτικές προτιμήσεις μερικοί απο του χαρακτήρες μπορεί να έχουν διαφορετική εξέλιξη στο βιβλίο απο αυτή που θα είχαν αρχικά...

Link to comment
Share on other sites

που ειναι ρε παιδια ο jaqen h'ghar? με διαφορα ο καλυτερος

Link to comment
Share on other sites

Khal Drogo γιατί η γαμιοσύνη αυτού του χαρακτήρα δεν είχε όρια.

 

Robert γιατί θα ήθελα να τον έχω δίπλα μου στη μάχη.

Link to comment
Share on other sites

που ειναι ρε παιδια ο jaqen h'ghar? με διαφορα ο καλυτερος

 

Δεν τον έβαλα αφού χρησιμοποιεί κι άλλα μέσα προφανώς που δεν τον κατατάσσουν ως πολεμιστή που θα ήταν άριστος σε μια τίμια μονομαχία.Βέβαια αν είναι ο Σύριο Φορέλ τότε είναι στη λίστα.:mf_sherlock:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δυσκολεύομαι να επιλέξω μεταξύ Χάιμε και Μρονν.

 

 

 

 

 

 

Έντιτ: Μπρονν, τον λένε.

Edited by KELAINO
Link to comment
Share on other sites

Ας πω κι εγώ την άποψή μου αν και δήλωσα ότι όλα είναι εντελώς υποκειμενικά και σχετικά.Ο καλύτερος μπορεί να τύχει να χάσει από κάποιον κατώτερο μια φορά και να είναι και η τελευταία του.

Ο Σύριο δεν πολεμάει στα βιβλία κανονικά, είναι με το ξύλινο σπαθί. Σίγουρα σε μια πόλη δολοφόνων το να είναι το πρωτοπαλίκαρο του ισχυρότερου τύπου σημαίνει ότι το κατέχει το αντικείμενο αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία.

Παρομοίως ο Ντρόγκο αν και πολεμάει στα βιβλία και μάλιστα εξαιρετικά δεν ξέρουμε πως θα τα πήγαινε κόντρα στους τύπους του Westeros.Νικάει εύκολα Ντοθράκι αλλά κι άλλοι χαρακτήρες το κάνουν αυτό.Στην ίδια μοίρα και ο Μπέλβας, αλλά και Garlan Tyrell-Victarion Greyjoy.Ο Oberyn πολύ καλός, αλλά αφού την πατάει δεν αξίζει την πρωτιά προφανώς.Το ίδιο και το Βουνό εδώ που τα λέμε.Αλλά και το σκυλί ο αδερφός του πολεμάει ενίοτε πιωμένος οπότε δε βλέπουμε το μέγιστο των (σπουδαίων αφού και τεχνική και δύναμη έχει) δυνατοτήτων του.Ο Λόρας ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι, θεωρείται από μερικούς κατώτερος του αδερφού του οπότε, nah. H γυναίκα της παρέας δυσκολεύεται κόντρα σε αντίπαλο με μειονέκτημα οπότε ούτε αυτή μας κάνει.Ο Μπρον μοιάζει γαμάουα αλλά αμφιβάλλω αν μπορεί να τα καταφέρει απέναντι σε πρωτοκλασάτους αντιπάλους. Υπερασπίστηκε τον Τύριον όταν θεωρούσε ότι μπορούσε να τα καταφέρει(ο Blackfish είχε παραιτηθεί ήδη;), κιότεψε στα δύσκολα (βέβαια δεν είχε και τίποτα σπουδαίο να κερδίσει εκεί). Ο γεροΣέλμυ μοιάζει ακόμη να το'χει αλλά σίγουρα δεν είναι όσο καλός ήταν οπότε τελικά ψήφισα Τζέιμι(μιλώντας πάντα για την αρχή των βιβλίων).

Από τους παλιούς δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να κρίνω αλλά από τα συμφραζόμενα νομίζω ότι ο καλύτερος ήταν ο Arthur Dayne.

Link to comment
Share on other sites

Ο Oberyn πολύ καλός, αλλά αφού την πατάει δεν αξίζει την πρωτιά προφανώς.

 

Την πάτησε όμως γιατί

παρασύρθηκε από το γεγονός του θανάτου της αδερφής του. Δεν του σκότωσε κάθε χαρακτήρας την αδερφή, οπότε δεν θα την πατούσε συνήθως. Μια φορά βέβαια ήταν αρκετή. Αυτό το υπερβολικό taunting τον έφαγε.

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι, αλλά με βάση τα βιβλία η μόνη φορά που τον βλέπουμε να πολεμάει είναι

 

όταν του τη φερνει ο άλλος. Πώς να πεις ότι ειναι Ο καλύτερος, λοιπόν; Συμφωνώ ότι είχε σχεδόν νικήσει αλλά το γεγονός ότι υποτίμησε τον αντίπαλο και υπερτίμησε τα άτιμα μέσα που χρησιμοποίησε τον ρίχνουν στην υπόληψή μου.

 

Σίγουρα πολύ καλός αλλά δεν μπορεί να πάρει την πρώτη θέση προφανώς. Έχω σποιλεριάσει αρκετά στο προηγούμενο ποστ αλλά νομίζω το σκεπτικό μου παραθέτοντας όλα τα στοιχεία για τους πολεμιστές δείχνει τη λογική γιατί επέλεξα να ψηφίσω ότι ψήφισα. Βέβαια για όσους έχουν διαβάσει και το 3ο βιβλίο θα ξέρουν ότι η όλη σύγκριση είναι πλέον μάταιη καθώς άλλοι σκοτώνονται,άλλοι τραυματίζονται κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Syrio, γιατί ο τύπος εμφανίζεται μόνο σε δυο-τρεις σκηνές κι όμως καταφέρνει να σου μείνει.

 

Από τους παλιούς Rhaegar Targaryen, φυσικά, κι ας έχασε στο Trident. Πώς και δεν είναι στη λίστα;

Edited by Turambar
Link to comment
Share on other sites

Είπα να μην βάλω τον πρίγκηπα γιατί έχασε καθαρά από έναν άλλον της λίστας οπότε δεν μου κάνει για #1. Βέβαια, στην πρώτη λίστα έχω άτομα που έχασαν από άλλους αλλά πχ 2 από αυτούς ήρθαν ισόπαλοι τρόπον τινά. Επίσης νομίζω σε κάποια φάση ο Μπάρισταν μιλάει για τον πρίγκηπα εκτιμώντας τον ως πολεμιστή αλλά είναι προφανές ότι δεν τον θαύμαζε. Ενώ αντίθετα όταν μιλάνε για τον ίδιο τον Μπάρισταν τότε ή τον Ντέην όλοι συμφωνούν ότι ήταν δεινοί μαχητές.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από τους πολεμιστές στο timeframe του ASOIAF, είναι δύσκολη επιλογή. Ψήφισα τον Γκάρλαν διότι αναφέρεται, και νομίζω ότι η Σάνσα το βλέπει κιόλας ότι εξασκείται εναντίον τριών αντιπάλων ταυτόχρονα με το σπαθί. Φυσικά υπάρχει πάντα ο Μπάρισταν ο οποίος όμως έχει γεράσει, ο Τζέϊμι που παθαίνει ότι παθαίνει στα μέσα της σειράς, οπότε δεν μπορώ να τον ψηφίσω κι ο Σάντορ που μου φέρνει πιο πολύ σε χασάπη παρά σε πολεμιστή, οπότε διακηρύττω περήφανα ότι ο Γκάρλαν είναι ο καλύτερος μαχητής στην περίοδο που εκτυλίσσεται το Άσμα.

 

Πριν τα γεγονότα του Άσματος, αναμφίβολα Άρθουρ Ντεϋν, το Σπαθί του Πρωϊνού. Είναι κοινή παραδοχή πολλών χαρακτήρων της σειράς, από σχεδόν όλες τις παρατάξεις, και δεν μπορώ να καταλάβω πως ο πίθηκας Ρόμπερτ προηγείται στην λίστα! Heresy! :tease:

Edited by Carolus Rex
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κατά την διάρκεια των βιβλίων πιστεύω πως είναι Qhorin, για τον απλό λόγο ότι όταν έχασε τα δάχτυλα του ενός χεριού του, έμαθε να ξιφομαχεί εξίσου καλά με το άλλο χέρι, είναι και ένας από τους λίγους από την Νυχτερινή Φρουρά που φοβούνταν οι Wildings.

 

Πριν τα βιβλία μόνο ένας αξίζει να θεωρείται απλά τέλειος. Ο Arthur Dayne. Νομίζω πως τα λέει όλα η φράση του Jaime στους υπόλοιπους της Βασιλικής Φρουράς πως θα μονομαχούσε και με τους τωρινούς έξι κρατώντας το ξίφος του στο ένα χέρι ενώ παράλληλα θα υπάκουγε στο κάλεσμα της φύσης. Είχε και ένα σπαθί που ήταν φτιαγμένο από μετεωρίτη και πιθανότατα είναι το θρυλικό Lightbringer.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..