drowvarius Posted March 24, 2005 Share Posted March 24, 2005 Μεταφορά σε πεζό ενός επικού ποιήματος. Ή μάλλον ενός μικρού μέρους από αυτό. Ο_νέος_και_το_δα_τυλίδι.doc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King_Volsung Posted March 25, 2005 Share Posted March 25, 2005 Χμμμ... πολύ όμορφο! Μου άρεσε πολύ και μπορώ να πω με σιγουριά πως έχει αγωνία... με καθήλωσε σχεδόν. Το γράψιμο είναι ωραίο και με έναν τόνο παραμυθιού. Μόνο που, επειδή δεν ξέρω το αρχικό κείμενο (το original), δεν ξέρω και ποιος ανεβαίνει τον πύργο για να πάει στην κοπέλα. Θα μπορούσες μάλλον να δώσεις ένα στοιχείο, κάποια μικρή πληροφορία. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drowvarius Posted March 26, 2005 Author Share Posted March 26, 2005 Το κομμάτι αυτό είναι από τον "Ερωτόκριτο" του Βιντσέτζου Κορνάρου. Είναι γραμμένο στην κρητική διάλεκτο του 1600 μ.Χ. Έχει μελοποιηθεί επίσης, με ερμηνευτή το Νίκο Ξυλούρη. Σκέφτηκα να το μεταφέρω σε πεζό, καθώς αυτό το κομμάτι είναι από τα αγαπημένα μου. Ο νέος που μπαίνει στον πύργο είναι ο Ερωτόκριτος, και η κοπέλα η Αρετούσα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts