Jump to content

A Thousand Years of Dreams (συντομες ιστοριες)


Bioseed
 Share

Recommended Posts

Το 2007 βγηκε ενα Ιαπωνικο βιντεοπαιχνιδι- rpg , το Lost Odyssey, στο οποιο ο πρωταγωνιστης Kaim Argonar ,ενας αινιγματικος αθανατος ανθρωπος -εδω και 1000 χρονια περιπου- ξαφνικα για καποιον συγκεκριμενο λογο που δε γνωριζει, επαθε αμνησια και δε μπορει να θυμηθει τιποτα απο τα προηγουμενα 1000 χρονια που εζησε..

 

Το cast που εργαστηκε για να διημιουργηθει αυτος ο τιτλος ηταν πολλα γνωστα και διασημα ονοματα της βιομηχανιας (οπως ο μουσικοσυνθετης Nobuo Uematsu) , αλλα ενα συγκεκριμενο ατομο καταφερε και ξεχωρισε με την δουλεια του: ο συγγραφεας συντομων ιστοριων Kiyoshi Shigematsu.

 

Μεσα στην κανονικη ροη του παιχνιδιου, ο Kaim θα παθαινει flashbacks, και θα του ερχεται με μορφη αναμνησης-ονειρου μια ιστορια/περιστατικο απο την προηγουμενη ζωη του. Αυτες οι ιστοριες ,οι οποιες στην ουσια δεν εχουν καμια σχεση με το σεναριο του τιτλου, ειναι συντομες, καλογραμμενες και σε βαζουν σε εντονη σκεψη κυριως σε θεματα ζωης,θανατου,ανθρωπινης φυσης,ρατσισμου,ανθρωπιστικων θεματων κτλ. Η μια ιστορια με την αλλη δεν συνδεονται με καποιον τροπο , μιας και μπορει να παρεβαλονται και αιωνες αναμεσα τους, ουτε τοσο με το μερος, μιας και σε μερικες ιστοριες εχουμε να κανουμε με steampunk τεχνολογικα περιβαλοντα, σε αλλες παλι με μεσσαιωνικα βασιλεια και τυρρανους. Το μονο κοινο που εχουν αυτες οι ιστοριες ειναι ο Kaim (αν και σε 3 απο αυτες ειναι αλλοι πρωταγωνιστες, επισης αθανατοι ομως) , ο οποιος ειναι αθανατος και βλεπουμε τον κοσμο απο την δικια του οπτικη -και συνηθως σοφη- γωνια.

 

O Shigematsu λοιπον εγραψε αυτες τις (35) ιστοριες ,τις οποιες μετα το καστ του τιτλου εντυσαν με μια πανεμορφη μουσικη επενδυση (απο τον επισης παγκοσμιως διασημο μουσικοσυνθετη Nobuo Uematsu).

 

Μπορειτε να δειτε ολες τις ιστοριες σε αυτη την σελιδα (αγγλικα) , αν και καπου εκει εξω υπαρχει και το αυθεντικο βιβλιο του Shigematsu ,αλλα στα ιαπωνικα.

 

 

Για τις ιστοριες: http://lostodyssey.w...igger_Locations

(απλα επιλεγετε απο την στηλη Dream Name)

 

 

Aγαπημένες ιστορίες:

 

An Old Soldier's Legacy -> O Kaim είναι φυλακισμένος μαζί με άλλους στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ,από τις δυνάμεις του εχθρού, και τους φέρονται όλοι απάισια και με μίσος εκτός από έναν παλιό δεσμοφύλακα..

 

The tragedy of "Butcher" General -> Η ιστορια και το τέλος ενος διασημου αλλα και αδιστακτου στρατηγου που εσφαζε αμαχους και εκαιγε χωρια..

 

Lottery of Life -> Οι συνθήκες διαβίωσης σε ένα αναμορφωτήριο με ανήλικους είναι αρκετά σκληρές, μιας και το καθεστώς πιστεύει ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ..

 

Letters from a weakling -> Ενα φιλικο ζευγάρι του Kaim παντρεύεται. Ο Kaim διατηρεί μια αλληλογραφία με την γυναίκα, η οποία του λέει σε κάθε γράμμα πόσο ευτιχισμένη είναι..

 

Samii the storyteller -> O Samii ειναι ενας διασημος και αγαπημενος του λαού πολεμικος ανταποκριτης, ο οποίος υπηρετεί το χουντικό καθεστώς με τις ψεύτικες πολεμικές ιστορίες που λέει στον κόσμο,υπερ του κρατους..

 

Και τελος η πολυ συντομη και αγαπημενη "Α hero returns" , με εναν βετερανο μαχητή ο οποίος στον δρομο της επιστροφης για το σπιτι/οικογενεια του, εχει ενοχες επειδη ο πολεμος τον μετετρεψε σε κτηνος-δολοφονο..

 

(αυτη οπως και ολες οι αλλες υπαρχουν και στο youtube στην αυθεντικη τους μορφη

 

https://www.youtube....D/feed?filter=2 , με μορφη graphic novel+μουσικη )

Edited by Bioseed
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..