Jump to content

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2014


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Το 2013 εκδόθηκαν κάμποσα βιβλία συμφορουμιτών και ελπίζω να γίνει το ίδιο και φέτος. 

 

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Σελίδες:
Τιμή:

 

Είδος:
 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

1A1D91FCC965F5D11EF6F46E06F6AD4C.jpg

 

"ΜΟΙΡΟΛΑ3" 
Ιδίως όταν το γράφω με κεφαλαία, πολύ μ' αρέσει τ' όνομά μου. Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένας καθρέφτης στη μέση ακριβώς, που διπλασιάζει το λάμδα. Μ' αρέσει και που έμαθα να γράφω, έστω και τόσο αργά: στα είκοσί μου. Χάρη στον δάσκαλο, αλλά προπαντός χάρη στο πείσμα μου, που πιθανότατα είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμά μου.
Είμαι η κόρη του βασιλιά Επιπόλαιου, όπως τον έλεγαν τις τελευταίες μέρες της βασιλείας του, η πριγκίπισσα Έλλη. Κι αυτή είναι η ιστορία η δική μου και του τόπου μου, της Μοιρολατρίας. Ή μάλλον τα σημεία όπου οι δύο χωριστές ιστορίες τέμνονται. Ο δε λόγος που γράφω την κοινή αυτή ιστορία τώρα, μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια, είναι επειδή ίσως ήρθε η στιγμή να διασταυρωθούν οι τροχιές τους για μία ακόμη φορά. Αν όχι τώρα, στο άμεσο μέλλον. Μέλλον. Άλλη μια λέξη με τον καθρέφτη που διπλασιάζει το λάμδα στη μέση της. Η γλώσσα είναι πατρίδα. 
 
Τίτλος: ΜΟΙΡΟΛΑ3
Συγγραφέας: Βαγγέλης Ραπτόπουλος
Εκδόσεις: Τόπος
Σελίδες: 176
Τιμή: 13,20-10%=11,88€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Τόπικ βιβλίου, εδώ:  Μοιρολα3 - Βαγγέλης Ραπτόπουλος 
Τόπικ συγγραφέα, εδώ:  Βαγγέλης Ραπτόπουλος 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

post-394-0-47695100-1414864006_thumb.jpg

 

Η Εφαρμοσμένη μυθομηχανική είναι ανθολογία διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας και φαντασίας που κυκλοφόρησε από το φόρουμ μας το 2014 (sff.gr/press, σελ. 348, 15€) με επιλεγμένα διηγήματα από τις βιβλιοθήκες. Το βιβλίο προλογίζει ο Στέφανος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος έκανε και την ανθολόγηση των διηγημάτων, η επιμέλεια είναι της Αλεξάνδρας Λέτσα, η μακέτα του εξωφύλλου της Κιάρας Καλουντζή και το εικαστικό του φωτογράφου Yorkberlin.

Η ανθολογία περιέχει τα ακόλουθα διηγήματα:

  • Βάσω Χρήστου, «Έχεις μόνο μία ευκαιρία»
  • Ευθυμία Δεσποτάκη, «Το τραγούδι απ’ το σακούλι»
  • Ελευθέριος Κεραμίδας, «Φαρμάκι»
  • Κώστας Χαρίτος, «Οι ρίζες της ζωής»
  • Κιάρα Καλουντζή, Νυχτερινός επισκέπτης
  • Μιχάλης Γεωργοστάθης, «Η τελειότητα στο σκοτάδι»
  • Αντώνης-Δημήτρης Μίλησης, «Συστραμμένο χέρι»
  • Ηφαιστίων Χριστόπουλος, «Ένα τραγούδι για τον Γιόρας»
  • Τέτη Θεοδώρου, «Μόνο δύο ζαΐρ»
  • Γιώργος Μαστοράκης, «Δέκατο τρίτο φεγγάρι»
  • Άννα Μακρή, «Τα μπισκότα της Μάρας»
  • Ντίνος Χατζηγιώργης, «Χιροσίμα μπαχαλάκι»
  • Σταύρος Ντίλιος, «Μάλλον Ουαλοί»
  • Κωνσταντίνος Μίσσιος, «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο»
  • Χριστίνα Μαλαπέτσα, «Ονειροψυχές»
  • Κωνσταντίνος Κέλλης, «Long Hog»
  • Ποθητός Μπάικας, «Ανωριμότητα»
  • Μιχάλης Μανωλιός, «Laguna Seca»
  • Γιώργος Λαγκώνας,«Femme Fatale»
  • Αντώνης Πάσχος, «Συναίνεση»
  • Γιάννης Παπαδόπουλος, «Σαράντα τρία λεπτά πριν»
  • Σταμάτης Σταματόπουλος, «Χρώμα γλυκό και πολύτιμο»

 

Δεν είχαμε άλλα βιβλία μες τη χρονιά;

Edited by nikosal
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μερικά έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό...

 

040090E74D9300DE1B634B2EB61E0C26.jpg

 

[...] "Θέλω να μου φέρεις εδώ τον ονειρευτή που πρόκειται να μην ονειρευτεί ξανά. Καλά θα κάνεις να τον βρεις πριν πέσει στα χέρια του αδερφού μου... Έχω την υποψία ότι και αυτός τον ψάχνει... Γνωρίζει την ύπαρξή του, αλλά είναι πολύ σίγουρος ότι θα καταλήξει μόνος του στον Τάρταρο. Έχει αυτή τη γνωστή αλαζονεία γνωρίζοντας ότι όλοι οι θνητοί κάποτε θα τον γνωρίσουν από κοντά... Και περιμένει..."
...Ο Μορφέας φάνηκε να αδυνατεί να πιστέψει αυτά που του ζητούσε ο πατέρας του... [...] 
- Τι θα συνέβαινε αν ο Θάνατος, αποφάσιζε να σφετεριστεί την εξουσία του αδερφού του, του Ύπνου, και πλέον εξουσίαζε αυτός τον ύπνο και τα όνειρα ολόκληρης της ανθρωπότητας; 
- Πως μπορεί ένας θνητός ο οποίος έχει καταφέρει άθελά του να περιπλανηθεί στη χώρα των Ονείρων, να αντισταθεί στα σχέδια του Θανάτου;
Οι "Ονειρευτές" είναι το πρώτο μυθιστόρημα φαντασίας του Γιάννη Κελεπούρη και θα σας ταξιδέψει τόσο στη χώρα των Ονείρων όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό. 
 
Τίτλος: Ονειρευτές (Πρώτο βιβλίο)
Συγγραφέας: Γιάννης Κελεπούρης
Εκδόσεις: Οσελότος
Σελίδες: 290
Τιμή: 16-10%=14,40€

Είδος: Φαντασία

 
------------------------------------------------------------------
 
A77EA7357D136F89D69299054C6ECA1E.jpg
 
Στο εγκαταλελειμμένο Σανατόριο της Πάρνηθας, πνεύματα τριγυρνούν ανάμεσα στους φαγωμένους τοίχους ψάχνοντας το καθένα τρόπο διαφυγής απ' τον κόσμο των ζωντανών. Μυρμήγκια στοιχειώνουν το μυαλό και τη συνείδηση ενός νέου, εγκλωβίζοντάς τον σε έναν κόσμο παράνοιας. 
Τα ακάρεα στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού που καταλαμβάνεται από εμμονές, σύμφωνα με τους γονείς του, είναι μόνο η αρχή του μαρτυρίου τους... 
Ο Δούκας αποκεφαλίστηκε, αλλά το πορτραίτο του επιβάλλεται πάση θυσία να φιλοτεχνηθεί. Πως θα γίνει, αφού είναι ήδη θαμμένος;
Νυχτερινοί εισβολείς αναστατώνουν τη ζωή ενός ζευγαριού που απολαμβάνει τις διακοπές του στην Πάρο, αλλά κι ενός άντρα που ξυπνάει στη μέση της νύχτας από παράξενους θορύβους.
Φθονερά πνεύματα μιας άλλης εποχής, έρχονται ξανά στη γη σε άλλα σώματα και προσπαθούν να επιλύσουν σήμερα τις διαφορές που είχαν σε μια άλλη ζωή, με ολέθρια αποτελέσματα. 
Έτος 2078 και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πεθάνει από επιλογή, αν πρώτα δεν εγκριθεί κι από άλλους η επιθυμία του. Όμως μια κοπέλα, του μέλλοντος, έχει αντίθετη άποψη.
Τα εντόσθια μιας σκοτωμένης κατσαρίδας μια ζεστή καλοκαιρινή νύχτα αναστατώνουν ένα ζευγάρι, ενώ ένας καταραμένος πίνακας κρεμασμένος πάνω απ' το τζάκι ζωντανεύει γεγονότα πάνω στον καμβά του.
Αυτό όμως δεν το βλέπουν όλοι... 
Ένας ιδιότροπος γέρος σε ένα ψυχιατρείο διαταράσσει την αρμονία των εργαζομένων και των ασθενών του θεραπευτηρίου. Όταν αυτός πεθαίνει, όλοι νομίζουν ότι τα βάσανά τους τελείωσαν...
Ένα όνειρο με ένα σαλιγκάρι γίνεται η αιτία για μια κοπέλα να θυμηθεί μια παλιά της υπόσχεση σε μια μάγισσα, κι ένας ζωγράφος φιλοτεχνεί το πιο... ζωντανό και ρεαλιστικό του πορτραίτο.
Το τάμα μιας γυναίκας στην Παναγία της Τήνου γίνεται αφορμή εξιλέωσης των πράξεών της, μια πνευματιστική συγκέντρωση γίνεται αιτία να εγκλωβιστούν σε ένα σπίτι πνεύματα κακά, που καταστρέφουν ό,τι βρουν στο διάβα τους και μια φόλα που ρίχνεται σε έναν άμοιρο σκύλο, έτοιμο να πεθάνει,
δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους... 
 
Τίτλος: Το παλιό σανατόριο κι άλλες ιστορίες τρόμου
Συγγραφέας: Χριστίνα Κωστάνογλου
Εκδόσεις: Ιδιωτική
Σελίδες: 140
Τιμή: 9-10%=8,10€

Είδος: Τρόμος

 

-----------------------------------------------------------------------

 

3C07514B5B1C91E240F37F90E5CD9D69.jpg

 

Η καθημερινότητα για τον Αρηστείδων δεν είναι όπως την επιθυμεί. Αρχικά ήταν ένας αρχαιολόγος γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες. Στο ταξίδι του προς το άγνωστο, κοντά του έχει την συνάδερφό του Ανδρομάχη. Η πυραμίδα της Ίσιδας θα τους κεντρίσει το ενδιαφέρον και μαζί θα θελήσουν να αποκαλύψουν το πέπλο του μυστηρίου.
Η γραφειοκρατία θα τους σταθεί εμπόδιο. Όμως, ένας από μηχανής θεός θα δώσει φτερά στα όνειρά τους. Ένα ταξίδι στον χωροχρόνο θα ξεκινήσει. Εκεί όπου ο μύθος γίνεται πραγματικότητα, θα ταξιδέψουν στα βάθη της ιστορίας όπου θα συναντήσουν την Πυθία, τον Σωκράτη και άλλες μυστήριες προσωπικότητες που θα αλλάξουν το ταξίδι της ζωής τους για πάντα.
 
Τίτλος: Η πυραμίδα της Ίσιδας
Συγγραφέας: Δωρόνικος Ρομποτής
Εκδόσεις: Κονιδάρη
Σελίδες: 160
Τιμή: 12,50-10%=11,25€

Είδος: Φαντασία

 
-------------------------------------------------------------------------------
 
B60B2006A5938BDB62648FE03463E281.jpg
 
Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στον συνταξιούχο μαθηματικό Άρη Χιμήδη. Ενώ έχει χάσει κάθε προσωπική του μνήμη, μέσα του αρχίζουν να ξυπνούν αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές και οράματα ενός προαιώνιου κόσμου. Οι "θαμμένες μνήμες" οδηγούν σ' ένα στρόβιλο γεγονότων και ανατροπών από τη Ρόδο και την Κρήτη ως την Τουρκία, όπου εμπλέκονται πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, οργανώσεις τρομοκρατών, μυστικά τάγματα και μοναχοί του Θιβέτ. Τι σχέση έχει λοιπόν η γεύση του αίματος με την αναζήτηση του πιο καλά κρυμμένου μυστικού της Ιστορίας, που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη; 
 
Τίτλος: Η γεύση της μνήμης
Συγγραφέας: Τάσος Καφαντάρης
Εκδόσεις: Αλεξάνδρεια
Σελίδες: 352
Τιμή: 17,04-10%=15,34€

Είδος: Φαντασία


 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

978-960-03-5826-1b.jpg

 

Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει στη σκηνή τον Φρανκενστάιν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως δεν πρόκειται για ένα παραμύθι, αλλά για την αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή τον νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν στη ζωή από τον κόσμο των νεκρών. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος, που εμφανίζονται στην πόλη πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων και τελικά στην αποκάλυψη του μυστικού μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο. Αλλά τι είναι αληθινό και τι υπάρχει μόνο στην φαντασία της; Ποιοι είναι αυτοί οι «ηθοποιοί»; Και γιατί ήρθαν στην πόλη της; Και ποια είναι επιτέλους η νεαρή δημοσιογράφος;

 

Τίτλος: Φρανκενστάιν REC
Συγγραφέας: Κώστας Ζάπας
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Σελίδες: 432
Τιμή: 15,97-10%=14,38€

Είδος: Τρόμος

 

Πρώτα θα το ξεφυλλίσω καλά και μετά θ'αποφασίσω αν θα το αγοράσω. Όσο να'ναι ενδιαφέρον φαίνεται αλλά δεν ξέρω και πολλά για τον συγγραφέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

84059-228x228.gif

 

Ένα μεταφυσικό θρίλερ που κόβει την ανάσα και ανεβάζει την αγωνία έως την τελική του κορύφωση.
 
Ο Σταμάτης Κόκκινος σκότωσε τη γυναίκα της ζωής του. Η σκέψη αυτή τον βασανίζει κάθε μέρα μετά το τροχαίο που την πήρε μακριά του και άφησε πίσω εκείνον.
 
Οι μέρες του κυλάνε χωρίς νόημα μέσα σ’ ένα άδειο διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μόνη του λύτρωση, τα τελευταία λόγια της Ιωάννας στον τηλεφωνητή του.
 
Ωστόσο, όλα όσα πίστευε ο πρώην αστυνομικός θα ανατραπούν όταν γνωρίσει τον Ιεροκλή, έναν αλλόκοτο ιδιωτικό ντετέκτιβ που ξέρει για εκείνον περισσότερα απ’ όσα θα ’πρεπε.
 
Μυστικά του παρελθόντος που αρνούνται να παραμείνουν θαμμένα. Αμαρτίες που θα πρέπει να πληρωθούν με το μέγιστο τίμημα. Και στη μέση όλων, ένα παλιό τηλέφωνο που χτυπάει τις νύχτες, με φωνές νεκρών στην άλλη άκρη της γραμμής. Που ζητούν… τι; Ειρήνη, εξιλέωση, εκδίκηση…
 
Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει άψογα την αστυνομική πλοκή με τον μεταφυσικό τρόμο!
 
Ο Κωνσταντίνος Κέλλης γεννήθηκε στην Ξάνθη και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Δημιουργική Γραφή σε δυο πόλεις γεμάτες φαντάσματα, τη Θεσσαλονίκη και το Εδιμβούργο. Η αγάπη του για τη Λογοτεχνία του Φανταστικού τον οδήγησε στη συγγραφή ιστοριών τρόμου και μυστηρίου. Η δουλειά του έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φως μέσα μου, η πρώτη του συλλογή βραβευμένων διηγημάτων τρόμου, κυκλοφόρησε το 2013. Η Νεκρή γραμμή είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.
 
Τίτλος: Νεκρή γραμμή
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Κέλλης
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Σελίδες: 464
Τιμή: 13,90-10%=12,51€
 
Είδος: Τρόμος
 
------------------------------------------------------------------------------------
 
84058-228x228.gif
 
Ο άνθρωπος, όπως και ο κόσμος, είναι μυστήρια κρυμμένα σε μυστήρια…
 
Μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη συνθέτρια κρύβεται από τη δημοσιότητα λίγους ορόφους πάνω από το υπόγειο στο οποίο ένα κατακερματισμένο μυαλό ονειρεύεται την επιστροφή στην οικογένειά του.
 
Μια επιστήμονας παριστάνει τον Θεό σ’ έναν κόσμο που η τεχνολογία μπορεί να μορφοποιήσει μέσα σου ανθρώπους αγέννητους από τη φύση.
 
Και μια επαγγελματίας δολοφόνος, που βλέπει το παιδί της να σβήνει, προσπαθεί να ξαναφέρει στη ζωή τον παλιό συνεργάτη της.
 
Όταν η εύθραυστη ισορροπία ανατρέπεται, τη μάχη για ζωή και κυριαρχία κρίνει το παρελθόν, αλλά και η αγάπη, η βία, οι δύσκολες αποφάσεις…
 
Γρήγορο, βαθύ και με αυξανόμενη ένταση –σαν σεξουαλική πράξη– το μυθιστόρημα αυτό γεννάει διλήμματα που αντηχούν σιωπηλά μετά την τελευταία του λέξη.
 
…Στο διάολο το σχέδιο! Το σώμα μου κινείται μόνο του. Γυρνάω το κεφάλι μου και προσπαθώ να σηκωθώ, αλλά ένα δυνατό χέρι με αρπάζει απ’ τον ώμο και με καθηλώνει στο στρώμα, ενώ το άλλο πιέζει την κάννη στο κρανίο μου….
 
«Μην κουνιέσαι, γαμώτο!»
 
Το βλέμμα μου πέφτει στα άδεια χέρια μου και μόνο ντροπή βλέπω εκεί. Δεν παίρνω, δεν μπορώ να πάρω τίποτα μαζί μου. Μόνο ν’ αφήσω πίσω μου. Όχι επιτεύγματα, σκέφτομαι πολύ αργά, μόνο ανθρώπους. Αθώους νεκρούς, αγέννητους πλασμένους, αγαπημένους ανύπαρκτους, ερωτευμένους τρελούς…
 
Ο Μιχάλης Μανωλιός γεννήθηκε το 1970 και σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός. Έχουν κυκλοφορήσει δύο συλλογές διηγημάτων του, Σάρκινο Φρούτο (Τρίτων, 1999) και …και το τέρας (Τρίτων, 2009), από την οποία το διήγημα «Αίθρα» κέρδισε το 2010 τον διεθνή διαγωνισμό Aeon Award. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε ανθολογίες και περιοδικά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Ιταλία. Ζει, γράφει και περνάει καλά στην Αθήνα.
 
Τίτλος: Αγέννητοι αδελφοί
Συγγραφέας: Μιχάλης Μανωλιός
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Σελίδες: 472
Τιμή: 13,90-10%=12,51€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
--------------------------------------------------------------------------------
 
Δυο απίστευτα βιβλία, σε τρομερή τιμή! Ανέβηκαν πριν από λίγο στο site των εκδόσεων, οπότε από βδομάδα θα τρέξω να τα αγοράσω! Σε λίγα λεπτά θα υπάρχουν και στο Goodreads.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

2404321.jpg

 

Εκατόν τριάντα εφτά χρόνια έχουν περάσει από τη θριαμβευτική νίκη των δυνάμεων του Καλού κατά των δυνάμεων του Σκότους.
 
Ο Μεσσίας έχει έρθει στον κόσμο μας και έχει κατατροπώσει τον αντίχριστο.
 
Οι πόλεμοι έχουν σταματήσει. Η ειρήνη επικρατεί. Οι άπιστοι έχουν εξαφανιστεί.
 
Η Μεσσιανική Αυτοκρατορία ασυγκράτητη ξεχύνεται στο διάστημα.
 
Μόνο που στον τρίτο πλανήτη του Κανόπους κάτι τρομακτικό μας περιμένει.
 
Τίτλος: Μεσσιανική Αυτοκρατορία
Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρωμοσιός
Εκδόσεις: Λιβάνη
Σελίδες: 510
Τιμή: 15,55-10%=13,99€

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 
Λογικά πρόκειται για επανέκδοση της Τριλογίας, σ'έναν τόμο. Ίσως το τιμήσω, το έχει διαβάσει κανείς;
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

978-960-03-5826-1b.jpg

 

Σε μια πόλη φτάνει ένας θίασος που ανεβάζει στη σκηνή τον Φρανκενστάιν, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μαίρης Σέλλεϋ. Μια νεαρή δημοσιογράφος που ερευνά το μύθο, πιστεύει πως δεν πρόκειται για ένα παραμύθι, αλλά για την αληθινή ιστορία μιας παρέας αλχημιστών, με ιδρυτή τον νεαρό γιατρό Βίκτορ Φρανκενστάιν, που το 1817 κατάφεραν να νικήσουν το θάνατο και να επανέλθουν στη ζωή από τον κόσμο των νεκρών. Παίρνοντας συνεντεύξεις από το θίασο, έρχεται αντιμέτωπη με τους σκοτεινούς ήρωες του μυθιστορήματος, που εμφανίζονται στην πόλη πιο ζωντανοί από ποτέ. Η έρευνα την οδηγεί σε έναν κόσμο τεράτων και τελικά στην αποκάλυψη του μυστικού μιας αιώνιας αγάπης, που κατάφερε να μείνει ζωντανή ακόμα και μετά το θάνατο. Αλλά τι είναι αληθινό και τι υπάρχει μόνο στην φαντασία της; Ποιοι είναι αυτοί οι «ηθοποιοί»; Και γιατί ήρθαν στην πόλη της; Και ποια είναι επιτέλους η νεαρή δημοσιογράφος;

 

Τίτλος: Φρανκενστάιν REC

Συγγραφέας: Κώστας Ζάπας

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Σελίδες: 432

Τιμή: 15,97-10%=14,38€

 

Είδος: Τρόμος

 

Πρώτα θα το ξεφυλλίσω καλά και μετά θ'αποφασίσω αν θα το αγοράσω. Όσο να'ναι ενδιαφέρον φαίνεται αλλά δεν ξέρω και πολλά για τον συγγραφέα.

Το διάβασε κανένας να μας πει γνώμη;

Link to comment
Share on other sites

23562658.jpg

Δυο αδερφές τόσο αντίθετες όσο οι δυο πόλοι της γης… 
Η μία καλοκάγαθη & μόνιμο θύμα… η άλλη σκοτεινή προσωπικότητα μα με προστατευτικά ένστικτα… Η Μελίνα αδύναμη κι υποχωρητική… 
Η Άμυ δικαστής και τιμωρός σε έναν δικό της κόσμο, στον οποίο ο Θεός έδειχνε πάντα το πιο σκληρό του πρόσωπο. 
Τι διαχωρίζει την τρέλα από τη λογική;
Το Θεό από το Διάβολο; Το καλό από το κακό; 
Τα ερωτήματα αυτά σταμάτησαν να απασχολούν την Άμυ, όταν ένιωσε ότι βαθιά μέσα στην ψυχή της υπήρχε χώρος για όλα. Και όταν πια η σιωπή σπάει και το μυστικό αποκαλύπτεται, τότε η θυσία είναι μονόδρομος...

 

Τίτλος: Άμυ
Συγγραφέας: Μάριος Καρακατσάνης
Εκδόσεις: Ελληνική Πρωτοβουλία
Σελίδες: 380
Τιμή: 13-10%=11,70€

Είδος: Τρόμος

Link to comment
Share on other sites

didimoi-aggeloi.jpg

 

Υπάρχουμε και πάλι.
Είμαστε γύρω σου, δίπλα σου,
κοντά σου. Και θα είμαστε για πάντα!
Αρκεί μονάχα να μας αφήσεις,
και αν καταφέρεις να μας δεις,
τότε θα σε φέρουμε σε έναν κόσμο μαγικό.
Στον δικό μας κόσμο.
Στον κόσμο της Φέυμπλαντ...



Με τον ερχομό της νύχτας οι Υάδες ξεπροβάλλουν στον ουρανό και τραγουδούν για να κάνουν όλοι ύπνο γαλήνιο. Πιο πολύ όμως τραγουδούν για την Κυρά της Θάλασσας... Κανείς τους δεν θέλει να ξυπνήσει. Η σελήνη εκεί δεν είναι όπως εδώ. Εκεί έχει μορφή. Είναι μια μορφή που χορεύει στα αστέρια, σκορπίζει ασημόσκονη στα χιονισμένα βουνά και κολυμπάει γυμνή στη θάλασσα. Κάνει βουτιές από τον καταρράκτη και δεν φοβάται τίποτα. Είναι σαν μωρό παιδί που δεν φοβάται τίποτα. Μόνο ο ήλιος τη μαλώνει το πρωί για τις αταξίες της και εκείνη κρύβεται. Αλλά δεν του κρατάει κακία γιατί τον αγαπάει πολύ.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

«Χρόνια πολλά πριν, αδέρφια δυο ολόιδια, σε καυγά βρεθήκαν αντιμέτωπα. Όλη η κακία και η αχαριστία βγήκε από μέσα τους και βλασφημίες ξεστόμιζαν χωρίς εγκράτεια να έχουν. Συνέπειες κανείς τους δεν λογάριαζε και ο καυγάς όλο και φούντωνε. Ακούγοντας τη βοή, εταίρα μάγισσα τους πλησίασε και τους κοίταζε χωρίς να τους χωρίσει. Και εκείνοι το αλόγιστο να έχουν. Ιερό και όσιο δεν υπολόγιζαν και για σταματημό λόγο δεν έκαναν. Τότε η μάγισσα τα πνεύματα γύρω της δεν μπόρεσε να ηρεμήσει και εξαγριώθηκαν μαζί τους. Του πάνω και του κάτω κόσμου πνεύματα, κατάρα έριξαν στους δυο τους. Μάρτυράς τους η μάγισσα, πως γενιές καταραμένων διδύμων θα ’ρθουν. Ο καλός πάντα να υποφέρει από τον ολόιδιο κακό του. Ο ένας να γκρεμίζει αυτά που ο άλλος με κόπο χτίζει. Σε δώδεκα χρόνους διαφορετικούς οι εκλεκτοί θα έρθουν και το τέλος τους θα γράψουν. Την υπεροχή ένας από τους δυο θα έχει, και τη μοίρα τους πλάσματα από παντού θα υποφέρουν. Τη μοίρα όλων, στα χέρια τους οι εκλεκτοί κρατούν. Αν ο κακός επικρατήσει, τη μοίρα όλων να λυπάστε. Καταστροφές, αλληλοσπαραγμός, τη θέση της λογικής η παράνοια θα πάρει και τρέλα θα επικρατήσει στους κόσμους, στους λαούς, στα πλάσματα παντού τριγύρω. Αφανισμός των όλων και γέννηση της πιο καταραμένης κόλασης θα έρθουν. Ευχή και κατάρα σας το καλό να επικρατήσει, και οι θυσίες σας γι’ αυτό βαριές ας είναι γιατί αξίζει. Πόνο και αν νιώσετε αβάσταχτο, μαχαίρια να στρίβουν μέσα σας, αλάτι σε πληγές να υποστείτε για το καλό που θα ’ρθει. Διαφορετικά, αυτό που θα σας περιμένει λογική δεν θα ’χει και ούτε γυρισμό».

 

Τίτλος: Δίδυμοι άγγελοι, η στοιχειωμένη μοίρα
Συγγραφέας: Δανάη Τασιούλη
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Σελίδες: 224
Τιμή: 14-10%=12,60€

Είδος: Αστικό φάνταζυ;

Link to comment
Share on other sites

Μία σκοτεινή υπόθεση χωρίς προηγούμενο...
Μία φιλόδοξη μαθητευόμενη αστυνομικός...
Ένας δολοφόνος που θεωρεί τον εαυτό του καλλιτέχνη...
Όταν το πτώμα του ηγετικού στελέχους μιας πολυεθνικής ανακαλύπτεται φρικτά παραμορφωμένο στο ρετιρέ του ξενοδοχείου όπου διέμενε, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι είδους αρρωστημένο μυαλό θα έφτανε σε τέτοιο σημείο και με ποιον τρόπο!
Για την Υπαστυνόμο Αγνή Λασκαρίδη η διαλεύκανση του συγκεκριμένου εγκλήματος θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της, η οποία μόλις έχει αρχίσει να ξεκινά. Δυστυχώς για εκείνη, το ίδιο και ο αντίπαλος τον οποίο έχει να αντιμετωπίσει...
Καθώς η δράση του παρανοϊκού μυαλού αφήνει μια σειρά από νεκρούς να ποζάρουν σαν αγάλματα σε μουσείο, στο ανελέητο ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύεται για τη σύλληψή του έρχεται να προστεθεί και η μυστηριώδης φιγούρα ενός μικρού κοριτσιού, άμεσα εμπλεκόμενου σε όσα διαδραματίζονται.
Κύριο χαρακτηριστικό του: τα μαύρα, γυάλινα μάτια!

 

Τίτλος: Το κοριτσάκι με τα γυάλινα μάτια
Συγγραφέας: Ιωάννης Π. Μήτσιος
Εκδόσεις: Ιβίσκος
Σελίδες: 312
Τιμή: 16,50-10%=14,85€
Είδος: Τρόμος

Link to comment
Share on other sites

9786185002473.jpg

 

Ο προφάιλερ, Μαξ Μακίν, αναλαμβάνει την πρώτη του αποστολή πεδίου: να μετάγει μια μάρτυρα για ανάκριση στα κεντρικά της Ιντερπόλ. Εύκολη υπόθεση; Όχι και τόσο. Όταν τη συναντάει έρχεται αντιμέτωπος με μια αλήθεια ασύλληπτη για το ανθρώπινο μυαλό του, που θα τον κλονίσει ψυχικά και νοητικά.
 
Η Νοξ τον τρομάζει, τον απειλεί, μα στο τέλος τον ακολουθεί σε μια διαδικασία, που γνωρίζει εξαρχής πως είναι η κορυφή ενός παγόβουνου διαφθοράς και ασυδοσίας. Πως θα τους φέρει αντιμέτωπους με μυστικά και συγκυρίες που θα τους αναγκάσουν να παλέψουν για τη ζωή τους ενάντια σε πληρωμένους εντεταλμένους, Ερημίτες, αλλά και Απόκληρους από τα οργανωμένα στρατεύματα των αυτοεξόριστων Δαιμόνων και Αγγέλων – υπό την ηγεσία του Μπλάκι, του κακοποιού που αποτελεί το μήλο της Έριδος για τους υψηλά ιστάμενους της Υπηρεσίας.
 
Σε έναν αλλόχρονο Παράδεισο, μια βοηθός σιδερά διεκδικεί τη θέση Αξιωματούχου στα αγγελικά Τάγματα. Με πείσμα και τη βοήθεια του Αγίου-εκπαιδευτή της, μέσα από δοκιμασίες και σκληρή εκπαίδευση θα διοικήσει το Τάγμα της Νύχτας. Θα γίνει ο Θεριστής που οι αντίπαλοι της μισούν και θαυμάζουν μέχρι τη μέρα της Μεγάλης Καταστροφής, όταν ο εχθρός που φώλιαζε στο στρατόπεδό της θα την προδώσει.
 
Η Καθαίρεσή της θα τη μετατρέψει σε εξόριστη Έκπτωτη Άγγελο με κατεσταλμένες υπερφυσικές δυνάμεις, υποχρεωμένη να κρύβεται και να πολεμάει για την επιβίωσή της στον θνητό κόσμο, όπου οι δαίμονές της την καταδιώκουν.
 
Οι ιστορίες τρύπωσαν μέσα της στις αρχές του 2008. Έκτοτε δεν έπαψε να κρυφακούει τις λέξεις που αναδύονται από τις σχισμές του μυαλού της και να τις μετατρέπει σε μυθοπλασία.
 
Η Noctus – Ανάμεσα σε Δυο Κόσμους είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδίδεται.
 
Τίτλος: Noctus: Ανάμεσα σε δυο κόσμους
Συγγραφέας: Λένα Κικίδου
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 496
Τιμή: 16,50-10%=14,85€

Είδος: Φαντασία

 
Link to comment
Share on other sites

tn_8501__10687148-10152626366524748-4722

 

Εντελώς αναπάντεχα,μέσα στη ρουτίνα της ζωής του, ο Έκτορας - ο πρωταγωνιστής του βιβλίου - βρίσκεται να ακροβατεί ανάμεσα σε δύο παράλληλους κόσμους. Στον πραγματικό κόσμο και έναν άλλο, φαινομενικά ίδιο με τον δικό του, αλλά σκοτεινό και παράξενο.
Δύο απρόσωποι φρουροί, ένας παράφρων δαίμονας, μία σειρά από δεκάδες νέους φυσικούς νόμους και μία μοναχική γυναίκα θα τον οδηγήσουν σε δύσκολες αποφάσεις, μέσα από μία κούρσα διαφορετικών εποχών. Θα καταφέρει να βρει τις απαντήσεις στην απρόσμενη αυτή τροπή της ζωής του;
 
Τίτλος: Σκοτεινές μέρες
Συγγραφέας: Μάριος Δημητριάδης
Εκδόσεις: Λογείον
Σελίδες: 202
Τιμή: 9,60-10%-8,64€
 
Είδος: Τρόμος, Σκοτεινή φαντασία
 
Από βδομάδα στα βιβλιοπωλεία. Μάλλον θα το τιμήσω!
Edited by BladeRunner
Link to comment
Share on other sites

978-960-03-5820-9b.jpg

 

Μια λίμνη στα σύνορα τριών χωρών, η Πρέσπα, θα βρεθεί ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν αποκαλύπτεται ότι την κατοικεί ένας δράκος. Το τέρας γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ των τριών χωρών, που ιδρύουν ερευνητικές κοινότητες στις όχθες και συναγωνίζονται σε θεωρίες και ευρήματα. Κάθε όχθη –νότια, ανατολική και δυτική– ζει το δικό της δρακολογικό όνειρο και εφιάλτη. 

«Κοιλάδα της Λάσπης» ονομάζεται η νότια όχθη, γιατί σ’ αυτήν βρέχει ακατάπαυστα, υποχρεώνοντας τους ερευνητές να ζουν μέσα στη λάσπη. Πανούργοι ή ονειροπόλοι, καιροσκόποι ή ιδεαλιστές, μελετούν είκοσι χρόνια το αίνιγμα της λίμνης χωρίς ποτέ να το λύνουν. Ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα, βίαια εγκλήματα και μυστηριώδεις επισκέπτες δοκιμάζουν την αντοχή των δρακολογικών θεωριών και τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστών, ενώ στο περιθώριο της δράσης, ένας Αλχημιστής με τον βοηθό του πειραματίζονται στην κατασκευή του ελιξήριου της αυτογνωσίας.

Οικονομίες καταρρέουν, χωριά ερημώνουν, λαοί συγκρούονται, αλλά ο δράκος –μυθικό τέρας, συλλογικό φαντασιακό ή προϊόν ενός αλχημιστικού εργαστηρίου;–είναι ο μόνος που δείχνει να μην απειλείται...

Η παρούσα έκδοση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας (CNL) και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Ελλάδας (ΕΚΕΒΙ) στο πλαίσιο του γαλλοελληνικού προγράμματος στήριξης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών (2011-2013).

 

Τίτλος: Ο δράκος της Πρέσπας Ι - Η κοιλάδα της λάσπης

Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουραζοπούλου
Εκδόσεις: Καστανιώτης
Σελίδες: 592
Τιμή: 19,17-10%-17,25€
 
Είδος: Φάνταζυ (;)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να υποψιαστώ ότι είναι πρώτο τριλογίας;  :lmao:

Ναι, το είχε πει και η ίδια η Μπουραζοπούλου, όταν την είχαμε συναντήσει για τη ΛΑΦ για το "Τι είδε η γυναίκα του Λωτ;"

Ζήτωωωω! Καινούριο της Μπουραζοπούλου, τούβλο και με πολύ ωραίο εξώφυλλο! Και ακόμα δεν έχω τελειώσει την "Ενοχή της αθωότητας" (το πάω αργά για να μου φτάσει μέχρι να βγει το επόμενο).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Plekto-web.jpg

 

«Θα έρθει μια μέρα που θα ακούς παιδιά να σκοτώνουνε παιδιά, χωρίς κανένα λόγο. Θα ’ναι οι άνθρωποι αδιάφοροι σαν νεκροί. Θα τους διατάζουν μηχανές κι εκείνοι θα υπακούουν δίχως λέξη. Δε θα ζούμε πια, Τζώνυ, μόνο το ρεύμα θα περνάει ζωντανό μέσα απ’ τους τοίχους και θα πλέκει, θα διακλαδώνεται, θα απλώνει. Και θα μας καταπίνει όλους, έναν-έναν. Δε θα χουμε μυαλό δικό μας να σκεφτούμε. Σαν θα πεινάμε, δε θα νοιώθουμε να φάμε. Σαν θα διψάμε, δε θα ξέρουμε να πιούμε. Ούτε σα ζώα, Τζώνυ. Ούτε να κάνουμε έρωτα, ούτε τίποτα… Το βάλανε μπροστά, το ξέρω. Εκείνο ήταν που ένοιωσα και με έπιασε η λύσσα στο κελί. Το ένοιωσα σε όλο μου το κορμί, δεν ξέρω πώς να σου το πω. Να, άμα σου ’λεγα πως ήταν σαν πόνος στη μέση, ή στα πόδια, θα καταλάβαινες. Σαν πονόδοντος, σαν πονοκέφαλος. Αλλά όχι, Τζώνυ, δεν ήταν τέτοιος πόνος. Ήταν σαν να ’χα μέσα μου έναν δαίμονα. Με μάσαγε, με κατανάλωνε. Πάλεψα για να του ξεφύγω, Τζώνυ, με πιστεύεις;»
Αυτά εκμυστηρεύεται ο Άρκτος στον γέρο-Τζώνυ, κι ο νους του αγκαλιάζει τη μικρή του Ιεριχώ, την γυναίκα που αγαπάει περισσότερο από τον εαυτό του, περισσότερο κι από τον κόσμο όλο.

 

 

“Αν κάτι με μάγεψε σ’ αυτό το μυθιστόρημα είναι η αίσθηση της ακατανίκητης έλξης του αφηγηματικού ύφους της ΤΗ. Απ’ τις πρώτες προτάσεις ένοιωσα να μ’ αρπάζει η πλοκή μιας ιστορίας που τα μεταφυσικά της όρια διασταυρώνονται μ’ ένα απίθανα σκληρό ρεαλισμό. Το Πλεκτό δεν ανήκει σε καμιά κατηγορία αφηγημάτων που ξέρουμε. Δεν είναι ιστορικό μυθιστόρημα, αλλά οι εικόνες που ζωντανεύουν στα μάτια του αναγνώστη σε πάνε σε άλλους κόσμους. Δεν είναι ρομαντικό, όμως βουρκώνεις κι ανυπομονείς για τις χαμένες αγάπες που ποθούν δικαίωση. Δεν είναι θρίλερ, αλλά τρομάζεις με τη σκληρή απεικόνιση της βίας στις πιο απροσδιόριστες μορφές της. Η σκληράδα και η γλύκα που υφαίνει με την πένα της η ΤΗ μ άφησαν έκπληκτο. Και μαγεμένο. "

Petros Van Ripper

 

Τίτλος: Το πλεκτό
Συγγραφέας: Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 98
Τιμή: 10,95-10%=9,86€
Είδος: ΕΦ
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ria-WEb.jpg
 

Πώς είναι να συγκατοικούν στην ψυχή ο μύθος και η πραγματικότητα; Είναι λάθος που η πραγματικότητα επιτυγχάνει την “ισορροπία της όταν εισβάλλει και χρωματίζεται στον κόσμο των μύθων και της φαντασίας; Είναι εφικτή η απόλυτη εντιμότητα, ή αγγίζεται μόνο μέσα από συμβολισμούς, αλληγορίες, ανώτερες δυνάμεις και διαστάσεις; Οι ιδανικοί κι υπερβατικοί έρωτες είναι ο εύκολος δρόμος, ή μια σκληρή αναμέτρηση του ανθρώπου με τον θάνατο;
Τρία διηγήματα που πραγματεύονται μέσα από τον μύθο και τη φαντασία, την ανθρώπινη επιθυμία κι αναζήτηση για υπέρβαση.

 

 

Τίτλος: Στο σώμα του Χείρωνα

Συγγραφέας: Ρία Σπανού
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 76
Τιμή: 9,46-10%=8,51€
Είδος: Φάνταζυ, Μεταφυσικό
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
FrCover_%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%C
 
 
Ο Άελντεθ είναι ο στρατηγός του τάγματος της φώτισης στην απολυταρχική θεοκρατία της Χεβένια, ένας πολεμιστής δέσμιος των καθηκόντων του που υποφέρει από το τέλος της σχέσης του με την Αλίσια.
Όταν ο μυστηριώδης χαρακτήρας του Οάννες μπει στη ζωή του, όλα θα αλλάξουν. Ο Άελντεθ θα γίνει μέρος ενός βίαιου ψυχολογικού σχεδίου υπό το φόβο μιας αόρατης απειλής που θα ανατρέψει τον κόσμο του όπως τον ήξερε.
Το παιχνίδι αρχίζει και μόνο οι δυνατοί θα επιβιώσουν.

[…Οι άνθρωποι του τάγματος επιτέλους τον είχαν βρει, όμως ο Άελντεθ δεν είχε την πρόθεση να μοιραστεί με κάποιον όσα είχαν συμβεί, και σκόπευε να κρατήσει τη συζήτηση του με τον Οάννες για τον εαυτό του. Ο Οάννες απλώς χαμογελούσε καθώς έβλεπε τον άντρα απέναντί του να αποφασίζει σιωπηλά, όχι μόνο να τον αφήσει να φύγει, αλλά και να πει ψέματα. Αναγκαία ψέματα.
«Τέλος χρόνου» είπε ο Οάννες, και πήδηξε από το παράθυρο….]
 
Τίτλος: Αποκτήνωση
Συγγραφέας: Ρωμανός Τερζής
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 160
Τιμή: 11,45-10%=10,31€
Είδος: Φάνταζυ (Ηρωική Φαντασία)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Cover1.jpg

 

 

Καλωσορίσατε στη Λιβαδούπολη, μια παρακμασμένη μεγαλούπολη εντός της οποίας η υψηλή τοξικότητα τω ν ατμοσφαιρικών ρύπων, έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη βίαιη εκκένωση της μισής της έκτασης.

- Μια νεαρή φοιτήτρια κάνει το λάθος να βασιστεί στις κατευθύνσεις που της δίνει η iphone συσκευή της, με αποτέλεσμα να χαθεί στις ερημιές των δυτικών προαστίων. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με τον χειρότερό της εφιάλτη όταν γνωρίζει τη βασίλισσα της πόλης και τους τερατώδεις ακολούθους της.

- Ένας αστροφυσικός που εργάζεται στο αστεροσκοπείο της πόλης, ανακαλύπτει το μυστικό που κρύβει η οικογένεια της αρραβωνιαστικιάς του, το οποίο έχει να κάνει με την μυστηριώδη εξαφάνιση του θείου της. Η διερεύνηση της υπόθεσης οδηγεί τον αστροφυσικό σε μια τρομακτική ανακάλυψη.

- Ένας πλανόδιος πωλητής φωτογραφιών με δαιμονική όψη, εμφανίζεται από το πουθενά μπροστά σε έναν φοιτητή και προσπαθεί να τον πείσει να αγοράσει κάποιες από αυτές. Με φρίκη ο φοιτητής ανακαλύπτει ότι οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον ίδιο σε διάφορες φάσεις της ζωής του, ενώ λίγο αργότερα διαπιστώνει ότι ο αινιγματικός πωλητής γνωρίζει όλα τα προσωπικά του δεδομένα.

Τρεις ιστορίες τρόμου που στόχο έχουν να σας ξεναγήσουν στον εφιαλτικό κόσμο της δυτικής Λιβαδούπολης και σε πολλών άλλων παράξενων περιοχών της χώρας που μας περιβάλλει και της ψυχής που εδρεύει μέσα μας.

Ο Βασίλειος Γιαννάκης γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, μεγάλωσε στη Νάουσα Ημαθίας και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος. Έχει εργαστεί σε εταιρίες χαρτογραφήσεων και περιβαλλοντικών εφαρμογών. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης στη συγγραφή χλωριδικών οδηγών και εργασιών, καθώς επίσης και φωτογράφος σε στούντιο. Όντας μανιώδης συλλέκτης και αναγνώστης της λογοτεχνίας τρόμου, παρακολουθεί ανελλιπώς οτιδήποτε σχετίζεται με τη συγκεκριμένη κατηγορία (από ταινίες, μέχρι video games) και στον ελεύθερό του χρόνο επιδίδεται στη συγγραφή ιστοριών εντός των οποίων διοχετεύει την έμπνευσή που αντλεί από σκοτεινές ατμόσφαιρες και αστικούς μύθους. Η νουβελέτα του με τίτλο «ο εσώτερος θεός», τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Larry Niven στην κατηγορία τρόμου τον Απρίλιο του 2014 και αποτέλεσε γι’ αυτόν την αφορμή που είχε ανάγκη προκειμένου να επιδιώξει την έκδοση κάποιων από τις ιστορίες του.

 

Τίτλος: Μυστικοί εφιάλτες και μικροί φόβοι

Συγγραφέας: Βασίλης Γιαννάκης
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 112
Τιμή: 10,95-10%=9,86€
Είδος:Τρόμος

 

Edited by Electroscribe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

2404321.jpg

 

Τίτλος: Μεσσιανική Αυτοκρατορία

Σελίδες: 510

Λογικά πρόκειται για επανέκδοση της Τριλογίας, σ'έναν τόμο. Ίσως το τιμήσω, το έχει διαβάσει κανείς;

 

Μπλειντ, από που σου προέκυψαν οι 510 σελίδες; Βλέπω αλλού 182.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Μπλειντ, από που σου προέκυψαν οι 510 σελίδες; Βλέπω αλλού 182.

 

 

Οι σελίδες είναι σίγουρα 510, γιατί πρόκειται για την τριλογία ολόκληρη. Το έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο :) Απλώς κάποια sites φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν λόγω του τίτλου, που είναι ίδιος με αυτόν του πρώτου βιβλίου, του οποίου η πρώτη έκδοση είναι κάπου στις 182 σελίδες. Ξέρω, ό,τι να'ναι, αλλά έτσι είναι! 

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

 

Μπλειντ, από που σου προέκυψαν οι 510 σελίδες; Βλέπω αλλού 182.

 

 

Οι σελίδες είναι σίγουρα 510, γιατί πρόκειται για την τριλογία ολόκληρη. Το έπιασα στα χέρια μου το βιβλίο :) Απλώς κάποια sites φαίνεται ότι μπερδεύτηκαν λόγω του τίτλου, που είναι ίδιος με αυτόν του πρώτου βιβλίου, του οποίου η πρώτη έκδοση είναι κάπου στις 182 σελίδες. Ξέρω, ό,τι να'ναι, αλλά έτσι είναι! 

 

 

Στο site των εκδόσεων Λιβάνη το έχουν στις 510 σελίδες.

Επειδή και εγώ "ψήνομαι", με προβληματίζει ότι η τριλογία σε σύνολο τριών διαφορετικών βιβλίων έχει 182 σελ. + 357 σελ. + 197 σελ. =736 σελίδες.

Μήπως λείπει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

Στο site των εκδόσεων Λιβάνη το έχουν στις 510 σελίδες.

Επειδή και εγώ "ψήνομαι", με προβληματίζει ότι η τριλογία σε σύνολο τριών διαφορετικών βιβλίων έχει 182 σελ. + 357 σελ. + 197 σελ. =736 σελίδες.

Μήπως λείπει κάτι?

 

 

Μην σε προβληματίζει, απλώς η γραμματοσειρά είναι πιο μικρή και οι σελίδες πιο πυκνογραμμένες, σε σχέση με τις παλιές εκδόσεις :)

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6524_PH1.jpg

 

1893. Ο νεαρός δικηγόρος Τζόναθαν Χάρκερ ταξιδεύει προς την Τρανσυλβανία με πρόσκληση ενός σημαντικού πελάτη της φίρμας του.
 
Όταν όμως σταθμεύει στο Μόναχο, ο Τζόναθαν προσκαλεί τον θάνατο να τον προϋπαντήσει. Ένα κρεσέντο βίαιων φόνων στοιχειώνει το πέρασμά του από τα γραφικά αξιοθέατα, σκορπίζοντας πανικό στην πόλη. Η γνωριμία του με μια αινιγματική κοντέσα τού αποκαλύπτει την τρομακτική φύση μιας απειλής που ο νους του αδυνατεί να πιστέψει, και μια εκδρομή σε ένα ερειπωμένο χωριό αποδεικνύεται κάθοδος στον χειρότερό του εφιάλτη.
 
Όταν ο Τζόναθαν εμπλέκεται σε μια παθιασμένη, απαγορευμένη σχέση με μια γυναίκα από το παρελθόν του, ο κίνδυνος γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Γιατί μια ανόσια πρόνοια τον προστατεύει σε κάθε του βήμα. Και ο άγνωστος προστάτης του έχει άλλα σχέδια γι' αυτόν. 
 
Μια παραλλαγή στο διήγημα «Ο Καλεσμένος του Δράκουλα» του Μπραμ Στόουκερ
 
Τίτλος: Ο προσκεκλημένος
Συγγραφέας: Αβραάμ Κάουα
Εκδόσεις: Jemma Press
Σελίδες: 160
Τιμή: 9,95-10%=8.95€

Είδος: Τρόμος

 

Το βιβλίο είναι διαθέσιμο σε Jemma Press, Solaris κλπ. Τρέχωωωωω...

Edited by BladeRunner
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

9786185002596.jpg

 

Για να δημιουργηθεί αυτή η ανθολογία χρειαστήκαμε:
 
324.675 μπουλόνια, 42.013 γρανάζια, 83.805 βίδες διαφόρων μεγεθών, 326 πιστόνια μικρά - 132 μεγάλα, 50.014 τόνους σωλήνες ποικίλων διαμέτρων, 5 τόνους μολυσμένες αναθυμιάσεις εμφιαλωμένες σε μπουκάλια του ενός λίτρου, 1 μπουκέτο μαργαρίτες λευκές - 1 βιολετιά, 327 τόνους κόκκινο τσάι, 1 τόμαχοκ (παρακαλώ;) 762,5 μέτρα φιλμ, 3 φωτογραφικές μηχανές, 230 μέτρα τσόχα, 12 μέτρα εγγλέζικο αλπακά και 3 μέτρα κασμίρι, 2 μοδίστρες και 3 καπελούδες, 17 μεγεθυντικοί φακοί, 32 ζευγάρια ματοκιάλια, 13.012 μολύβια, 47 στυλό και 1 πένα, 43 ζέπελιν, 7 μονοθέσια αεροπλανάκια, 2 αερόστατα, 1 βιβλίο του 1870 και 112 τόνοι χαρτί.
 
Αν αναρωτιέστε τι τα κάναμε όλα αυτά, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τα διηγήματα και να γνωριστείτε με τον κόσμο του steampunk.
 
Περιεχόμενα
 
Τιτανομαχία του Βασίλη Γιαννάκη
Jolly steam roger της Φράνσης Παπουτσάκη
Ο γίγαντας και το θηρίο του Ζήση Σακελλαρίου
Ο λύκος που ουρλιάζει στο φεγγάρι της Λένας Κικίδου
Ο κύκλος του νερού των Κιάρα Καλουντζή, Μάριος Σκουλάς 
Κλέφτης Ονείρων της Ντίνας Τσούμα 
Βαρθολομαίος Νιτς του Θεόδωρου Καραδιαμάντη 
Λαθρεπιβάτης του χρόνου & Προκαλώντας τον άνεμο του Σαράντη Κρητικού 
Ν2 Ζepherus 128 της Ματίνας Μαντά 
Έτος 1204 Μ.Κ του Γιώργου Γιαννουκαράκη 
Μαργαρίτα του Γιώργου Μπελαούρη
 
Τίτλος: Θεοί του ατμού: Steampunk οράματα
Συγγραφείς: Συλλογικό
Εκδόσεις: Συμπαντικές Διαδρομές
Σελίδες: 140
Τιμή: 11,45-10%=10,31€
 
Είδος: Επιστημονική φαντασία
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

2404321.jpg

 

Εκατόν τριάντα εφτά χρόνια έχουν περάσει από τη θριαμβευτική νίκη των δυνάμεων του Καλού κατά των δυνάμεων του Σκότους.
 
Ο Μεσσίας έχει έρθει στον κόσμο μας και έχει κατατροπώσει τον αντίχριστο.
 
Οι πόλεμοι έχουν σταματήσει. Η ειρήνη επικρατεί. Οι άπιστοι έχουν εξαφανιστεί.
 
Η Μεσσιανική Αυτοκρατορία ασυγκράτητη ξεχύνεται στο διάστημα.
 
Μόνο που στον τρίτο πλανήτη του Κανόπους κάτι τρομακτικό μας περιμένει.
 
Τίτλος: Μεσσιανική Αυτοκρατορία

Συγγραφέας: Κωνσταντίνος Ρωμοσιός

Εκδόσεις: Λιβάνη

Σελίδες: 510

Τιμή: 15,55-10%=13,99€

 

Είδος: Επιστημονική φαντασία

 

Λογικά πρόκειται για επανέκδοση της Τριλογίας, σ'έναν τόμο. Ίσως το τιμήσω, το έχει διαβάσει κανείς;

 

Είναι omnibus της παλιάς τριλογίας... η οποία είναι υποψήφια για ότι χειρότερο βγήκε ποτέ στην Ελληνική ΕΦ μεταξυ αντισημιτισμού και της ανοιχτής λογοκλοπής από το "Επάγγελμα του θεού" του Farmer στο δεύτερο βιβλίο. Το οποίο κυκλοφορούσε στα Ελληνικά από την Ωρόρα όταν βγήκε η Αυτοκρατορία 2.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..