Jump to content

3. Ο Έντι Τζόουνς ταξιδεύει στο χωροχρόνο


Recommended Posts

MadnJim

Όνομα Συγγραφέα:Σπύρος MadnJim
Είδος: Funny sci fi
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων:Περίπου 7000
Αυτοτελής; Ανήκει σε σειρά μου, αλλά στέκεται εύκολα και μόνη της
Σχόλια: Ο Έντι Τζόουνς είναι ένας διαγαλαξιακός τυχοδιώκτης, που οργώνει το Γνωστό Σύμπαν στα όρια της Συνομοσπονδίας των Πέντε Γαλαξιών στην αναζήτηση του μυθικού πλανήτη από ατόφιο κάρβουνο Χουερισίτ, υπερπολύτιμο από τότε που εξατμίστηκε η ατμόσφαιρα της Γης κατά το Μεγάλο Πόλεμο. Σύντροφός του σ' αυτές τις αναζητήσεις είναι ο υπολογιστής του μονοθέσιου διαστρικού του σκάφους του Λάκυ, ο Αϊόου, που έχει μια τελευταίου τύπου συναισθηματική αναβάθμιση στα κυκλώματά του. Βάση τους είναι ο σταθμός της Συνομοσπονδίας Σοχότ στον Ήλιο. Μεγαλύτερή τους απειλή οι πειρατές Κιλφορφάν, μεγάλες μαθηματικές διάνοιες, που συνήθιζαν να σκοτώνουν τους αιχμαλώτους τους βάζοντάς τους απανωτά μαθηματικά προβλήματα μέχρι που έσκαγε το κεφάλι τους.

Ελπίζω να σας φτιάξω το κέφι και, γιατί όχι, να γελάσετε..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ο ΕΝΤΙ ΤΖΟΟΥΝΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ..


“Έντι αυτή η κεραία είναι αρχαία!..” παραπονέθηκε ο Αϊόου.
“Μια χαρά είναι, σου πάει ξέρεις..” απάντησε ο Έντι χωρίς να σηκώσει το βλέμμα του από τον χάρτη που μελετούσε.
“Είναι και μεταχειρισμένη!..”
“Κι εσένα δεν θα σε έλεγα πια καινούριο Αϊόου..”
“Αυτό θα κάνω πως δεν το άκουσα Έντι. Αυτή η κεραία έχει εμβέλεια μόνο τρεις χιλιάδες γιγαμέτρα!..”
“Υπέροχα..”
“Έντι σε προειδοποιώ, αυτή η κεραία δεν κάνει για..”
“Ουφ Αϊόου, μια χαρά είναι, σταμάτα πια τα παράπονα. Ξέρεις ότι κοστίζει τριακόσια ολόκληρα σκραπς;..”
“Αφού δεν την αγόρασες Έντι! Από κείνο το γαλαξιακό φορτηγό την ξεβίδωσες, στο πάρκινγκ του Σοχότ. Σε έβλεπα από τις κάμερες ασφαλείας!..”
“Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνει τριακόσια σκραπς! Μπες στο Γκάλαξι Σκρουτζ και δες λίγο τιμές..”
“Έντι αν μπλέξουμε μη πεις ότι δεν σε προειδοποίησα..”
“Ναι, ναι Αϊόου, ότι πεις..”
_____Δίπλωσε τον χάρτη και τον παράχωσε πίσω από τον Τροφοπαρασκευαστή δίπλα του. Είχε από μέρες μια ιδέα για το πως να βρει επιτέλους τον από καθαρό κάρβουνο μυθικό πλανήτη Χουερισίτ, κάτι που φυσικά κανένα λογικό ον σ' ολόκληρο το Γνωστό Σύμπαν δε θα δοκίμαζε ποτέ, όχι ηθελημένα τουλάχιστον, αλλά αφενός ο Έντι δεν φημίζεται για την λογική του, αφετέρου υπάρχει πάντα και το Άγνωστο Σύμπαν που κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει εκεί. Είχε ακούσει για τις Μαύρες Τρύπες ότι μπορούν να σε στείλουν οπουδήποτε, και του είχε καρφωθεί στο μυαλό ότι αυτό το οπουδήποτε βρίσκεται στη γειτονιά του Χουερισίτ. Κι όταν καρφωθεί στο μυαλό του Έντι κάτι δεν του το βγάζεις ούτε με τρυπάνι εκσκαφής από τον Ντιγκάουτ! Αυτό ακριβώς έψαχνε στον χάρτη, την κοντινότερη Μαύρη Τρύπα.
“Έντι μ' αυτή την κεραία δεν πιάνω τίποτα στην Γαλαξιακή Τηλεόραση!..” ξέσπασε ο Αϊόου φωνάζοντας, σε μια τελευταία προσπάθεια να μεταπείσει τον Έντι.
“Ωωωχ, παράτα με Αϊόου! Αυτή θα είναι στο εξής η κεραία σου και κοίτα να την συνηθίσεις γρήγορα, έχουμε δουλειά..”
“Δουλειά;..!”
“Ξέρω πως θα πάμε στον Χουερισίτ!..”
“Ε;..”
“Σε εντυπωσίασα, ε; Χαχα, βάλε μπρος και βγες απ' τον Σταθμό, και σου εξηγώ στον δρόμο..”
_____Λίγη ώρα και αρκετές μανούβρες μετά στα στενοδιάδρομα του Σοχότ, το Λάκυ, το μονοθέσιο διαστρικό σκάφος του Έντι, βγήκε από τον Σταθμό και σταμάτησε λίγο έξω από τον Δία. Ο Έντι είχε ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του που είχε αρχίσει να ανησυχεί τον Αϊόου, αλλά αυτό το τρελό χαμόγελο εμφανιζόταν αρκετά συχνά κι έτσι το αγνόησε σκόπιμα. Είχε γεμίσει περιέργεια όμως να ακούσει τι καινούριο είχε σκεφτεί ο Έντι, κάτι που σίγουρα θα τους έστελνε ξανά κατευθείαν σε κάποιο μπλέξιμο.
“Λοιπόν Έντι;..” τον ρώτησε μόλις οι τουρμπίνες του Λάκυ άρχισαν να δουλεύουν στο ρελαντί.
“Ξέχνα το Αϊόου, σου είπα, αυτή θα είναι η κεραία σου στο εξής..”
“Όχι Έντι, αυτό το κατάλαβα, δεν περίμενα και κάτι καλύτερο από σένα εδώ που τα λέμε. Εννοώ τι σκέφτηκες, πως θα βρούμε τον Χουερισίτ..”
“Α! Αυτό!..”
“Ναι Έντι, αυτό..”
“Λοιπόν, μόλις περάσουμε τον Πλούτωνα, αριστερά του Μεγάλου Νέφους Αστεροειδών και αμέσως μετά τη Ζώνη Κέπλερ τι είναι;..”
“Είναι μια.. Έντι δεν σκέφτεσαι την Μαύρη Τρύπα! Πες μου ότι δεν σκέφτεσαι την Μαύρη Τρύπα! ΕΝΤΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ!..”
_____Ο πανικός ήταν ολοφάνερος στην αντίδραση του Αϊόου που ήξερε ακριβώς πόσο απρόβλεπτες κι επικίνδυνες ήταν οι Μαύρες Τρύπες. Ο Έντι όμως απλώς συνέχισε να χαμογελάει, και στο μυαλό του έβλεπε κιόλας τον εαυτό του να κυλιέται χαρούμενος πάνω σε αμέτρητους τόνους υπερπολύτιμου κάρβουνου.
“Ακριβώς Αϊόου..” απάντησε θριαμβευτικά. “Θα μας βγάλει κατευθείαν στον Χουερισίτ..”
“Έντι όχι, μην το κάνεις αυτό, οι Μαύρες Τρύπες δεν είναι να τις εμπιστεύεται κανείς..”
“Ξέρω τι κάνω Αϊόου..”
“Ναι καλά, τώρα ησύχασα! Έντι κανείς δεν κατάφερε ποτέ να ταξιδέψει μέσα στις Μαύρες Τρύπες..”
“Για όλα υπάρχει μια αρχή!..”
“Έντι δεν θα ξαναπαραπονεθώ για την κεραία, αρκεί να μην πάμε εκεί μέσα..”
“Βάλε πορεία Αϊόου, με καθυστερείς..”
“Αποκλείεται! Δεν ξέρω τι σου έδωσε ο Αμφρομβίνους και ήπιες πάλι, αλλά δεν σκέφτεσαι σοβαρά Έντι..”
“Βάλε πορεία Αϊόου πριν το γυρίσω στο χειροκίνητο..”
_____Αυτή ήταν μια πραγματική απειλή κι ο Αϊόου το ήξερε καλά. Όποτε οδηγούσε ο Έντι οι μνήμες του πλυμμήριζαν πάντα με εικόνες που δεν μπορούσε να τις σβήσει από παλιές γήινες ταινίες όπου μερικοί κατά κανόνα μεθυσμένοι τύποι κάθονταν γύρω από ένα τραπέζι και περιφέρανε μεταξύ τους ένα πιστόλι με μόνο μια σφαίρα στο μύλο του το οποίο κολλάγανε στους κροτάφους τους και πατούσαν τη σκανδάλη ελπίζοντας πως η θαλάμη θα ήταν κενή! Στην παρούσα περίπτωσή τους ακόμη κι αυτοί έδειχναν πολύ λογικότεροι από την έμπνευση του Έντι.Ένας βαθύς αναστεναγμός ακούστηκε από το ηχείο του Αϊόου. Δεν του άφηνε καμιά επιλογή. Αποφάσισε να του κάνει τη χάρη, προς το παρόν τουλάχιστον, μέχρι να βρει κάποιον τρόπο να του αλλάξει τη γνώμη. Απ' την εμπειρία του γνώριζε βέβαια πως αυτό ήταν άσκοπο, ο Έντι είναι τόσο ξεροκέφαλος που δεν αλλάζει γνώμη με τίποτα, αλλά έπρεπε από κάπου να πιαστεί για να μπορεί να ελπίζει ακόμα ότι δεν έφτασε ο καιρός που θα τελείωνε ο κύκλος ζωής του.
“Οκέυ Έντι, πάμε κι ο Μεγάλος Τζέρυ ας μας λυπηθεί..” είπε σιγανά και ανέβασε στροφές στις τουρμπίνες εκσφενδονίζοντας το Λάκυ προς τον Πλούτωνα.

_____Η Μαύρη Τρύπα είχε διάμετρο λίγο λιγότερο από ένα κέρμα των δέκα λεπτών του σκραπ, αλλά μια περίεργη ιδιότητα των Μαύρων Τρυπών την έκανε να μπορεί να ρουφήξει και να καταπιεί ολόκληρους πλανήτες. Ο Αϊόου έφερε το Λάκυ ακριβώς μπροστά της σε απόσταση ασφαλείας και έσβησε τις μηχανές ελπίζοντας πως κάτι θα συμβεί να τραβήξει την προσοχή του Έντι και να μην μπούνε τελικά μέσα. Μάταια όμως, ο Έντι ήταν εντελώς αποφασισμένος.
“Νάτη Αϊόου..” είπε ενθουσιασμένος και έδειξε έξω από το παρμπρίζ του σκάφους.
_____Ένας κομήτης που ταξίδευε σε σταθερή πορεία για τα τελευταία τρία κόμμα δύο δισεκατομύρια γήινα χρόνια έτυχε να περάσει εκείνη τη στιγμή, και η Μαύρη Τρύπα τον ρούφηξε μαζί με ολόκληρη την ουρά του μέσα σε ένα δέκατο του χιλιοστού του δευτερολέπτου.
“Χαχα, το είδες αυτό Αϊόου;..” πετάχτηκε ο Έντι αμέσως. “Η Τρύπα είναι ενεργή, πόσο τυχεροί μπορεί να είμαστε!..”
“Πολύ Έντι, πολύ, τι να λέμε τώρα, να πάρουμε και λαχείο αν γυρίσουμε..” ακούστηκε η φωνή του υπολογιστή με μια ανεπαίσθητη νότα δυστυχίας.
“Πάμε, πάμε, ο Χουερισίτ μας περιμένει Αϊόου!..”
“Στ' αλήθεια δηλαδή θες να πάμε εκεί μέσα Έντι..”
“Φυσικά και θέλω, τι λέμε τόση ώρα! Αϊόου ώρες ώρες νομίζω πως τεμπελιάζεις, μάλλον θα σε πάω για σέρβις όταν γυρίσουμε..”
“Αν γυρίσουμε..” τον διόρθωσε ο Αϊόου με τη νότα δυστυχίας να είναι πιο έκδηλη.
_____Έβαλε πάλι μπροστά τους κινητήρες του Λάκυ, και αναστενάζοντας ξανά πάτησε το γκάζι οδηγώντας κατευθείαν μέσα στην Μαύρη Τρύπα.Τους ρούφηξε αμέσως και τους πέταξε στο χωροχρονικό συνεχές με τέτοια ταχύτητα που σε απ' ευθείας σύγκριση το φως ήταν σαν σαλιγκάρι που βαρυέται δίπλα σε τσιτάχ που σπριντάρει για να αρπάξει τα λαχταριστά καπούλια μιας πανικόβλητης αντιλόπης. Το Λάκυ ταρακουνήθηκε, περιστράφηκε, διαλύθηκε στα μόριά του, ξαναενώθηκε, ελαφρώς λάθος την πρώτη φορά και βρέθηκε με τα χέρια του Έντι να εξέχουν από τις άκρες των πτερυγίων κατεύθυνσης και τα πόδια του ακριβώς κάτω από το ρύγχος, ξαναδιαλύθηκε για να ξαναενωθεί, αυτή τη φορά σωστά, και τελικά τους τίναξε πίσω στο κενό του Σύμπαντος όπου και σταθεροποιήθηκαν μετά από αρκετές τούμπες λίγο έξω από έναν γαλαζοπράσινο πλανήτη που φαινόταν αρκετά γνωστός, αλλά απ' τη μία ο Αϊόου χρειαζόταν μια καλή επανεκκίνηση για να πάρει τα ίσα του, ενώ ο Έντι απλά ήταν απασχολημένος με το να τσεκάρει αν τα χέρια και τα πόδια του ήταν στο σωστό σημείο πάνω του, γιατί για κάποιον λόγο που δεν είχε καταλάβει καλά ένιωθε σαν να είχε τεντωθεί πολύ κατά το ταξίδι.
_____Ο γαλαζοπράσινος πλανήτης ήταν η Γη, και ήταν γαλαζοπράσινος αντί για ξερόβραχος επειδή είχαν ταξιδέψει ακριβώς ένα εκατομύριο διακόσιες χιλιάδες τριακόσια ογδόντα τέσσερα Γαλαξιακά χρόνια πίσω στο χρόνο, δηλαδή ακριβώς ένα εκατομύριο διακόσιες χιλιάδες τριακόσια ογδόντα τέσσερα γήινα χρόνια αφού η αναλογία του Γαλαξιακού χρόνου με τον Γήινο χρόνο ήταν ένα προς ένα. Και ήταν απόλυτα φυσικό αυτό αφού τον χρόνο τον μετρούσαν ανέκαθεν μόνο οι γήινοι σ' ολόκληρο το Γνωστό Σύμπαν, μια συνήθεια που την κράτησαν και μετά την αναγκαστική τους μετακόμιση στον Ήλιο μετά την εξάτμιση της ατμόσφαιρας που μετέτρεψε τη Γη σε άγονο χωράφι εξαιτίας των πυράυλων που δέχθηκε από τους Φις κατά τον Μεγάλο Πόλεμο. Βέβαια οι Φις δεν σημάδευαν τη Γη, δεν είχαν κανέναν λόγο να το κάνουν γιατί εκτός του ότι οι πύραυλοι κόστιζαν πολλές χιλιάδες σκραπς ο καθένας, ήξεραν πως οι γήινοι δεν χρειάζονται βοήθεια για να καταστρέψουν τον πλανήτη τους, τα κατάφερναν μια χαρά και μόνοι τους όλα αυτά τα χρόνια. Στο τελευταίο μπαράζ όμως προς την Αφροδίτη δεν υπολόγισαν ότι ο Κόκκινος Πλανήτης είχε γίνει Κόκκινη Διαστημόσκονη, κι έτσι οι πύραυλοι πέρασαν μέσα της και κανά δυο χτύπησαν στη Γη κατά τύχη. Ήταν αρκετοί για να σπάσουν το ήδη μισοδιαλυμένο από τους γήινους στρώμα του όζοντος και να στεγνώσουν όλο το νερό μια κι έξω, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να εξατμιστεί γρήγορα και ήσυχα στο κενό του Γαλαξία. (Διαγαλαξιακή Ιστορία, Τρίτο Κεφάλαιο, “Η εξάτμιση της ατμόσφαιρας της Γης”)..

“Πού βρισκόμαστε Αϊόου;..” ρώτησε ο Έντι τον υπολογιστή του κοιτάζοντας με θαυμασμό τον πλανήτη μπροστά στο Λάκυ.
“Δεν έχω ιδέα Έντι..” μουρμούρισε ο Αϊόου που ακόμα έκανε έλεγχο στα συστήματά του.
“Αϊόου έχεις καταντήσει κουραστικός, όλα πρέπει να σου τα λέω εγώ! Κάνε τους υπολογισμούς σου και πες μου σε παρακαλώ που στο καλό είμαστε, γιατί αυτός ο πλανήτης παραείναι χρωματιστός για να είναι από κάρβουνο..” είπε ο Έντι με συγκαταβατική φωνή.
“Έντι, πρώτον πρέπει να τσεκάρω όλα τα συστήματα του Λάκυ μετά τη φαεινή ιδέα σου να μπούμε στην Μαύρη Τρύπα, και δεύτερον, η κεραία μου δεν αρκεί για να υπολογίσω με ακρίβεια το πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον Σοχότ..”
“Δηλαδή;..”
“Δηλαδή Έντι, πρέπει να περιμένεις λίγο να τελειώσω με τον έλεγχο των επιμετρικών ταχυδιαστολέων, μετά να δω τις ασφάλειες στον ανυσματικό κατευθυντή, να επιτρέψω να ενεργοποιηθεί πάλι το γυρόμετρο διαστημοπτήσης και η μετεωρική ασπίδα, και μετά να κάνω επανεκκίνηση του επικοινωνιακού κέντρου του σκάφους. Και πάλι όμως δεν μπορώ να σου δώσω εγγυημένη απάντηση μ' αυτή την κεραία..”
“Α, κατάλαβα! Οκέυ Αϊόου, μόλις τελειώσεις με τις ρυθμίσεις σου υπολόγισε σε παρακαλώ που βρισκόμαστε και πόσο μακρυά είναι ο Χουερισίτ, γιατί αυτός εδώ ο πλανήτης όσο τον κοιτάζω τόσο πιο σίγουρος είμαι ότι δεν είναι από κάρβουνο..”
“...”
“Θα αργήσεις πολύ Αϊόου;..”
“Θα μου πάρει λίγη ώρα Έντι, γιατί;..”
“Οκέυ, λέω να πάρω έναν υπνάκο στο μεταξύ, αυτά τα υπεργαλαξιακά ταξίδια με νυστάζουν κάπως. Ξύπνα με όταν είσαι έτοιμος Αϊόου..”
_____Ο Αϊόου ευχήθηκε σιωπηλά να είχε χέρια, ήθελε πολύ να ρίξει μια δυνατή καρπαζιά κατευθείαν στη μούρη του Έντι, αλλά δυστυχώς ήταν ένας ασώματος υπολογιστής, και όσο κι αν είχε δεχτεί μια πολύ ωραία αναβάθμιση της συναισθηματικής του μονάδας, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο από υπομονή.
_____Για αρκετή ώρα το Λάκυ αιωρούνταν ακίνητο μπροστά στην προϊστορική Γη μέχρι να τελειώσουν όλοι οι έλεγχοι ρουτίνας και να σιγουρευτεί ο Αϊόου ότι όλα τα συστήματά του δουλεύουν σωστά. Όταν τελείωσε θα έγερνε πίσω να ξεκουραστεί και να σκεφτεί αν είναι φρόνιμο να ξυπνήσει τον Έντι, αλλά ακριβώς επειδή είναι ένας ασώματος υπολογιστής αρκέστηκε μόνο στο να σκεφτεί αν είναι φρόνιμο να ξυπνήσει τον Έντι. Κατέληξε στο ότι είναι απείρως προτιμότερο να τον αφήσει να κοιμάται, και παίρνοντας την πρωτοβουλία έβαλε μπρος το σκάφος και ξεκίνησε για να το προσεδαφίσει στον άγνωστο ακόμα γι' αυτούς πλανήτη μπροστά τους.Έτσι κι αλλιώς, σκέφτηκε, κι ο Έντι αν ήταν ξύπνιος το ίδιο θα του ζητούσε να κάνει, τουλάχιστον τώρα δεν χρειαζόταν να τον ακούει κιόλας.
_____Οι πατούσες του Λάκυ πάτησαν απαλά στο παχύ γρασίδι δίπλα από ένα ήρεμο φαρδύ ποτάμι. Ψηλά δέντρα σχημάτιζαν πυκνά δάση τριγύρω, ενώ ένα βουνό διακρινόταν καθαρά να κρύβει τον ορίζοντα στο βάθος. Είχαν προσγειωθεί στο κέντρο της Αφρικής, δίπλα από τον ποταμό Κονγκό, αλλά εκτός απ' το ότι στο σκάφος δεν το ξέρανε ακόμα, ήταν και πολλά πολλά πολλά χρόνια πριν κάποιος να σκεφτεί να δώσει τα συγκεκριμένα ονόματα. Ο Αϊόου έμεινε εντελώς σιωπηλός απολαμβάνοντας την ησυχία όσο ο Έντι κοιμόταν. Δεν έμεινε καθόλου σιωπηλός όμως ένας τυρρανόσαυρος που έκανε τον πρωινό του περίπατο εκεί κοντά και είδε το σκάφος να κατεβαίνει από τον ουρανό. Ήρθε γεμάτος περιέργεια κοντά και αφού το περιεργάστηκε για λίγο αποφάσισε ότι για να στέκει ακίνητο θα είναι και ακίνδυνο, έτσι πήρε θάρρος και το σκούντησε τυρρανοσαυρικά απαλά με την μουσούδα του όπως θα σκούνταγε έναν πεσμένο φίλο του τυρρανόσαυρο για να δει αν ζει ακόμα. Ο Αϊόου φοβήθηκε μήπως ξυπνήσει ο Έντι και διοχέτευσε στο εξωτερικό του Λάκυ μερικές εκατοντάδες βολτ που τίναξαν τον ανυποψίαστο τυρρανόσαυρο αρκετές δεκάδες μέτρα πίσω και τον έκαναν να το βάλει στα πόδια τρομοκρατημένος, με μια πρωτόγνωρη για τυρρανόσαυρο ζαλάδα που θα έκανε πολλές ώρες να την ξεφορτωθεί εντελώς.
_____Ήταν τα βαριά του βήματα που ταρακούνησαν ολόκληρο το Λάκυ και ξύπνησαν τελικά τον Έντι προς μεγάλη αγανάκτηση του Αϊόου.
_____Από την άλλη όχθη του ποταμού μια ομάδα πρωτόγονων ανθρώπων που είχαν δει κι αυτοί το σκάφος να κατεβαίνει από τον ουρανό μέσα σε φωτιές και καπνούς παρατηρούσαν με δέος το συμβάν κρυμμένοι καλά ανάμεσα στις καλαμιές. Δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τυρρανόσαυρο να τρέχει φοβισμένος, και αμέσως θεώρησαν ότι επρόκειτο για κάποιον θεό που για δικούς του λόγους ήρθε στη γη τους. Ο Αϊόου όμως ήταν πολύ απασχολημένος με το νέο του πρόβλημα που ήταν ότι ο Έντι ξύπνησε και δεν τους αντιλήφθηκε. Όπως δεν αντιλήφθηκε ότι ρίξανε στο ποτάμι κάτι αυτοσχέδιες αυτοκτονιακές πιρόγες από δέρμα προϊστορικού τάπιρου και χωρίς καθόλου θόρυβο έφτασαν γρήγορα στην από δω όχθη όπου βρισκόταν ακίνητο το Λάκυ. Αν τους είχε αντιληφθεί θα ευχόταν να ήταν αυτοί οι πρώτοι που θα προσέγγιζαν το σκάφος κι όχι ο σαματατζής περίεργος τυρρανόσαυρος, ίσως τότε ο Έντι να μην ξύπναγε και να είχε ακόμη την ησυχία του που τόσο την απολάμβανε.
_____Όσο ο Έντι τεντωνόταν και χασμουριόταν σκέφτηκε για λίγο να αφήσει ελεύθερα μερικά μιλιγκράμ υπνωτικού αερίου στην καμπίνα, αλλά δεν το έκανε γιατί δυστυχώς δεν είχε υπνωτικό αέριο. Ευχήθηκε όμως να είχε, και άφησε τον επεξεργαστή του να φανταστεί για μερικές στιγμές πόσο υπέροχα θα ήταν αν θα μπορούσε να τον κοιμίζει όποτε ήθελε. Αναστέναξε βαθιά και συγκεντρώθηκε στον Έντι που ξύπνιος πλέον κοίταζε με απορία έξω ένα ψηλό δέντρο πρόγονο των πλατάνων, και ετοιμάστηκε για τις επερχόμενες ερωτήσεις του ατσαλώνοντας τους συνδέσμους μέσα στην κεντρική συναισθηματική μονάδα του.
_____Η μικρή ομάδα των προϊστορικών ανθρώπων αποβιβάστηκε από τις πιρόγες και με την κάλυψη των πλούσιων θάμνων περικύκλωσε πάντα χωρίς θόρυβο το Λάκυ.

“Αϊόου βρήκες που είμαστε;..” ήταν το πρώτο που είπε ο Έντι όταν σταμάτησε να χαζεύει τον προϊστορικό πλάτανο έξω από το Λάκυ.
“Όχι Έντι, όχι ακόμα..”
“Ε; Γιατί;..”
“Γιατί σου είπα Έντι πως μ' αυτή την κεραία δεν μπορώ να υπολογίσω τη θέση μας σε σχέση με τον Διαστημικό Σταθμό στον Ήλιο..”
_____Ο Έντι διέκρινε στη φωνή του υπολογιστή μια ελαφριά υποβόσκουσα πρόκληση, σαν να ήθελε να τον κάνει να πει κάτι και να αρχίσει να του παραπονιέται πάλι για την κεραία, και σκέφτηκε να κάνει τον αδιάφορο. Στην πραγματικότητα ο Αϊόου ήταν απολύτως ειλικρινής, στ' αλήθεια δεν μπορούσε να υπολογίσει τη θέση τους, όχι ακόμα τουλάχιστον μιας και δεν είχε σταματήσει να προσπαθεί δοκιμάζοντας κάθε διαθέσιμη μέθοδο από την ώρα που τελείωσε με τον έλεγχο του σκάφους.
_____Ησυχία έπεσε ξανά στο κόκπιτ του Λάκυ. Κάποια στιγμή ο Έντι σηκώθηκε όρθιος και κόλλησε το πρόσωπό του στο χοντρό άθραυστο διαφανές παρμπρίζ.
“Αϊόου υπάρχει βλάστηση έξω, να υποθέσω ότι υπάρχει και ατμόσφαιρα;..” είπε σκεφτικός.
“Ναι Έντι, υπάρχει και ατμόσφαιρα..” απάντησε ο υπολογιστής αφηρημένα.
“Ο αέρας είναι αναπνεύσιμος;..”
“Ναι Έντι, είναι αναπνεύσιμος, για την ακρίβεια είναι σχεδόν ίδιος μ' αυτόν της Γης πριν χάσει την ατμόσφαιρά της, αλλά αισθητά καθαρότερος και πιο πλούσιος σε οξυγόνο..”
“Υπέροχα! Πάω μια βόλτα έξω..” είπε τότε ο Έντι με ενθουσιασμό και έκανε να πάει στην πόρτα εξόδου του σκάφους.
_____Τον σταμάτησε όμως αμέσως η ρομποτική φωνή του υπολογιστή.
“Έξω; Χωρίς στολή Έντι;..”
“Εμ, ναι, αφού έχει ατμόσφαιρα..”
“Κι αν υπάρχουν ξέρω γω τίποτα βακτήρια στον αέρα που δεν κάνει να εισπνεύσεις;..”
_____Ο Έντι το σκέφτηκε για λίγα δευτερόλεπτα.
“Είπες ότι είναι πιο καθαρός από τον αέρα της Γης πριν διαλυθεί η ατμόσφαιρα, σωστά Αϊόου;..” ρώτησε τελικά.
“Σωστά Έντι..”
“Άρα δεν έχει τίποτα! Πάω..”
“Περίμενε Έντι, χωρίς την κάσκα σου δεν θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε..” είπε ο Αϊόου, και το μετάνιωσε αμέσως.
“Χμ, έχεις δίκιο, που είναι το κιτ επικοινωνίας;..”
_____Άρχισε να ψάχνει κάτω από την πολυθρόνα του, μετά στον φοριαμό του, και κατέληξε στα ράφια πάνω από την κονσόλα πλοήγησης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Ο Αϊόου τον παρακολουθούσε υπομονετικά μέχρι που σταμάτησε να ψάχνει και κοντοστάθηκε ξύνοντας σκεφτικός το πηγούνι του.
“Στο φορτιστή του κιτ επικοινωνιών Έντι, δίπλα στα ακτινοπίστολα σέπσις στο ντουλάπι πίσω από τον Τροφοπαρασκευαστή..” του είπε αργά, σχεδόν συλλαβιστά.
_____Ο Έντι στράφηκε αμέσως προς το σημείο που του υπέδειξε ο Αϊόου και πολύ σύντομα στήριζε στο αυτί του ένα μικρό ακουστικό με ένα αθέατο σχεδόν μικροσκοπικό μικρόφωνο.
“Τεστ, τεστ, ένα δύο, ένα δύο..” είπε δυνατά.
“Εντάξυ Έντι, σ' ακούω μια χαρά. Βάλε αν θες κι έναν φακό μικροκάμερας στο ένα σου μάτι για να έχω και εικόνα όσο θα είσαι έξω..”
_____Δευτερόλεπτα μετά ο Έντι γλυστρούσε στο αριστερό του μάτι ένα διαφανή φακό επαφής με ενσωματωμένη κάμερα. Ο υπολογιστής έλεγξε την εικόνα και βεβαιώθηκε ότι μεταδίδει ικανοποιητικά.
“Εντάξυ και η εικόνα Έντι, είσαι έτοιμος..”
“Σούπερ! Έφυγα Αϊόου, θα είμαι σε επαφή..”
“Να προσέχεις Έντι, δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτόν τον πλανήτη..”
“Ναι, ναι, μείνε ήσυχος Αϊόου, θα έχω το νου μου..”
_____Άνοιξε την πόρτα εξόδου και πήδηξε στο χορτάρι. Αμέσως τρεις τριχωτοί προϊστορικοί άνθρωποι όρμησαν πάνω του και τον έριξαν στο έδαφος ακινητοποιώντας τον.
Οι υπόλοιποι μαζεύτηκαν τριγύρω και στάθηκαν σε μικρή απόσταση κρατώντας σε ετοιμότητα τα ξύλινα κοντάρια τους και τα πέτρινα τσεκούρια τους. Ένας ξεχώρισε και κινήθηκε προς τον Έντι με ύφος που πρόδιδε ότι ήταν ο αρχηγός τους.
“Ούγκα γκούγκα άγκα μπούγκα γκούγκα γκου..” μούγκρισε και χτύπησε το στήθος του.
_____Αμέσως μετά γονάτισε και έσκυψε μέχρι που το κεφάλι του ακούμπησε στο γρασίδι. Σαν κομμάτια ντόμινο τον μιμήθηκαν και οι υπόλοιποι συμπεριλαμβανομένου και των τριων που κρατούσαν τον Έντι. Αυτός πετάχτηκε όρθιος και πισωπάτησε γρήγορα προς τη μικρή σκάλα που ανέβαινε στο Λάκυ.
“Αϊόου τι είναι αυτοί;..” είπε στο μικρόφωνό του.
“Δεν ξέρω Έντι, μάλλον ντόπιοι κάτοικοι του πλανήτη..”
“Εννοείται πως είναι ντόπιοι Αϊόου! Τι λένε, καταλαβαίνει τίποτα ο Μεταφραστής;..”
“Μμμμ, περίμενε, ναι Έντι, σου περνάω αμέσως αυτόματη μετάφραση στο ακουστικό σου. Μπορείς και να τους μιλήσεις, ότι πεις θα μεταφράζεται αυτόματα και θα το ακούνε από το εξωτερικό ηχείο του ακουστικού σου..”
“Μ' εστειλες Αϊόου!! Μπορεί να τα κάνει όλα αυτά αυτή η ψείρα στο αυτί μου;..!” είπε εντυπωσιασμένος.
“Ναι Έντι, είναι το μοντέλο Α132Ίαρπις, στο είχε δώσει ο Κυβερνήτης Γουόναμπικίνγκ όταν έπρεπε να απολογηθείς τότε που τον είχες αρπάξει από το λαιμό μετά από εκείνο το πάρτυ και μετά σε κλείσανε στο ψυχιατρικό ίδρυμα στον Σοχότ, επειδή ήσουν τόσο μεθυσμένος που ούτε καταλάβαινες τι σου έλεγαν, ούτε καταλάβαιναν τι τους έλεγες..”
“Ναι, ναι, εντάξυ Αϊόου, φτάνει..” τον έκοψε κουνώντας βιαστικά το χέρι του.
_____Στράφηκε στον αρχηγό των προϊστορικών ανθρώπων και φούσκωσε λίγο το στήθος του πριν συστηθεί με επίσημο ύφος.
“Γεια σας ντόπιοι, είμαι ο Έντι Τζόουνς, τυχωδιώκτης και εξερευνητής. Μπορείτε να σηκωθείτε τώρα, ελάτε, σηκωθείτε, με κάνετε και κοκκινίζω με τα καμώματά σας..” είπε και τράβηξε τον αρχηγό από την προβιά που φορούσε.
_____Σηκώθηκαν όλοι και κοίταξαν με δέος τον Έντι. Ο αρχηγός άπλωσε το χέρι του διστακτικά και τον άγγιξε απαλά στο πρόσωπο.
“Απίθανο!..” είπε στη γλώσσα του, και ο Αυτόματος Μεταφραστής μετάφρασε κατευθείαν στο αυτί του Έντι.
“Τι είναι απίθανο;..” ρώτησε με απορία τον αρχηγό που τώρα περιεργαζόταν με περιέργεια το μπλουζάκι του.
“Το τομάρι που φοράς από τι ζώο είναι;..”
“Δεν είναι.. τομάρι! Πέντε σκραπς μου κόστισε πίσω στον Σοχότ, είναι αυθεντικό Κλοθφάκτορ!..”
“Ε;..”
“Κλοθφάκτ.. Καλά, άστο. Ποιός είσαι, και τι ακριβώς είσαστε; Μήπως μπορείτε να μου πείτε σε ποιόν πλανήτη βρίσκομαι γιατί ο υπολογιστής μου έχει ψιλοχαθεί μετά το ταξίδι μέσα από τη Μαύρη Τρύπα που μας ξέβρασε στη γειτονιά σας;..”
“Ε;..”
“Έντι δε νομίζω ότι καταλαβαίνει κάτι απ' όσα του λες. Νομίζω ότι εξελικτικά βρίσκονται λίγο πίσω ακόμα..” μπήκε στη μέση ο Αϊόου.
“Μμμ, κι εγώ το ίδιο νομίζω Αϊόου..” του απάντησε.
“Ε;..” ξανάπε ο αρχηγός νομίζοντας πως ακόμα μιλάει σ' αυτόν.
“Όχι, όχι, τίποτα, δε μίλαγα σ' εσένα τώρα. Στον υπολογιστή μου έλεγα.. Ναι, εμ, άστο κι αυτό..” είπε ο Έντι όταν είδε την απορία να μεγαλώνει στο πρόσωπο του πρωτόγονου. “Πώς-σε-λέ-νε;..” τον ρώτησε μιλώντας αργά όπως μιλάμε σε κάποιον που δεν μιλάει καλά τη γλώσσα μας και κάνουμε σαν να μιλάμε σε κουφό, δείχνοντάς τον με το δάχτυλο.
“Πητ..” του απάντησε ο αρχηγός.
“Πητ;..”
“Ναι, Πητ! Είμαι ο αρχηγός αυτής εδώ της ομάδας. Βγήκαμε για κυνήγι, είναι η σειρά μας αυτό το φεγγάρι. Αυτοί είναι οι άντρες μου, ο Τσακ, ο Βόρτι, ο Μανόλο, ο Γιαρν, ο Άμελ..” άρχισε να δείχνει έναν έναν τους πρωτόγονους γύρω τους, αλλά ο Έντι τον έκοψε ανυπόμονα.
“Καλά, καλά, τους ξέρεις εσύ κι αυτό φτάνει. Δε μου λες Πητ, κάρβουνο έχει εδώ ο πλανήτης;..”
“Ε;..”
“Κάρβουνο, ξέρεις, άνθρακα, εκείνο το μαύρο πράγμα που αν το πιάσεις μουτζουρώνεσαι και είναι πανάκριβο;..”
“Έντι δεν σε καταλαβαίνει..” επενέβη πάλι ο Αϊόου.
“Το βλέπω Αϊόου, το βλέπω. Αυτοί δεν έχουν ιδέα από τίποτα όπως φαίνεται. Βρήκες που είμαστε;..”
“Όχι Έντι, και δε νομίζω να βρω κάτι..”
“Ναι, ξέρω, η κεραία σου δεν είναι δυνατή..”
“Μην πεις ότι δεν σε προειδοποίησα Έντι..”
_____Εκείνη τη στιγμή ο Πητ γύρισε απότομα προς το δάσος και σηκώνοντας ψηλά το κεφάλι του μύρισε μερικές φορές τον αέρα. Την ίδια κίνηση έκαναν αμέσως και οι περισσότεροι από τους άντρες του.
“Πρέπει να φύγουμε..” ξαναγύρισε στον Έντι, “..δεν είναι ασφαλές εδώ..”
“Δεν είναι.. Γιατί;..” είπε ο Έντι και προσπάθησε να μυρίσει κι αυτός τον αέρα χωρίς αποτέλεσμα.
“Είναι η περιοχή του Μπαρτ..”
_____Ένα μικρό σούσουρο πέρασε μια βόλτα όλη την ομάδα, καναδυό μάλιστα κοίταξαν προς τα δέντρα με τον τρόμο να γουρλώνει τα μάτια τους.
“Μπαρτ; Ποιός είναι πάλι αυτός ο Μπαρτ;..” ρώτησε ο Έντι με γνήσια απορία γεννημένη από πλήρη άγνοια.
“Εμ, Έντι, πρέπει να σου πω..” μπήκε πάλι στη μέση ο Αϊόου.
“Τι είναι Αϊόου;..”
“Ξέρεις Έντι, όσο κοιμόσουν..”
“Τι έγινε όσο κοιμόμουν Αϊόου;..”
“Νομίζω ότι γνωρίστηκα με τον.. Μπαρτ..”
“Δηλαδή;..”
“Πίστεψέ με Έντι, δε θες να ξέρεις..”
“Λέγε Αϊόου..”
“Επιμένεις δηλαδή..”
“Επιμένω, λέγε..”
“Οκέυ Έντι, αφού επιμένεις..”
“Αργείς Αϊόου..”
“Οκέυ, οκέυ. Αν δεν με απατούν οι βάσεις δεδομένων μου Έντι, ο Μπαρτ είναι ένας τυρρανόσαυρος..”
“Ε;..”
“Τυρρανόσαυρος Έντι, Τ-Ρεξ, ξέρεις, εκείνος ο τεράστιος τρομακτικός σαρκοβόρος δεινόσαυρος..”
“Ε;..”
“Τυρρανόσαυρος Έντι! Χελόουου!! Τι στο καλό, τίποτα δεν πρόσεχες όταν πήγαινες σχολείο;..”
“Τυρρανόσαυρος!! Τι στον Τζέρυ λες Αϊόου;..”
“Όπως τ' ακούς Έντι. Βέβαια αν αληθεύει αυτό τότε νομίζω πως είναι ασφαλές να συμπεράνουμε πως βρισκόμαστε..”
“Πού βρισκόμαστε Αϊόου, λέγε επιτέλους..”
“Στη Γη Έντι!..”
“Αδύνατον!..”
“Γιατί αδύνατον;..”
“Μα είναι ολοφάνερο, εδώ υπάρχει ατμόσφαιρα..”
“Και τυρρανόσαυροι Έντι!..”
“Ακριβώς! Στη Γη δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο..”
“Τώρα, στην εποχή μας δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο Έντι..”
“Τι θες να πεις Αϊόου;..”
“Πριν από κάνα εκατομύριο χρόνια, δηλαδή τώρα εδώ όπως όλα δείχνουν, υπήρχαν και τα δύο, και πολλά ακόμα Έντι. Τώρα που το σκέφτομαι αυτό θα εξηγούσε μέχρι και τον Πητ. Αλλά δεν έχω τρόπο να είμαι σίγουρος δυστυχώς..”
“Απίστευτο! Αυτό σημαίνει..”
“Πως η Μαύρη Τρύπα μας γύρισε πίσω στο χρόνο Έντι!..”
“Γουάου!!..”
“Ναι, γουάου, και δεν έχω ιδέα πως θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στην εποχή μας..”
“Αυτό είναι πρόβλημα Αϊόου!..”
“Αυτό είναι ΤΟ πρόβλημα Έντι!..”
“Και τι θα κάνουμε τώρα;..”
“Δεν έχω ιδέα Έντι!..”
“Σκέψου κάτι Αϊόου, δεν μπορεί να ξεμείνουμε εδώ για πάντα!!..”
“Το ψάχνω Έντι, μόλις βρω κάτι θα σου πω..”
_____Ο Έντι κάθισε στη σκάλα και κρέμασε το κεφάλι του σοκαρισμένος. Ο Πητ τον πλησίασε, στάθηκε με σεβασμό μπροστά του, και ξερόβηξε σιγανά.
“Τι θες Πητ;..” σήκωσε το βλέμμα του ο Έντι.
“Πρέπει να φύγουμε από δω οπωσδήποτε, αν έρθει ο Μπαρτ..” του είπε με αγωνία.
“Ποιός είναι ο Μπαρτ πάλι;..”
“Ο τυρρανόσαυρος που λέγαμε Έντι..” πετάχτηκε ο Αϊόου υπομονετικά όπως συνήθως.
“Ο τυρρανό.. Ω Τζέρυ!!..”
“Έλα μαζί μας κι εσύ Μεγάλε Έντι..” πρότεινε ο Πητ.
“Πώς με είπες;..” σήκωσε ολόκληρο το κεφάλι του ο Έντι με νέο ενδιαφέρον.
“Ε; Μ-μεγάλε Έντι;..” απάντησε διστακτικά ο αρχηγός.
_____Ο Έντι πετάχτηκε όρθιος και γέλασε δυνατά.
“Άκουσες Αϊόου; Μεγάλος Έντι! ΜΕ-ΓΑ-ΛΟΣ Έντι!! Χαχαχα, άρχισε να μου αρέσει αυτός εδώ ο τύπος!..”
_____Ένας αναστεναγμός ακούστηκε στο ακουστικό του. Άυτό μου έλειπε τώρα να την ψωνίσει κιόλας, σκέφτηκε ο Αϊόου, αλλά απέφυγε να το πει δυνατά. Αντίθετα προτίμησε να μείνει διπλωματικά σιωπηλός.
“Χαχαχα, δε λες τίποτα τώρα, ε;..” συνέχισε ο Έντι γελώντας ακόμα, και γύρισε στον Πητ. “Πάμε φίλε μου, μπες μπροστά και οδήγα, θα σε ακολουθώ με το Λάκυ..”

_____Καμιά ώρα μετά το Λάκυ βρισκόταν παρκαρισμένο σε ένα μικρό ξέφωτο κοντά στο βουνό. Ο Έντι ακολούθησε τους πρωτόγονους που τον οδήγησαν ανάμεσα στους θάμνους αρχικά, και ανάμεσα στους βράχους στη συνέχεια καθώς άρχισαν να ανεβαίνουν την απότομη πλαγιά, μέχρι που έφτασαν σε ένα σύμπλεγμα σπηλιών που δεν φαινόταν εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους και της πυκνής βλάστησης, εκτός κι αν έφτανες σχεδόν μπροστά στα σκοτεινά στόμια-εισόδους. Υπήρχε ένα στενό πλάτωμα εκεί με πλάτος λιγότερο από είκοσι μέτρα, κι αυτό πρόσθετε στην ασφάλεια του συμπλέγματος επειδή ήταν πολύ μικρό για να κινηθεί ένας μεγάλος δεινόσαυρος όπως ο τυρρανόσαυρος Μπαρτ. Μερικά παιδιά παίζανε χαχανίζοντας εντελώς γυμνά, ενώ παραδίπλα αρκετές γυναίκες της φυλής τα πρόσεχαν κάνοντας ταυτόχρονα και καθημερινές δουλειές όπως να ξάσουν τα δέρματα για να φτιάξουν υποτυπώδη ρούχα, ή να τεμαχίσουν τα κυνήγια που έφερναν οι κυνηγοί για να τα καπνίσουν μετά σε φωτιές που άναβαν με χλωρά κλαδιά για να τα αποθηκεύσουν βαθιά μέσα στις δροσερές σπηλιές τους για τις μέρες που οι κυνηγοί γυρνούσαν με άδεια χέρια, ή ακόμα χειρότερα για τις μέρες που οι κυνηγοί δεν γυρνούσαν καθόλου γιατί είχαν μια εκ του σύνεγγυς συνάντηση με τον Μπαρτ ή κάποιον φίλο του.
_____Όλα αυτά όμως συνέβαιναν όλες τις άλλες μέρες, γιατί τώρα είχε μαζευτεί όλη η φυλή που είχε δει το Λάκυ να παρκάρει λίγο πιο κάτω, και κοίταζε επιφυλακτικά τον Έντι που προχωρούσε ανάμεσά τους χαμογελώντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ακολουθώντας τον Πητ που τον οδηγούσε στον φύλαρχό του, έναν ηλικιωμένο πρωτόγονο που επειδή είχε τα περισσότερα παιδιά και εγγόνια είχε αναλάβει δικαιωματικά και την αρχηγεία της φυλής. Αυτός είχε βάλει τα καλά του δέρματα όταν τον φώναξαν και είδε το σκάφος να κατεβαίνει από τον ουρανό, και περίμενε ακίνητος γεμάτος μεγαλοπρέπεια προσπαθώντας να κρύψει τον ολοένα και αυξανόμενο τρόμο του απέναντι στον άγνωστο μουσαφίρη. Όταν ο Έντι έφτασε μπροστά του ο φύλαρχος σήκωσε με επισημότητα το ραβδί του και όλοι πέσανε αμέσως στα γόνατα σκύβοντας με σεβασμό τα κεφάλια τους.
“Καλώς ήρθες ξένε..” είπε με τη βραχνή από την ηλικία φωνή του.
“Καλώς σε βρήκα παπούλη..” του απάντησε αμέσως ο Έντι χαρούμενα και του άπλωσε το χέρι.
_____Ο φύλαρχος το κοίταξε για λίγο και με μεγάλο δισταγμό άπλωσε το δικό του και άγγιξε τα δάχτυλα του Έντι με μια βιαστική κίνηση.
“Είμαι ο Τέντι, πατέρας και σύζυγος των περισσοτέρων εδώ, φύλαρχος όλης της φυλής των Τεντιμόρ..” είπε και αποτραβήχτηκε διακριτικά μέχρι να δει αν είναι ασφαλής απέναντι στον άγνωστο που κατέβηκε από τον ουρανό.
“Χάρηκα παπούλη, με λένε Έντι Τζόουνς..” απάντησε ο Έντι. “Ώστε Τεντιμόρ λοιπόν, ε;..” συνέχισε κοιτώντας τριγύρω τις γεμάτες περιέργεια φάτσες που τον κοίταζαν με τρόπο καθώς ακόμα ήταν όλοι γονατιστοί.
_____Το βλέμμα του έφτασε και σταμάτησε πάνω σε μια νεαρή πρωτόγονη που ξεχώριζε από τους υπόλοιπους Τεντιμόριους. Ήταν πανέμορφη! Πολύ βασικό, ήταν άτριχη, αν εξαιρέσει κανείς τα πλούσια καστανά μαλλιά της που ξεχύνονταν ελεύθερα στους ώμους της. Δυο λευκά λουλούδια τα στόλιζαν, που ο Έντι φυσικά δεν πρόσεξε γιατί την έβλεπε προφίλ, κι όπως ήταν γονατιστή και σκυφτή έχοντας για ρούχα μόνο μια στενή δερμάτινη λωρίδα να καλύπτει το στήθος της και μία εξαιρετικά μίνι επίσης δερμάτινη φουστίτσα να καλύπτει τη λεκάνη της, η εικόνα της χαράχτηκε αμέσως με πύρινα γράμματα στο μυαλό του βγάζοντας με τις κλωτσιές οτιδήποτε άλλο υπήρχε εκεί!
Ο φύλαρχος Τέντι ακολούθησε το βλέμμα του και σαν είδε που είχε κολλήσει χαμογέλασε κάτω από την μακρυά γενειάδα του.
“Είναι η εγγονή μου η Σλίπι..” του είπε και του έκλεισε με νόημα το μάτι. “Καλό κορίτσι, καμιά δεν κόβει τα δέρματα σαν αυτήν..”
_____Ο Έντι πήγε κοντά της σχεδόν σαν υπνωτισμένος.
“Έχω γυρίσει όλο το Γνωστό Σύμπαν..” της είπε ενώ της έδινε το χέρι του για να την βοηθήσει να σηκωθεί όρθια, “..πουθενά και στους Πέντε Γαλαξίες δεν είδα ξανά ομορφιά σαν τη δική σου! Με λένε Έντι..”
“Χιχιχι..” γέλασε αυτή και στα αυτιά του Έντι φάνηκε σαν νερό που κυλάει πάνω σε χαλίκια.
“Έντι έχεις κολλήσει..” ακούστηκε η φωνή του Αϊόου στο ακουστικό του.
“Σιωπή Αϊόου, δεν μπορείς να καταλάβεις..” σφύριξε ο Έντι μέσα από τα δόντια του χωρίς να διακόψει στιγμή το χαμόγελό του.
“Μπορώ Έντι, αν έβλεπες τώρα τις βιομετρήσεις σου θα τρόμαζες με τις ενδείξεις!..”
“Παράτα με Αϊόου..”
_____Κοίταξε από πάνω ως κάτω τη νεαρή πρωτόγονη και άφησε ένα επιφώνημα θαυμασμού.
“Σλίπι είπαμε, σωστά;..” της είπε αγνοώντας ολοκληρωτικά όλη τη φυλή που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον.
“Ναι..” του απάντησε αυτή με νάζι και στο κεφάλι του Έντι άρχισαν να χτυπάνε αμέτρητα κουδουνάκια.
“Ωραίο όνομα..”
“Και ταιριαστό..” πετάχτηκε ο γεροφύλαρχος από δίπλα.
“Ε; Τι εννοείς;..” γύρισε και τον ρώτησε ο Έντι παραξενεμένος.
_____Ο Τέντι δεν του απάντησε, παρά του έδειξε προς το μέρος της Σλίπι. Ο Έντι την κοίταξε και έμεινε άναυδος! Η Σλίπι κοιμόταν! Είχε γείρει ελαφρά το κεφάλι της στο πλάι και κοιμόταν του καλού καιρού ενώ ακόμα ήταν όρθια και κρατούσε το χέρι του! Κοίταξε με απορία τον φύλαρχο που τώρα γέλαγε, και σύντομα όλη η φυλή τον μιμήθηκε.
“Το κάνει συχνά αυτό, μην ανησυχείς..” του είπε και πλησιάζοντας την Σλίπι την ταρακούνησε δυνατά. “Ξύπνα Σλίπι..” της φώναξε.
“Ε; Τι.. Α! Γεια σου Έντι, με συγχωρείς που, αλλά..” είπε με την κελλαρυστή φωνή της ξυπνώντας απότομα.
“Γ-γεια σου Σλίπι!..” απάντησε ο Έντι μη ξέροντας πως να αντιδράσει. “Πράγματι, ταιριαστό όνομα..” μουρμούρισε τελικά και πήρε το χέρι του από το δικό της.
“Αν τη θες δική σου..” είπε ο Τέντι με την άνεση του φυλάρχου.
“Πως.. Ναι, δηλαδή, ευχαριστώ, θα.. Ωωωχχ Τζέρυ!..” μουρμούρισε πάλι ο Έντι ακόμα ξαφνιασμένος.
_____Ο Τέντι τον σκούντησε και του έδειξε προς τις σπηλιές.
“Έλα, έλα να σου δείξουμε το χωριό μας..” του είπε με περηφάνια και κίνησε προς την κοντινότερη.
_____Ο Έντι τον ακολούθησε υπάκουα. Δεν είχε συνέρθει ακόμα από το διπλό σοκ. Μόλις είχε γνωρίσει την πιο σέξυ γυναίκα που είχε δει ποτέ, και αυτή κοιμήθηκε όρθια μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.
“Ναρκοληψία..” άκουσε τον Αϊόου να λέει μέσα στο ακουστικό του.
“Ε;..”
“Αυτό που της συμβαίνει Έντι, είναι μια κοινή διαταραχή που λέγεται ναρκοληψία. Αρκετά συνηθισμένη απ' ότι βλέπω στη βάση μου..”
“Αχά..”
“Δεν θες να της δώσεις τιμόνι, πίστεψέ με..”
_____Το ρομποτικό του γέλιο ήταν αρκετό για να επαναφέρει τον Έντι σε αρκετά λειτουργικό επίπεδο σκέψης.
_____Ήταν στην τρίτη κατά σειρά σπηλιά όταν απ' έξω ακούστηκαν δυνατές φωνές. Ο Τέντι σφίχτηκε αμέσως και το χρώμα έφυγε από το πρόσωπό του.
“Τι συμβαίνει;..” ρώτησε ο Έντι ανήσυχος.
“Ο Μπαρτ..” μούγκρισε ο φύλαρχος και έτρεξε όσο πιο γρήγορα του επέτρεπαν τα γέρικα πόδια του προς την έξοδο.
_____Ο Έντι τον ακολούθησε και μόλις βγήκε έφαγε το επόμενο σοκ που τον περίμενε εκεί. Ένας τεράστιος τυρρανόσαυρος, αυτός που νωρίτερα είχε διώξει χτυπώντας τον με ηλεκτρική εκκένωση ο Αϊόου από το Λάκυ, προσπαθούσε τώρα εκνευρισμένος γιατί δεν είχε ξεφορτωθεί ακόμα εντελώς τη ζαλάδα του να ισορροπήσει στο στενό πλάτωμα, ενώ ταυτόχρονα τίναζε το κεφάλι του αριστερά και δεξιά μήπως και αρπάξει κανέναν Τεντιμόριο στα τρομακτικά σαγόνια του. Όλοι τρέχανε προς κάθε κατεύθυνση σαν τρελοί για να αποφύγουν να γίνουν ο μεζές του πελώριου θηρίου. Μόνο η Σλίπι έστεκε ακίνητη, γιατί ενώ άρχισε να τρέχει την πήρε ο ύπνος πάνω στο βήμα της, και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήταν μια πραγματικά αστεία εικόνα έτσι που είχε σταματήσει μισογερμένη μπροστά.Ήταν σαν να την έβγαλε κάποιος από την πρίζα ενώ έτρεχε κι έμεινε σ' αυτή τη στάση. Στον Έντι ήρθαν εικόνες από ένα παιχνίδι που παίζανε μικροί στα στενοδιάδρομα του Σοχότ, που κάποιος γύρναγε την πλάτη του στους υπόλοιπους κι αυτοί προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν, κι όταν γύρναγε ξαφνικά όλοι μένανε ακίνητοι σαν αγάλματα ακριβώς σε όποια στάση τους πετύχαινε. Η μόνη διαφορά ήταν ότι η Σλίπι είχε πάλι ελαφρά γερμένο στο πλάι το κεφάλι της και κοιμόταν του καλού καιρού!
_____Ο Έντι πετάχτηκε αμέσως προς το μέρος της τραβώντας έτσι και την προσοχή του Μπαρτ που όρμησε αμέσως κατά πάνω του. Έκανε να αρπάξει τον Έντι από πίσω, αλλά αυτός πρόλαβε να βουτήξει στο έδαφος και να κάνει μερικές τούμπες πριν σηκωθεί πάλι όρθιος και συνεχίσει να τρέχει προς την όμορφη πρωτόγονη. Την έφτασε και με μια νέα βουτιά την παρέσυρε μαζί του να κουτρουβαλήσουν στην πλαγιά αγνοώντας τα βάτα και τις πέτρες, ενώ γλύτωνε στο τσακ τα φοβερά σαγόνια που κλείσανε πάλι μ' ένα δυνατό κλακ δαγκώνοντας σκέτο αέρα.
“Αϊόου βοήθεια..” ούρλιαξε μέσα στο μικρόφωνό του ο Έντι, ενώ ξύπναγε τη Σλίπι με μερικά απανωτά δυνατά χαστούκια.
“Έρχομαι Έντι, κρατήσου..” απάντησε ο Αϊόου μέσα στο ακουστικό του.
_____Οι τετραπλές τουρμπίνες του Λάκυ πήραν μπρος και το σκάφος ανυψώθηκε αμέσως και ήρθε πάνω από τον τυρρανόσαυρο, την ίδια στιγμή που η Σλίπι σηνειδητοποιούσε έντρομη σε τι στιγμή βρήκε να αποκοιμηθεί κι άρχισε να ουρλιάζει διαπεραστικά δίπλα στο αυτί του Έντι που ευχήθηκε μέσα του να μην την είχε ξυπνήσει καθόλου. Δυο βολές από τα πολυβόλα του Λάκυ αρκούσαν για να προσθέσουν δυο νέες τρύπες στο κεφάλι του τεράστιου ζώου, που αφού παραπάτησε δυο τρία βήματα σαν να μην πίστευε τι του συνέβαινε, έπεσε με ένα δυνατό γδούπο στο χώμα.
“Εντάξυ Έντι, οι μετρήσεις του μόλις έσβησαν, είναι νεκρός..” είπε ο Αϊόου και αφού έκανε δύο θριαμβευτικούς κύκλους πάνω από τους Τεντιμόριους ξαναοδήγησε το Λάκυ πίσω στο ξέφωτο.
_____Ο Έντι σηκώθηκε και βοήθησε και την Σλίπι να σηκωθεί. Ήταν τρομαγμένη, αλλά ταυτόχρονα και χαρούμενη, όπως χαρούμενη ήταν κι όλη η φυλή που τώρα κατηφόριζαν αλαλάζοντας προς το μέρος τους. Τον κοίταξε με τα πανέμορφα μάτια της, και πριν προλάβει να της πει ή να κάνει κάτι τεντώθηκε και τον φίλησε. Εκεί ακριβώς αποκοιμήθηκε για ακόμη μια φορά!

_____Το βράδυ βρήκε όλη τη φυλή γύρω από αναμένες φωτιές στο στενό πλάτωμα έξω από τις σπηλιές τους να ψήνουνε τεράστιες μπριζόλες τυρρανόσαυρου. Όλοι ήταν χαρούμενοι, γέλια ακούγονταν μέσα στη νύχτα και οι ήχοι απλώνονταν για πολλά χιλιόμετρα πάνω από την ησυχία της ζούγκλας του Κονγκό. Ένας επίδοξος βάρδος είχε σκαρώσει μια πρώιμη μορφή άρπας και την γρατζουνούσε τόσο παράφωνα που ταίριαζε απόλυτα με την απολύτως φάλτσα φωνή του, σε ένα ρυθμό που για κάποιον λόγο θύμιζε στον Έντι ένα παλιό τραγούδι για ένα παιχνίδι πόκερ που θα συνθέτανε ένα εκατομύριο και βάλε χρόνια αργότερα μια μικρή ροκ μπάντα από την Αυστραλία. Ευτυχώς όμως που ο Πητ δεν άντεξε άλλο και έκανε νόημα σε έναν γεροδεμένο πρωτόγονο, που σηκώθηκε με μεγάλη προθυμία, πήγε στον καλλιτέχνη, του πήρε την πρωτόγονη άρπα και την πέταξε στην πιο κοντινή φωτιά, και μετά αφού τον έδειρε αλύπητα για περίπου ένα πεντάλεπτο τον έδεσε γερά με σκοινιά φτιαγμένα από εντόσθια Μπαρτ, και τον φίμωσε με ένα ακατέργαστο κομμάτι από δέρμα προϊστορικής κατσίκας. Για τελευταία πινελιά τον κρέμασε από ένα δέντρο στην άκρη του πλατώματος και γύρισε πίσω στη θέση του για να δεχτεί τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστήρια χτυπήματα στην πλάτη από όλη τη φυλή επειδή τους απάλλαξε από την κακοφωνία.
_____Ο Έντι καθόταν στη φωτιά του φυλάρχου Τέντι, και δίπλα του κοιμόταν γαλήνια η πανέμορφη Σλίπι. Η βραδυά ήταν υπέροχη, ειδικά όταν οι γυναίκες έφεραν ένα ιδιαίτερο ρόφημα με αρκετή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα, που το φτιάχνανε από τους καρπούς ενός προϊστορικού είδους κλήμματος αφού τους αφήνανε να χωνέψουν πρώτα για τουλάχιστον σαράντα μέρες σε κλειστά μεγάλα ξύλινα δοχεία. Όταν τελικά αποσύρθηκαν για ύπνο ο Έντι ήταν τόσο μεθυσμένος που με το ζόρι μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να ενδώσει στα χάδια και τα φιλιά της Σλίπι σε μια από τις περιόδους που ήταν ξύπνια, αν και κατά τη διάρκεια του σεξ αποκοιμήθηκε δύο φορές στα εννενήντα δευτερόλεπτα που άντεξε ο Έντι πριν καταρρεύσει οριστικά. Έφταιγε όμως η ιδιαιτερότητά της και όχι ο Έντι.
_____Ο Αϊόου το μάντεψε, κι όταν το επόμενο πρωί έκανε μια διακριτική ανάλυση στην Σλίπι σιγουρεύτηκε απολύτως. Εννιά μήνες μετά θα γεννούσε τον προπροπροπροπροπροπροπρο, πολλά τελοσπάντων προπρο, παπού του Έντι, ξεκινώντας έτσι μια γεννιά που ένα εκατομύριο και κάτι ψιλά χρόνια αργότερα θα κατέληγε στον ίδιο τον Έντι! Δεν του το είπε όμως για να αποφύγει την αφέλπιδα προσπάθεια να του εξηγήσει τι σημαίνει η έννοια χωροχρονικό παράδοξο από τη μία, και εγκυμοσύνη από την άλλη.
Δεν σταμάτησε όμως ούτε στιγμή να ψάχνει και την απάντηση στο ερώτημα που τον βασάνιζε από τη στιγμή που είχε τελειώσει τον έλεγχο του Λάκυ όταν πρωτοπροσγειώθηκαν, πώς στον Τζέρυ θα κατάφερναν να επιστρέψουν στην εποχή τους. Νωρίς τα χαράματα πίστεψε ότι βρήκε τη λύση τελικά, και περίμενε μέχρι που ξύπνησε ο Έντι για να του πει τα χαρμόσυνα νέα.
“Έντι..” του φώναξε μέσα στο ακουστικό του κάνοντάς τον να κυλιστεί στο χώμα κρατώντας με τα δυο του χέρια το κεφάλι του που το ένιωθε λες και το χτυπούσαν δυο Τεντιμόριοι με τα πέτρινα τσεκούρια τους.
“Όχι Αϊόου, μη το κάνεις αυτό σε παρακαλώ..” κλαψούρισε ο Έντι μέσα σε ένα από τα χειρότερα χανγκόβερ της ζωής του.
“Έντι είναι σημαντικό..” είπε επίτηδες ακόμη πιο δυνατά ο υπολογιστής κατευθείαν μέσα στο αυτί του.
“Αααααρργκκ..” μπόρεσε μόνο να μουγκρίσει ο Έντι.
“ΒΡΗΚΑΑΑΑ ΤΗΗΗΗ ΛΥΣΗΗΗΗ ΕΝΤΙΙΙΙΙ..” φώναξε τώρα σχεδόν στη διαπασών ο Αϊόου, και αφέθηκε να απολαύσει γελώντας την αντίδραση του Έντι.
“Αααααααρρργκκκ..” ξαναμούγκρισε ο Έντι νιώθωντας σαν να προσπαθεί να λύσει προβλήματα των Κιλφορφάν.
_____Έβγαλε το ακουστικό από το αυτί του και το πέταξε σε μια γωνιά της σπηλιάς που είχε ξυπνήσει με τον δυνατότερο πονοκέφαλο που είχε ποτέ.
_____Πολύ αργότερα το απόγευμα κατάφερε να σηκωθεί και να βγει τρεκλίζοντας έξω στον καθαρό αέρα. Με πολύ κόπο κατηφόρησε την πλαγιά μέχρι το ξέφωτο όπου ήταν παρκαρισμένο το Λάκυ, και μπήκε μέσα στην καμπίνα του όπου και σωριάστηκε με τις τελευταίες του δυνάμεις στην πολυθρόνα του.
“Έντι είσαι καλά;..” ρώτησε δήθεν με ενδιαφέρον ο Αϊόου, ενώ έπνιγε τα ρομποτικά του γέλια βλέποντας τα χάλια του Έντι.
“Όχι Αϊόου, δεν είμαι καθόλου καλά. Βάλε σε παρακαλώ τον Τροφοπαρασκευαστή να φτιάξει κάτι για να συνέρθω, αυτό το πάρτυ χθες βράδυ με έχει διαλύσει..”
“Αμέσως Έντι..” απάντησε πρόθυμα ο υπολογιστής, και ρύθμισε τον Τροφοπαρασκευαστή να φτιάξει ένα ρόφημα για να συνέρθει ο Έντι, προσθέτοντας σε μία έμπνευση της τελευταίας στιγμής και δύο ταμπλέτες για την δυσκοίλια.
_____Ο Έντι συνήρθε από το χανγκόβερ σχετικά αμέσως, αλλά επίσης σχετικά αμέσως έτρεξε στους θάμνους έξω από το Λάκυ, και τα βογγητά του ανατρίχιασαν μέχρι και κάτι προϊστορικούς πίθηκους που κάνανε τη βόλτα τους λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα στην άλλη πλευρά του ποταμού, και τους έκανε να παρατήσουν ότι κάνανε και να τρέξουν αμέσως όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να σκαρφαλώσουν στις κορφές των ψηλότερων δέντρων πανικόβλητοι.
“Είσαι καλά Έντι;..” τον ρώτησε ο Αϊόου προσπαθώντας να μη γελάσει όταν τρεκλίζοντας κατάφερε αργά το βράδυ να ξανανέβει στο σκάφος.
“...”
“Ξέρεις Έντι βρήκα τη λύση πως θα επιστρέψουμε πίσω στην εποχή μας..”
“...”
“Ή τουλάχιστον πως θα προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε πίσω στην εποχή μας..”
“...”
“Χρειάζεται πολύ τύχη..”
“...”
“Θα απογειωθούμε και θα πάμε στην Μαύρη Τρύπα που μας έβγαλε εδώ. Αν είμαστε τυχεροί όταν μπούμε μέσα θα μας βγάλει πίσω στην εποχή μας, αλλιώς..”
“Αλλιώς τι;..”
“Αλλιώς ελπίζω να ξεμπέρδεψες με τους θάμνους Έντι γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα που μπορεί να βρεθούμε..” είπε, και μην αντέχοντας να τον βλέπει να κάθεται στην πολυθρόνα του λοξά ξεκαρδίστηκε στα ρομποτικά του γέλια κάνοντας τον Έντι να κρατιέται να μην τον αποσυνδέσει.
“Αϊόου δεν είναι αστείο..” αρκέστηκε μόνο να πει σιγανά επαναλαμβάνοντας συνεχώς από μέσα του ότι τον χρειάζεται για να τον γυρίσει πίσω.
“Είναι Έντι, χαχαχαχα, είναι!..” τραύλισε ο Αϊόου μέσα στα χαχανητά του.

_____Λίγο πριν το ξημέρωμα απογειώθηκαν από την προϊστορική Γη, και μόλις βγήκαν στο κενό του Γαλαξία το Λάκυ έστριψε προς την Μαύρη Τρύπα και μπήκε μέσα της με φουλ ταχύτητα. Δευτερόλεπτα μετά η Τρύπα τους ξέβρασε στο ίδιο ακριβώς σημείο, αλλά σε εντελώς άλλον χρόνο, που για καλή τους τύχη ήταν μόνο κατά τρεισίμισυ εβδομάδες αργότερα λάθος.
_____Όταν φτάσανε στον Σοχότ ο Έντι το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κλέψει μια άλλη κεραία στο πάρκινγκ του Σταθμού, μία που ο Αϊόου λάτρεψε αμέσως και σταμάτησε τα αστεία με την επιτακτικά αναγκαστική επίσκεψη του Έντι στους προϊστορικούς θάμνους.
_____Άλλη μια περιπέτειά τους είχε ευτυχώς καλή κατάληξη. Το μόνο που έμεινε από αυτό το ταξίδι ήταν μια περίεργη μελαγχολία του Έντι, που ο Αϊόου γνωρίζοντάς τον τόσο καλά είχε προβλέψει, γι' αυτό και είχε φροντίσει να τραβήξει μερικές φωτογραφίες της Σλίπι πριν φύγουν. Τις πρόβαλε στην μικρή του οθόνη, και απόλαυσε για πολλές μέρες την ησυχία του καθώς ο Έντι το μόνο που έκανε ήταν να πίνει συνθε-μπύρες κοιτώντας σιωπηλός την πανέμορφη πρωτόγονη που τον είχε ξετρελάνει.
_____Δεν έμαθε ποτέ του ότι κατά μία έννοια ήταν η προπροπροπροπροπροπροπρο, πολλά προπρο τελοσπάντων, γιαγιά του.-
By MADnJIM

Edited by Mesmer
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Φίλε έχω διαβάσει και τα δύο και νομίζω ότι έχεις ένα ελαφρύ, σαρκαστικό και απολαυστικό στυλ. Δε με κούρασαν, μάλλον με ξεκούρασαν και μου φτιάξανε διάθεση. Περιμένω και τα επόμενά σου. Καλή συνέχεια.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
MadnJim

Χαίρομαι φίλε μου, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια..:)

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
WILLIAM

Αυτό ήταν πιο καλό από το προηγούμενο και πιο μεγάλο ε;

Αντε να μας δείξεις κι άλλη περιπέτειά τους.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
MadnJim

Αυτό ήταν πιο καλό από το προηγούμενο και πιο μεγάλο ε;

Αντε να μας δείξεις κι άλλη περιπέτειά τους.

Χαίρομαι πολύ που διασκέδασες φίλε μου, και γιατί όχι, αφού θέλετε κι άλλη πολύ ευχαρίστως!! :)

Edited by MadnJim
Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
Blacksword

“Ούγκα γκούγκα άγκα μπούγκα γκούγκα γκου..” ή αλλιώς σε μετάφραση: γέλια μέχρι δακρύων! :D

 

Άλλη μια σουπερ περιπέτεια με τον Έντι και τον Αϊόου που όσο προχωράει γίνονται ακόμα καλύτερες.

Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός δεινόσαυρου και ανθρώπου (αν και το κάνει λίγο φανταστικό έτσι;) αλλά και τον τρόπο που τους χειρίστηκες όπως επίσης μου άρεσαν πάρα πολύ οι έξυπνες Αγγλικές λέξεις που χρησιμοποιείς.

 

Γκάλαξι Σκρούτζ, τα σπάει!!! χαχα :)

Edited by Blacksword
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
MadnJim

“Ούγκα γκούγκα άγκα μπούγκα γκούγκα γκου..” ή αλλιώς σε μετάφραση: γέλια μέχρι δακρύων! :D

 

Άλλη μια σουπερ περιπέτεια με τον Έντι και τον Αϊόου που όσο προχωράει γίνονται ακόμα καλύτερες.

Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός δεινόσαυρου και ανθρώπου (αν και το κάνει λίγο φανταστικό έτσι;) αλλά και τον τρόπο που τους χειρίστηκες όπως επίσης μου άρεσαν πάρα πολύ οι έξυπνες Αγγλικές λέξεις που χρησιμοποιείς.

 

Γκάλαξι Σκρούτζ, τα σπάει!!! χαχα :)

 

Τις πήρες με τη σειρά τελικά απ' ότι βλέπω. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να τις διαβάσει κανείς, παρότι αυτοτελείς η κάθε μία. Η συγκεκριμένη περιπέτεια του Έντι είναι και η αγαπημένη μου, κι αυτό γιατί συνέβαλε και η γυναίκα μου ( :inlove: ) προτείνοντάς μου τον χαρακτήρα της Σλίπι.

 

Άγκα μπουγκ γκούγκα μπουγκ άγκα ουγκ, που σημαίνει "χαίρομαι πολύ που διασκέδασες και μ' αυτή την ιστορία μου, σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά φίλε μου"... :)

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...
Mournblade

"Βγάζοντας με τις κλωτσιές οτιδήποτε άλλο υπήρχε εκεί!" Χεχεχε! Ωραία ατάκα, όπως κ πολλές άλλες! Πράγματι, ξεκούραστη και χαβαλεντζίδικη ιστορία. Ιδανική για να σου φτιάξει το κέφι! Θυμίζει τα κόμιξ που διάβαζα τα καλοκαίρια...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..