Jump to content

Νατσούο Κιρίνο (Natsuo Kirino)


gantz
 Share

Recommended Posts

Μια από τις ανερχόμενες φωνές του  αστυνομικού που έχει κάνει αίσθηση διεθνώς. Η γιαπωνέζα Νατσούο Κιρίνο για αυτό το βιβλίο της τιμήθηκε όχι μόνο με την κορυφαία διάκριση για αστυνομικό στην χώρα της, αλλά και με το σημαντικό λογοτεχνικό  βραβείο

(Naoki Prize for Soft Cheeks).Πολλά από τα βιβλία της έχουν μεταφερθεί στον κινιματογράφο ,ενώ αυτό το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε

πολλές γλώσσες.

 

 

Τέσσερις γυναίκες, δουλεύουν σε ένα εργοστάσιο συσκευασμένων γευμάτων στο Τόκιο. Επιβαρυμένες με του κόσμου τις δουλειές, με χρέη, χωρίς ουσιαστική επαφή με τα παιδιά και τους συζύγους τους, όλες ονειρεύονται μια διέξοδο από τις μίζερες ζωές τους. Ώσπου μια από αυτές κάνει το φοβερό βήμα και στραγγαλίζει τον τυραννικό σύζυγό της. Όταν το εξομολογείται στη Μασάκο, την έμπιστη συνάδελφό της, εκείνη συμφωνεί να τη βοηθήσει σε συνεργασία με τις υπόλοιπες να εξαφανίσουν το πτώμα.

Η Νατσούο Κιρίνο εξερευνά τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και τα όρια τα οποία είναι ικανός να ξεπεράσει ο άνθρωπος για να είναι ελεύθερος.

post-4606-0-63458900-1400355400.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Real World

Το συγκεκριμένο βιβλιαράκι, απ'όσο βλέπω, είναι λιγότερο γνωστό και ποιοτικά κατώτερο από τα Out και Grotesque, οπότε είπα να γνωρίσω την Νατσούο Κιρίνο με αυτό, έτσι ώστε να έχω να διαβάσω στην συνέχεια τα καλά της βιβλία. Μπορώ να πω, πάντως, ότι σε γενικές γραμμές μου άρεσε και πέρασα καλά, αν και βέβαια είχε ορισμένα προβληματάκια.

Τέσσερις έφηβες που ανήκουν στην ίδια παρέα, περνάνε την μηνιαία καλοκαιρινή σχολική διακοπή στο νεφελώδες και καυτό λόγω ζέστης Τόκιο, έχοντας μπροστά τους τον Γολγοθά και την παράνοια των τελικών εξετάσεων. Μια μέρα, η μητέρα ενός συνομήλικου τους αγοριού, δολοφονείται αρκετά άγρια, με τις υποψίες όλων να πέφτουν στον γιο της. Αυτός θα κλέψει το ποδήλατο και το κινητό μιας από τις κοπέλες της παρέας, με την οποία μένουν στην ίδια γειτονιά, και τότε θα αρχίσει ένα παιχνίδι βίας και αποπλάνησης, με τις κοπέλες να μπλέκονται για διάφορους λόγους με τον μητροκτόνο...

Με την ιστορία αυτή η Κιρίνο δείχνει ένα μέρος από τον κόσμο των εφήβων της Ιαπωνίας, που έχουν μερικές πραγματικά δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσουν, με την σημαντικότερη από αυτές να είναι το αίσθημα εγκλωβισμού που νιώθουν ελέω εκπαιδευτικού συστήματος. Εδώ βλέπουμε τι ηλίθιες κινήσεις μπορεί να κάνουν και σε τι αδιέξοδα είναι πιθανό να βρεθούν. Η ιστορία ακολουθεί και τους πέντε εφήβους και ανά κεφάλαιο αφηγείται ο καθένας αυτά που ζει και σκέφτεται. Αυτό το αφηγηματικό στιλ μου άρεσε αρκετά, μιας και έτσι είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα και τους πέντε χαρακτήρες. Δεν δέθηκα με κάποιον από αυτούς, ούτε τους κατάλαβα απόλυτα, όμως τους γνώρισα καλά.

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο, που συνδυάζει το δράμα και το ψυχολογικό θρίλερ, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά συμπαθητικό. Η γραφή είναι καλή και ευκολοδιάβαστη, η ιστορία καλούτσικη και οι χαρακτήρες ικανοποιητικά σκιαγραφημένοι. Εξάλλου, μας δίνεται μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο των εφήβων μιας χώρας όπως η Ιαπωνία.

Υ.Γ. Θα του βάλω 3 αστεράκια στο Goodreads, για να μην αδικήσω άλλα, καλύτερα βιβλία. Μια ματιά την αξίζει, πάντως.

7/10

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Νατσούο Κιρίνο (Natsuo Kirino)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..