Jump to content

1. Ο Έντι Τζόουνς στον αστεροειδή Βοράσιους Α'


Recommended Posts

MadnJim

Όνομα Συγγραφέα: MADnJIM
Είδος: Funny SciFi
Βία; Όχι
Σεξ; Όχι
Αριθμός Λέξεων: Περίπου 3700
Αυτοτελής; Είναι μέρος σειράς, αλλά στέκεται άνετα και ως αυτοτελής
Σχόλια: Ελπίζω να γελάσετε λίγο..

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ο ΕΝΤΙ ΤΖΟΟΥΝΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΒΟΡΑΣΙΟΥΣ Α'...
 

“Έντι ξύπνα!..” ακούστηκε η μηχανική φωνή του Αϊόου, του υπολογιστή πτήσης του Λάκυ, του μονοθέσιου διαστρικού σκάφους του Έντι Τζόουνς.
_____Ο Έντι γύρισε στην άνετη θέση πλοήγησης και μούγκρισε κάτι ακατάληπτο μέσα από τα δόντια του. Στο πάτωμα μερικά άδεια τσίγγινα κουτάκια συνθε-μπύρας μετακινήθηκαν καθώς κούνησε τα πόδια του, και ο χαρακτηριστικός μεταλλικός ήχος τον έκανε να ανοίξει το ένα του μάτι.
“Έντι πρέπει να ξυπνήσεις οπωσδήποτε..” επέμεινε ο Αϊόου από το μικρό ηχείο δίπλα στο μακροσκόπιο βεληνεκούς.
“Τι στο καλό θες Αϊόου, άι παράτα με!..” γρύλισε και αμέσως άρχισε να παλεύει με έναν δυνατό πονοκέφαλο που ήθελε σώνει και καλά να εγκατασταθεί στο κεφάλι του.
“Φτάσαμε Έντι, είχες πει πριν αρχίσεις να πίνεις τις συνθε-μπύρες τη μια μετά την άλλη να σου πω όταν θα φτάναμε στα όρια του πλανήτη Χουκέιρς..”
_____Ο Έντι ανασηκώθηκε αναθεματίζοντας την αναβάθμιση λογισμικού που είχε κάνει πρόσφατα στο σκάφος του, και βρέθηκε να έχει έναν υπολογιστή με νοημοσύνη και συνθετικά συναισθήματα. Κοίταξε έξω από το μικρό φινιστρίνι και είδε τον ορίζοντα από ένα κιτρινωπό κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε μαζέψει με πολύ κόπο ένα βράδυ στο μπαρ του Αφροδίτιου φίλου του Αμφρομβίνους στον σταθμό της Συνομοσπονδίας Σοχότ στον Ήλιο, εδώ θα έβρισκε επιτέλους το κάρβουνο που όλοι αναζητούσαν. Βέβαια όλα εκείνα τα στοιχεία ήταν  οι μεθυσμένες ασυναρτησίες ενός υπερήλικα από τον Ολντράνκ, αλλά για τον Έντι ισοδυναμούσαν με ένα γεμάτο λεπτομέρειες χάρτη που θα τον έκανε τελικά πλούσιο. Δε δίστασε καθόλου, την άλλη κιόλας μέρα με το που ξύπνησε αγνόησε επιδεικτικά το χανγκόβερ που του είχε αφήσει η πολύωρη συζήτηση, και επιβιβάστηκε στο Λάκυ με προορισμό τα άγνωστα νεφελώματα μετά τη σκουληκότρυπα του Ίνσταντ Τριπ. Πρώτη δουλειά που έκανε μόλις βγήκε από τον Σοχότ ήταν να βάλει τον Αυτόματο Τροφοπαρασκευαστή να δουλεύει υπερωρίες παράγοντας μια μεγάλη ποσότητα κεχριμπαρένιας συνθε-μπύρας σε μικρά αλουμινένια τενεκεδάκια που του θύμιζαν τα παιδικά του χρόνια, όταν ακόμα κατοικούσε στη Γη και έβλεπε τον πατέρα του να αδειάζει την μια Άμστελ μετά την άλλη μέχρι που η μητέρα του έμπαινε στη μέση, και με την αδιαμφησβήτητη πειθώ ενός ξύλινου τσόκαρου του ζητούσε ευγενικά να σταματήσει να πίνει και να πάει για ύπνο. Ωραίες εποχές, πάντα ο Έντι αισθάνεται μια νοσταλγία όποτε βλέπει αυτά τα κουτάκια, κι αυτό έγινε η καλύτερή του δικαιολογία για να πίνει ασταμάτητα όσες συνθε-μπύρες χώραγε το στομάχι του.
_____Προσπάθησε να συγκεντρώσει τις σκέψεις του, αλλά τα παράτησε λίγα δευτερόλεπτα μετά. Ο πονοκέφαλος επιτίθονταν με ότι είχε και δεν είχε, έτσι αποφάσισε πως είναι καλύτερα να αφήσει τον Αϊόου να κατεβάσει το Λάκυ με ασφάλεια στον πλανήτη. Αυτό που δεν ήξερε ακόμα ήταν πως την τελευταία του μπύρα δεν πρόλαβε να την πιει, τον πήρε ο ύπνος και το μισογεμάτο κουτάκι έφυγε από το χέρι του, πέρασε μια μικρή βόλτα από την περίπλοκη κονσόλα πλοήγησης αφήνοντας αρκετό από το ξανθό υγρό να συστηθεί με τα κυκλώματα κάτω από το βουρτσισμένο γυαλιστερό πάνελ, και κατέληξε δίπλα στα υπόλοιπα στο πάτωμα του σκάφους. Δεν έγινε μεγάλη ζημιά, ήταν αρκετή όμως για να μπερδέψει τον Αϊόου, και αντί για τον πλανήτη Χουκέιρς να καταλήξει σε ένα εντελώς άλλο σημείο του Σύμπαντος που δεν είχε καμία σχέση με τον αρχικό τους προορισμό.

_____Μπροστά τους αντί για τον πλανήτη Χουκέιρς είχαν τον τεράστιο αστεροειδή Βοράσιους Α', αλλά δεν είχαν ιδέα γι' αυτό ούτε ο Έντι ούτε ο υπολογιστής του.
“Αϊόου..” μουρμούρισε ο Έντι επιστρατεύοντας τις δυνάμεις του, “..προσγείωσέ μας σε παρακαλώ.”
“Μα Έντι, αυτή είναι δική σου δουλειά!..”
“Ωραία, τώρα σου ζητώ να το κάνεις εσύ, πειράζει;..”
“Εε, όχι Έντι, αλλά είναι όμως δική σου δουλειά..”
“Ναι, είπαμε, εντάξυ, αλλά τώρα θέλω να το κάνεις εσύ!..”
“Δεν είναι πρόβλημα Έντι, απλά σκέφτηκα να σου θυμίσω πως είναι δική σου δουλειά να προσεδαφίζεις το σκάφος..”
“ΑΪΟΟΥ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΛΑΚΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΡΙΝ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΩ, ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ!!!..”
“Ότι πεις αφεντικό..”
_____Λίγη ώρα αργότερα το Λάκυ ακουμπούσε τις μεταλλικές του πατούσες στο σκληρό έδαφος του Βοράσιους Α'. Ο Έντι κοίταξε την κιτρινίλα έξω από το φινιστρίνι του να απλώνεται μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι του και αναστέναξε βαθιά. Ευτυχώς που το ρόφημα που του έφτιαξε ο Αυτόματος Τροφοπαρασκευαστής για το χανγκόβερ του είχε αρχίσει να δουλεύει, κι ο πονοκέφαλος υποχωρούσε σταδιακά, αν και ήταν ολοφάνερο πως δεν ήθελε να φύγει από το κεφάλι του γιατί μαχόταν ακόμα με κάθε δύναμη που διέθετε. Σηκώθηκε και φόρεσε την ειδική διαστημική στολή του, μια λεπτή ολόσωμη φόρμα που την είχε χρυσοπληρώσει στον Φάσιον Εξ, αλλά τον άφηνε να κινηθεί άνετα σε συνθήκες διαστημικού κενού. Αμέσως μια διαφανής κάσκα τύλιξε το κεφάλι του, και η εσωτερική παροχή οξυγόνου της στολής άρχισε να βουίζει σιγανά δίνοντάς του τον αέρα που χρειαζόταν για να αναπνέει.
“Είμαι έτοιμος Αϊόου, άνοιξε την πόρτα να βγω..” είπε στον υπολογιστή του και στάθηκε μπροστά στην εξώπορτα του Λάκυ.
“Έντι μήπως να έπαιρνες και κανένα όπλο μαζί σου;..” είπε επιφυλλακτικά ο Αϊόου από το ηχείο του.
“Γιατί; Αφού ο Χουκέιρς είναι ακατοίκητος σύμφωνα με τα στοιχεία της Σπεϊσπίντια, έτσι δεν μου είπες πριν ξεκινήσουμε;..”
“Ναι, έτσι σου είπα, αλλά λέω μήπως καλού κακού να είχες κι ένα ακτινοπίστολο μαζί σου, ποτέ δεν ξέρεις. Εξάλλου τα λήμματα της Σπεϊσπίντια τα βάζουνε οι ίδιοι οι χρήστες, και πες μου Έντι, ποιός θα ήταν τόσο τρελός να βγει τόσο έξω από τα σύνορα της Συνομοσπονδίας ώστε να δει με τα μάτια του αν ο πλανήτης αυτός είναι ακατοίκητος ή όχι;..”
_____Ο Έντι το σκέφτηκε για λίγο και αποφάσισε πως αυτή τη φορά ο Αϊόου είχε κάποιο δίκιο. Άνοιξε ένα μικρό φοριαμό και πήρε από μέσα ένα περίεργο όπλο, ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα δυνατό εκτοξευτή ακτίνων σέπσις, που το είχε χρησιμοποιήσει μια φορά σε μια μάχη που είχε μπλέξει με τους πειρατές Κιλφορφάν πολύ καιρό πριν, και είχε εντυπωσιαστεί τότε με την αποτελεσματικότητά του. Βέβαια τελικά τότε οι Κιλφορφάν τον είχαν πιάσει, αλλά δεν έφταιγε το όπλο γι' αυτό, παρά το δέρμα τους που ήταν πολύ σκληρό για να το ενοχλήσει η ακτίνα του.
“Έτοιμος Αϊόου, άνοιξε..” είπε ξανά και στήθηκε πάλι μπροστά στην εξώπορτα.
_____Με ένα σιγανό σφύριγμα οι ηλεκτρονικοί μεντεσέδες γύρισαν αργά, και η μεταλλική πόρτα άνοιξε. Ο Έντι βγήκε και πήδηξε ανάλαφρα στο έδαφος. Ένας λάθος υπολογισμός της βαρύτητας τον έστειλε να κουτρουβαλήσει μερικές δεκάδες μέτρα μέχρι που αρπάχτηκε από έναν βράχο και σταθεροποιήθηκε. Βλαστήμησε μέσα του και αφού πάτησε γερά στα πόδια του και διόρθωσε τις παραμέτρους της στολής του, ξεκίνησε να κάνει έναν πρώτο αναγνωριστικό περίπατο γύρω από το σκάφος του. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά άγονο μέρος. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο εκτός από το κιτρινωπό χώμα, και τα επίσης κιτρινωπά βράχια που εξείχαν εδώ κι εκεί. Δεν είχε βουνά και κοιλάδες, ούτε κοίτες από αρχαία ποτάμια. Ένα εντελώς επίπεδο μέρος ήταν, με ελάχιστη βαρύτητα, και κακάσχημο χρώμα. Αποφάσισε να επιστρέψει και να φάει κάτι, αφού πρώτα βάλει τον Αϊόου να σκανάρει το υπέδαφος για να βρει τα κοιτάσματα κάρβουνου που ήταν κι ο σκοπός του ταξιδιού του.
_____Ανέβαινε τη μικρή εξωτερική σκάλα του Λάκυ όταν είδε με την άκρη του ματιού του κίνηση ανάμεσα στα βράχια. Γύρισε αμέσως και πρόλαβε να δει ένα μικρό κεφαλάκι με μεγάλα πορτοκαλί μάτια να κρύβεται.
“Αϊόου τι ήταν αυτό;..” ρώτησε αμέσως τον υπολογιστή του στην ενδοεπικοινωνία.
“Ποιό Έντι;..” άκουσε την απάντηση μέσα στην κάσκα του.
_____Στραβομουτσούνιασε και ετοιμάστηκε να στολίσει τον Αϊόου μη ξέροντας ακόμα για το πάρτυ που έκαναν οι πυκνωτές με τα καλώδια κάτω από το πάνελ της κονσόλας του.
“Να βράσω την αναβάθμισή σου Αϊόου..” μούγκρισε, “..κάτι ήταν εκεί πίσω από τα βράχια.”
“Οι αισθητήρες μου δεν βλέπουν κάτι Έντι, είσαι σίγουρος πως είδες καλά;..”
_____Ο Έντι σήκωσε το κεφάλι του και κοίταξε τον σκοτεινό ουρανό ψιθυρίζοντας μέσα από τα δόντια του την ίδια βρισιά σε έξι διαφορετικές διαλέκτους της Συνομοσπονδίας. Γύρισε εκνευρισμένος και ξανακατέβηκε τη μικρή σκάλα, και κίνησε με αποφασιστικότητα προς το σημείο που είχε δει να κρύβεται ο μυστήριος αυτόχθονας. Χωρίς να το σκεφτεί τράβηξε το όπλο από τη θήκη του στο μηρό του, και έστριψε απότομα πίσω από τα βράχια με σκοπό να ξαφνιάσει το πλάσμα. Ξαφνιάστηκε ο ίδιος όμως, γιατί πίσω από τα βράχια υπήρχαν χιλιάδες από αυτά τα πλάσματα, και τον κοιτούσαν όλα μαζί μ' αυτά τα πορτοκαλί μεγάλα τους μάτια. Ήταν μικρόσωμα, ούτε ένα μέτρο ύψος, και αρκετά ανθρωπόμορφα, αν το κριτήριο για να είναι κάποιος ανθρωπόμορφος είναι το να έχει ένα μόνο κεφάλι με δυο μάτια και στόμα, δύο πάνω άκρα και δύο πόδια. Τα αυτιά τους ήταν σχετικά αστεία έτσι που υψώνονταν πολύ πάνω από το υπόλοιπο κεφάλι τους, και κατέληγαν σε μια τριπλή μυτερή άκρη σαν φτερό νυχτερίδας. Δεν φορούσαν τίποτα πάνω τους, αλλά το κορμί τους ήταν σκεπασμένο από ένα απαλό χνούδι που λες και σε προκαλούσε να το χαϊδέψεις. Τα πάνω άκρα τους κατέληγαν σε δύο μακρυά λεπτά δάχτυλα, ενώ τα πόδια τους πατούσαν πάνω σε περίεργες πατούσες που αργότερα είδε ότι από κάτω ήταν σαν τα ελαστικά των αυτοκινήτων που θυμόταν από τα παιδικά του χρόνια στη Γη.
_____Σήκωσε το χέρι του και έκανε τον κοινό χαιρετισμό της Συνομοσπονδίας, όλα τα δάχτυλα κλειστά εκτός του μεσαίου που παρέμενε τεντωμένο. Παλιότερα του ερχόταν να γελάσει όποτε χρειαζόταν να χαιρετήσει κάποιον μ' αυτόν τον τρόπο, κάτι που συνέβαινε με όλους τους γήινους, αλλά ο τύπος που το εμπνεύστηκε ήταν από τον πλανήτη Ακουίταλ του αστρικού συμπλέγματος Άρτλες, και εκεί δεν ήξεραν τι σημαίνει χειρονομία. Τα πλάσματα άρχισαν να ξεθαρρεύουν και να τον πλησιάζουν σιγά σιγά, μέχρι που έφτασαν δίπλα του κι άρχισαν να τον αγγίζουν με τα παράξενα δάχτυλά τους. Επικοινωνούσαν μεταξύ τους με κάτι επιφωνήματα σαν στριγγλιές, που η βάση γλωσσών του Αυτόματου Μεταφραστή του Έντι δεν αναγνώριζε, κι ως εκ τούτου δεν μετέφραζε.
Ο Έντι τα συμπάθησε αμέσως! Του φέρνανε στο μυαλό αχνές εικόνες από την πολύ παιδική του ηλικία, όταν η μητέρα του του είχε φέρει στο κρεβατάκι του ένα βράδυ μια μαλακιά κούκλα τον Αγκαλίτσα, και από τότε δεν την είχε αποχωριστεί ποτέ μέχρι που χρειάστηκε να κοιμηθεί για πρώτη φορά με κοπέλα. Εκείνη όταν είδε τον Αγκαλίτσα έβαλε τα γέλια, κι ο Έντι ένιωσε ντροπή και θυμό, τόσο που ξεφορτώθηκε την κοπέλα αμέσως και έπεσε για ύπνο με την αγαπημένη του κούκλα. Άπλωσε λοιπόν χαμογελώντας το χέρι του και χάιδεψε το τρίχωμα ενός από τα πλάσματα, που αμέσως κάθισε κατάχαμα ανάσκελα και έδειχνε να απολαμβάνει ιδιαίτερα το τρίψιμο στην κοιλιά του. Πολύ σύντομα τον είχαν κυκλώσει εκατοντάδες από αυτά τα πλάσματα, και ξάπλωναν καταγής περιμένοντας κι αυτά με τη σειρά τους ένα χάδι. Ο Έντι γέλαγε και άπλωνε τα χέρια του προς κάθε κατεύθυνση. Τα πλάσματα τσίριζαν χαρούμενα. Όλα ήταν τόσο υπέροχα που σχεδόν ξέχασε το κάρβουνο για το οποίο ήρθε εξαρχής σ' αυτή τη γωνιά του Σύμπαντος. Τον επανέφερε όμως ο Αϊόου με την άχρωμη φωνή του.
“Έντι δε νομίζω πως είναι σωστό αυτό που κάνεις..” του είπε κάποια στιγμή στην ενδοεπικοινωνία.
“Γιατί Αϊόου; Κοίτα τα πως χαίρονται!..”
“Δεν ξέρουμε τίποτα γι' αυτά τα πλάσματα Έντι..”
“Δεν ξέραμε..” τον διόρθωσε ο Έντι. “..Τώρα ξέρουμε πως είναι ήσυχα και πολύ χαδιάρικα σαν γάτες..”
“Γάτες; Εννοείς εκείνα τα μαλλιαρά τετράποδα που ζούσαν στη Γη πριν εξατμιστεί στον Πόλεμο;..”
“Ακριβώς αυτά Αϊόου, ψάξε στη βάση σου και θα βρεις κάθε πληροφορία γι' αυτές..”
“Κι αν Έντι αυτά εδώ δεν είναι σαν τις.. γάτες σου, αλλά είναι επικίνδυνα;..”
“Τι λες τώρα Αϊόου;..” γέλασε ο Έντι. “Κοίτα τα, δεν είναι γλύκες; Λέω φεύγοντας να πάρω ένα μαζί μου για παρέα στα ταξίδια, τι λες κι εσύ;..”
“Ότι πεις Έντι..” αναστέναξε ο υπολογιστής ξέροντας πως δεν είχε νόημα να προσπαθεί να βάλει μυαλό στον ξεροκέφαλο Έντι.
_____Ξαφνικά τα πλάσματα σηκώθηκαν, και τσιρίζοντας άρχισαν να τραβούν τον Έντι να τα ακολουθήσει. Τρέχανε λίγο μπροστά και μετά γυρνούσαν και χοροπηδούσαν κάνοντας νοήματα σαν τρελά, μέχρι που ο Έντι κατάλαβε ότι θέλανε να τον πάνε στο χωριό τους, ή στη φωλιά τους, ή σε ότι τελοσπάντων λέγανε σπίτι αυτά τα χνουδωτά πλάσματα. Πήγε μαζί τους και σε λίγη ώρα όχι πολύ μακρυά από κει που είχε προσγειώσει ο Αϊόου το Λάκυ είδε την κατοικία τους. Ήταν σαν μια τεράστια μυρμηγκοφωλιά! Ένας τεχνητός λοφίσκος είχε δημιουργηθεί από το χώμα που είχανε βγάλει σκάβοντας, στην κορυφή του οποίου ήταν και η είσοδος για ένα υπόγειο σχεδόν αχανές σύμπλεγμα τούνελ που εκτεινόταν ολόκληρα χιλιόμετρα στο υπέδαφος. Δίστασε για λίγο στην είσοδο, αλλά τα πλάσματα επιμένανε να τα ακολουθήσει κι έτσι τελικά αναστέναξε και χώθηκε στην τρύπα. Τον οδήγησαν μέσα από σειρές αιθουσών και σπηλιών που έβριθαν κυριολεκτικά από αυτά τα πλάσματα, μέχρι που κατέληξαν σε μια μεγάλη αίθουσα έξω από την οποία σταμάτησαν και σιώπησαν.
_____Του έδωσαν με νοήματα να καταλάβει πως ήθελαν να μπει μέσα. Του είχε κάνει εντύπωση πως μέχρι εκεί ήταν εξαιρετικά παιχνιδιάρικα και φασαριόζικα, αλλά τώρα ήταν ήσυχα και πειθήνια. Υπέθεσε πολύ σωστά πως τον παρουσιάζανε στον αρχηγό τους, στον βασιλιά τους, ή όπως αλλιώς κι αν τον βλέπανε με τα δικά τους ήθη. Μπήκε και αμέσως κοντοστάθηκε έκπληκτος. Ένα πελώριο πλάσμα ήταν εκεί μέσα, που θύμιζε αρκετά τα άλλα πλασματάκια, αλλά ήταν εντελώς άτριχο, και στο πίσω μέρος του κορμιού του υπήρχε κάτι σαν τεράστιος σωλήνας που κατέληγε σε ένα στενό στόμιο. Εκεί κάθε λίγα λεπτά ξεμυτούσε ένα ακόμη πλασματάκι σαν τα άλλα! Ο Έντι κατάλαβε πως τον είχαν φέρει στην βασίλισσά τους.
“Αϊόου δεν θα το πιστέψεις!..” μουρμούρισε στην ενδοεπικοινωνία.
“Το βλέπω Έντι, η κάμερα στην κάσκα σου μεταδίδει μια χαρά..” του απάντησε ο υπολογιστής.
“Τι να κάνω τώρα Αϊόου, πως να επικοινωνήσω μαζί της;..”
“Τι να σου πω Έντι, με νοήματα ίσως;..”
“Δεν έχεις άδικο, θα προσπαθήσω..”
_____Σήκωσε το χέρι του και έκανε πάλι τον χαιρετισμό της Συνομοσπονδίας. Η βασίλισσα τον κοίταξε με τα πορτοκαλί μάτια της που το καθένα ήταν ίσα με ένα τραπέζι ροτόντα τεσσάρων ατόμων, και μούγκρισε βαθιά.
“Έντι, ο Αυτόματος Μεταφραστής αναγνώρισε τη γλώσσα!!..” πετάχτηκε ο Αϊόου μέσα στην κάσκα του. “..Σου περνάω αμέσως σε ζωντανό χρόνο τη μετάφραση..”
“Τέλεια Αϊόου, ίσως μας πει που είναι και το κάρβουνο να μην ψάχνουμε άδικα!..”
“Χμμ, δε θα βιαζόμουν τόσο Έντι..”
“Γιατί;..”
“Άκου πρώτα τι είπε όταν τη χαιρέτησες..”
_____Ο Αυτόματος Μεταφραστής άνοιξε και απέδωσε όσο πιο πιστά γινόταν την έννοια του μουγκρητού της βασίλισσας.
“Ααα. Ωραία, επιτέλους λίγη ποικιλία στο φαγητό!!..” άκουσε ο Έντι την μαγνητοσκοπημένη μετάφραση μέσα στα ακουστικά του.
_____Έμεινε ακίνητος εντελώς ξαφνιασμένος. Αυτό δεν το περίμενε, είχε ξεθαρρέψει με τα μικρά πλάσματα, και είχε βγάλει από το μυαλό του κάθε περίπτωση κινδύνου. Άρχισε να σκέφτεται όσο πιο γρήγορα μπορούσε διάφορα σενάρια για να αποφύγει να καταλήξει το γεύμα της βασίλισσας, αλλά ο φόβος του είχε πάρει κιόλας μεγάλες διαστάσεις στο μυαλό του και δεν μπορούσε να βρει κάτι άλλο εκτός από το να στέκεται παγωμένος σαν ηλίθιος μπροστά της. Η βασίλισσα κινήθηκε αργά και γύρισε προς το μέρος του. Έσκυψε πάνω του και ο Έντι είδε στο μισάνοιχτο στόμα της σειρές από κοφτερά δόντια να λαμπυρίζουν έτοιμα να τον κομματιάσουν σε μια μπουκιά.
“Αϊόου βοήθεια..” ψιθύρισε.
“Δεν σε άκουσα Έντι..” απάντησε ο υπολογιστής.
“Β-βοήθεια;..” ξαναείπε ο Έντι τρέμοντας τώρα.
“Πώς Έντι; Υπολογιστής είμαι, τι περιμένεις από μένα να κάνω;..”
“Ξέρω γω; Κάνε κάτι, οτιδήποτε. Αϊόου βγάλε με από δω και σου υπόσχομαι ένα έξτρα σέρβις όταν γυρίσουμε στον Σοχότ..”
_____Δεν πρόλαβε να απαντήσει ο Αϊόου. Ένας μεγάλος σαματάς ξεκίνησε, αρχικά σαν γδούποι στην επιφάνεια, και μετά άρχισαν να στριγγλίζουν και να τσιρίζουν όλα τα πλάσματα μαζί φτιάχνοντας ένα πανδαιμόνιο θορύβου και ανακατωσούρας. Η βασίλισσα μούγκρισε ξανά και ανασηκώθηκε αφήνοντας για την ώρα τον Έντι στην ησυχία του. Ο Μεταφραστής μετέφρασε αμέσως το μουγκρητό.
“Ω γαμώ το, μας βρήκε ο Ολρόκ, τρέξτε παιδιά!!..” είπε και ξεκόλλησε το κορμί της από τον σωλήνα αναπαραγωγής.
_____Πίσω της υπήρχε ένα μεγάλο τούνελ, μέσα στο οποίο εξαφανίστηκε με πρωτοφανή για το μέγεθός της ταχύτητα, ακολουθούμενη από τα μιλιούνια των μικρών πλασμάτων-απογόνων της. Σε δευτερόλεπτα ο Έντι απέμεινε ολομόναχος να κοιτάει την άδεια αίθουσα με το στόμα του να χάσκει ορθάνοιχτο από την απορία. Οι γδούποι ξανακούστηκαν από την επιφάνεια, και χώματα πέσανε από την οροφή της αίθουσας.
“Τι έγινε τώρα Αϊόου;..” ρώτησε επιφυλλακτικά μη ξέροντας αν θέλει πραγματικά να μάθει τι συνέβαινε.
“Δεν ξέρω Έντι, δεν βλέπω μέχρι εκεί που είσαι, αλλά οι αισθητήρες μου πιάνουν κάτι πολύ παράξενο..”
“Δηλαδή;..”
“Να, δεν ξέρω αν πρόσεξες ένα μεγάλο σωρό από βράχια καμιά πεντακοσαριά μέτρα από την τρύπα που χώθηκες..”
“Ναι, τον είδα, τι μ' αυτό;..”
“Ε, αυτός ο σωρός δεν είναι εκεί τώρα Έντι!..”
“Τι σημαίνει αυτό Αϊόου;..”
“Δεν έχω ιδέα Έντι, απλά σκέφτηκα πως ίσως είναι χρήσιμο να το ξέρεις!..”
_____Τους διέκοψε ένα μεγάλο μέρος της οροφής που κατέρρευσε με πολύ θόρυβο μέσα στη σκόνη. Ο Έντι λειτούργησε καθαρά από ένστικτο. Το έβαλε δηλαδή στα πόδια προς την κατεύθυνση που είχαν εξαφανιστεί τα πλάσματα λίγο πριν. Για μια στιγμή μόνο κοίταξε πίσω πάνω από τον ώμο του, και είδε ένα τεράστιο πέτρινο χέρι να ξεκολλάει το σκληρό έδαφος και να ξεσκεπάζει τη φωλιά των πλασμάτων με γρήγορες κινήσεις. Τα πόδια του ακούμπησαν στην πλάτη του τόσο πολύ που έτρεχε για να γλυτώσει! Μόνο που ξαφνικά το πέτρινο χέρι σταμάτησε να σκάβει και τραβήχτηκε, ενώ ο βόμβος των τουρμπίνων του Λάκυ που μαρσάρανε του πήρε τ' αυτιά.
“Ιιιιιχάάάάά, γίπι καγιέ μαδερφάκερ!!..” ακούστηκε στα ακουστικά της κάσκας του η φωνή του Αϊόου θριαμβευτική!
_____Ο Έντι βγήκε στην επιφάνεια ακριβώς στη στιγμή για να δει το Λάκυ να κάνει σβούρες πάνω από ένα υπερμεγέθες ον που αποτελούνταν από πέτρες και βράχια, και να το χτυπάει ξανά και ξανά με τις τετραπλές εξατμίσεις του. Χαμογέλασε ξέροντας πως ο Αϊόου είχε έρθει να τον βοηθήσει. Δεν το κατάλαβε μόνο αυτός όμως όπως πολύ σύντομα ανακάλυψε. Όλος ο τόπος γέμισε ξαφνικά με τα χνουδωτά πλάσματα, που ενώ τα περισσότερα τρέξανε και σκαρφαλώσανε πάνω στο τέρας μέχρι που το σκέπασαν τελείως κι άρχισαν να το χτυπάνε ώσπου κομμάτια πέτρας πέσανε και τελικά διαλύθηκε σ' ένα σωρό χώματος και σκόνης, υπήρξανε και καμιά πενηνταριά από δαύτα που όρμησαν στον Έντι παρακινούμενα από την βασίλισσα που παρακολουθούσε τη μάχη από λίγη απόσταση και δεν ήθελε να χάσει το σπάνιο γεύμα της. Ο Έντι τράβηξε το όπλο του κι άρχισε να ρίχνει χωρίς να σημαδεύει. Οι ακτίνες σέπσις έκαναν δουλειά, και τα πλάσματα πέφτανε το ένα μετά το άλλο με τα κορμιά τους να σαπίζουν και να διαλύονται μέσα στο σαματά. Η βασίλισσα το είδε αυτό και μουγκρίζοντας δυνατά όρμησε κι αυτή καταπάνω του. Την είδε κι άρχισε να της ρίχνει από μακρυά, ενώ στ' αυτιά του ο Αυτόματος Μεταφραστής απήγγειλε ασταμάτητα με την μηχανική χρειά του τα μπινελίκια που του κατέβαζε επειδή δεν καθόταν ήσυχος να τον φάει να ξεμπερδεύουν.
“Αϊόου οι σέπσις δεν της κάνουν τίποτα..” ούρλιαξε στην ενδοεπικοινωνία του ο Έντι, και παρατώντας τη μάχη γύρισε κι άρχισε να τρέχει ξανά όσο πιο γρήγορα μπορούσε.
“Έρχομαι Έντι..” του απάντησε ο Αϊόου, και το Λάκυ έκανε μια μεγάλη στροφή και ήρθε ακριβώς πάνω του.
_____Τα πολυβόλα του σκάφους ρίχνανε ακατάπαυστα όσο χαμήλωνε για να φτάσει ο Έντι τη μικρή εξωτερική σκάλα. Μόλις αρπάχτηκε πήρε αμέσως ύψος, και σταθεροποιήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα ψηλά σε ασφαλές σημείο. Εκεί άνοιξε την εξώπορτα, και ο Έντι κουτρουβάλησε λαχανιασμένος και πανικόβλητος μέσα στην καμπίνα του.
“Είσαι εντάξυ Έντι;..” τον ρώτησε ο Αϊόου με συνθετικό ενδιαφέρον.
“Θα είμαι εντάξυ Αϊόου όταν φύγουμε τουλάχιστον δέκα τεραμέτρα απ' αυτόν τον πλανήτη..” του απάντησε ξέπνοος και έπεσε βαρύς στην πολυθρόνα του μπροστά στην κονσόλα.
_____Κοίταξε έξω από το φινιστρίνι του και είδε από ψηλά στην επιφάνεια τα πλάσματα να στριμώχνονται το ένα δίπλα στο άλλο γύρω από τη βασίλισσα, και ήταν τόσα πολλά που φαινόταν λες και το έδαφος ήταν χνουδωτό και κουνιόταν! Η βασίλισσα είχε στραμμένο το κεφάλι της προς το μέρος του και κούναγε τα χέρια της σαν να του έκανε χειρονομίες γεμάτες νεύρα. Περίεργος στράφηκε προς την οθόνη του Αϊόου.
“Για βάλε φωνή να ακούσουμε τι λέει..” του είπε γελώντας.
“Αμέσως Έντι..” απάντησε όπως πάντα υπάκουα ο υπολογιστής.
“ΚΑΤΕΒΑ ΚΑΤΩ ΡΕ ΡΕΜΑΛΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΩ..” ακούστηκε από τα ηχεία η μετάφραση των μουγκρητών της βασίλισσας. “..ΜΗ ΦΕΥΓΕΙΣ, ΕΧΩ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΝΟΥΔΩΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ, ΕΛΑ ΚΑΤΩ ΤΩΡΑ ΕΙΠΑ, Μ' ΑΚΟΥΣ ΡΕΕΕ!!!!..”
_____Ο Έντι γέλασε με την ψυχή του. Τώρα που ήταν ασφαλής δεν φοβόταν πια. Έβαλε τον Τροφοπαρασκευαστή να του φτιάξει μια συνθε-μπύρα, και ρύθμισε μερικά κουμπάκια στο πάνελ μπροστά του. Ο Αϊόου αναστέναξε, γιατί ως συνήθως ο Έντι πάταγε ότι να'ναι και έπρεπε μετά να κάνει μόνος του τις απαραίτητες διορθώσεις, αλλά τον είχε συνηθίσει πια και δεν είπε τίποτα. Αντίθετα έβαλε πορεία για τον Ήλιο και τον διαστημικό σταθμό Σοχότ, και το Λάκυ εκσφενδονίστηκε αμέσως στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.
“Τι ήταν όλ' αυτά τελικά;..” ρώτησε ο Έντι κάποια στιγμή τον υπολογιστή μετά από την πέμπτη συνθε-μπύρα.
_____Ο Αϊόου σκέφτηκε λίγο πριν απαντήσει, γιατί είχε ανακαλύψει ότι είχε γίνει βραχυκύκλωμα στην κονσόλα και ήξερε ότι δεν είχαν κατέβει στον Χουκέιρς όπως νόμιζαν. Είχε κάνει όλους τους υπολογισμούς από την αρχή, και είχε βρει πως είχαν προσεδαφιστεί στον θρυλικό αστεροειδή Βοράσιους Α', έναν κόσμο που μετακινούνταν ασταμάτητα μέσα στο Σύμπαν, και τον απέφευγαν μέχρι κι οι Κιλφορφάν γιατί ήταν διάσημος για τους παμφάγους κατοίκους του. Δεν ήξερε αν ήταν έξυπνο να το πει και στον Έντι, ή να τον αφήσει να κατεβάσει μερικές συνθε-μπύρες ακόμα μέχρι να πέσει ξερός από το μεθύσι όπως συνήθιζε. Αποφάσισε πως το καλύτερο ήταν το δεύτερο.
“Δεν ξέρω Έντι..” του απάντησε, “..οι μνήμες μου δεν έχουν τίποτα απολύτως για όσα συνέβησαν εκεί κάτω..”
“Μμμμ, κρίμα. Πάντως θα ήθελα ένα απ' αυτά τα πλασματάκια για κατοικίδιο Αϊόου, ήταν τόσο απαλά..”
_____Αποκοιμήθηκε εξαντλημένος χωρίς να τελειώσει τη φράση του. Το κουτάκι της συνθε-μπύρας έφυγε από το χέρι του και έπεσε στο πάτωμα, όπου και άδειασε όσο από το περιεχόμενό του δεν είχε προλάβει να πιει ο Έντι. Ο Αϊόου αναστέναξε πάλι, τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Έβαλε τον αυτόματο πιλότο, και μπήκε σε φόρτιση μέχρι να φτάσουν έξω από τον Σοχότ. Η περιπέτειά τους είχε τελειώσει ευτυχώς χωρίς επακόλουθα.
_____Στο κενό του Σύμπαντος κανείς δεν μπορούσε να ακούσει το τσίριγμα του μικρού χνουδωτού πλάσματος που κρατιόταν σφιχτά σε μία από τις πατούσες του Λάκυ, για να καταλήξει ένας άμορφος λεκές στο πάτωμα του πάρκινγκ του Σοχότ όταν το Λάκυ προσγειώθηκε τελικά..-
     By MADnJIM

Edited by Mesmer
 • Like 2
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
 • 1 month later...
 • 1 year later...

Γεια σου φίλε μου,

 

Ωραία ιστοριούλα με τον wannabe Indiana Jones του διαστήματος.  Το ατού του διηγήματος είναι   προφανώς ο   χαβαλές. Οι κοκορομαχίες μεταξύ του Τζόουνς και της τεχνητής Νοημοσύνης,  είχαν  ενδιαφέρον(κι γέλιο) καθόλη την διάρκεια του  κειμένου. Όσον αφορά την πλοκή, αυτή είναι μάλλον διακοσμητικό στοιχείο, αν και την δουλειά της, ως υπόβαθρο ενός χιουμοριστικού διηγήματης την καταφέρνει και με το παραπάνω.  Βέβαια αυτό που θεώρησα αρνητικό είναι  η Deus Ex Machina εμφάνιση του Όλροκ, ή, μάλλον,   όπως θέλω να πιστεύω, ενός  από τους λακκέδες του. Ουσιαστικά, ο μόνος ρόλος του γιγαντόσωμου πλάσματος  είναι να   βγάλει την ιστορία από το αδιέξοδο, καθώς το πλάσμα καταστρέφεται  λίγες  γραμμές αργότερα, χωρίς να  χρειαστέι και κάτι το συνταρακτικό. Εν πάση περιπτώσει, χιουμοριστικό διήγημα  έχουμε, hence, no problemo!

 

     Σχετικά με την γραφή,  το καλό είναι πως είναι απλή και χιουμοριστική. Δεν την ένιωσα ποτέ να με βαραίνει, ήτοι να με κουράζει με αχρειαστή φλυαρία. 

 

Συνοπτικά, λοιπόν, εχουμε μία ωραία ιστοριούλα  που πετυχάινει απολύτως τον σκοπό της. Εάν  δουλέψεις και λίγο περισσότερο την πλοκή, που ίσως και να το έχεις  ήδη κάνει δεδομένου πως μιλάμε για ένα σχετικά παλαίο διήγημα τότε,  σίγουρα, οι Περιπέτειες του Έντι θα λειτουργούν τόσο σαν χιουμοριστικές ιστορίες όσο και σαν ιστορίες(με την ένοια της πλοκής).

 

Καλή συνέχεια, Σπύρο!

 

Υ.Γ.  Η τελευταία παράγραφος με το γατί περιέχει ένα είνος μαύρου χιούμορ, που είναι σε αντιδιαστολή με το πιο "κάφρικο" χιούμορ του υπόλοιπου κειμένου.  Έτσι, κατ'εμέ τουλάχιστον, το  αστειάκι  δεν μπόρεσε να βρει στόχο( ή ίσως απλά να στεναχωρήθηκα για το καημένο το γατάκι :p)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Γιάννη σ' ευχαριστώ που διάβασες και σχολίασες μία από τις ιστορίες ενός αγαπημένου μου διδύμου, του Έντι Τζόουνς και του υπολογιστή του Αϊόου. Πράγματι είναι παλιά χιουμοριστική ιστορία, για την ακρίβεια είναι η πρώτη τους εξαιρώντας μια διασκευή παλιού ανέκδοτου που τους "γέννησε", και όσον αφορά τις άλλες τρεις που έχω ανεβάσει εδώ, στη συνέχεια (όσον αφορά χρονικά τη συγγραφή τους) έρχεται η "Ο Έντι Τζόουνς σώζει τον Φριτ Φριτφρόου από σίγουρο ύπνο", μετά η "Ο Έντι Τζόουνς ταξιδεύει στον χωροχρόνο", και μετά η "Ο Έντι Τζόουνς βρίσκει τον Χουεριζίτ". Σε όλες ο στόχος είναι το γέλιο. :)

 

Να 'σαι καλά φίλε μου... :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Τις συστήνω ανεπιφύλακτα για να γελάσεις και τις υπόλοιπες ιστορίες.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...
Blacksword

Είχα όρεξη για λίγη ΈΦ και μιας και είδα τις δικές σου είπα να δοκιμάσω μια και ναι, μου άρεσε και αυτή.

Ωραία ιστοριούλα, που είναι σε γενικές γραμμές απλή, όμορφη και φυσικά χιουμοριστική.

 

Αγαπημένο κομμάτι φυσικά, η συνομιλία που είχαν λίγο πριν το τέλος. :)

Edited by Blacksword
 • Like 1
Link to post
Share on other sites
MadnJim

Είχα όρεξη για λίγη ΈΦ και μιας και είδα τις δικές σου είπα να δοκιμάσω μια και ναι, μου άρεσε και αυτή.

Ωραία ιστοριούλα, που είναι σε γενικές γραμμές απλή, όμορφη και φυσικά χιουμοριστική.

 

Αγαπημένο κομμάτι φυσικά, η συνομιλία που είχαν λίγο πριν το τέλος. :)

 

Ο Έντι Τζόουνς είναι ένας αγαπημένος μου χαρακτήρας, και έχω γράψει αρκετές ιστορίες με περιπέτειές του. Αυτή εδώ ήταν η πρώτη, και έχω ανεβάσει και τις επόμενες τρεις που είχα γράψει (είναι αριθμημένες), σου προτείνω να τις δεις αν σου άρεσε το όλο κόνσεπτ. Τώρα, για το WriteOff που συμμετέχω, έχω ετοιμάσει άλλη μία ιστορία του, και θα είναι η πέμπτη κατά σειρά που θα έχω ανεβάσει εδώ.

 

Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω πόσο χαίρομαι που άρεσε κάποια ιστορία μου. Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ. :)

Link to post
Share on other sites
Blacksword

 

Ο Έντι Τζόουνς είναι ένας αγαπημένος μου χαρακτήρας, και έχω γράψει αρκετές ιστορίες με περιπέτειές του. Αυτή εδώ ήταν η πρώτη, και έχω ανεβάσει και τις επόμενες τρεις που είχα γράψει (είναι αριθμημένες), σου προτείνω να τις δεις αν σου άρεσε το όλο κόνσεπτ. Τώρα, για το WriteOff που συμμετέχω, έχω ετοιμάσει άλλη μία ιστορία του, και θα είναι η πέμπτη κατά σειρά που θα έχω ανεβάσει εδώ.

 

Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω πόσο χαίρομαι που άρεσε κάποια ιστορία μου. Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ. :)

 

 

Ναι, την περιμένω με αγωνία. Θα είναι αυτοτελής ή πρέπει να τις πάρω με την σειρά;

Edited by Blacksword
Link to post
Share on other sites
MadnJim

 

 

Ο Έντι Τζόουνς είναι ένας αγαπημένος μου χαρακτήρας, και έχω γράψει αρκετές ιστορίες με περιπέτειές του. Αυτή εδώ ήταν η πρώτη, και έχω ανεβάσει και τις επόμενες τρεις που είχα γράψει (είναι αριθμημένες), σου προτείνω να τις δεις αν σου άρεσε το όλο κόνσεπτ. Τώρα, για το WriteOff που συμμετέχω, έχω ετοιμάσει άλλη μία ιστορία του, και θα είναι η πέμπτη κατά σειρά που θα έχω ανεβάσει εδώ.

 

Δεν θα κουραστώ ποτέ να λέω πόσο χαίρομαι που άρεσε κάποια ιστορία μου. Να 'σαι καλά, σ' ευχαριστώ. :)

 

 

Ναι, την περιμένω με αγωνία. Θα είναι αυτοτελής ή πρέπει να τις πάρω με την σειρά;

 

 

Είναι όλες αυτοτελείς, αλλά προτείνω να τις πάρεις με τη σειρά γιατί όσο να 'ναι κάθε επόμενη όπως είναι φυσικό είναι στα σημεία πιο εξελιγμένη από την προηγούμενη. Ελπίζω να τις απολαύσεις όλες φίλε μου, και να ευχαριστηθείς γέλιο. :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..