Popular Post mman Posted August 16, 2014 Popular Post Share Posted August 16, 2014 (edited) Το καρφώνω εγώ γιατί η ίδια δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να το ομολογήσει: Η δικιά μας Ναταλία @Ayu Θεοδωρίδου είναι υποψήφια για το Rhysling Award, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο η Science Fiction Poetry Association στο καλύτερο ποίημα Ε.Φ., Φαντασίας ή τρόμου! Απ’ όσο κατάλαβα από ένα πρώτο ψάξιμο, το Rhysling Award πρέπει ούτε λίγο ούτε πολύ να είναι το αντίστοιχο του Nebula Award για την ποίηση (ας με διορθώσετε αν υπερβάλλω). Τα ποιήματα πρέπει να έχουν δημοσιευτεί στα αγγλικά το προηγούμενο έτος, και οι προτάσεις για υποψηφιότητα γίνονται από τα μέλη της SFPA (μία πρόταση ανά μέλος, ανά κατηγορία, χωρίς βέβαια να μπορούν να προτείνουν δικό τους έργο) τα οποία και συμμετέχουν στην ψηφοφορία για τις δύο κατηγορίες – ποιήματα μικρότερα και μεγαλύτερα των 50 στίχων. Επίσης, κάτι που σίγουρα κάνει το βραβείο αυτό σημαντικό είναι τα ονόματα των παρελθόντων νικητών, όπου μπορεί κανείς να δει αρκετά μεγάλα και γνωστά ονόματα της λογοτεχνίας του Φανταστικού. Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι να δει το ποίημά του σε μια τέτοια long list, όπως πέτυχε η Ναταλία με το “Blackmare”, το οποίο δημοσιεύτηκε στο online περιοδικό Ideomancer την 1η Δεκεμβρίου του 2013, όπου και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή posts(!) και το οποίο διαγωνίζεται στην κατηγορία κάτω των 50 στίχων. Πρέπει να πω εδώ ότι η Ναταλία (που μετά από σπουδές σε Αμερική και Ινδονησία έχει καταλήξει στο Λονδίνο) είναι χαμηλών τόνων, οπότε ίσως δεν είναι γνωστό ότι αρκετά έργα της, κυρίως διηγήματα, έχουν δημοσιευτεί σε αγγλόφωνα περιοδικά, και έχουν αποσπάσει διακρίσεις όπως το Spark Contest Three (επίκειται και η σχετική ανθολογία). Ένα – δυο που έχω διαβάσει τα βρήκα αξιολογότατα, με εξαιρετική ατμόσφαιρα. Θερμά συγχαρητήρια στην Ayu, λοιπόν! Είναι ήδη μεγάλη διάκριση, και φυσικά ελπίζουμε και στη νίκη! Και να μας τα λες κι από δω, ε; Όχι να τα ανακαλύπτουμε τυχαία απ’ το Goodreads… Edit: links Edited August 16, 2014 by mman 19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wordsmith Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 ΜΠΡΑΒΟ! Γιατί δεν τα λες κάτι τέτοια να τα μάθει όλος ο κόσμος; Πολλά συγχαρητήρια και με τη νίκη! (Βάλτε το και στο σωστό φόρουμ τώρα, το "Ανακοινώσεις και Νέα") 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eugenia Rose Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Congrats babe! Very well done 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 Ευχαριστώ βρε παιδιά. Νομίζω πως τα παραλέει λίγο ο Mman. Η υποψηφιότητα για το Rhysling ήταν, βέβαια, πολύ ωραία έκπληξη, αλλά η longlist είναι ιδιαίτερα, εχμ, long. Πάντως θα φροντίσω να ενημερώνω πιο επιμελώς από 'δω και πέρα. Για όποιον ενδιαφέρεται, εκτός από τη σελίδα μου στο goodreads, υπάρχει και η προσωπική μου ιστοσελίδα με όλες τις πληροφορίες. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μάρβιν ΑΑΠ Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 όσο λονγκ και να είναι η λίστα, δεν παύει να είναι διάκριση : )) με το καλό και στο βραβείο : )) 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadend Posted August 16, 2014 Share Posted August 16, 2014 (edited) Το ποίημα είναι υπέροχο και έχει όλα τα στοιχεία που το κάνουν εκτός από φανταστικό και επίκαιρο. Είναι αυτό μου που αρέσει μια τομή στο μύθο, μέσα ο φόβος και έξω η τόλμη. Καλή τύχη στην κένταυρο ( γιατί είναι δευτερόκλιτο και δεν έχει γένος , ο/η κένταυρος) Μελανίππη. Μακάρι να μπορούσα πετύχω μια καλή μετάφρασή του , αλλά είμαι σίγουρη ότι ήδη την έχεις έτοιμη. Edited August 16, 2014 by deadend 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Μακάρι να μπορούσα πετύχω μια καλή μετάφρασή του , αλλά είμαι σίγουρη ότι ήδη την έχεις έτοιμη. Ευχαριστώ πολύ! Η αλήθεια είναι πως δεν έχω επιχειρήσει μετάφραση στα Ελληνικά... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flamandin Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Συγχαρητήρια και απο εμένα ayu και με το καλό και την πρωτιά! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nienor Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Πολλά συγχαρητήρια, εύχομαι να διακριθείς Και σκέψου ότι όλα τα μεγέθη αποκτούν νόημα μονάχα στη σύγκριση: αυτή η μεγάλη λίστα σε σύγκριση με την πλήρη λίστα, είμαι σίγουρη πως θα είναι... αχέμ... τουλάχιστον μετρίου μεγέθους, αν όχι απλώς μικρή 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonya Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Μπράβο, ρε Ναταλάκι, τι υπέροχα νέα είναι αυτά! Με το καλό και εις ανώτερα, στο πόντιουμ και στην πρωτιά. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady Nina Posted August 17, 2014 Share Posted August 17, 2014 Μπράβο Ναταλία!! Και εις ανώτερα, με την πρωτιά!! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted December 19, 2014 Share Posted December 19, 2014 (edited) Καλησπέρα παιδιά! Τα βραβεία ανακοινώθηκαν (δεν είμαι σ' ένα απ' αυτά). Τα παραθέτω εδώ--btw, η Amal El-Mohtar είναι πάααρα πολύ καλή (προτείνω το Honey Month ανεπιφύλακτα). Short Poem CategoryFirst Place“Turning the Leaves” by Amal El-Mohtar •Apex Magazine December 2013 Second Place“Rivers” by Geoffrey A. Landis • Asimov’s Science Fiction June 2013 Third Place“Music of the Stars” by Bruce Boston • 2013Balticon Program Book Long Poem CategoryFirst Place“Interregnum” by Mary Soon Lee • Star*Line36.4 Second Place“Hungry Constellations” by Mike Allen •Goblin Fruit Fall 2013 Third Place“I will show you a single treasure from the treasures of Shah Niyaz” by Rose Lemberg •Goblin Fruit Summer 2013 Edited December 19, 2014 by Ayu 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mman Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 Ναταλία, συγχαρητήρια και πάλι. Και μόνο η υποψηφιότητα ήταν πολύ σημαντική. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts