Jump to content
Sign in to follow this  
Naroualis

7 ρούνοι - Αναστασία Μιτάκη

Recommended Posts

Naroualis

Όνομα σειράς: 7 Ρούνοι

 

Συγγραφέας Αναστασία Μιτάκη

 

Τίτλος πρώτου βιβλίου: Τάι Σότα

 

post-532-0-75446300-1411989385.jpg

 

 

Εκδόσεις Ownbook, 2013

Σελ. 342

ISBN 978-618-80507-3-0

 

 

Από τη Βιβλιονέτ:

 

Για πέντε χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι που ζουν στον πλανήτη Βένους αγνοούν τα πάντα για τη μαγεία. Οτιδήποτε σχετικό με την ύπαρξη των μάγων ανάγεται πια στη σφαίρα του μύθου και αντιμετωπίζεται με απιστία ή σαρκασμό. Όμως το μαγικό τάγμα των Μόρκχετ μεθοδεύει τα υποχθόνια και σκοτεινά του σχέδια για τον έλεγχο και, στο τέλος, τον αφανισμό του ανθρώπινου γένους, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο πλήγμα εναντίον όλης της ιεραρχίας των θεών. Προς υπεράσπιση των ανθρώπων που έχουν γίνει θύματα ανάμεσα στη διαμάχη θεών και μάγων, έχει δημιουργηθεί ο κύκλος των Νάαττι Άβουτον. Μάγοι που προέρχονται από το μυθικό βασίλειο της Χέλιεμ και το τάγμα των Βίτχετ, το οποίο εκπροσωπεί τη θετική και ευεργετική δύναμη της μαγείας. Για χίλια χρόνια αποτρέπουν τις υπερφυσικές εγκληματικές ενέργειες εναντίον της ανθρωπότητας.
Ένας όμως από τους ελάχιστους ανθρώπους που γνωρίζουν για την ύπαρξη των μάγων, ο βασιλιάς Κόβινταν, τυφλωμένος από το πάθος του για εξουσία, συμμαχεί με τους Μόρκχετ.
Αυτή η ανίερη συμμαχία θα εμπλέξει τις ανθρώπινες αυτοκρατορίες στον πόλεμο του Τάι Σότα που θα εκθέσει δια παντός τον μαγικό κόσμο και θα φανερώσει το άγριο μίσος των Μόρκχετ ενάντια στους θεούς.
Οι αδυναμίες των ανθρώπων, οι συγκρούσεις των μαγικών δυνάμεων αλλά και οι θεϊκές παρεμβάσεις θα αλλάξουν τη μοίρα του κόσμου για πάντα. Μόνο ένας μπορεί να επέμβει στο πεπρωμένο. Ο αινιγματικός Λούσιαν, μοναχικός και πλήρως ανένταχτος, έχει στην κατοχή του ένα σπανιότατο κληροδότημα, το σπαθί Νόκελ, που έχει τη δύναμη να ελέγξει την πηγή της ενέργειας της Βένους, το ιερό Καϊπάλα, και να δώσει σε αυτή τη διαμάχη ένα τέλος!

 

 

==========

 

 

Αν έπρεπε να πω μόνο ένα πράγμα γι' αυτό το βιβλίο τότε θα ήταν η κλασσική παρατήρηση που κάνω και στον εαυτό μου: μπορεί να είσαι τρελά ερωτευμένος με την κοσμοπλασία σου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι αναγνώστες σου είναι υποχρεωμένοι να μάθουν τα πάντα γύρω από αυτήν. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε κάθε φορά το κάθε κομμάτι της κοσμοπλασίας είναι που απογειώνει ή καταβαραθρώνει ένα κείμενο.

 

Στο Τάι Σότα, δε χωράει τίποτε άλλο, εκτός από την κοσμοπλασία. Θα μπορούσε να έχει ωραίους χαρακτήρες (βλέπουμε ψήγματα της τρίτης τους διάστασης εδώ κι εκεί). Θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρουσα πλοκή (αλλά δε μπορεί να κορυφώσει, γιατί διακόπτεται κάθε τόσο από εξηγήσεις και κόντρα εξηγήσεις). Θα μπορούσε να έχει και ενδιαφέρουσα αφήγηση, αλλά κάθε τόσο σταματάει για να εξηγήσει αυτό ή εκείνο το μέρος της κοσμοπλασίας και -μαντέψτε- σκοντάφτει. Οι περιγραφές της εν λόγω κοσμοπλασίας είναι συνήθως κλινικές, ελαφρά δημοσιογραφικές, σα να διαβάζεις εγκυκλοπαίδεια. 

 

Ελπίζω στο δεύτερο βιβλίο να ξεπεράσει αυτήν την εμμονή, γιατί αλήθεια φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Απλά είναι αδύνατον να την ευχαριστηθεί κανείς με όλες αυτές τις διακοπές και παρεμβολές και επεξηγήσεις.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Η απορία μου είναι πού τα ξετρυπώνεις όλα αυτά -και πότε προφταίνεις να τα διαβάσεις! Το συγκεκριμένο νομίζω θα το ψάξω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..