Jump to content

Χάρλαν Κομπέν (Harlan Coben)


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Ο Χάρλαν Κομπέν είναι Αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ, γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου του 1962 στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ. Στην Αμερική είναι αρκετά γνωστός και από τους πολυδιαβασμένους συγγραφείς του είδους. Εκτός των άλλων έχει πάρει και διάφορα σημαντικά βραβεία, όπως το Edgar Award. Τα δυο βιβλία που με διαφορά είναι τα πιο γνωστά του, είναι τα Tell No One και The Woods. Η γαλλική ταινία Ne le dis à personne του 2006, βασίζεται σε βιβλίο του.

Βιβλία του συγγραφέα που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

01. Tell No One - Μη μιλήσεις σε κανέναν (Bell)
02. Gone For Good - Χαμένος για πάντα (Bell)
03. No Second Chance - Η απαγωγή (Bell)
04. Just One Look - Μόνο μια ματιά (Bell)
05. The Innocent - Ο αθώος (Bell)
06. Promise Me - Η υπόσχεση (Bell)
07. Stay Close - Ένοχο παρελθόν (Anubis pocket)
08. Caught - Τεκμήριο ενοχής (Anubis pocket)
09. Six Years - Έξι χρόνια (Anubis pocket)
10. Missing You - Μου λείπεις (Μεταίχμιο)
11. The Stranger - Ο ξένος (Μεταίχμιο)
12. Run Away - Φυγή (Bell)

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πρωτο βιβλιο του Coben(τα εχω ολα) που διαβασα,το "Μη μιλησεις σε κανεναν" με αφησε καταευχαριστημενο.Ο τυπος ξερει να γραφει και γραφει καλα.Η πλοκη αυξανει κλιμακωτα με τροπο που δεν σε αφηνει να το αφησεις απο τα χερια σου,(βοηθαει και το "κινηματογραφικο" γραψιμο του Coben).Οι χαρακτηρες ειναι καλογραμμενοι και σου μενουν και οι σκηνες δρασης δυνατες.

 

Δυνατο σημειο του βιβλιου η ιστορια που μου αρεσε πολυ γιατι δεθηκα συναισθηματικα με τους χαρακτηρες.Λιγα λογια για την ιστορια,ζευγαρι(ο Ντειβιντ και η Ελιζαμπεθ)εχει παει καμπιγκ σε μια λιμνη οταν ξαφνικα αγνωστοι σκοτωνουν την γυναικα και αφηνουν σε κωμα τον αντρα.

8 χρονια αργοτερα ο αργοτερα ο -δοκτωρ πια-Ντειβιντ Μπεκ λαμβανει ενα e-mail με μια φραση που μονο η νεκρη γυναικα του θα μπορουσε να γνωριζει και την προειδοποιηση Μην Μιλησεις Σε Κανεναν.

Ειναι αραγε ζωντανη η Ελιζαμπεθ η καποιος του παιζει καποιο μακαβριο παιχνιδι?

Η συνεχεια επι των σελιδων με πολλες δολοπλοκιες,φονους,ανατροπες και αποκαλυψεις!!

 

Ειδα και την ταινια που μου αρεσε πολυ επισης αν και ηταν αλλαγμενη σε καποια σημεια και με διαφορετικο τελος!

 

Σιγουρα θα διαβασω με πολυ ορεξη και τα υπολοιπα βιβλια του!!

Edited by volyros
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Μάλλον το Μεταίχμιο αναλαμβάνει τον Κομπέν. Βλέπω υπό έκδοση(αργεί βέβαια, τον Απρίλη) το "Μου λείπεις" σε έκδοση Pocket.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

39544661_.thumb.jpg.bfeed5f9384731612bf6ff47675cd3d4.jpg

Ο ξένος

Αν και έχω αρκετά βιβλία του συγγραφέα στην βιβλιοθήκη μου εδώ και καιρό, έτυχε η πρώτη μου επαφή με το έργο του να είναι το "Ο ξένος", που κυκλοφόρησε στα ελληνικά πριν λίγες μέρες. Ο Χάρλαν Κόμπεν είναι από τα μεγάλα ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει στο ενεργητικό του πολλά μυθιστορήματα, ενώ δεν είναι λίγα και τα βραβεία που έχει κερδίσει. Γενικά είναι ένα σίγουρο όνομα στο είδος. Διαβάζοντας το βιβλίο αυτό, μπορώ να επιβεβαιώσω την ποιότητά του σαν συγγραφέα θρίλερ, μιας και διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον, καλογραμμένο και αγωνιώδες μυθιστόρημα.

Ο Άνταμ Πράις ζει το Αμερικάνικο Όνειρο, όντας παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα, έχοντας δυο καλά παιδιά, ζώντας σ'ένα άνετο σπίτι στα προάστια και έχοντας μια σίγουρη και καλοπληρωμένη δουλειά. Όμως, μια μέρα, ένας ξένος θα έρθει να τα ανατρέψει όλα αυτά, αποκαλύπτοντας του ένα μυστικό που αφορά την γυναίκα του. Ο Άνταμ θα χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, θ'αρχίσει να πιστεύει ότι η ονειρική του ζωή ήταν μια απλή ψευδαίσθηση. Όμως δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι μπλέχτηκε σε μια πιο περίπλοκη ιστορία, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με επικίνδυνους ανθρώπους και πολλά άλλα μυστικά... Η ιστορία συνδυάζει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό το κοινωνικό δράμα με το αστυνομικό θρίλερ, προσφέροντας αρκετό μυστήριο, μπόλικο σασπένς, λίγη δράση και πολλή αγωνία προς το τέλος, το οποίο είναι ιδιαίτερα δυνατό και ανατρεπτικό. Όσον αφορά την γραφή, είναι πολύ καλή, ευκολοδιάβαστη και ξεκούραστη, με ωραίες περιγραφές και πειστικούς διαλόγους. Οι χαρακτήρες ενδιαφέροντες και η ατμόσφαιρα σούπερ.

Γενικά πρόκειται για ένα καλό θρίλερ, που σέβεται τα χρήματα και τον χρόνο που θα δαπανήσει κάποιος για να το αποκτήσει και να το διαβάσει. Όσοι αρέσκονται σε αστυνομικά μυθιστορήματα με οικογενειακά μυστικά και συνωμοσίες, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην μείνουν έστω και στο ελάχιστο ικανοποιημένοι από το συγκεκριμένο βιβλίο. Προσωπικά μου άρεσε πολύ και κράτησε το ενδιαφέρον μου από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα. Χαίρομαι που έχω και άλλα βιβλία του συγγραφέα στην συλλογή μου και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκτήσω και όλα όσα κυκλοφορούν στα ελληνικά και δεν ανήκουν ακόμα στην βιβλιοθήκη μου.

8.5/10

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1612121656_.jpg.239c0e86434fd34232c7a8d52629bd8a.jpg

Φυγή

Τον Οκτώβριο του 2016 διάβασα για πρώτη φορά βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν, το συναρπαστικό και εθιστικό "Ο ξένος", όμως από τότε πέρασαν σχεδόν τριάμισι χρόνια και δεν έτυχε να διαβάσω κάτι άλλο δικό του, μέχρι που φέτος κυκλοφόρησε το "Φυγή" και μου φάνηκε σαν μια καλή ευκαιρία να τον ξαναπιάσω στα χέρια μου. Φυσικά, στο μεταξύ, θα μπορούσα να είχα διαβάσει ένα από τα αρκετά βιβλία του που πιάνουν σκόνη στις βιβλιοθήκες μου, αλλά συμβαίνουν και αυτά... Λοιπόν, πρόκειται για ένα πραγματικά συναρπαστικό και εθιστικό θρίλερ, με μυστήριο, δράση και ορισμένες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις στην πλοκή, με την ένταση να βαράει κόκκινο σε πολλά σημεία της ιστορίας και την ατμόσφαιρα να είναι γενικά αρκετά αγωνιώδης. Όπως και στο "Ο ξένος", έτσι και εδώ έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με ένα μείγμα κοινωνικού δράματος και θρίλερ μυστηρίου, αφού δεν λείπουν τα οικογενειακά προβλήματα και τα μυστικά που μπορεί να κρύβουν οι κοντινοί άνθρωποι του πρωταγωνιστή της ιστορίας. Όσον αφορά τη γραφή, είναι πολύ καλή, ευκολοδιάβαστη και άκρως εθιστική, με ρεαλιστικές περιγραφές και πειστικούς διαλόγους. Γενικά, είναι ένα πολύ καλό και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό θρίλερ, έστω και αν δεν λείπουν κάποιες υπερβολές εδώ και κει. Σίγουρα πέρασα πολύ καλά και το προτείνω σε όσους λατρεύουν τέτοιου είδους θρίλερ και θέλουν να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

8.5/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

650586270_.jpg.8888cc91fa33c17047583099670c10d0.jpg

Έξι χρόνια

Κλασικό βιβλίο Κομπεν. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ένα τυχαίο γεγονός σηματοδοτεί πάντα την έναρξη της ιστορίας.

Ευκολοδιαβαστο όπως κάθε βιβλίο του, συνεχείς ανατροπες με έντονο μυστήριο και γρήγορο ρυθμο.

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

1574060269_.jpg.76d6da44ad579b878a6d518a1b9789af.jpg

Μόνο μια ματιά

Τρίτο βιβλίο του Χάρλαν Κόμπεν που διαβάζω, μετά το "Ο ξένος" που διάβασα τον Οκτώβριο του 2016 και το "Φυγή" που διάβασα τον Φεβρουάριο του 2020, και μπορώ να πω ότι ήταν και αυτό πολύ καλό, εθιστικό και άκρως ψυχαγωγικό, σίγουρα ό,τι πρέπει για να περάσει ευχάριστα και σχετικά συναρπαστικά η ώρα. Είναι ένα θρίλερ με τα όλα του, με μυστήριο, αγωνία, δράση, ένταση και διάφορες εκπλήξεις, αλλά και με ελάχιστο χώρο και χρόνο για να αναπτυχθούν και να σκιαγραφηθούν οι χαρακτήρες, αν και σίγουρα είναι αρκούντως λειτουργικοί και κάνουν καλά τη δουλειά τους. Η γραφή δεν έχει κάτι το φοβερό και το τρομερό, κάτι το ξεχωριστό τέλος πάντων, αλλά σίγουρα είναι εθιστική και ευκολοδιάβαστη, αν μη τι άλλο βοηθάει πολύ στη γρήγορη ανάγνωση του βιβλίου. Βέβαια, οφείλω να πω ότι στο τέλος κάποια συγκεκριμένα πραγματάκια δεν με έπεισαν απόλυτα (αν και είχαν το ενδιαφέρον τους και ο συγγραφέας προσπάθησε να τα παρουσιάσει όσο καλύτερα γινόταν) και ήλπιζα ότι κάτι άλλο ίσως να κρυβόταν από τα δυο ή τρία μεγάλα μυστικά από το παρελθόν, αλλά εντάξει, δεν απογοητεύτηκα κιόλας. Σίγουρα πέρασα τέλεια την ώρα μου και χαίρομαι που έχω και άλλα βιβλία του συγγραφέα να με περιμένουν στα αδιάβαστα.

8/10

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Χάρλαν Κομπέν (Harlan Coben)
  • 5 months later...

558154503_.thumb.jpg.fe95eb65e3746eb46746d74d22af76c7.jpg

   Ο Αθώος
   Ο Ματ Χάντερ εξέτισε ποινή φυλάκισης για τον ακούσιο φόνο που έκανε πάνω σε έναν καυγά όταν ήταν φοιτητής. Ξανάφτιαξε τη ζωή του και παντρεύτηκε μια όμορφη γυναίκα, την Ολίβια. Ένας φόνος στην περιοχή που μένουν και το παρελθόν που κρύβει η Ολίβια έρχονται να στοιχειώσουν το ανδρόγυνο που πρέπει να παλέψει όχι μόνο για τη ζωή που έφτιαξε αλλά κυριολεκτικά για τη ζωή του.
   Ένα αστυνομικό με αγωνία και ανατροπές, ένας πιο γρήγορος ρυθμός θα το απογείωνε. Ο αργός ρυθμός και το κάπως υπερβολικά φορτωμένο με ψυχολογικά στοιχεία και αγωνίες κομμάτι του αφαιρούν από το σύνολο.
 

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Win.thumb.jpg.6379360064487cf853c04de394b4915d.jpg 324945289_Win-Cover2.thumb.jpg.41713aa2aa393b2e16c7f79087f5ec4f.jpg

Win

Από Coben είχα διαβάσει μόνο το "Η Υπόσχεση" πριν αρκετά χρόνια και η συνολική εντύπωση ήταν σχετικά καλή, χωρίς να έχω ενθουσιαστεί. Το Win όμως με κέρδισε από τις πρώτες σελίδες και δεν με έχασε σε κανένα σημείο. Και αυτό διότι κυρίως ο πρωταγωνιστής ναι μεν τιμωρεί μερικούς «κακούς», αλλά πολλές φορές δεν αντέχεται, όταν μας παρουσιάζει τις σκέψεις του. Ήθελα να του δώσω σφαλιάρα. Και είναι κάτι που μου αρέσει, ο πρωταγωνιστής να μην παρουσιάζεται «αψεγάδιαστος».

Υπέροχο βιβλίο, απ' ό,τι είδα (αφού το είχα αγοράσει πρώτα) είναι το πρώτο με κεντρικό ήρωα τον Windsor Horne Lockwood III και φυσικά θα διαβάσω και το επόμενο με αυτόν τον ήρωα.
 

Edited by Ghost
Προστέθηκαν τα εξώφυλλα του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

352308535_.thumb.jpg.6652507d0e4d49035f4b12dc5ed95569.jpg

   Χαμένος Για Πάντα
   Η μητέρα του Γουίλ ξεψυχάει με την φράση, ο αδερφός σου ζει. Αυτό τον ταράζει περισσότερο από το θάνατό της γιατί ο αδερφός του που ήταν καταζητούμενος για φόνο θεωρείται νεκρός εδώ και χρόνια. Την ίδια νύχτα η μνηστή του εξαφανίζεται. Σχετίζονται τα δύο γεγονότα μεταξύ τους; Ήξερε κάτι η μητέρα του ή ήταν επιθανάτιο παραλήρημα; Ο Γουίλ, που πάντα θεωρούσε τον αδερφό του αθώο, πρέπει να βρει τις απαντήσεις.
   Ακόμα μια καλή υπόθεση από τον Χάρλαν Κομπέν, που έχει μυστήριο και ανατροπές. Στα μείον ο αργός ρυθμός και η πολλές φορές υπερβολική ανάλυση και λεπτομέρεια.
 

Edited by Ghost
Προστέθηκε το εξώφυλλο του βιβλίου.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..