Jump to content

Μάικλ Σκοτ - Τα Μυστικά του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ


WILLIAM
 Share

Recommended Posts

  Δεν ήξερα τον Μάικλ Σκοτ πριν από τη σειρά τα Μυστικά του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ παρότι είναι πολυγραφότατος και με μια μακριά παράδοση στο φανταστικό αν και δεν έχω δει άλλα βιβλία του να κυκλοφορούν στα Ελληνικά τουλάχιστον.

   Η σειρά των Μυστικών έχει έξι βιβλία. Είναι ένα μίγμα φάντασι με τον σύγχρονο κόσμο, με μαγεία και αθάνατους ανθρώπους όπως και με όντα υπερφυσικά. Τα έχουν παρομοιάσει με το Χάρι Πότερ αλλά τα κοινά τους στοιχεία είναι μόνο η μαγεία και η ύπαρξη του δίπολου νεαρών χαρακτήρων και σοφών πολύ ισχυρών μάγων. Αυτή η σειρά εξελίσσεται πιο γρήγορα και έχει περισσότερη ένταση και ανατροπές.

 

  

   Ο Αλχημιστής – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

  Ο νεαρός Τζος Νιούμαν δουλεύει κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο βιβλιοπωλείο του Νικ Φλέμινγκ και όλα πάνε καλά ως τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι δεν λέγεται Φλέμινγκ αλλά Φλαμέλ και είναι κοντά επτά αιώνων! Μια περιπέτεια με μάγους, υπερφυσικές δυνάμεις και αρχαίες θεότητες αρχίζει.

   Είναι ένα βιβλίο με γρήγορη ροή που κρατάει το ενδιαφέρον αβίαστα. Πιστό στο είδος του αξιοποιεί αρχαίους μύθους από όλο τον κόσμο και παραδόσεις δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Στα συν η καλή χρήση των ιστορικών πληροφοριών για τα υπαρκτά πρόσωπα ( ο Τζων Ντι χρεωνόταν από τους συγχρόνους του ακόμα και την καταιγίδα που κατέστρεψε την Αήττητη Αρμάδα ) αλλά και των μύθων. Στα μείον μερικές από τις ερμηνείες του, αλλά αυτό είναι μείον μόνο για τους πολύ διαβασμένους.

 

   Ο Μάγος – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

   Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Ο Τζος με τη Σόφι και τον αθάνατο Νίκολας Φλαμέλ έχουν καταφέρει να διαφύγουν στο Παρίσι τη γενέτειρα του Αλχημιστή αλλά ο κίνδυνος κάθε άλλο παρά έχει περάσει. Γιατί στο Παρίσι βρίσκεται ένας από τους πιο κακόφημους χαρακτήρες της παγκοσμίου ιστορίας, ο Νικολό Μακιαβέλλι, συνώνυμος του πανούργου και δολοπλόκου ανθρώπου, και σαν μην φτάνει αυτό καταφτάνει και ο αντίπαλός τους Τζων Ντι.

  

   Η Μάγισσα – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

   Η συνέχεια της περιπέτειας του αλχημιστή Νίκολας Φλαμέλ και των διδύμων αδερφιών Νιούμαν είναι ακόμα πιο επικίνδυνη και γεμάτη μαγεία, αποκαλύψεις αλλά και θανάσιμες συναντήσεις με πανίσχυρους εχθρούς, μόνο τους όπλο η μαγεία και βοήθεια μερικών θρυλικών μορφών όπως ο Γκιλγκαμές, και με τον Γουίλλιαμ Σαίξπηρ σε ρόλο έκπληξη.

   Η ιστορία εξακολουθεί να εξελίσσεται γρήγορα, να έχει πολλές ανατροπές συναρπαστικές συγκρούσεις και το ατού μερικών από τις πιο διάσημες μορφές των θρύλων και της παγκόσμιας ιστορίας.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Απο ότι ξέρω πρόκειται για μια σειρά 6 βιβλίων. Οι κριτικές που έχει ειναι διχασμένες κ δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς.

Link to comment
Share on other sites

Είναι όντως έξι, μίλησα για τα τρία που έχω διαβάσει, μόλις διαβάσω και τα υπόλοιπα θα γράψω και για αυτά.

Εγώ είμαι στην θετική πλευρά των κριτικών, μου άρεσαν, έχουν δράση, φαντασία και αρκετές ιστορικές αναφορές που επίσης είναι στοιχείο που μου αρέσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

   Ο Νεκρομάντης – Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

   Το τέταρτο βιβλίο της σειράς μας επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα, στο Σαν Φραντζίσκο όπου συνεχίζεται η μάχη μεταξύ των αθανάτων και των Παλαιών για την επικράτηση και το μέλλον των ανθρώπων.

   Τα δίδυμα αδέρφια είναι πιο ισχυρά αλλά και γεμάτα αμφιβολίες, ενώ ο Φλαμέλ χωρίς το ελιξίριο της ζωής εξασθενεί όλο και περισσότερο. Ταυτόχρονα ο δόκτωρ Τζων Ντι έχει αποτύχει και τώρα είναι επίσης κυνηγημένος από τους Παλαιούς αλλά δεν σκοπεύει να πέσει αμαχητί.

   Η μαγεία και η δράση συνεχίζονται και σε αυτό το βιβλίο με γρήγορους ρυθμούς ενώ γνωρίζουμε μερικούς ακόμα από τους παλαιούς όπως τον Προμηθέα και συναντάμε και τους αθάνατους των προηγουμένων βιβλίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

   Ο Προδότης - Τα Μυστικά Του Αθανάτου Νίκολας Φλαμέλ

   Το πέμπτο ( και προτελευταίο ) βιβλίο της σειράς μας συνεχίζει την ιστορία ακριβώς από εκεί που μας άφησε και το προηγούμενο βιβλίο. Οι Φλαμέλ βρίσκονται πλέον επικίνδυνα κοντά στο θάνατο ενώ οι Παλαιοί και των δύο πλευρών ετοιμάζονται για την σύγκρουση που θα κρίνει την κυριαρχία της μίας ή της άλλης παράταξης.

   Υπάρχει όπως πάντα μαγεία και δράση, ενώ βλέπουμε και άλλες πλευρές των χαρακτήρων καθώς ηθικά διλλήματα και αποφάσεις ζωής τίθενται μπροστά τους. Ο Μακιαβέλλι δείχνει ένα βάθος που δεν ήταν αναμενόμενο ενώ απολαυστική είναι η προσωπικότητα του Μπίλι δε Κιντ. Το βιβλίο μας αφήνει στα πρόθυρα της τελικής αναμέτρησης τόσο στο Αλκατράζ και το Σαν Φραντζίσκο αλλά και στο χαμένο νησί του Ντανού Τάλις.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

   Η Γητεύτρα - Τα Μυστικά Του Αθάνατου Νίκολας Φλαμέλ

   Το τελευταίο βιβλίο της σειράς είναι μια γοργή περιπέτεια δράσης καθώς οι αντιμαχόμενες δυνάμεις της ιστορίας έρχονται σε σύγκρουση. Ο Τζος και η Σόφι πίσω στο χρόνο με την βοήθεια κάποιων από τους αθάνατους ανθρώπους θα πρέπει να φέρουν σε πέρας το πεπρωμένο τους ενώ στο Σαν Φραντζίσκο του παρόντος οι Παλαιοί συγκρούονται με έπαθλο το πεπρωμένο της ανθρωπότητας.

   Οι εξηγήσεις έχουν δοθεί στο προηγούμενο βιβλίο κατά κύριο λόγο και καθώς η ιστορία κλιμακώνεται προς το τέλος της η δράση είναι γρήγορη και σε κρατάει σε αγωνία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ένα απολαυστικό μυθιστόρημα… και επιτέλους ολοκλήρωσα μια σειρά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι από τις σειρές που θέλω να διαβάσω κάποια στιγμή. Ευχαριστώ για τα reviews Will.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..