Jump to content

Τρόμος και Φαντασία στη Θεσσαλονίκη


Alucard
 Share

Recommended Posts

Το βιβλίο είναι μια έκδοση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ad Art στα πλαίσια της 'βράβευσης' της Θεσσαλονίκης ως european youth capital 2014. Περιέχει 14 διηγήματα, ανάμεσα τους και το 'Ας Είμαστε Ρεαλιστές' της δικής μας Νατάσας. Το ανήρτησα εδώ και όχι στη λογοτεχνία sci-fi καθώς μόνο 2 από τις ιστορίες είναι τέτοιου περιεχομένου.

 

09bd95da-7479-4ced-b084-ae5d488c40e3.jpg

 

Γενικά είναι μια αρκετά καλή προσπάθεια, έχει τα λαθάκια της επιμέλειας που με εκνευρίζουν, αλλά σίγουρα πολύ λιγότερα από άλλες, παρόμοιες εκδόσεις. Από τις 14 ιστορίες οι 10 είναι από καλές ως πάρα πολύ καλές. Μόνο δύο δε μου άρεσαν, τις βρήκα κακογραμμένες και ανούσιες. Σαν έκδοση έχει από μόνη της τα θεματάκια της, δηλαδή επειδή τα διηγήματα έπρεπε να είναι εμπνευσμένα από τους αστικούς μύθους της πόλης, κάποιες ιστορίες αναπόφευκτα λένε τα ίδια πράγματα, επαναλαμβάνονται. Προσωπικά, ξεχώρισα τη 'Θύσια' και την 'Παλιά Καθολική'. Και ναι, για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, είχα στείλει και εγώ διήγημα, αλλά δεν επιλέχτηκε. Την επόμενη φορά.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..