Jump to content

Γουίλιαμ Λάντεϊ (William Landay)


T.C.Cook
 Share

Recommended Posts

Ο William Landay γεννήθηκε το 1963 και μεγάλωσε στη Βοστόνη. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και τη Νομική Σχολή του Κολεγίου της Βοστόνης. Προτού στραφεί στη συγγραφή, ήταν βοηθός εισαγγελέα για έξι χρόνια. Το βιβλίο του "Υπόθεση Jacob"  παραμένει στις λίστες των ευπώλητων από τον Δεκέμβριο του 2012.

 

Βιβλία του που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά:

 

1. Mission Flats - Διπλή Παγίδα (εκδόσεις Διόπτρα)

2. Defending Jacob - Υπόθεση Jacob (εκδόσεις Διόπτρα)

 

Ελπίζω κάποια στιγμή να μεταφραστεί και το "The Strangler", γιατί τα παραπάνω βιβλία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

 

 


Διπλή Παγίδα

 

 Η δολοφονία ενός εισαγγελέα πυροδοτεί μια σειρά από απρόβλεπτες εξελίξεις. Ο Μπεν Τρούμαν, διοικητής του αστυνομικού τμήματος της μικρής και φιλήσυχης επαρχιακής κωμόπολης του Μέιν, θα βρεθεί στην Βοστόνη και θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτή την δολοφονία.

 
  Ο William Landay, καταφέρνει στο πρώτο του βιβλίο να μας χαρίσει ένα καθαρά αστυνομικό μυθιστόρημα και μια ρεαλιστικότατη σκοτεινή ιστορία. Ο ίδιος έχει σπουδάσει νομικά και έχει εργαστεί ως βοηθός εισαγγελέα. Οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του γύρω από την νομική, αφήνουν ξεκάθαρα το στίγμα τους στην γραφή του. 
 
 Ο ήρωας του, δεν είναι ο τυπικός "κλισέ" ντετέκτιβ που συναντάμε στα περισσότερα αστυνομικά. Ο Μπεν Τρούμαν είναι ένας ήσυχος "καταλάθος" αστυνομικός, αρχάριος και "αφελής" όσο και εμείς σε υποθέσεις φόνου. Μέσα από την αυτοδιηγητική αφήγηση -που γίνεται σε πρώτο ενικό πρόσωπο από τον κεντρικό ήρωα- θα βιώσουμε μια απρόβλεπτη ιστορία με ένα εκπληκτικό φινάλε.
  Οι λάτρεις του αστυνομικού, θα απολαύσουν την "Διπλή Παγίδα", που μετράει ήδη 11 χρόνια ζωής. Οι υπόλοιποι έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να ξεκινήσουν το ταξίδι στον υπέροχο κόσμο των αστυνομικών μυθιστορημάτων.
 
Καλή ανάγνωση...
 
8.5/10
Edited by T.C.Cook
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Γουίλιαμ Λάντεϊ (William Landay)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..