Jump to content

Ιστορίες του Καγάντο - Βασίλης Κρουστάλης


Naroualis
 Share

Recommended Posts

Ο Όρκος του Μάγου
 
Βασίλης Κρουστάλης
 
Πρώτο μέρος της τριλογίας (αν έχω καταλάβει καλά) Ιστορίες του Καγάντο
 
Σελίδες 506
Εκδόσεις Λυκόφως 2015


ISBN13 9786185095253


 
post-532-0-22574600-1451320648.jpg
 
 
Από το Goodreads
 
Ένας μυστηριώδης μάγος, ο Άλαντορ, συγκεντρώνει μια ομάδα από πολύ διαφορετικά μεταξύ τους άτομα, για να ταξιδέψουν στον κόσμο του Καγάντο και να αποκτήσουν τρία σπάνια υλικά. Στόχος του μάγου να κατασκευάσει ένα μαγικό σπαθί, το μόνο όπλο που μπορεί να εξολοθρεύσει τον ανίκητο δράκο που φυλάει έναν αμύθητο θησαυρό.

Το ταξίδι τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Δύο επικίνδυνοι εκτελεστές βρίσκονται στα χνάρια ενός από τους συντρόφους του μάγου, σκορπίζοντας παντού τον θάνατο, ενώ ο βασιλιάς των ερυθρόδερμων ορκ μετά από μια μάχη τραυματίζεται σοβαρά. Αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από γεγονότα που θα αλλάξουν μια για πάντα το μέλλον του Καγάντο.
 
 
 
----------------
 
 
Προσωπική μου γνώμη:
 

Το βιβλίο αυτό είναι απόδειξη ότι μια καλή κοσμοπλασία και μια ενδιαφέρουσα ιστορία δεν μπορούν να δώσουν πόντους σε ένα βιβλίο που του λείπει η τεχνική, το ύφος και οι πιστευτοί χαρακτήρες.

Δύο είναι τα μεγαλύτερά του ελαττώματα, τα αμέτρητα και κακότεχνα φλας-μπακ, και οι διάλογοι που, λυπάμαι, αλλά κάποιες φορές μου θυμίζουν το Ρετιρέ (η πιο κακή στιγμή, όταν ψαχουλεύουν στην σπηλιά του δράκου για θησαυρούς, η κλέφτρα βρίσκει κάτι ασημένια βέλη, τα δίνει στην ξωτικιά και της λέει "σου πάνε πολύ τα καινούργια σου όπλα", σα να ψωνίζουν από το Ζάρα.). Κι είναι πραγματικά κρίμα, γιατί η παράλληλη ιστορία με τους ερυθρόδερμους ορκ έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον (όπως επίσης κι η κοσμοπλασία, το ξαναλέω, έχει κάνει φοβερή δουλειά, την οποία ωστόσο δεν την παρουσιάζει με την τέχνη που της αξίζει).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

H πιο κακή στιγμή, όταν ψαχουλεύουν στην σπηλιά του δράκου για θησαυρούς, η κλέφτρα βρίσκει κάτι ασημένια βέλη, τα δίνει στην ξωτικιά και της λέει "σου πάνε πολύ τα καινούργια σου όπλα", σα να ψωνίζουν από το Ζάρα..

Αυτό μου θύμισες, Ευθυμία  :lol: 

 

post-1558-0-45136400-1451323075_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..