Jump to content

Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα


Alucard
 Share

Recommended Posts

Το Ψίθυροι μέσα στη Νύχτα είναι η πρώτη συλλογή που εκδίδει το site Nyctophilia.gr και μάλιστα διανέμεται δωρεάν ως e-book. Συμμετέχουν αρκετά μέλη του forum, (εγώ, Λαγκώνας, Δάμτσιος, Παυλίσεβιτς, Δημητριάδης). Σε γενικές γραμμές, οι ιστορίες είναι καλογραμμένες, αλλά μέχρι εκεί. Κάποιες, σίγουρα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερες, αν ήταν πιο ξεκάθαρο το τι συμβαίνει. Λείπει το 'Ουάου', τουλάχιστον αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Για μένα, η καλύτερη ήταν αυτή της Νατάσας Παυλίσεβιτς. Αρκετά μου άρεσε και η πρώτη, του Χρήστου Αντώναρου. Σε πολύ καλό επίπεδο ήταν το όλο στήσιμο-layout του βιβλίου. Θέματα επιμέλειας όντως υπήρχαν, αλλά ξέρω πως οφείλονται σε ένα μεγάλο ποσοστό στην έλλειψη χρόνου. Περιμένω με ανυπομονησία την επόμενη προσπάθεια. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα είναι σαφέστατα βελτιωμένη σε όλους τους τομείς. Πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στην Elaine Ρήγας για την αξιέπαινη προσπάθεια που καταβάλλει με το site.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Ηλία καλησπέρα, ευχαριστούμε για την παρουσίαση του εγχειρήματος του site μας.
Να συμπληρώσω απλά ότι τα περισσότερα παιδιά που γράψανε διήγημα, με εξαίρεση αρκετά παιδιά από εδώ που ήδη έχουν εκδόσει βιβλίο άρα είναι και πιο έμπειροι στο ζήτημα, δεν είχαν ξαναγράψει κάτι πιο "επαγγελματικό" οπότε ήταν μία συλλογική προσπάθεια με μεράκι και όρεξη.
Σίγουρα μπορεί να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες αρκετών και η δεύτερη έκδοση που θα ακολουθήσει θα διορθώσει τυχόν μικρολαθάκια στην επιμέλεια, αλλά η Ελένη έφτυσε κυριολεκτικά αίμα για να προλάβει και να βγάλει την έκδοση στην ώρα της ;)

Εγώ την ευχαριστώ προσωπικά όπως και οι υπόλοιποι για αυτήν την ευκαιρία που είχαμε. Όσο να ναι, για αρκετούς είναι το πρώτο βήμα σε κάτι που μπορεί να τους ανοίξει κι άλλους ορίζοντες.
Εμένα μου άρεσαν όλες οι προσπάθειες, κάποιες σίγουρα ξεχωρίζουν σαν ιστορίςε όπως της Νατάσας που κατά γενική ομολογία άρεσε στους περισσότερους και μπράβο της, αλλά πιστέυω ότι όλοι αξίζουν ένα μπράβο.

Αυτά από εμένα. Ευχαριστούμε και πάλι όσους διάβασαν αυτήν την συλλογή και θέλουμε όλα τα σχόλια σας ;)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τώρα είδα το τόπικ κι έχω να πω ότι και με αυτή την έκδοση και γενικά με το φαινόμενο nyctophilia, έχω πάθει πλάκα. Μάλλον κάλυψε ένα κενό η σελίδα, γιατί από τη στιγμή που εμφανίστηκε πέσαμε όλοι με τα μούτρα να δούμε τι άρθρα βγαίνουν, τι κριτικές, τι ιστορίες. Σαν να περιμέναμε πώς και πώς να βρούμε έναν ακόμη κοινό τόπο! Η επιτυχία της nyctophilia αποδεικνύει περίτρανα τη δίψα του χώρου για κοινωνικότητα.

 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια, Ηλία και Γιάννη, μακάρι να έχουμε πάντα τέτοιες ωραίες συγγραφικές μαζώξεις να βελτιωνόμαστε ^_^

 

Εδώ η σελίδα της συλλογής στο goodreads, όλες οι κριτικές καλοδεχούμενες: https://www.goodreads.com/book/show/28480801?ac=1&from_search=true

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..