Jump to content

«Σκοτεινά μονοπάτια» - Ευάγγελος Ζώτος


MadnJim
 Share

Recommended Posts

  • 8 months later...

Λοιπόν Βαγγέλη, ήταν ένα βιβλίο που μπορώ να πω πως απόλαυσα πραγματικά πολύ. :)

Ένα βιβλίο που είναι οτι πρέπει για κάποιον να το πάρει στις διακοπές του ή να περάσει ευχάριστα τα βραδάκια του ενώ έξω χιονίζει! (εγώ στη προκειμένη περίπτωση!) Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους λάτρεις του horror genre, όπως ακριβώς θα έκανα με μια συλλογή διηγημάτων του Κινγκ που όλοι γνωριζουμε το στυλ του.

 

Η γραφή σου είναι ώριμη και μεστή. Ρέει αβίαστα και δεν κουράζει ούτε στιγμή. Ίσα - ίσα, ξεκουράζει μπορώ να πω: βοηθάει τον αναγνώστη να χτίσει τις απαιτούμενες εικόνες, χωρίς να μας βομβαρδίζει με αχρειάστες λεπτομέρειες. Το μέγεθος των ιστοριών, να το πω κι αυτό, είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό - όσο ακριβώς χρειάζεται για να κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Χρησιμοποιείς πρωτότυπες ιδέες μέσα στα κείμενα, και σε ορισμένα σημεία μάλιστα, τολμηρές θα έλεγα. Ακολουθείς γνώριμα μονοπάτια, ναι, μα δεν μπορείς να πει κανείς πως τα διηγήματα είναι κλισέ.

 

Όλες οι ιστορίες μου άρεσαν. Πιο πολύ όμως ευχαριστήθηκα το Χρυσοχοείο, την τρίτη ιστορία με τον συνονόματο Γκρεγκ (η πιο ατμοσφαιρική απ' όλες) και την Έξοδο 34. Ειδικά την τελευταία την καταευχαριστήθηκα. Άψογη και ιδιαίτερη! Ο τρόπος που περιγράφεις το... συμβάν είναι mouth drooling..! Τα απογειώνεις πραγματικά, με λεπτομέρειες και στυλ που πραγματικά κάνουν τις σελίδες να γυρνάνε από μόνες τους! Μπράβο λοιπόν!

 

Κάτι αρνητικό; Χμμμ....Ίσως ένας μικρός διάλογος στην αρχή - αρχή της πρώτης ιστορίας να τράβηξε λίγο παραπάνω χωρίς να χρειάζεται και το άμεσο physical threat της δεύτερης, από την ίδια την "πηγή" του κακού. Εκεί θα ήθελα νομίζω πιο σπιρτόζα χρήση της πρωτότυπης κατά τα άλλα ιδέας σου... κάτι σαν το "βλέπω τον θάνατο σου'' ας πούμε, όπου οι θάνατοι γίνονται με ύπουλους τρόπους. Μιλάω πάντα με προσωπικά κριτήρια, καθώς αυτά τα παραπάνω είναι καθαρά λεπτομέρειες που μου έρχονται στο νου σαν κριτής και σχολιαστής, και όχι σαν αναγνώστης που στην προκειμένη περίπτωση μάλλον θα τα προσπερνούσα χωρίς δεύτερη ματια! Όπως και να 'χει όμως, κι αυτές ήταν πολύ ωραίες.

 

Αυτά τα λίγα! Επομένως, η τελική εντύπωση που μου άφησε το έργο σου ήταν άκρως θετική, και σίγουρα γέμισε όμορφα τα βράδια μου!

Σ' ευχαριστώ λοιπόν!

Α, και κάτι ακόμα! Πότε έρχεται η επόμενη συλλογή; ;-)

 

(Θέλω Ε.Φ. αυτή τη φορά!) :D

Edited by Mournblade
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όπα, ξέχασα να βαθμολογήσω! :B):

 

Νομίζω πως είναι μια πολύ τίμια συλλογή ιστοριών τρόμου και σίγουρα αξίζει κάποιος να επενδύσει τον αναγνωστικό του χρόνο για να βιώσει ακριβώς αυτή την εμπειρία που όλοι μας αναζητούμε όταν λέμε "ας δούμε ένα θριλεράκι απόψε". Ε λοιπόν, τα "Σκοτεινά Μονοπάτια" προσφέρουν αυτή ακριβώς του είδους την διασκέδαση και στο τέλος σε αφήνουν χορτάτο και ικανοποιημένο, όπως μια καλή horror ταινία. Επομένως:

 

9/10

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..