Jump to content

The Dark Forest του Cixin Liu


Recommended Posts

Το The Dark Forest είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας του Κινέζου συγγραφέα Cixin Liu, η συνέχεια του "The three-body problem".

 

Επειδή ακριβώς είναι το δεύτερο βιβλίο τριλογίας, είναι αδύνατο να γράψει κανείς κριτική χωρίς να αποκαλύψει την υπόθεση του πρώτου βιβλίου. Γι' αυτό περιορίζομαι στα εξής ολίγα (καλό είναι να διαβάσετε πρώτα την κριτική του προηγούμενου):

 

- το δεύτερο βιβλίο συνεχίζει να είναι γεμάτο εξαιρετικές πρωτότυπες ιδέες, ενώ καταφέρνει να διατηρεί τον επιστημονικό ρεαλισμό του.

 

- έχει κάποιες αφηγηματικές αδυναμίες, ειδικά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, αλλά όλα αυτά συγχωρούνται και ξεχνιούνται όποτε μια απρόσμενη και δυνατή εξέλιξη κάνει τη μεγάλη ανατροπή...

 

- δίνει μια μάλλον απαισιόδοξη απάντηση στο παράδοξο του Fermi.

 

- και, ναι, πάλι ένας Κινέζος σώζει τον κόσμο!

 

Όπως είχα πει και στο προηγούμενο, όχι μόνο το γεγονός ότι προέρχεται από μια διαφορετική κουλτούρα, την οποία δεν γνωρίζουμε καλά, αλλά και το ότι πρόκειται για ένα έργο φιλόδοξο που ασχολείται με πολλά και σημαντικά ζητήματα, το κάνουν εξαιρετικά ενδιαφέρον για ένα λάτρη της επιστημονικής φαντασίας.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..