Jump to content

Σκοτεινά Κεφάλαια - Τζανέτος Καβαλιώτης


Alucard
 Share

Recommended Posts

Από το οπισθόφυλλο: 

Α΄ Μέρος: Εκατό ποιήματα και μικρά δοκίμια για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Εκατό ιστορίες για την αγάπη, την ελευθερία, τον πόνο, το θάνατο, τη μελαγχολία, την Ποίηση, τα ταξίδια. Εκατό κεφάλαια γραμμένα με απόλυτη ειλικρίνεια, εμπνευσμένα από το ατέρμονο σκοτάδι που χρωματίζει το είναι μας.
 
Β΄ Μέρος: Ο Χάρης ζει παγιδευμένος σε έναν ονειρικό ρομαντικό κόσμο όπου δεσπόζει η φιγούρα της αγαπημένης του συζύγου, Ιωάννας, βιώνοντας έναν φαύλο κύκλο ψευδαισθήσεων από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει... Όλα αλλάζουν όταν στη ζωή του εμφανίζεται μια παράξενη αινιγματική μορφή, η οποία αρχίζει να τον στοιχειώνει προκειμένου να τον βοηθήσει να ανακαλύψει την αλήθεια μέσα από μια σειρά αλλόκοτων εμπειριών. Μοναδικός τρόπος για να ενώσει τα κομμάτια του παζλ είναι να αναβιώσει αληθινές και ψεύτικες αναμνήσεις, συχνά οδυνηρές, ώσπου να ξεδιαλύνει την πραγματικότητα από το φανταστικό βιώνοντας ένα ταξίδι σε μεταφυσικά χωράφια του νου.
 
Για όσους έχουν αγκαλιάσει το σκοτάδι και δημιουργούν εικόνες, ήχους κι αρώματα μέσα από αυτό.
 
Το διάβασα πριν από κάνα μήνα σχεδόν, αλλά τώρα βρήκα χρόνο για να το καταχωρήσω στο goodreads και να γράψω την περίληψη. 
Το πρώτο μέρος θεωρώ πως δεν θα έπρεπε να εκδοθεί, ή τουλάχιστον να μην έχει τη μορφή ενός βιβλίου. Ιδανικά θα του ταίριαζε ένα φόρματ όπως τα παλιά ημερολόγια της γιαγιάς, όπου πίσω από τη σελίδα έχει ένα ποιηματάκι. Είναι οι σκέψεις του συγγραφέα, δεν με άγγιξαν ιδιαίτερα (υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας, βέβαια). Ενδεχομένως σε κάποιους άλλους να αρέσει. 
Το δεύτερο κομμάτι μου άρεσε. Φυσικά δεν ήταν τέλειο, αλλά ήταν αρκετά καλό σαν πρώτο δείγμα. Ωραία ατμόσφαιρα, υποβόσκουσα παράνοια, σίγουρα ενδιαφέρον και καλογραμμένο.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..