Jump to content

The Way of Kings - Brandon Sanderson Μεταφρασμένο


Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Ανακάλυψα πρόσφατα το goodreads και βρήκα το βιβλίο The Way of Kings - Brandon Sanderson που έχει βαθμό 4.63 πραγματικά μεγάλο.

 

Έψαξα να το βρω στα ελληνικά άλλα δεν υπάρχει.Μου φαίνεται περίεργο αφού είναι από τα καλύτερα βιβλία στο goodreads γιατί κάνεις δεν το έχει εκδοσή ακόμα(βγήκε 2010). Θέλω να πω τόσα βιβλία κυκλοφορούν κάθε χρόνο αυτό γιατί όχι.

 

Μήπως ξέρετε κάποιο εκδοτικό οίκο που να δέχεται προτάσεις για εκδοσή;

 

Συγνώμη άμα είναι λίγο offtopic άλλα δεν ήξερα σε ποια κατηγορία να το βάλω.

Link to post
Share on other sites
Blacksword

Καταρχάς καλώς ήρθες στο φόρουμ. Υπάρχει θέμα για τον Sanderson εδώ και για το Way of Kings εδώ (χμ, μοντεράτορες κάντε κανά merge :p ).

 

Τώρα όσον αφορά την ερώτηση σου υπάρχουν από τον ίδιο μεταφρασμένα το Mistborn από Φανταστικό Κόσμο και μια νεανική σειρά από το Μεταίχμιο. Το Way of Kings είναι πολύ μεγάλο, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, και δεν νομίζω ότι θα τολμήσει να το πιάσει κανένας εκδοτικός οίκος μιας και απ' ότι φαίνεται πάει για 10-λογία.

Η μόνη λύση, δυστυχώς, είναι μόνο στα αγγλικά.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...
Ballerond

To link ισχύει μόνο για τα Region USA και Canada εκτός κι αν το αλλάξανε

Link to post
Share on other sites
stratigos

Ναι, εγω πατησα usa και ξεκινησε χωρις vpn κλπ

Edited by stratigos
Link to post
Share on other sites
  • 3 years later...
gregacm
On 9/16/2016 at 10:58 AM, Blacksword said:

Το Way of Kings είναι πολύ μεγάλο, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, και δεν νομίζω ότι θα τολμήσει να το πιάσει κανένας εκδοτικός οίκος μιας και απ' ότι φαίνεται πάει για 10-λογία.

Η μόνη λύση, δυστυχώς, είναι μόνο στα αγγλικά.

Πηρε το αυτι μου οτι θα τα εκδωσει ο Φανταστικος Κοσμος σε 4 (ολογραφως τεσσερις!) τομους το καθε βιβλιο! 🙃

  • Confused 1
Link to post
Share on other sites
Δημήτρης
6 hours ago, gregacm said:

Πηρε το αυτι μου οτι θα τα εκδωσει ο Φανταστικος Κοσμος σε 4 (ολογραφως τεσσερις!) τομους το καθε βιβλιο! 🙃

Whaaaaaatttttt??? Τέσσεριιιιιιιις τόμοι;

Το 1α έχει ήδη βγει με μόλις 384 σελίδες. Με παραξένεψε, αλλά δεν πήγε καθόλου εκεί το μυαλό μου. Παρά μόνο ότι το 1β θα ήταν γκουμούτσα. Έπεται λοιπόν ξεπαράδιασμα, ορισμός της λέξης. Τες πάντων όμως. Ας είναι καλή η μετάφραση. Που θα είναι μιας και την ανέλαβε ο Θωμάς -εγγύηση- Μαστακούρης. Και φυσικά να ολοκληρωθεί η μετάφραση, αφού φυσικά τελειώσει και η συγγραφή. Αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα.  

Edited by Δημήτρης
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Erekose

Με μεγάλη χαρά πήρα πριν λίγες μέρες στα χέρια τον δεύτερο τόμο από το μεγάλο (τόσο σε αξία όσο και σε έκταση) βιβλίο "Ο Δρόμος των Βασιλέων" (The Way of Kings) του διάσημου συγγραφέα του φανταστικού Brandon Sanderson, το οποίο και μεταφράζω για τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος. Μια πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία fantasy (χωρίς νάνους, χόμπιτ, δράκους και ξωτικά!!) με εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες, που διαδραματίζεται σε έναν από τους πιο πρωτότυπους κόσμους για τους οποίους έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Οι δυο επόμενοι και τελευταίοι τόμοι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2021.

 
Και δυο λόγια από το οπισθόφυλλο:
Ρόσαρ, ένας κόσμος όπου κυριαρχεί η πέτρα και η βροχή, γεμάτος τερατώδη κελυφωτά ζώα, την επιφάνεια του οποίου σαρώνουν τρομερές θύελλες. Ένας κόσμος όπου μεγάλα βασίλεια δημιουργούνται μέσα από ακατάπαυστους πολέμους, και στον οποίο το Θυελλόφως εμποτίζει κρυστάλλινες σφαίρες που χρησιμοποιούνται από τις διάφορες φυλές των ανθρώπων με χίλιους διαφορετικούς τρόπους, από μέσα φωτισμού και μονάδες χρήματος, μέχρι συσκευές που αλλάζουν την ίδια τη φύση της ύλης.
Αυτός είναι ο κόσμος της Ρόσαρ, που κάποτε υπεράσπιζαν οι Ακτινοβόλοι Ιππότες, άνδρες και γυναίκες με θαυμαστές πανοπλίες υπερφυσικής δύναμης και ξίφη που μπορούσαν να κόψουν τα πάντα. Όμως τώρα, αιώνες μετά, οι Ακτινοβόλοι έχουν χαθεί μέσα στο μύθο, και η Αιώνια Θύελλα απειλεί να καταπιεί ολόκληρη την πλάση.
Μπορεί να είναι εικόνα βιβλίο και κείμενο που λέει "πωλήσει ΟΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΗΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΕΔΙΑΔΑ υγγραφέατων New από7ε κατομμύρια βιβλίων, ξεκινά ένα ανέ μνημ μυθικών διαστάσεων. 0 ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΨΥΧΟΠΟΜΠΟΣ ó7 κατομμύρια πωλήσεις βιβλίων, ξεκινα DAVID GEMMELL LEGEND AWARD BRANDON SANDERSON Πανταστικός Κοσμος DAVID GEMMELL LEGEND AWARD BRANDON SANDERSON Πανταστικός Κόσμος"
 
 
  • Like 4
Link to post
Share on other sites
Ioannis84

Απίστευτο νέο. Επιτέλους 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..