Jump to content
Sign in to follow this  
Διγέλαδος

Συνομοίωση για το WriteIn Live #3

Recommended Posts

Διγέλαδος

Όνομα Συγγραφέα:Άλεξ Ζ.
Είδος: επιστημονική φαντασία
Βία; εξαρτάται
Σεξ; όχι
Αριθμός Λέξεων: σχεδόν 900 λέξεις
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για το WriteIn Short Story Live #3 - Οκτώβριος 2016

 

Αρχείο: συνομοίωση.pdf

Edited by elgalla
προσθήκη tags
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Morfeas

Ξεκίνησα με σένα, γιατί 1. με τράβηξε πολύ ο τίτλος (πολύ ενδιαφέρων) και 2. είναι μικρούλι :p

Λοιπόν, ωραία η ιδέα της συνομοίωσης, αν και στο πλαίσιο του διηγήματος μένει για μένα αναξιοποίητη, γι' αυτό αν την ξαναδείς θεωρώ πως πρέπει να της δώσεις τον χώρο και την ιστορία που θα την αναδείξει. Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η διαδικασία (το να μπαίνει αυτός -ένα σύστημα, αν κατάλαβα καλά;- στη θέση του άλλου, μαζί με τον άλλον;); Το τέλος δεν το έπιασα, πώς πέθανε (ίσως χρειαζόταν προοικονομία στο πώς "πεθαίνει") και γιατί;

Γενικά το διήγημα μου βγάζει περισσότερο την αίσθηση σημειώσεων (καλογραμμένων σίγουρα) πάνω σε ιδέα κι όχι το διήγημα αυτό καθ' εαυτό. Αν το ξαναδείς, σκέψου αν όντως ταιριάζει η επιλογή του μονολόγου.

Συνολικά μένω με καλή γεύση, κυρίως επειδή βλέπω τις δυνατότητες της ιδέας κι επειδή μου φαίνεσαι βελτιωμένος σε σύγκριση με άλλες φορές στο κομμάτι της γραφής. Μπράβο!

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Μάλιστα. Καλή ιδέα, αλλά δεν νομίζω να την ανέδειξες. Επίσης υποφώσκει η έννοια των τεχνητών αναμνήσεων, αν κατάλαβα καλά, που μου άρεσε μεν αλλά την άφησες επίσης στη μέση του δρόμου, ξεκρέμαστη. Ποιος ο λόγος το συγκεκριμένο πρόγραμμα/ σύστημα να μπαίνει σε ανθρώπους και να συνομιλεί/ συμβιώνει με σκέψεις και αναμνήσεις; Οι οθόνες στο τέλος; Πώς, γιατί;

Νομίζω ότι μοιάζει όντως με περίληψη περισσότερο, σαν τις σημειώσεις που κρατάμε μετά από ένα ενδιαφέρον όνειρο που είδαμε ας πούμε, για να μην το ξεχάσουμε. Απλά δεν είναι και πολύ στέρεο σαν αυτόνομη ιστορία στην εκτέλεσή του.

Καλή επιτυχία στο παιχνίδι!

Edited by Ιρμάντα

Share this post


Link to post
Share on other sites
elgalla

Σίγουρα ωραία ιδέα, όμως σίγουρα όχι διήγημα. Σημειώσεις για κάτι μεγαλύτερο ναι, οπωσδήποτε και, πραγματικά, μην το παρατήσεις γιατί έχεις κάτι πολύ καλό εδώ - αρκεί να το γράψεις. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν είναι κατάλληλη ιστορία για λιγοτερο από 1000 λέξεις. Κάνε την 3.500 χιλιάδες τουλάχιστον και θα δεις κι εσύ πόσο ζουμί και δυνατότητες έχει. Μπράβο!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Διγέλαδος

ευχαριστώ όλους για τα σχόλια

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Disco_Volante

Πραγματικά αν και διάβασα με προσοχή τρεις φορές την ιστορία σου δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα πολλά πράγματα. Ίσως ο εγκέφαλός μου να έχει περιορισμένη αντίληψη ίσως όμως και η ιστορία σου να παραείναι δυσνόητη για το μέγεθός της. Πιο πολύ το περιεχόμενό της μου φάνηκε σαν σκόρπιες ιδέες παρά σαν ολοκληρωμένη ιστορία με αρχή μέση και τέλος. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι να αναπτύξεις το διήγημα έτσι ώστε να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροή των γεγονότων. Πιστεύω πώς έχεις να πεις μια καλή ιστορία που όμως πνίγεται στον περιορισμό των λέξεων. Αυτά προς το παρόν!

 

Καλή συνέχεια!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..