Jump to content

Αιχμάλωτοι στο Χάος - Γιάννης Παπαθανασίου


Recommended Posts

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στις Όψεις του Φανταστικού, Σάββατο 13/05/2017 και ώρα 18.10 στο καφέ μπαρ Αθηναίων Πολιτεία στο Θησείο

 

 

Από το Οπισθόφυλλο:

Ο Μάρκαν Πέρρετ είναι ένας ήσυχος σαραντάρης που θεωρεί κινητήριο δύναμή για τη ζωή του τον φόβο του θανάτου. Του αρέσει η μπύρα, το καλό φαγητό και, τώρα τελευταία, η Νέντεβ. Πολύ. Ξέρει πως έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά την αγγλική συννεφιά και το ασταμάτητο ψιλόβροχο, βαρετούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, την έλλειψη κάποιου να του μαγειρεύει. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει και μερικά πράγματα ακόμα που δεν τα είχε υπολογίσει. Όπως ας πούμε έναν, τουλάχιστον, μυστηριώδη περιπλανώμενο κρύσταλλο, ένα φιλικό ζευγάρι από μακρινό χωροχρόνο, τους πράκτορες κάποιας μυστικής Υπηρεσίας, προηγμένη τεχνολογία με την οποία ποτέ του δεν θέλησε να μπλέξει. Και μια φοβερή υποψία: πως στο τέλος θα καταλήξει απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό και, πλέον, θα αναγκαστεί να τον αντιμετωπίσει.

Οι Αιχμάλωτοι στο Χάος είναι ακόμα μία περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που διαδραματίζεται στο σύμπαν της Αρχής του Απείρου. Αυτή τη φορά οι ψυχές θα σταθούν γυμνές απέναντι στο χάος, κι αν πληρώσουν το τίμημα για την ελευθερία τους, ίσως να λυτρωθούν. Διαβάστε το δεύτερο μυθιστόρημα του Γιάννη Παπαθανασίου κι αφεθείτε στη σαγήνη του.

 

 

Απόσπασμα

Κάτι μας περιτριγύριζε με άγνωστες προθέσεις και δεν ήταν η ιδέα μας· το νιώσαμε στην ίδια την οσμή του αέρα, στη διαφορετική μυρωδιά του δωματίου, στα χιόνια που ξαφνικά άρχισαν να γεμίζουν την οθόνη της τηλεόρασης. Δεν είχα έρθει ποτέ πρόσωπο με πρόσωπο με διαρρήκτες μέσα στο σπίτι και, για να πω την αλήθεια, δεν θα έλεγα ότι είχα το θάρρος να τους αντιμετωπίσω. Εντούτοις, ψιθύρισα στη Νέντεβ να πάει στην κουζίνα και να πάρει από το συρτάρι ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο. Εγώ πάλι, σαν κλασικός ηλίθιος, άρπαξα από το ράφι πάνω από την τηλεόραση τη ρέπλικα του γαλάζιου φωτόσπαθου του Luke Skywalker. Καλή ρέπλικα, σκέφτηκα στιγμιαία. Ακριβή και συλλεκτική. Πάτησα τη λαβή και το σπαθί άναψε. Και τότε, μόλις το φως από το σπαθί διαχύθηκε στο χώρο, το είδαμε. Εκεί να τρέμει για μια στιγμή και μετά να εξαφανίζεται. Αλλά το είχαμε δει. Και δυστυχώς δεν ήταν διαρρήκτες, όπως ενδόμυχα ήθελα να ελπίζω.

Είχαμε δει το στοίχειωμα.

 

Ο συγγραφέας

Ο Γιάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969, είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Α.Π.Θ (Bachelor of Science) και έχει Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις από το University of Nottingham (Master of Arts). Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Από τις ΣΔ κυκλοφορούν ακόμη: το πρώτο του μυθιστόρημα «Η Αρχή του Απείρου» και η συλλογή διηγημάτων, σε συνεργασία με τον Ηλία Σερετόπουλο, «Ιστορίες μέσα κι έξω από τον Χρόνο». Οι «Αιχμάλωτοι στο Χάος» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.

post-2423-0-50205700-1494397993_thumb.jpg

Edited by gOLan TrEVIzE
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Αιχμάλωτοι στο Χάος - Γιάννης Παπαθανασίου

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..