Jump to content

(Μια βραδιά) Στο μπαρ των βετεράνων


Old man & SiFi

Recommended Posts

Old man & SiFi

Kόσμος (Σύμπαν)/Copyright: Δεν σας λέω τώρα, αλλά δεν θα μείνει κρυφό!

Όνομα Συγγραφέα: Old man
Είδος: Επιστημονική φαντασία
Βία
; Εξαρτάται το πως το βλέπει κανείς: Πάρα πολλή ή καθόλου!
Σεξ; Ίσως προβληματίσει κάποιους, αλλά δεν θα σοκάρει κανέναν!
Αριθμός Λέξεων: 2.495
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Αν σε κάποιους θυμίζει κάτι, ΑΥΤΟ υπήρξε το αρχικό κείμενο (που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο…). Το άλλο ξεκίνησε με βάση αυτό!
 

Στο μπαρ των βετεράνων3.doc

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Rhialto

Η ιστορία σου πέρα από fanfic υποθέτω είναι και retelling των γεγονότων του βιβλίου. Υπάρχουν λαθάκια επιμέλειας (π.χ τις περισσότερες φορές παραλείπεις  το τελικό ς). Επίσης υπάρχει και μια μικρή υπερβολή στο σημείο που γράφεις "ετοιμάστηκα για τη χειρότερη βραδιά της καριέρας μου σαν σερβιτόρο". Εφόσον είχε ακούσει πολλές φορές τις ιστορίες των βετεράνων γιατί συγκεκριμένα η τωρινή φορά θα ήταν η χειρότερη της καριέρας του; Επίσης πιστεύω πως οι προτάσεις είναι κάπως φορτωμένες (αυτό το κάνω και γω συχνά οπότε είναι λίγο άδικο να στο λέω :p.) Σε γενικές γραμμές δεν πολυκατάλαβα τι παίχτηκε με την ενέργεια και τις ψυχές (ενώ έχω διαβάσει το βιβλίο). Ο χαρακτήρας του βετεράνου καθώς και το reveal για τους πραγματικούς σκοπούς της φυλής των επικυρίαρχων ήταν πολύ δυνατά αν και αφαίρεσε τελικά κάτι από την μαγεία του αρχικού βιβλίου διότι οι επικυρίαρχοι ουσιαστικά γίνονται κλασικοί κακοί εκμεταλλευτές. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Ballerond

Καλησπέρα Τώνη,

 

Διάβασα την ιστορία και απ' ότι φαίνεται, ντροπή μου μάλλον, δεν έχω διαβάσει το βιβλίο.

Φυσικά (σιγά μην την γλύτωνες) έχω διαβάσει το original concept της ιστορίας αλλά, προφανώς, σε άλλο κόσμο και με άλλη εξέλιξη (or not?)..

Μου φαίνεται ότι νοηματικά συνδύασες τις δύο ιστορίες με αποτέλεσμα να παραχθεί ένα παρόμοιο τέλος το οποίο, αλληγορικά, ταιριάζει με αυτό που είχες σκεφθεί εξαρχής.

 

Μου άρεσε γενικά σαν εξιστόρηση, κουράστηκα κάπου στον μεγάλο μόνολογο του Βετεράνου καθώς μετά από ένα σημείο δεν παρακολουθούσα εύκολα τα γεγονότα και το μυαλό μου έφευγε.

Θα μου άρεσε να είχες αναλύσει περισσότερο το εξωγηινάκι; διαβολάκι; όλα μαζί; Δεν κατάλαβα τι ακριβώς μορφή είχε και τι αντιπροσώπευε ο αφηγητής σε αυτήν την ιστορία.

 

Νομίζω ότι στοχεύεις σε πολύ συγκεκριμένο κοινό πάντως καθώς, όσοι γνωρίζουν και την "Δευτέρα Παρουσία" που είχες γράψει, αναπόφευκτα κάνουν την σύνδεση.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
WILLIAM

Δεν ξέρω τον κόσμο στον οποίο αναφέρεσαι αλλά η ιστορία μου άρεσε και πέρασα καλά μαζί της, ένα περασματάκι χρειάζεται για μερικά τυπογραφικά.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
KELAINO

Παιδιά, και να με διορθώσει ο Γέρων αν λαθεύω, αλλά εκείνα τα τελικά σίγμα δεν λείπουν λόγω τυπογραφικών.

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Δεν έχω υπόψη την ιστορία που αποτέλεσε τη βάση του πονήματος (ντροπή μου;) τεσπά. Το διήγημα μου άρεσε. Έχω όμως έντονη αντίρρηση όσον αφορά στο ουδέτερο του ήρωα. Καλά να είναι ουδέτερο, αλλά να χρησιμοποιούμε το ουδέτερο στα επίθετα, εκεί που υφίσταται. Δεν υπάρχει, ας πούμε, ο σερβιτόρος, η σερβιτόρα, το σερβιτόρο. Αυτό με χάλασε κάμποσο πρέπει να πω.

Κατά τα άλλα, το βρήκα συμπαθές το σατανούδι. Υποθέτω θα απολάμβανα το διήγημα αν γνώριζα το βιβλίο πολύ περισσότερο. Ο μονόλογος του τύπου, εντάξει, όχι ό,τι καλύτερο, αλλά δεν βρήκα να με κουράζει κιόλας. Περισσότερο να δούλευες το φύλο (ή το άφυλο) του αφηγητή σου θα ήθελα.

Αυτά.

Καλή επιτυχία!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Silvertooth

Μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα το κεντρικό άτομο της ιστορίας. Η αφήγησή του ήταν πολύ ευχάριστη και ομαλή. Προσωπικά δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα το ότι κάποιες λέξεις που υπάρχουν για τα δύο φύλα (πχ. σερβιτόρ@) επεκτείνονται και στο ουδέτερο. Και αυτό γιατί, εφόσον ο κόσμος έχει τρία φύλα, είναι λογικό να εκφράζεται διαφορετικά.

 

Γενικά βρήκα ωραίο το πως ένταξες τις λεπτομέρειες του κόσμου σταδιακά και σε δόσεις. Αν και δεν έχω υπ' όψιν μου τον κόσμο που βασίζεται, δεν ένιωσα να χάνομαι - παρά τις απορίες.

 

Καλή συνέχεια...

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Old man & SiFi

Εξομολόγηση: Το “Childhood’s end” είναι το πρώτο βιβλίο ΕΦ που διάβασα και μου έκανε τρομερή εντύπωση. Αν και (από τότε) έχω διαβάσει “μερικά” ακόμα, εξακολουθώ να το θεωρώ ένα από τα κορυφαία.

Η ιδέα ήταν να το κοροϊδέψω λιγάκι για να διασκεδάσουμε, όχι να το γκρεμίσω.

Με το ουδέτερο μπερδευτήκατε λιγάκι και το καταλαβαίνω, αν και δεν συμφωνείτε όλοι για τον τρόπο που θα έπρεπε να αποδοθεί. Πάντως εγώ σας είχα προειδοποιήσει: (Σεξ; Ίσως προβληματίσει κάποιους, αλλά δεν θα σοκάρει κανέναν!)

Σας ευχαριστώ πολύ όλους που μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε και να γράψετε σχόλια!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..