Jump to content

Urgence


Ιρμάντα

Recommended Posts

Ιρμάντα

Κόσμος: Το Φάντασμα της Όπερας

Created by: Gaston Leroux

Όνομα Συγγραφέα: Ιρμάντα η γνωστή
Είδος: Κάτι σε urban fantasy ελλείψει άλλης ταιριαστής περιγραφής
Βία; Α πα πα
Σεξ; Ε όχι
Αριθμός Λέξεων: 3162
Αυτοτελής; Ναι 
Σχόλια: Το κείμενο γράφηκε για το συγγραφικό παιχνίδι fanfiction

Είπα πως είναι κόσμος που έχω ασχοληθεί ξανά, και το έχω όντως κάνει, σε αυτό εδώ το ποιηματάκι: http://community.sff.gr/topic/16539-derni%C3%A8re-danse/. Ο Τίτλος, Urgence, σημαίνει Ανάγκη στα γαλλικά, και μάλιστα ανάγκη επιτακτική.

Αυτά. Το διήγημα όπως θα καταλάβετε αποτελεί "μαγιά" για ένα συνομωσιολογικό/ αποκρυφιστικό μυθιστόρημα. Το οποίο να δούμε πότε -και αν- θα το γράψω.

Καλή σας ανάγνωση!

Ανάγκη.docx

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Rhialto

Δεν πολυκατάλαβα το σύστημα με τα γριμόρια και τον τρόπο που η ιερή Σινδόνη έδωσε αθανασία στον Κόμη, οπότε θα το ξαναδιαβάσω. Η ατμόσφαιρα που έχτισες με έβαλε απόλυτα στο κλίμα της ιστορίας, όπως επίσης και οι χαρακτήρες. Διάβασα και το ποίημα σου και επίσης μου άρεσε πολύ. Σαν προσέγγιση η ιστορία σου μου θύμισε ελαφρώς μυθιστορήματα τύπου Μπαουντολίνο και Όνομα του Ρόδου (τα οποία τα λατρεύω). Μόλις γράψεις το μυθιστόρημα σου σε αυτό το σύμπαν (ελπίζω να είναι σύντομα) σκοπεύω να το ξεκοκαλίσω :D

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Old man & SiFi

Δύο στα Τρία! Εντάξει, μην πει κανείς ότι εξεπλάγην που ξέρω  το Φάντασμα της όπερας…

Όχι δηλαδή ότι ήταν απαραίτητο για να καταλάβω τι γινόταν. Αντίθετα, περίμενα να δω που υπάρχει η σύνδεση και όταν την κατάλαβα, την βρήκα πολύ χαλαρή. Άνετα στέκει και χωρίς να ξέρει κανείς τον κόσμο του.

Στα καλά (τα περισσότερα) : Εξαιρετικά γραμμένο, έντονοι χαρακτήρες, πρωτότυπη ιδέα που απλώνεται σε πολλούς διαφορετικούς κόσμους (υπαρκτούς και μη), διάλογοι και γλώσσα ρεαλιστικοί που σε βάζουν μέσα στην ιστορία.

Στα πλην: Κι αυτή μοιάζει (είναι δηλαδή, όπως μόλις διάβασα) με προσχέδιο μιας μεγαλύτερης ιστορίας, στην οποία θα υπάρχει έντονη σύνδεση με την κοσμοπλασία που χρησιμοποιείται και θα μαθαίνουμε τι ακριβώς έγινε στο τέλος και πως ακριβώς τελικά επηρέασε ο κεντρικός χαρακτήρας τον Έρικ-Φάντασμα της όπερας.

Edited by Old man & SiFi
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Ballerond

Καλησπέρα Ειρήνη,

 

Να πω την αλήθεια χάρηκα πολύ που διάλεξες το φάντασμα της όπερας καθώς πίστευα ότι εσύ, μπορείς να το απογειώσεις. Η ιστορία σου με έβαλε στο κλίμα από την αρχή, οι περιγραφές σου πιστές σε αυτό που ξέρεις να κάνεις, παρουσίαση χαρακτήρων, όλα. Σε μερικά σημεία μόνο διέγνωσα μία μικρή βιασύνη στην γραφή όπως και επαναλήψεις που δεν συνηθίζεις (ίσως δεν πρόλαβες να το ελέγξεις ξανά).

 

Οι χαρακτήρες είναι δύο βασικοί και δίνεις αρκετό χώρο στο να τους αναπτύξεις όπως και τον διάλογο μαζί σου.

Προσωπικά δεν έχω θέμα με ιστορίες που ο διάλογος πιάνει το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά εδώ ίσως κράτησε ελάχιστα παραπάνω από όσο έπρεπε. Επίσης το συνεχόμενο "ναι;" με κούρασε λίγο και με εκνεύρισε (καταλαβαίνω ότι το αποδίδεις στην ιδιαίτερη προφορά του Πέρση, αλλά σε ένα κείμενο 3000 λέξεων, πρέπει να γράφτηκε πάνω από 10 φορές).

 

Στο σύνολο ήταν μία πολύ ατμοσφαιρική ιστορία, το φάντασμα φαίνεται όσο χρειάζεται και μπορεί να διαβαστεί πολύ εύκολα χωρίς κάποιος να γνωρίζει λεπτομέρειες από το original έργο.

 

Από θέμα γραφής θεωρώ ότι έχω δει σίγουρα και αρκετά καλύτερα σου έργα :)

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..