Jump to content

Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2018


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

Το 2017 εκδόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα βιβλία του ελληνικού Φανταστικού, αρκετά εκ των οποίων από συμφορουμίτες. Ελπίζω και φέτος να δούμε πολλές νέες δουλειές Ελλήνων συγγραφέων.

Η μορφή παρουσίασης παραμένει ίδια:

(Φωτογραφία εξωφύλλου)

(Περίληψη)

Τίτλος:
Συγγραφέας:
Εκδόσεις:
Σελίδες:
Τιμή:

Είδος:

Μπορούν φυσικά να συνδράμουν όλοι σ'αυτό το τόπικ. Πείτε στο άλλο τόπικ -με τις Μεταφράσεις βιβλίων του Φανταστικού-, εγώ μπορώ και μόνος μου, αλλά όσον αφορά το ελληνικό Φανταστικό, δεν μπορείτε να με πείτε και άριστο γνώστη. Πολλά μπορεί να μου ξεφύγουν (μια οι αυτοεκδόσεις, μια η ελάχιστη διαφήμιση/προώθηση...).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner changed the title to Η Παραγωγή ελληνικού Φανταστικού το 2018
  • BladeRunner pinned this topic
  • 2 months later...

)OStoxosEx.thumb.jpg.50f1a0399664910c1200231fb31499d5.jpg
 

8/3/2018

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή;

Τι θα έκανες για να τον πετύχεις; Θα θυσίαζες τα πάντα; Την κάθε σου στιγμή, την οικογένειά σου, ή μη πως ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό; Ο Βίτο εργάζεται σε ένα περιοδικό εναλλακτικού τουρισμού στο Μιλάνο. Του ζητούν να ταξιδέψει στην Ελλάδα –την πατρίδα της μητέρας του–μαζί με μια νέα συνάδελφο, τη Λάουρα. Εκείνος δέχεται και το κουβάρι μιας περίεργης ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται αργά με επίκεντρο τα σπίτια παλιών ευγενών. Οι σκιές ξεχύνονται μέσα στα σκοτάδια και η Λάουρα χάνεται. Ποιοι είναι, τι θέλουν, ποιος είναι ο Στόχος; Ένα θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα!



Τίτλος: Ο Στόχος Ημερολόγιο
Συγγραφέας: Παναγιώτης Δεληγιάννης
Εκδόσεις: Λιβάνης
Σελίδες: 320
Τιμή: 15,00

Είδος: Μυστηρίου τρόμου

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

5aed7d1467ccf_.jpg.40a7d6c1a09e7c8215621f75dd64584b.jpg

Το βιβλίο "Νεκρονομικόν: Το Χειρόγραφο των Νεκρών", πρωτοκυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2015 από τις εκδόσεις Hippocampus Press.

Μεσαίωνας. Στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης καταφτάνει ένας παράξενος μοναχός που ζητάει ακρόαση από τον πατριάρχη Θεοφύλακτο Λεκαπηνό. Πρέπει να αφηγηθεί μια απίθανη, αλλά αληθινή, ιστορία και να φανερώσει όλα εκείνα τα στοιχεία για τις κακόβουλες δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο. Ο πατριάρχης μαζί με άλλους επισκόπους δέχονται να ακούσουν τον μοναχό και...

Όταν ο αμερικανός συγγραφέας Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ εμπνεύστηκε και έγραψε για το Νεκρονομικόν, το καταραμένο και απαγορευμένο βιβλίο «μαγείας», θεώρησε ότι μ’ αυτό θα άνοιγε τις πύλες για άλλους κόσμους και διαστάσεις μέσα στις λογοτεχνικές του ιστορίες. Εκείνο που δεν περίμενε ήταν ότι θα άνοιγε τις πύλες του χρόνου και της φαντασίας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι συγγραφείς, ζωγράφοι, γλύπτες, ποιητές, μουσικοί και σκηνοθέτες σ’ όλον τον κόσμο επηρεασμένοι από το δημιούργημά του να συνεχίσουν την ανάπτυξη των ονείρων-εφιαλτών του. 

Ποια είναι όμως η ιστορία του Νεκρονομικού; Σύμφωνα με τον Χ. Φ. Λάβκραφτ, ο συγγραφέας του διαβολικότερου βιβλίου που υπήρξε ποτέ είναι ο Άραβας Αμπντούλ Αλχαζρέντ και ο αρχικός τίτλος του βιβλίου είναι Αλ Αζίφ. Νεκρονομικόν το ονόμασε ο Έλληνας που το μετέφρασε από τα αραβικά στα ελληνικά, ο Θεόδωρος Φιλήτας. Στο βιβλίο που κρατάτε θα διαβάσετε τα γεγονότα και τις περιπέτειες της ζωής του Θεόδωρου Φιλήτα, πριν και μετά την ανακάλυψη του καταραμένου βιβλίου που έμεινε γνωστό στην Ιστορία με το όνομα που του έδωσε.

Τίτλος: Νεκρονομικόν: Το χειρόγραφο των νεκρών
Συγγραφέας: Αντώνης Αντωνιάδης
Εκδόσεις: Οξύ
Σελίδες: 432
Τιμή: 15-10%=13,50€

Είδος: Τρόμος

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

1055904909_.jpg.003ada829e511b8df520f0c00a1699e0.jpg

Η Ιουλία φεύγει. Φεύγει για να ξεφύγει από τη θλίψη της, από το παρελθόν της, από την ίδια της τη ζωή. Δεν τα καταφέρνει. Αυταπατάται, γιατί τρέχει προς μια ολοκαίνουργια ζωή για αυτήν, μια ζωή αναπάντεχα μαγική και τρομακτική, βίαιη και τρυφερή, γεμάτη μνήμες αρχαίες, αλλά όχι ξεχασμένες. Μια ζωή που είναι τόσο παλιά όσο και ο πόνος της μητρότητας.
"Έμεινα τελείως ακίνητη, έχοντας βγει η μισή από το χώμα, σαν ρίζα αιωνόβιας βελανιδιάς, και περίμενα. Ήμουν έτοιμη, όμως, να απαντήσω στην παραμικρή απειλή με επίθεση, με νύχια και με δόντια πάλι, όπως πριν μέσα στη γη, όπως θα έκανα πάντα από τότε και στο εξής".

Τίτλος: Η Βίλκα
Συγγραφέας: Άννα Μακρή
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 200
Τιμή: 9,90-10%=8,91€

Είδος: Φαντασία, Τρόμος

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1347091994_.jpg.8198d7712d60a68698f2526c1251e1c5.jpg

Ο πόλεμος δεν είναι πια απειλή, έχει έρθει.
Όποιος μπορεί να συμμετάσχει ξεκινά για το μέτωπο, Στρατιωτικοί, μεταμφιεσμένοι μοναχοί, φαρμακοί. Γιοι της Στάχτης. Ο καθένας έχει τα δικά του όπλα να χειριστεί, τους δικούς του αντιπάλους να νικήσει, τους δικούς του φόβους να ξεπεράσει.
Μα κι οι άμαχοι δίνουν τον δικό τους αγώνα, πίσω στην πατρίδα. Για να φτάσει το εκστρατευτικό σώμα στον τόπο της τελικής αναμέτρησης. Για να βγάλουν τον χειμώνα οι ξεσπιτωμένοι. Γιατί υπάρχουν και κρυφές απειλές.
Κάθε νίκη κρέμεται από μια άλλη νίκη. Ή από μια θυσία.
Η τριλογία των Γιων της Στάχτης κλείνει με την κορύφωση των αφηγηματικών νημάτων που ξεκίνησαν στο Κοράκι σε άλικο φόντο και ξεδιπλώθηκαν στο Βέλη και κρόκινες φλόγες.
"Υπήρχε ελπίδα μια μέρα η Πλάση να μην έχει πια θέση για ανθρώπους της βίας".

Τίτλος: Δρυς με φύλλα σμαραγδιά
Συγγραφέας: Ελευθέριος Κεραμίδας
Εκδόσεις: Mamaya
Σελίδες: 576
Τιμή: 17-10%=15,30€

Είδος: Φαντασία

Edited by BladeRunner
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

koilada-kristalloucover.jpg

Η δεκαεξάχρονη Isabel Castleton ζει σε έναν κόσμο που βρίθει παράξενων κατασκευών και μαγείας. Ορφανή από μητέρα λόγω της ματαιοδοξίας του παππού της –και ξακουστού μηχανικού– Charles, μελετάει για να περάσει στην Ακαδημία των Μηχανικών.

Καθώς το όνειρό της γίνεται πραγματικότητα, αρχίζει να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του Charles. Καταλήγει να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα χνάρια του στην εύρεση ενός μαγικού κρυστάλλου με απίστευτες δυνάμεις.

Η Isabel βρίσκεται μπροστά σε ένα καίριο δίλημμα. Θα συνεχίσει την ήρεμη ζωή που τόσο κόπιασε να αποκτήσει ή θα ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία στην προσπάθειά της να αλλάξει το παρελθόν;

Με τη βοήθεια δυο καλών της φίλων, της Μάγισσας Nora και του Μηχανικού Daniel, θα βάλει τα δυνατά της ώστε να φέρει ξανά τον κόσμο της σε ισορροπία. «Η Κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου» είναι μια περιπέτεια φαντασίας γεμάτη αερόπλοια και μαγικά πλάσματα. Θα κάνει η Isabel το πρώτο βήμα για τη διάσωση του κόσμου της, παρά τα συναισθήματα απληστίας και εγωισμού που θα συναντήσει στο δρόμο της; Δεν έχετε παρά να την ακολουθήσετε στις αναζητήσεις της!

Τίτλος: Η κοιλάδα του πράσινου κρυστάλλου
Συγγραφέας: Χρύσα Αναστασίου
Εκδόσεις: iWrite.gr
Σελίδες: 532
Τιμή: 15€

Είδος: Φαντασία, Ατμοπάνκ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

i-alithini-istoria-toy-pinokio-978960623

Από το συγγραφέα του «Εφιάλτες & Παραμύθια», το σκοτεινό παραμύθι που θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη!
 
«Μια φορά και έναν καιρό... Μόνο που αυτό το παραμύθι δεν έχει ευτυχισμένη αρχή και πολύ φοβάμαι πως δε θα έχει ούτε ευτυχισμένο τέλος. Εσένα που διαβάζεις αυτό το βιβλίο θα σου αποκαλύψω την πραγματική ιστορία του Πινόκιο...»

Ένας δολοφόνος κατά συρροή με το ψευδώνυμο Τζεπέτο τρομοκρατεί τη Νέα Υόρκη, μεταμορφώνοντας τα θύματά του σε ανθρώπινες μαριονέτες. Ο ντετέκτιβ Καρλ Μπίκλερ θα ανακαλύψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» και θα διαπιστώσει πως το κλασικό παραμύθι είναι αληθινό και γραμμένο με αίμα.
 
Βασισμένο στο διεθνώς βραβευμένο σενάριο του συγγραφέα, που έχει ήδη πάρει το δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» είναι ένα σκοτεινό παραμύθι για το δεσμό ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του, μια μαριονέτα η οποία το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει ένα αληθινό αγόρι.

Τίτλος: Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο
Συγγραφέας: Αντώνης Τουμανίδης
Εκδόσεις: Raven
Σελίδες: 208
Τιμή: 10,90€

Είδος: Φαντασία, Τρόμος

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • BladeRunner unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..