Jump to content

Ποιοτικά πλην όμως αμετάφραστα


Δημήτρης
 Share

Recommended Posts

Τόσες φορές που το έχω πει, θα γνωρίζετε ήδη ότι τα Αγγλικά μου δεν είναι σε καλό επίπεδο  :thumbdown:  Τα τελευταία δύο- τρία χρόνια που έκανα απόπειρες να διαβάσω στο πρωτότυπο, διαπίστωσα ότι είναι σε καλύτερο απ' όσο νόμιζα. Υπάρχουν όμως συγγραφείς που καταλαβαίνω ότι είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Τους οποίους όμως θέλω να γνωρίσω! Από καιρό στριφογύριζε στο μυαλό μου η ιδέα να ανοίξω topic με την προοπτική να ρωτήσουμε εκδοτικούς αν σκοπεύουν να προχωρήσουν στη μετάφραση αυτών που θέλουμε. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι, έστω λίγοι, μας παρακολουθούν και προβαίνουν στις ανάλογες ενέργειες. Τι θα λέγατε λοιπόν να στείλουμε mail και να τους ρωτήσουμε; Εγώ ούτως ή άλλως θα το κάνω, ρωτάω αν θέλει κανείς και για δικά του. Και άλλο είναι να πω ότι ρωτάω μόνο εγώ, και άλλο το φόρουμ γενικά. Εννοείται ότι οι εκδόσεις και οι τίτλοι μπορεί να διαφέρουν, προσωπικά σκέφτομαι τα παρακάτω:

- Anubis: Ισαάκ Ασίμωφ και Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (αυτά που έχουν απομείνει). Και Άρθουρ Κλαρκ και Ράμα. Μιας και πιστεύω ότι από Κάκτο δεν έχουν ''μεταφραστεί''.

- Jemma Press: Περαιτέρω Τζακ Κέτσαμ και Έντουαρντ Λι αλλά και σπλάτερ γενικά. Ρίτσαρντ Λέιμον, Τ. Φ. Γκονζάλες, Μπράιαν Κιν κλπ. Και Μυθολογία Κθούλου επίσης. 

- Φανταστικός Κόσμος: Ταντ Ουίλλιαμς και Μνήμη, Θλίψη και Αγκάθι. Και Μπράντον Σάντερσον και The Stormlight Archive.

- Μεταίχμιο: Στίβεν Έρικσον και Malazan Book of the Fallen.  

- Συμπαντικές Διαδρομές: Περαιτέρω Ρέι Μπράντμπερι.

- Άγνωστη Καντάθ: Ρότζερ Ζελάζνι και Άμπερ και Καρλ Έντουαρντ Βάγκνερ. 

- Selini: Γκλεν Κουκ και The Black Company.

- Αίολος: Τζιν Γουλφ και Solar Cycle. Και περαιτέρω Ρόμπερτ Έργουιν Χάουαρντ. 

- Κέδρος: Νιλ Στίβενσον και Κύκλος Μπαρόκ. 

Πολλά ζητάω, το ξέρω :) Αλλά δεν μπορώ να βλέπω να μεταφράζονται κάτι απίθανοι Σαλβατόρε και Σία (γνωρίζω ότι είναι εμπορικά και τα αγοράζουν οι νέοι rpgηδες, ας μην ξανανοίξουμε αυτή την συζήτηση) και όχι τα άνωθεν έπη. Αλλά αν δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα γίνει και τίποτα, yeah?

Edited by Δημήτρης
  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω αν αυτό που προτείνεις είναι να στείλει ο καθένας ένα email για την δικιά του αντίστοιχη λίστα ή να γράψουμε εδώ κάποια για να απευθυνθούμε ως forum σε διαφόρους εκδοτικούς οίκους.
Σε κάθε περίπτωση κάποια σχόλια πάνω σε αυτά που έχεις γράψει.
 

Quote

Anubis: Ισαάκ Ασίμωφ και Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (αυτά που έχουν απομείνει). Και Άρθουρ Κλαρκ και Ράμα. Μιας και πιστεύω ότι από Κάκτο δεν έχουν ''μεταφραστεί''

Να προσθέσω το "Childhood's end" από Clarke, κι άλλα του Richard K. Morgan (τώρα που θα βγει και η σειρά ευκαιρία είναι) και οπωσδήποτε τα υπόλοιπα του Joe Abercrombie από το first law world (επίσης κάτι ακούγεται για μεταφορά στον κινηματογράφο/τηλεόραση). Δεν θα έλεγα όχι και σε περισσότερο (+ επανεκδόσεις παλιών) Gemmell.

Quote

Φανταστικός Κόσμος: Ταντ Ουίλλιαμς και Μνήμη, Θλίψη και Αγκάθι. Και Μπράντον Σάντερσον και The Stormlight Archive

Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν είναι να τα βγάλουν και αυτά δίτομα και με την τιμή του κάθε τόμου στα 20+ τότε να το χέσουμε.

Quote

Μεταίχμιο: Στίβεν Έρικσον και Malazan Book of the Fallen

Αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ακόμα αφού εκδίδουν διάφορα του Martin νομίζω επιβάλλεται να βγουν και τα The Armageddon Rag και κυρίως η συλλογή Dreamsongs.

Quote

Αίολος: Τζιν Γουλφ και Solar Cycle. Και περαιτέρω Ρόμπερτ Έργουιν Χάουαρντ

Και επανεκδόσεις των εξαντλημένων Conan, ή ακόμα καλύτερα καινούργιες εκδόσεις με μεγαλύτερους τόμους που περιέχουν περισσότερες ιστορίες.
 

Από εδώ και πέρα δεν αναφέρω εκδοτικούς με τα ονόματά τους, γιατί δεν ξέρω με ποιο κριτήριο τους έχεις επιλέξει.
 

Quote

Ρότζερ Ζελάζνι και Άμπερ και Καρλ Έντουαρντ Βάγκνερ

Συμφωνώ (ειδικά με τον Βάγκνερ) και να προσθέσω και τον Fritz Leiber (κυρίως για Fafhrd and the Gray Mouser, αλλά όχι μόνο)

Quote

The Black Company

Επίσης συμφωνώ, αλλά επειδή διάβασα πολύ πρόσφατα το πρώτο βιβλίο στα αγγλικά να σου πω ότι τα αγγλικά του είναι σχετικά απλά και τα βιβλία αρκετά μικρά οπότε μην τα φοβάσαι.

Περαιτέρω να πω ότι καλό θα ήταν να μεταφραστεί και το υπόλοιπο witcher (επίσης έρχεται τηλεοπτική μεταφορά, κάτι που μόνο βοηθάει στις πωλήσεις) και από πιο (σχετικά) καινούργια θα ήθελα πολύ να δω μεταφρασμένα τα βιβλία του Scott Lynch, του R. Scott Bakker (αν και δεν πιστεύω ότι θα το τολμούσε ποτέ ελληνικός εκδοτικός), της Ν.Κ. Jemisin, του Alastair Reynolds και τα Culture του Iain M. Banks .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ Steel Guardian για την άμεση απάντηση και τις προτάσεις :)

Πριν από κάθε άλλο να πω ότι καταλαβαίνω πως το εγχείρημα είναι εξαρχής δύσκολο. Αλλά όπως ήδη ανέφερα αν δεν κάνουμε τίποτα, δεν θα γίνει και τίποτα. Δεν έχω ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου πως θα μπορούσε να γίνει η δουλειά. Μία σκέψη είναι αν πρότειναν κάποια μέλη το ίδιο, να ρωτούσαμε πρώτα γι' αυτό. Όπως καλή ώρα οι δυο μας για Malazan Book of the Fallen. Όχι δηλαδή ότι είναι κακό να ρωτήσει ο καθένας ξεχωριστά για τα δικά του. Απλά πιστεύω ότι θα δώσουν (;) περισσότερο βάση σε λίγα ''συμπυκνωμένα'' mail. Εννοώ π.χ. πέντε που το καθένα να έχει τρεις προτάσεις, παρά δεκαπέντε διαφορετικά. Είχα ρωτήσει παλαιότερα την Bell που μετέφραζε μόνο τα καινούργια του Κινγκ και όχι τα παλιά του. Λέγοντας ότι είμαι μέλος του φόρουμ, όχι ''ξέμπαργκος'', ας μου επιτραπεί η λέξη. Και μετά από λίγο καιρό έβγαλαν ''Νεκροταφίο Ζώων'' και ''Το Παιδί από το Κολοράντο''! Δεν νομίζω να το έκαναν απλά και μόνο για εμάς, υποθέτω ότι θα το είχαν στο πρόγραμμα. Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Με αυτό το σκεπτικό έθεσα και το ερώτημα, να ρίξουμε άδεια μπας και πιάσουμε γεμάτα. 

Επανερχόμενος στην αρχική σου ερώτηση, εννοούσα το δεύτερο. Να πέσουν μία προτάσεις και βλέποντας και κάνοντας. Να δούμε αν θέλει κανείς και κάτι άλλο. Έλεγα να αρχίσω να στέλνω από βδομάδα, αλλά προτείνω να περιμένουμε λίγο. Τώρα για τον συνδυασμό εκδοτικός- τίτλοι, μπορεί να παίξει. Απλά σκέφτηκα να ρωτήσω π.χ. για Ασίμωφ την Anubis που έχει ήδη βγάλει. Έχοντας έτσι καλές πιθανότητες να τον συνεχίσει. Ένα και το αυτό για Έρικσον και Μεταίχμιο. Ή Μπράντον  Σάντερσον από Φανταστικό Κόσμο μιας και ήδη βγάζουν τους Ομιχλογέννητους. Αλλά ok, αυτό δεν είναι απόλυτο. Ο καθείς μπορεί να βγάλει οτιδήποτε. Ή ας το ελπίσουμε τουλάχιστον χαχα!!!

1 hour ago, Steel Guardian said:
Quote

Και περαιτέρω Ρόμπερτ Έργουιν Χάουαρντ

Και επανεκδόσεις των εξαντλημένων Conan, ή ακόμα καλύτερα καινούργιες εκδόσεις με μεγαλύτερους τόμους που περιέχουν περισσότερες ιστορίες.

Ναι, αυτό ξαναπέστο. Είναι από εκείνα που με καίνε περισσότερο :mf_bookread:

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

On 14/1/2018 at 11:38 AM, Δημήτρης said:

- Άγνωστη Καντάθ: Ρότζερ Ζελάζνι και Άμπερ και Καρλ Έντουαρντ Βάγκνερ.

- Αίολος: Τζιν Γουλφ και Solar Cycle. Και περαιτέρω Ρόμπερτ Έργουιν Χάουαρντ. 

 

Προσωπικά πλέον διαβάζω ό,τι με ενδιαφέρει στα αγγλικά. Θα σου πρότεινα πάντως για Καρλ Έντουαρντ Βάγκνερ να επικοινωνήσεις με Αίολο, αφού ο συνεργάτης τους ο Μαστακούρης έχει ήδη μεταφράσει κάποιες ιστορίες του συγγραφέα σε παλιές Ωρόρες. Το ίδιο και για τον Fritz Leiber στον οποίο αναφέρθηκε ο Steel Guardian. Δυστυχώς από Ζελάζνυ και Γουλφ βγήκαν τα δύο πρώτα βιβλία κάθε σειράς και μετά τέρμα. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι πρόθυμος κάποιος  άλλος εκδοτικός οίκος να βγάλει τα υπόλοιπα ή να πιάσει τη σειρά από την αρχή.

Προτείνω και τα The Broken Sword και Three Hearts and Three Lions, τα οποία θεωρώ πως θα μπορούσε να μεταφράσει ο Μαστακούρης για τον Αίολο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ναι, για σειρές που έχουν πατώσει το καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο. Σε σχέση με αυτές που δεν έχουν ξεκινήσει καν. Που και αυτό είναι δύσκολο με την σειρά του. Δεν πειράζει όμως, θα κάνω μια προσπάθεια. Θα περιμένω μέχρι και το ΣΚ και αν δεν υπάρξει κάποια άλλη πρόταση, από βδομάδα ξεκινάω να στέλνω. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Να γράψω και εγώ τον καημό μου, μιας και από τις εκδόσεις "Φανταστικός Κόσμος" έχουν σταματήσει τα βιβλία του "Τροχού του Χρόνου" του Ρόμπερτ Τζόρνταν στο ενδέκατο βιβλίο. Μόνο τρία απομένουν αλλά δε βλέπω να εκδίδεται τίποτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα κι απο μενα.

Την βρισκω πολυ ενδιαφερουσα την ιδεα και μακαρι να πιασει τοπο.Θα ηθελα να συνεχισει ο Anubis με την υπολοιπη σειρα Wool του Hugh Howey οπως και τις συνεχειες του Old man's war του John Scalzi.Επισης θα ηθελα κι αλλα βιβλια του Brian Evenson απο Καστανιωτη και κυριως αυτα που εχει γραψει για το Dead Space.

Και μερικα ξεκαρφωτα...

>A canticle for Leibowitz - Walter M. Miller JR

>Swan song - Robert McCammon

>One second after - William R. Forstchen

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το θυμήθηκα να προσθέσω και τον Dan Simmons και ιδιαίτερα τα The Terror και Carrion Comfort.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησα με Anubis. Για να μην επαναλαμβάνομαι το κείμενο μου ήταν έτσι με τις όποιες αλλαγές για τον εκάστοτε εκδοτικό:

Αγαπητές εκδόσεις καλησπέρα. Με λένε Ρέρα Δημήτρη και είμαι από την Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγες μέρες κάναμε κουβέντα στο sff (ελληνικό φόρουμ για την φανταστική λογοτεχνία) για αμετάφραστα βιβλία. Και μεταξύ άλλων έγινε λόγος και για εσάς.  

Θα ήθελα να ρωτήσω αν σκοπεύετε κάποια στιγμή να προχωρήσετε στη συνέχιση της μετάφρασης της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Επίσης τα Ραντεβού με τον Ράμα του Άρθουρ Κλαρκ και το ''Childhood's End'' του ίδιου. Περαιτέρω Ρίτσαρντ Μόργκαν και την συνέχιση των Τζο Άμπερκρομπι- First Law World, Hugh Howey- Σιλό και Τζον Σκάλζι και Old man's War. Αλλά και άλλους τίτλους, ενδεικτικά ''The Broken Sword'', ''Three Hearts and Three Lions'', ''A Canticle for Leibowitz'', ''Carrion Comfort'' κ.α.

Ευχαριστώ πολύ. 

Έστειλα επίσης σε Μεταίχμιο για Malazan Book of the Fallen, τους καινούργιους Μάρτιν που πρότεινε ο Steel Guardian και τα μεμονωμένα που αναφέρω στην τελευταία πρόταση της τρίτης παραγράφου. Και επίσης σε Jemma Press για αυτά που είπα στο αρχικό μου ποστ. Περιμένω για απαντήσεις ως το τέλος της βδομάδας και από την καινούργια στέλνω και σε άλλα που προτάθηκαν. 

Edited by Δημήτρης
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Πόσο θα ήθελα να διαβάσω John Carter ή Pelucidar στα ελληνικά αλλά αυτά είναι όνειρα απατηλά. Ειδικά τώρα που έχω πει να διαβάζω μόνο ελληνικά βιβλία έπειτα από εφτά χρόνια κατά κύριο λόγω καταβρόχθισης αγγλικών βιβλίων. Μήπως να λυγίσω;:(

Και η σειρα Dumarest θα με ενδιέφερε στα ελληνικά λένε είναι πολύ καλή.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Peter M said:

Πόσο θα ήθελα να διαβάσω John Carter ή Pelucidar στα ελληνικά αλλά αυτά είναι όνειρα απατηλά. Ειδικά τώρα που έχω πει να διαβάζω μόνο ελληνικά βιβλία έπειτα από εφτά χρόνια κατά κύριο λόγω καταβρόχθισης αγγλικών βιβλίων. Μήπως να λυγίσω;:(

Και η σειρα Dumarest θα με ενδιέφερε στα ελληνικά λένε είναι πολύ καλή.

Ο Τζον Κάρτερ έχει μεταφραστεί από τις εκδόσεις Λυχνάρι, στη σειρά των 44 τόμων. Όχι όλα αλλά δύο- τρία αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι (πολύ) σπάνια, με λίγο ψάξιμο πιστεύω ότι θα τα βρεις. 

Την σειρά Dumarest δεν την ήξερα, την έψαξα τώρα που την ανέφερες. Και wow!! 33 βιβλία; Δύσκολο. Εδώ πενταλογίες ξεκινάνε και τις παρατούν, δεν νομίζω λοιπόν να καταπιαστούν καν...

Link to comment
Share on other sites

On 22/1/2018 at 9:21 PM, Δημήτρης said:

Ο Τζον Κάρτερ έχει μεταφραστεί από τις εκδόσεις Λυχνάρι, στη σειρά των 44 τόμων. Όχι όλα αλλά δύο- τρία αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι (πολύ) σπάνια, με λίγο ψάξιμο πιστεύω ότι θα τα βρεις.

Προσωπικά έχω βρει τουλάχιστον 7 βιβλία μεταφρασμένα στα Ελληνικά

 

Link to comment
Share on other sites

On 1/14/2018 at 2:02 PM, Steel Guardian said:

Δεν καταλαβαίνω αν αυτό που προτείνεις είναι να στείλει ο καθένας ένα email για την δικιά του αντίστοιχη λίστα ή να γράψουμε εδώ κάποια για να απευθυνθούμε ως forum σε διαφόρους εκδοτικούς οίκους.
Σε κάθε περίπτωση κάποια σχόλια πάνω σε αυτά που έχεις γράψει.
 

Να προσθέσω το "Childhood's end" από Clarke, κι άλλα του Richard K. Morgan (τώρα που θα βγει και η σειρά ευκαιρία είναι) και οπωσδήποτε τα υπόλοιπα του Joe Abercrombie από το first law world (επίσης κάτι ακούγεται για μεταφορά στον κινηματογράφο/τηλεόραση). Δεν θα έλεγα όχι και σε περισσότερο (+ επανεκδόσεις παλιών) Gemmell.

Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν είναι να τα βγάλουν και αυτά δίτομα και με την τιμή του κάθε τόμου στα 20+ τότε να το χέσουμε.

Αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ακόμα αφού εκδίδουν διάφορα του Martin νομίζω επιβάλλεται να βγουν και τα The Armageddon Rag και κυρίως η συλλογή Dreamsongs.

Και επανεκδόσεις των εξαντλημένων Conan, ή ακόμα καλύτερα καινούργιες εκδόσεις με μεγαλύτερους τόμους που περιέχουν περισσότερες ιστορίες.
 

Από εδώ και πέρα δεν αναφέρω εκδοτικούς με τα ονόματά τους, γιατί δεν ξέρω με ποιο κριτήριο τους έχεις επιλέξει.
 

Συμφωνώ (ειδικά με τον Βάγκνερ) και να προσθέσω και τον Fritz Leiber (κυρίως για Fafhrd and the Gray Mouser, αλλά όχι μόνο)

Επίσης συμφωνώ, αλλά επειδή διάβασα πολύ πρόσφατα το πρώτο βιβλίο στα αγγλικά να σου πω ότι τα αγγλικά του είναι σχετικά απλά και τα βιβλία αρκετά μικρά οπότε μην τα φοβάσαι.

Περαιτέρω να πω ότι καλό θα ήταν να μεταφραστεί και το υπόλοιπο witcher (επίσης έρχεται τηλεοπτική μεταφορά, κάτι που μόνο βοηθάει στις πωλήσεις) και από πιο (σχετικά) καινούργια θα ήθελα πολύ να δω μεταφρασμένα τα βιβλία του Scott Lynch, του R. Scott Bakker (αν και δεν πιστεύω ότι θα το τολμούσε ποτέ ελληνικός εκδοτικός), της Ν.Κ. Jemisin, του Alastair Reynolds και τα Culture του Iain M. Banks .

Το Μεταίχμιο με τους κήπους του ουρανού πρέπει να μπήκε πολύ μέσα, δε νομίζω αυτός ο εκδότης να προχωρήσει στη συνέχεια του έργου του Έρικσον. Αν και συνεχίζει να εκδίδει κάποια βιβλία φανταστικού, είναι σαφώς προσανατολισμένος στο αστυνομικό/κοινωνικό/κλασικούς.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά ανέκαθεν ήμουν φίλος των σφιχτοδεμένων ταινιών με υποβρύχια οπότε μου προκαλεί εντύπωση που δεν έχει κυκλοφορήσει έστω και στις χρυσές δεκαετίες 1980-1990 το Das Boot του Lothar Gunther  Buchheim.Μου το έφερε ο θείος (όντως ο πραγματικός όχι, ο Τορεντ-όπουλος) από Αμερική και το διάβασα όταν είχα μπει στρατό πριν 15 χρόνια και κοσμεί το ράφι αν και δεν ξέρω αν το ξαναπιάσω ή θα δω και τη μίνι σειρά πλέον της ιστορικής ταινίας.

Έχω μιλήσει με τον εκδότη της Eurobooks που έχει τυπώσει βιβλία πολεμικού ενδιαφέροντος και έχει βγάλει πραγματικές ιστορίες του Β Π.Π., κάπου είχε κολλήσει στο να το επιχειρήσει.

Link to comment
Share on other sites

 - Nihilio: Αν αναφέρεσαι στου Λυχναριού νομίζω ότι του Μπάροους δεν είναι όλα Τζον Κάρτερ, πρέπει να περιλαμβάνονται και από άλλη σειρά. Αλλιώς κάνε ένα κόπο και γράψε τίτλους και εκδόσεις, με ενδιαφέρει και 'μένα.

- rolandofgileaad: Δύσκολο για Έρικσον, ναι. Διαφορετικά τόσο καιρό, όλα και κάτι θα είχαν βγάλει. Μακάρι να βγει πάντως αυτό που είπες, φαίνεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Η Jemma Press btw είναι η μόνη από τους τρεις που απάντησε μέχρι τώρα: ''Καλημέρα, ευχαριστούμε για το mail σας. Δεν είναι στο άμεσο πλάνο του εκδοτικού κάτι σχετικό. Με εκτίμηση, Jemma Press.''

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Δημήτρης said:

 - Nihilio: Αν αναφέρεσαι στου Λυχναριού νομίζω ότι του Μπάροους δεν είναι όλα Τζον Κάρτερ, πρέπει να περιλαμβάνονται και από άλλη σειρά. Αλλιώς κάνε ένα κόπο και γράψε τίτλους και εκδόσεις, με ενδιαφέρει και 'μένα.

- rolandofgileaad: Δύσκολο για Έρικσον, ναι. Διαφορετικά τόσο καιρό, όλα και κάτι θα είχαν βγάλει. Μακάρι να βγει πάντως αυτό που είπες, φαίνεται αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Η Jemma Press btw είναι η μόνη από τους τρεις που απάντησε μέχρι τώρα: ''Καλημέρα, ευχαριστούμε για το mail σας. Δεν είναι στο άμεσο πλάνο του εκδοτικού κάτι σχετικό. Με εκτίμηση, Jemma Press.''

Δε σου μετράω τα βιβλία της Αφροδίτης, Έχω διαβάσει μέχρι το 7ο της σειράς, ίσως και πιο πέρα (λείπει όμως το #4, η Θούβια του πλανήτη Άρη). Θα πρέπει να σκάψω στη βιβλιοθήκη για να δω ποια έχω, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχω κρατήσει αφού τα διάβασα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Nihilio said:

Δε σου μετράω τα βιβλία της Αφροδίτης, Έχω διαβάσει μέχρι το 7ο της σειράς, ίσως και πιο πέρα (λείπει όμως το #4, η Θούβια του πλανήτη Άρη). Θα πρέπει να σκάψω στη βιβλιοθήκη για να δω ποια έχω, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχω κρατήσει αφού τα διάβασα.

Μεταφρασμένα:

~Πριγκίπισσα του Άρη

~Θεοί του Άρη

~Πολέμαρχος του Άρη

~Σκακιστές του Άρη

~Εγκέφαλος του Άρη

~Πολεμιστές του Άρη

~Ξίφη του Άρη

Αμετάφραστα:

~Thuvia, maid of Mars

~Llana of Gathol

~John Carter of Mars

~Synthetic men of Mars

 

Από τη σειρά της Αφροδίτης:

~Πειρατές στην Αφροδίτη

~Χαμένοι στην Αφροδίτη

~Απαγωγή στην Αφροδίτη

Αμετάφραστα:

~Escape on Venus

~The Wizard of Venus

(Ο Μπάροουζ είναι έρωτάς μου παιδικός...)

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Έστειλα σε Οξύ για τα ίδια που ρώτησα και σε Jemma Press. Ευκαιρία είναι τώρα που ο φοβερός και τρομερός Τζακ Κέτσαμ πέθανε, R.I.P. Και με την κυκλοφορία του ''Πληγωμένοι Άγγλελοι'' του Γκράχαμ Μάστερτον, ίσως να είναι προοίμιο για περαιτέρω πράγματα. 

Επίσης σε Μέδουσα τώρα που έβγαλαν το ''Snow Crash'' του Νιλ Στίβενσον. Αλλά μόνο για ε.φ. γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν βγάζουν τρόμο και φάντασυ. Το site τους είναι υπό κατασκευή btw. 

Και απάντηση που έλαβα από Anubis:

 

Καλημέρα σας, κ. Ρέρα, 

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τις προτάσεις σας. Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να μιλήσετε με τον κ. Ιωαννίδη, υπεύθυνο των Εκδόσεων Anubis, τηλεφωνικά από τις 5 Φεβρουαρίου στο 2169001092 για περισσότερες πληροφορίες. 

Με εκτίμηση, 

Νίνα Ποπώφ

Επιμελήτρια Εκδόσεων

Εκδοτικό Τμήμα Anubis

COMPUPRESS S.A.

Τηλ.: 216-9001092

Εκδόσεις Anubis: www.anubis.gr | Facebook: Anubis.gr

Edited by Δημήτρης
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μάγκες καλά όλα αυτά, είναι το στοιχείο μας και το γουστάρουμε  δεν αποτελούν όμως σε καμία περίπτωση επικρατούσα τάση στην αγορά οι περισσότερες προτάσεις που βλέπω, και  το θέμα είναι  κατά πόσο ένας οίκος θα έχει κέρδος. 

Για μένα η πιο προσιτή εκκίνηση μιας τέτοιας ενέργειας θα ήταν ο brandon sanderson που αυτή την στιγμή θεωρείται hot όνομα με την σειρά stormlight 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Costacurta said:

Μάγκες καλά όλα αυτά, είναι το στοιχείο μας και το γουστάρουμε  δεν αποτελούν όμως σε καμία περίπτωση επικρατούσα τάση στην αγορά οι περισσότερες προτάσεις που βλέπω, και  το θέμα είναι  κατά πόσο ένας οίκος θα έχει κέρδος. 

Για μένα η πιο προσιτή εκκίνηση μιας τέτοιας ενέργειας θα ήταν ο brandon sanderson που αυτή την στιγμή θεωρείται hot όνομα με την σειρά stormlight 

Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό, σχεδόν ακατόρθωτο. Το ανέφερα έτσι κι αλλιώς από την αρχή. Απλά δεν είναι κακό να κάνουμε μία προσπάθεια. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 14/1/2018 at 11:38 AM, Δημήτρης said:

- Anubis: Ισαάκ Ασίμωφ και Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (αυτά που έχουν απομείνει). Και Άρθουρ Κλαρκ και Ράμα. Μιας και πιστεύω ότι από Κάκτο δεν έχουν ''μεταφραστεί''.

Τα πιο "τσουχτερά" από Anubis, πιστεύω, είναι τα παρατημένα Clarke - Οδύσσεια, Morgan - Κόβακς, Howey - Σιλό και Orson Card - Έντερ (δεν παίζει ρόλο που είχε κυκλοφορήσει από άλλον εκδοτικό πρώτα. Όταν αρχίζεις κάτι οφείλεις να το ολοκληρώσεις).

Σκεπτόμενος, όμως, ότι πλέον ο εκδοτικός βγάζει ένα βιβλίο το χρόνο με τα βίας αυτή είναι μια ελπίδα που είναι πολύ απίθανη να εκπληρωθεί. Εδώ, όπως μου είχαν πριν μερικά χρόνια όταν τους ρώτησα κάτι σχετικό, δεν πουλούσαν του Μάρτιν πριν έρθει η τηλεοπτική σειρά.

On 14/1/2018 at 11:38 AM, Δημήτρης said:

- Φανταστικός Κόσμος: Ταντ Ουίλλιαμς και Μνήμη, Θλίψη και Αγκάθι. Και Μπράντον Σάντερσον και The Stormlight Archive.

Του Williams πρέπει να πήγαν άπατα, δεδομένου της μικρής ανταπόκρισης που είχαν τόσα χρόνια. Για το Stormlight δεν νομίζω να το αγγίξουν, αν το αγγίξουν καθόλου δηλαδή, μέχρι να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα από Mistborn.

On 14/1/2018 at 11:38 AM, Δημήτρης said:

- Μεταίχμιο: Στίβεν Έρικσον και Malazan Book of the Fallen.  

Το Μεταίχμιο έχει δείξει ότι με το φανταστικό είναι σαν δύο άγνωστοι γνωστοί, και η προώθησή τους για τη σειρά Μαλάζαν ήταν πάρα πολύ κακή. Μόνο αν την πάρει άλλος εκδοτικός μπορεί να δει φως - αν και είναι τεράστια δέσμευση μιας και είναι 10 τόμοι τεραστίου μεγέθους. Δεν σαν παράδειγμα τις αντίστοιχες σειρές των Goodkind και Jordan.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για Μάρτιν και Anubis παίζει στο μυαλό μου σενάριο που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι. Θα αργήσει που θα αργήσει να τα ολοκληρώσει, αν το κάνει δηλαδή καν. Να έχει κλείσει μέχρι τότε ο εκδοτικός και να παίξει πρόβλημα με τα πνευματικά. Τι θα κάνουν μετά αυτοί που δεν είναι σε θέση να διαβάσουν στο πρωτότυπο; Δεν ξέρω, εγώ πάντως μία φορά την πού...σα -_- Και μιας περί Anubis ο λόγος, δεν μπορώ λόγω δουλειάς να επικοινωνήσω με το άνωθεν νούμερο, υποθέτω ότι θα είναι σε ώρες γραφείου. Όποιος μπορεί ας κάνει ένα κόπο, μάλλον η επικοινωνία θα είναι καλύτερη τηλεφωνικώς παρά μέσω mail. 

Του Ταντ Ουίλλιαμς όντως δεν θα ολοκληρωθεί. Ένα βιβλίο είναι μόνο έστω και τούβλο, αν είναι θα το είχαν κάνει τόσο καιρό. 

Και απάντηση που έλαβα προχθές από Μεταίχμιο:

Αγαπητέ κύριε Ρέρα,

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν είναι στον προγραμματισμό μας να βγάλουμε βιβλία του Στίβεν Έρικσον. Όσο αφορά τον Τζορτζ Μάρτιν θα ενημερωθείτε εν καιρώ μέσω του site μας. 

Με εκτίμηση,

Για τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Link to comment
Share on other sites

Έστειλα mail σε όλα και σ' ένα- δύο ακόμη που δεν ανέφερα στην αρχή με διάφορους συνδυασμούς. Και ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα δεήσει να απαντήσει. 

Και επαναλαμβάνω όποιος μπορεί να επικοινωνήσει με Anubis. Εγώ δεν μπορώ λόγω δουλειάς. 

Edited by Δημήτρης
Link to comment
Share on other sites

Έχω γκρινιάξει αρκετά, αλλά θα γκρινιάξω κι εδώ μιας και άνοιξε το συγκεκριμένο topic...

Η Anubis είχε κυκλοφορήσει το 2006 το "Πυρ το εξώτερον" του Lincoln Child & Douglas Preston. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα για μια σειρά που θα μπορούσε να είχε καλή κατάληξη σε πωλήσεις σε όσους φανατίζονται στα μυστήρια, θρίλερ, αγωνίας μυθιστορήματα. Το χάρηκα το βιβλίο αυτό, ήταν αρκετά ευκολοδιάβαστο και γεμάτο αγωνία και ανατροπές.... αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η Anubis ξεκίνησε κάτι που δεν μπόρεσε ποτέ να τελειώσει... και το ξεκίνησε λάθος... Το έχω κουβεντιάσει με άτομα της εκδοτικής, αλλά δεν μου έχουν δώσει μια σαφή απάντηση περί αυτού...

Δυστυχώς η σειρά του Pendergast έμεινε ατελείωτη:

 

1. RELIC

2. RELIQUARY

3. The Cabinet of Curiosities

4. Still Life With Crows

5. Brimstone  (Το μόνο που εκδόθηκε στα Ελληνικά από την Anubis)

6. Dance of Death

7. Book of the Dead

8. The Wheel of Darkness

9. Cemetery Dance

10. Fever Dream

11. Cold Vengeance

12. Two Graves

13. Extraction

14. White Fire

15. Blue Labyrinth

16. Crimson Shore

17. The Obsidian Chamber

18. The Obsidian Chamber

19. City of Endless Night

19 βιβλία της σειράς και η Anubis αποφάσισε να κυκλοφορήσει μόνο το 5ο...

Έμεινα με την αγωνία στο "Πυρ το Εξώτερον" και αγόρασα το "Dance Of Death" στα αγγλικά για να μάθω τι έγινε στην συνέχεια... Αυτό κι αν είναι καταδίκη...

Τέλος πάντων, επειδή δεν βλέπω να ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την σειρά και έχουν αποφασίσει να αλλάξουν τρόπο πλεύσης, το ξεχνάω και πάω για άλλα...

 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Απαντήσεις που έλαβα τις τελευταίες μέρες:

- Άγνωστη Καντάθ: 

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

Η αλήθεια είναι ότι εμείς, όπως και άλλοι εκδότες φαντάζομαι, έχουμε όλη την καλή διάθεση να προχωρήσουμε σε μεταφράσεις πολλών βιβλίων, αλλά οι καταστάσεις είναι δύσκολες και το αναγνωστικό κοινό περιορισμένο.

Ας δούμε μερικά βιβλία απ' αυτά που αναφέρεις. Το Ραντεβού με τον Ράμα και όλη η σειρά του Κλαρκ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κάκτος. Τα Malazan είναι μια τεράστια σειρά που κανένας εκδότης δεν θα αναλάμβανε το ρίσκο της έκδοσής της στις σημερινές συνθήκες, αν θέλει να είναι συνεπής και να την ολοκληρώσει. Τα Άμπερ κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Parsec (τα δύο πρώτα) και το περίφημο Book of the new sun του Γουλφ (τα δύο πρώτα, επίσης) από τις εκδόσεις Τρίτων. Και οι δύο σειρές σταμάτησαν λόγω έλλειψης αναγνωστών. Και για να μιλήσουμε και για δικά μας, έχουμε εκδώσει δύο λαβκραφτικές ανθολογίες του Howard και δύο του Bloch. Θα θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε, γιατί υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα βιβλία σ' αυτόν τον τομέα, αλλά η κίνηση των προηγούμενων δεν μας ενθαρύνει.

Ευχαριστούμε για το email και να είσαι σίγουρος πως θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

- Άγρα για Ρέι Μπράντμπερι: 

Αγαπητέ Δημήτρη Ρέρα,

 Είναι ωραία η ιδέα για τη συνέχεια εκδόσεων του Bradbury. Και ωραίοι οι τίτλοι που προτείνετε. Για την ώρα, όμως, έχουμε πάρα πολλά άλλα σχέδια. Όμως, θα επανέλθουμε κάποια στιγμή. 

Φιλικά, 

Σταύρος Πετσόπουλος

- Αίολος:

Κύριε Ρέρα,

σας ευχαριστούμε για το μήνυμά σας, είναι πολύ ενθαρρυντικό το αναγνωστικό κοινό να οργανώνεται και να εκφράζει τις προσδοκίες του, ιδίως σε ειδικούς τομείς όπως το φανταστικό και η ε.φ. Το sff.gr το γνωρίζουμε ως ίσως την δραστήρια διαδικτυακά ομάδα αναγνωστών φανταστικού, ε.φ. και όχι μόνο, το παρακολουθούμε και οι συχνές αναφορές στον Αίολο, ακόμη και τα κριτικά σχόλια, μας τιμούν και μας ενθαρρύνουν. Οι προτάσεις σας είναι πολύ εύστοχες και μερικές από αυτές μας έχουν ήδη απασχολήσει. Δυστυχώς, με το περιορισμένο κοινό φανταστικού και ε.φ. και τη στροφή μεγάλης μερίδας του στο πρωτότυπο, πολλοί τίτλοι, ακόμη και εάν είναι κλασικοί, δυστυχώς συχνά δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες. Γι αυτό προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας. Η επαφή με το ειδικευμένο κοινό βέβαια είναι πολύτιμη.
Στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσουμε ενδιαφέροντες τίτλους σύγχρονης και κλασικής ε.φ., γι αυτό συντονιστείτε στα σημεία ενημέρωσής μας (facebook).
Για πιο άμεση επικοινωνία σχετικά με τις προτάσεις σας και μια συνεργασία οποιασδήποτε μορφής με το sff.gr και τη ΛΑΦ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2103301553.
 
Με εκτίμηση,
 
Χρήστος Κουτσαφτής
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..