Jump to content

Ο Καλύτερος Πελάτης


Mesmer
Message added by Mesmer

Νικήτρια ιστορία στον 47ο Διαγωνισμό Σύντομης Ιστορίας.

Recommended Posts

 • Mesmer locked this topic
 • Mesmer unlocked this topic
Mournblade

Καλημέρα Έλλη! :)

Πρώτη φορά διαβάζω ιστορία σου. Η συγκεκριμένη μου άφησε σίγουρα θετικό feeling. Είναι προφανές πως γράφεις τεχνικά σωστά, βατά και με στρωτή ροή της πληροφορίας. Το θέμα του εθισμού που διάλεξες είναι ως ένα σημείο (ένα μέρος του βασικά) παρεμφερές με το δικό μου, απλώς με μια πιο άμεση και προσγειωμένη - καθημερινή ματιά, οπότε δεν θα σχολιάσω κάτι περι τούτου. 

Να σου πω την αλήθεια, αυτό που δεν κατάλαβα ήταν το εξής: τι ακριβώς ήταν τα ηλεκτρονικά αντίγραφα; Κλώνοι; Ολογράμματα φαντάζομαι δεν ήταν. Θα ήθελα κατιτίς σε πληροφορία. Η σακούλα ανακύκλωσης δεν νομίζω πως μου άρεσε, να πω την αλήθεια. Λίγο over the top το βρήκα, άσε που με μπέρδεψε στην αρχή καθώς το συσχέτισα με το "ύποπτους θανάτους" που λέει η Αθηνά στο τηλέφωνο.

Anyway, αυτά. Καλή επιτυχία!

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα :) χαμογελάω, είναι ή αλήθεια... διασκέδασα! αν και με είχες στο on-off... στην αρχή και μέχρι το κλινγκ κλανγκ στα σκαλάκια σκέφτηκα τι λίγη βία; εδώ το πάμε για τρόμου... μετά άρχισα να γελάω... μετά στην κατάθλιψη ξανά... ύστερα ιλαροτραγωδία... δεν ξέρω τι να σχολιάσω ή να πρωτοσχολιάσω... νομίζω ότι με αυτή την σαστιμάρα ή πάγωμα αν τα πάρεις σοβαρά αυτά που εκτυλίσσονται, θα μπορούσε να είναι τρόμου η ιστορία με λίγες αλλαγές... αλλά την προτιμούμε ως έχει, να μας βγάζει την γλώσσα όπως ο Δημήτρης στο τέλος και να μας αφήνει με χαμόγελο :) 

η ιστορία σου είχε καλές στιγμές, έξυπνες ατάκες και ανατροπές αλλά είχε και αδυναμίες, η σημαντικότερη ήταν κάποιες απροσεξίες spelling... οπότε δεν ρωτάω γιατί τον λένε Βασηλείου και όχι Βασιλείου όπως το είχα σκοπό... ε ναι, το σκέφτηκα, το ομολογώ :D δεν θυμάμαι και αν την ανέβασες προς το τέλος της διορίας, έτσι κι αλλιώς ίσως δεν είχες χρόνο για χτένισμα... ή να είχες ραντεβού για χτένισμα, why not; οπότε λέω να μην λάβω καθόλου υπ όψιν αυτό :) 

Επίσης δεν είμαι απολύτως βέβαιη ποιος ήταν ο εθισμός του Δημήτρη τελικά... το σεξ; η βία κατά τη διάρκεια του σεξ; η Αθηνά; τα άκυρα που του έριχνε; η τεχνολογία; συγκεκριμένα η επικοινωνία του με την cortana μεσα στο κεφάλι του γιατί τις διαφημίσεις όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, ναι, ακόμα και τόσο, δεν τις άντεχε.. ή ίσως το κάπνισμα; :p

η Cortana πολύ ενδιαφέρουσα πλάι στον ήρωα.... ή μέσα... ή ούτε καν... τεσπα, πολύ ενδιαφέρουσα! Μου θύμισε τo Her, αν δεν την έχεις δει, την προτείνω ανεπιφύλακτα :)

και η Αθηνά ήταν ενδιαφέρουσα περίπτωση... δώσε πόνο! :p 

Γενικά διάβασα μια διασκεδαστική ιστορία με καλές ιδέες γύρω από την καθημερινή τεχνολογία του μέλλοντος, με κάπως παράξενη ατμόσφαιρα (στα θετικά) και ιδιαίτερη έκφραση αυτού που είχε να πει...

Ευχαριστώ για αυτό και Καλή Επιτυχία στον διαγωνισμό! :)

 

 

 

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Old man & SiFi

Πολύ την ευχαριστήθηκα την ιστορία σου. Ναι χρειάζεται λιγάκι κομμωτήριο αλλά αυτό δεν με ενόχλησε καθόλου. Πολύ καλή ιδέα, ίσως όμως οριακά εντός θέματος. Περισσότερο “εμμονή” παρά ”εθισμό” βλέπω και αυτό είναι το μόνο κακό που έχω να παρατηρήσω.

Τα καλά είναι πολλά: Απίθανοι και ανάγλυφοι χαρακτήρες (ανθρώπινοι και μη), στρωτό, καλογραμμένο και ρεαλιστικό, με κράτησε μέσα στην κοσμοπλασία σου συνέχεια. Η τελευταία είναι και το μεγαλύτερο ατού της ιστορίας με πολύ υλικό και έξυπνες ιδέες (το σποράκι το έχω ξαναδεί, έτσι δεν είναι;). Κορυφαία (και δυστυχώς απόλυτα πιθανή) η έμπνευση με τις παρεμβολές διαφημίσεων στην καθημερινή ζωή, προσθέτει μια νότα μαύρου χιούμορ που με διασκέδασε αφάνταστα.

Καλή επιτυχία!

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Man_from_Earth

Καλησπέρα Έλλη,

Πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ, μου έκανε λίγο ΕΦ ριμέικ του Shame που μας δόθηκε σαν στοιχείο για το θέμα.
Οι πάντα σπιρτόζικοι διάλογοι σερφάρουν πότε σε χιουμοριστικά/αυτοσαρκαστικά και πότε σε σοβαρότερα κύματα λόγου. Το εμπλουτίζεις ακόμη περισσότερο με καλές εμπνεύσεις φυτεμένες εδώ κι εκεί όπως λ.χ. τις διαφημίσεις ολογράμματα, ή το ομοίωμα που προσομοιώνει τη συμπεριφορά της Αθηνάς - το κάνει τόσο ρεαλιστικά που νόμιζα ότι είναι από πίσω και το ελέγχει η ίδια σε μια δική της διαστροφή για ηλ/κο σεξ ανθρώπων στο ομοίωμά της (θα ήμουν περίεργος για μια τέτοια εξέλιξη αν το ξαναπιάσεις ποτέ!)

Τι δε μου έκατσε καλά: Υπάρχει κενό στη σκιαγράφηση του ήρωα. Δεν εννοώ να κάνεις ιστορική αναδρομή από τα παιδικά του χρόνια αλλά κάποιες βασικές πληροφορίες για την παροντική του κατάσταση. Παραδείγματα:

-δε μάθαμε ποτέ που οφείλεται ο εθισμός στο ηλ/κο σεξ

-αν κατάλαβα καλά το σέξ τελειώνει πάντα με καταστροφή του ομοιώματος από διαστροφή του ήρωα. Αυτό δεν συζητείται ποτέ (και καθαρά με όρους συγγραφικής προοικονομίας αφού δεν συζητείται γιατί το αναφέρεις;) ενώ το "Στον διάδρομο προσπέρασε έναν από τους μαυροντυμένους τύπους με το κόκκινο βραχιολάκι να τραβάει βαριεστημένα μια ενισχυμένη σακούλα ανακύκλωσης." είναι κάπως παραπλανητικό γιατί που το ξέρει ο τύπος; Με έκανε να σκεφτώ μήπως είναι όλα τα ομοιώματα 1ας χρήσης ή κάτι τέτοιο...

-Το τέλος μου βγάζει ότι "η εμπειρία" του με το ομοίωμα της Αθηνάς τον βοήθησε α)να ΤΗΝ ξεπεράσει και β)να ξεπεράσει τον εθισμό του στο σεξ με ηλεκτρικά ομοιώματα. Πάλι δεν το θίγεις ποτέ και αναρρωτιέμαι πως εξηγείται και αν είχες αυτά στο νου σου ή κάτι άλλο.

Τέλος...ορθογραφικά λαθάκια-λεκέδες στο ωραίο σου κείμενο...

Καλή επιτυχία!

Edited by Man_from_Earth
 • Like 3
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Ξεκίνημα με όμορφη πρόζα, ελληνικότατη, που δε θυμίζει μετάφραση. Επίσης: πολύ όμορφες λεπτομέρειες. Τα καπέλα, το βινύλιο. Δίνουν ατμόσφαιρα.

Η υπόθεση όμορφη. Η ροή πληροφορίας καλή. Γενικά διάβαζα με ενδιαφέρον, ήθελα να δω τι θα γίνει. Το τέλος ωραίο, με νόημα, χωρίς να μπαίνει η δική σου ΟΓ. All, star, η Α.Ι. του, είχε πολύ πλάκα.

Ένα πράγμα που δε μου κάθισε καλά ήταν πώς γίνεται αυτές οι κούκλες να είναι τόσο πάμφθηνες που να μπορεί ο τύπος να τις ξοδεύει έτσι. Θα σου χαλούσε τη σκηνή με τη σακούλα, αλλά θα μπορούσε π.χ. να τις μαζεύουν και να επιστρέφονται.

Συνολικά πάντως ένα όμορφο διήγημα, μπράβο.

ΥΓ. Σου έχουν ξεφύγει ορθογραφικά, ενώ λείπουν και λέξεις. Απόρησα, διότι δεν ταιριάζουν με την εικόνα του κειμένου. 

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Ballerond

Γεια σου, Έλλη.
Πολύ χάρηκα που έστειλες ιστορία, είχα καιρό να δω διήγημά σου.

Νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι το πιο "συμμαζεμένο", μεστό και ξεκάθαρο διήγημα που έχεις γράψει. Σίγουρα, το καλύτερό σου.
Κάνει μπαμ από την αρχή ότι είναι γραμμένο από εσένα, ξεχωρίζεις με την γραφή σου χωρίς να σημαίνει ότι είναι κάτι βαρετό ή κοινότυπο. Λάτρεψα από την αρχή την σχέση Cortanas - Δημήτρη, καθώς με ελάχιστους διαλόγους μας δίνεις μία πλήρης εικόνα.

Η ΕΦ σου μου αρέσει, είναι ιδέα που έχω δει να χρησιμοποιείς κι αλλού και παίζεις πολύ έξυπνα και με τις διαφημίσεις (που πετάγονται ξαφνικά, δε σε προειδοποιούν σαν το youtube και ουσιαστικά σου "επιβάλλουν" να τις δεις).

Αυτό που με παραξένεψε ήταν ο εθισμός του Δημήτρη. Τι ακριβώς αφορά; Κοπέλες που δε μιλάμε στο σεξ; Μηχανικές κοπέλες; Αντίγραφα; θα ήθελα σίγουρα να το δω παραπάνω καθώς, πέρα από την καψούρα που έχει με την Αθηνά, δεν τον βλέπουμε σε κάποια άλλη φάση της καθημερινότητάς του.
Νομίζω ότι η κοσμοπλασία εδώ σου έφαγε περισσότερο χώρο από την πλοκή και την ανάπτυξη χαρακτήρων, πράγμα που σίγουρα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Το τέλος επίσης λίγο με άφησε μετέωρο, δεν μου έδωσε την κορύφωση που θα ήθελα ούτε και με έπεισε για τις πράξεις του ήρωα. Είναι κάτι που, νομίζω, ήθελες να το κάνεις μεγαλύτερο και ίσως το έκοψες για τα όρια του διαγωνισμού.

Πάντως, όπως ξαναείπα, μία από τις καλύτερες σου ιστορίες :)
Καλή επιτυχία!

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Morfeas

Γιατί μας την έφερες έτσι, όχι απλώς αχτένιστη, άπλυτη την ιστορία σου στο ραντεβού της με τους αναγνώστες σου; Λείπουν λέξεις, κόμματα, ορθογραφοτυπογραφικά αρκετά, σημεία που μπερδεύουν σε μια κατά τα άλλα καλή ροή (π.χ. “Σταύρο! Ναι, φυσικά και το έλαβα,” ψιθύρισε ένα ψεύτικο «συγνώμη πρέπει να το πάρω» στον Δημήτρη και του γύρισε την πλάτη για να μιλήσει με τον “Σταύρο”: η ροή των ενεργειών δεν είναι σαφής, πρώτα σήκωσε το τηλέφωνο ή του μίλησε).

Παρ’ όλα αυτά η ιδέα μου άρεσε πολύ, μέσα στο θέμα (από τις καλύτερες χρήσεις του θέματος) και στο είδος, η γραφή σου κλασικά επίσης, ζωντανή και με ωραίο χιούμορ, η εξέλιξη της πλοκής, γενικά δεν έχω σχεδόν κανένα σοβαρό παράπονο.

Spoiler

Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλάβει τι ακριβώς ήταν το ηλεκτρικό προσωπικό (κλώνοι; Πολυέξοδο μου φαίνεται για χρήση μερικών λεπτών, άσε που ο τύπος απλός υπάλληλος είναι, όχι κάνας μεγιστάνας που να δικαιολογούσε τα έξοδα). Εμένα οι σακούλες ανακύκλωσης μου άρεσαν πολύ. Στο τέλος εγώ θα ήθελα να δω μια μάχη με τον εθισμό του, δεν μου είναι σαφές τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη και να επιστρέψει σε πιο παραδοσιακά μέσα για να χορτάσει τον εθισμό του, για μένα λείπει εκείνο το στοιχείο που είναι ικανό να του αλλάξει τις συνήθειες. Μια λύση θα ήταν να μας έδειχνες το επίμαχο σεξ ανάμεσά τους κι εκεί εκείνος να μην μπορούσε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου του, επειδή οι πρότερες φράσεις της δεν τον άφηναν να συγκεντρωθεί στο έργο του. Δηλαδή να του κατέστρεψε τη φαντασίωση. Σ’ αυτό το σημείο πάντως κάτι θέλει, εγώ αισθάνθηκα ένα άλμα, στην πιο σημαντική απόφαση του πρωταγωνιστή σου.

Πάντως συνολικά μου άρεσε πολύ, μου αρέσουν οι επιλογές σου, όταν βρεις και τον χρόνο να ασχολείσαι με τις ιστορίες σου όσο χρειάζονται, θα δούμε σπουδαία πράγματα από εσένα.

 Από τις αγαπημένες μου ιστορίες του διαγωνισμού. Καλή σου επιτυχία!

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
John Ernst

μου άρεσε η κεντρική ιδέα σου. όχι απλά μου άρεσε, αλλά τη βρήκα την καλύτερη όλων. η βιομηχανία του σεξ είναι κάτι που κάνει παγκοσμίως έναν τεράστιο τζίρο, με ανθρώπους-εργαζόμενους που γίνονται αντικείμενα της χειρότερης εκμετάλλευσης. συνάμα οι καταναλωτές είναι εθισμένοι στο πορνό, παρουσιάζουν εύκολα αντικοινωνική συμπεριφορά, έχουν διαστρεβλώσει την εικόνα για το πιο φυσικό και όμορφο πράγμα στη ζωή, το σεξ. όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κοινωνία που κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, όλοι το παίζουν ηθικοί. ταυτόχρονα, στη χώρα μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι ανύπαρκτη, το πορνό αντιμετωπίζεται σαν το πιο φυσικό πράγμα και αγνοείται εντελώς ότι μπορεί εύκολα να καταλήξει σε εθισμό. 

ο τρόπος γραφής σου από την άλλη δεν υποστηρίζει επαρκώς την αρχική ιδέα. φαίνεται το άγχος σου να περιοριστείς στο όριο των λέξεων, πολλά ορθογραφικά λάθη, πολλά πράγματα που είμαι σίγουρος ότι σε μια τελευταία ανάγνωση θα τα έγραφες καλύτερα. και μου κάνει εντύπωση γιατί στις κριτικές σου που είναι μεγαλύτερες από τα ίδια τα κείμενα δεν κάνεις πουθενά λάθη...

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Γιώργος77

Καλησπέρα κι από μένα,

Spoiler

Κανείς δεν μπορεί να αντέξει μια προσομοίωση που μοιάζει πολύ με την πραγματικότητα ή ένα πολύ πραγματικό ψέμα. Είναι μια ιστορία που μιλάει για τη μοναξιά και για την άρνηση να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, που μπορεί να καταλήξει στην αδυναμία να αντιμετωπίσεις ακόμα και τα πλάσματα της φαντασίας. Η εικόνα του κοντινού μέλλοντος και οι μαύρα χιουμοριστικές ατάκες του «σπορακίου» με γέμισαν μελαγχολία. Η συγγραφέας ξέρει να χρησιμοποιεί τα βασικά συστατικά της ΕΦ και φτιάχνει ένα διήγημα χωρίς προφανή ελαττώματα.

Καλή επιτυχία!

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Cassandra Gotha

Χαριτωμένο. Θα μπορούσες να έβαζες και λίγη περιγραφή ανάμεσα στους διαλόγους.

Λίγες μόνο σημειώσεις:

Quote

Η φιγούρα ενός όμορφου, σωματώδες άντρα εμφανίστηκε

"Του σωματώδους", καρδούλα μου. :) 

Quote

Είπε ο μυώδες άντρας.

"Ο μυώδης", χαρά μου. :guitar:

Quote

ακόμα χαζολογούσε στο με τον “Σαύρο”.

Τολμώ να μαντέψω: "τηλέφωνο". :B):

Quote

γεμμάτο τασάκι του.

Ένα μ το γεμάτο, καρδιά μου.

Quote

Ο Δημήτρης υπάκουσε μηχανικά, κοιτώντας προς το μέρος της τραπεζαρίας όσο επιδέξια δάχτυλα περνούσαν ένα πράσινο βραχιόλι στον καρπό του.

Πρόταση: "ενώ". Έτσι, ίσως μειωθεί το "εγώ ήθελα να το γράψω στα αγγλικά" εφέ. (Και κόμμα στην τραπεζαρία.)

Quote

Αν το πατήσετε θα γίνει ροζ και αλλάξει σε “Φαντασίωση”.”

"θα" :whistling:

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Silvertooth

Πολύ μου άρεσε η Αθηνά.

Γενικά η ιστορία είχε καλή, στρωτή ροή, ήταν ευχάριστη και αγάπησα τις λεπτομέριες. Οι χαρακτήρες ως συνήθως παραστατικοί και ζωντανοί.

Θα ήθελα να σου πω κάτι πιο χρήσιμο, αλλά τα είπαν οι από πάνω, είναι βράδυ και είμαι τεμπέλα.

Καλή επιτυχία!

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Καλήσπερα Έλλη

Για μένα με διαφορά, η καλύτερη σου ιστορία και η καλύτερη από τις έξι που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Όλα λειτουργησαν! Μπράβο!

Επίσης, παρομοίως, μόνο εγώ και η Μάγδα πιάσαμε τα τσιγάρα Σερέτη; Δηλαδή  όλοι εσείς οι υπόλοιποι με Luis C.K μεγαλώσατε; :p

Αυτά!

Καλή επιτυχία!

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
elgalla

Καλησπέρα, Έλλη.
 

Spoiler

 

Με κάθε ειλικρίνεια θα στο πω, με εκνεύρισες. Είχες την καλύτερη ιδέα του διαγωνισμού. Είχες το σποράκι που από εκείνο το FFL στο είχαμε παινέψει. Είχες μια γραφή μέσα στο νεύρο και τρισδιάστατους χαρακτήρες, με ωραίο, φυσικό διάλογο. Γιατί, βρε Έλλη; Γιατί, καλό μου, το ανέβασες το διήγημα μέσα στα λάθη; Είχες τελειώσει κι από τους πρώτους. Δεν ξέρω αν δεν πρόλαβες, δεν ξέρω τι έπαιξε, αλλά χαλάστηκα πολύ που διάβασα κάτι τόσο καλό χωρίς στοιχειώδη έλεγχο.

Στο ζήτημα του θέματος, θα πω κι εγώ ότι δεν είμαι βέβαιη σε τι ήταν εθισμένος ο χαρακτήρας σου, τελικά, ούτε πώς ξεπέρασε τον εθισμό του. Υποθέτω πως ήταν εθισμένος στη φαντασίωσή του για την Αθηνά (ούτε καν στην πραγματική Αθηνά), αλλά ομολογώ πως δεν με πολυ-έπεισε. Εντάξει, ήταν μια ιστορία που ήθελες να γράψεις κι εκμεταλλεύτηκες την ευκαιρία του διαγωνισμού για να το κάνεις. Καλά έκανες, ευτυχώς που τη διαβάσαμε, θα ήταν κρίμα να μην την έχουμε διαβάσει.

Μετά τον διαγωνισμό, πέτα οτιδήποτε έχει να κάνει με το θέμα, σουλούπωσέ την όπως τη σκεφτόσουν αρχικά και, κυρίως, διόρθωσέ την. Σοβαρά. .Διόρθωσέ την. Θα σε κυνηγάω αν δεν το κάνεις.

 

Μπράβο σου και καλή επιτυχία!

 • Like 2
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Ιρμάντα

Γεια σου Έλλη με το σποράκι σου! Ας κάνω κι εγώ τα σχόλιά μου, λαθάκια, παρατηρήσεις, ομορφιές, νοστιμιές:

 • 1.      Αλλά δεν πρόφερε άλλη αντίσταση. Σωστότερο να πεις: δεν πρόβαλε άλλη αντίσταση. Ή δεν πρόφερε άλλη λέξη, δεν διαμαρτυρήθηκε, κάτι τέτοιο.
 • 2.      Κάτι ορθογραφικούλια, βλαφημόντας ας πούμε. Το σωστό είναι βλασφημώντας. Με απελπισμένα, κ.λπ. Πραγματάκια που σου ξέφυγαν εδώ κι εκεί. Ή ξεχνάς λέξεις μέσα στις προτάσεις. Χαζολούσε στο με τον Σταύρο.
 • 3.      Το ηλεκτρονικό τσιγάρο Σερέτης το πήρες από το «γλυκόπιοτο Σερέτης» στο The Κωνσταντίνου και Ελένη Show;
 • 4.      Γενικά μία καλή ιστορία. Θα την ήθελα πιο, δεν ξέρω, με πιο έντονη κλιμάκωση. Δλδ τελικά ο Δημητράκης σιχάθηκε τις ανόητες υπηρεσίες επειδή –τι; Επειδή ακόμη και το αντίγραφο τον έφτυνε, χειρότερα από την ίδια την Αθηνά; Ξέρεις, όταν άρχισε η Αθηνά να του λέει τα διάφορα ήμουν σίγουρη –ή και έλπιζα, στο βάθος του μυαλού μου – ότι με κάποιον τρόπο και για κάποιο λόγο αυτή ήταν όντως η Αθηνά. Και περίμενα να μου σερβίρεις τον λόγο.
 • 5.      Μέσα στο θέμα, μέσα στο είδος. Η ιδέα σου έχει πολύ ψωμί. Ίσως και λίγο πιο δραματική να την ήθελα. Μου φάνηκε πως ήθελες να αστειευτείς, να παίξεις. Το οποίο είναι μία χαρά. Μοναδική (ένσταση; προσωπικό γούστο;) πάνω σε αυτό ότι με τέτοια ιδέα θα μπορούσες να έχεις κάτι πιο βαθύ και σκοτεινό από τα σώψυχα ενός αγάμητου κακομοίρη. Κάτι δραματικότερο. Ωστόσο, η γραφή σου βελτιώνεται όσο πάει. Πολλά συγχαρητήρια για αυτό.

   

Έλλη πέρασα καλά διαβάζοντάς σε. Καλή σου επιτυχία στον διαγωνισμό!
 

Edited by Ιρμάντα
 • Like 1
 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Είναι γεγονός πως περνάω πολύ ωραία με τις ιστορίες σου. Μ’ αρέσει το στιλ σου, οι ιδέες σου, ο τρόπος που λες τα πράγματα. Για τη συγκεκριμένη, το μόνο κακό που έχω να πω είναι πως ενώ έχουν ωραίο γούστο τα όσα συμβαίνουν, στην τελική δεν συμβαίνει και κάτι το ιδιαίτερο. Όπως και να ‘χει, και πάλι καλά πέρασα. Καλή επιτυχία!

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Disco_Volante

Στρωτή ιστορία που ρέει πολύ εύκολα, αν και σε μερικά σημεία χάθηκα λίγο μέσα στους διαλόγους.

Δυστυχώς όμως δεν την ευχαριστήθηκα καθόλου την ιστορία, καθώς είναι πολύ μακριά από τα προσωπικά μου γούστα και επίσης γιατί δεν συμβαίνει τίποτα το συνταρακτικό.

Δύο ερωτήματα:

(1). Γιατί όλη η ιστορία έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από το σεξ; Κάποια πράγματα δεν πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους, πιστεύω. Αν κάποιος θέλει τέτοιου είδους ιστορίες (με σεξ) υπάρχει και το Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς! Η Ε.Φ., εξ’ ορισμού, πρέπει να προσφέρει άλλους είδους περιπέτειες, πιο απόκοσμες...

(2). Γιατί η ιστορία έπρεπε να είναι τόσο καθημερινή;  

 

Spoiler

Plot: C-

Setting: C

Language: Β-

Characters: Β

Overall sci-fi rating: D

 

Καλή επιτυχία!

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Elli Sketo

Κατ'αρχάς να πω 1000 ευχαρστώ σε όσους με διαβάσανε σε αυτή τη κατάσταση που ανέβασα το κείμενο - μέσα στα ορθογραφικά και τα σαρδάμ.

Να απαντήσω σε μερικά σχόλια:

Τα ηλεκτρκά αντίγραφα ήταν ανδροειδή τα οποία ανακυκλώνονται, δλδ όταν τελειώσει τη δουλειά του το βάζουν σε μία σακούλα ανακύκλωσης και τα στέλνουν πίσω. Είχα φανταστεί ότι η TCKR τα παίρνει πίσω, τα κάνει κομμάτια και τα συναρμολογεί ανάλογα με τις ανάγκες τους.
@Mournblade

Spoiler


On 2/2/2018 at 12:38 PM, Mournblade said:

 το συσχέτισα με το "ύποπτους θανάτους" που λέει η Αθηνά στο τηλέφωνο.

Αυτό ήταν κατάλοιπο της αρχικής ιδέας, η οποία ήταν να ακροβατεί η ιστορία ανάμεσα στο σουρεάλ και στον τρόμο. φυσικά απέτυχα :p

 

@alinana

Spoiler


On 2/3/2018 at 10:56 PM, alinana said:

Επίσης δεν είμαι απολύτως βέβαιη ποιος ήταν ο εθισμός του Δημήτρη τελικά... το σεξ; η βία κατά τη διάρκεια του σεξ; η Αθηνά; τα άκυρα που του έριχνε; η τεχνολογία; συγκεκριμένα η επικοινωνία του με την cortana μεσα στο κεφάλι του γιατί τις διαφημίσεις όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, ναι, ακόμα και τόσο, δεν τις άντεχε.. ή ίσως το κάπνισμα;

 Η αλήθεια είναι πως ήθελα να δείξω δάφορους εθισμούς. Ένα ήταν το κάπνισμα, η τεχνολογία και η ευκολία της είναι εθιστική (ούτε ραντεβού δε μπορούμε να βγούμε πια) το σεξ η βία η Αθηνά... όλα τα πέτυχες :thmbup:

 

@Old man & SiFi

Spoiler


On 2/4/2018 at 2:03 PM, Old man & SiFi said:

Περισσότερο “εμμονή” παρά ”εθισμό”

Όσων αφορά την Αθηνά μάλλον ναι, έχεις δίκαιο. :blush:


 

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Elli Sketo

@Man_from_Earth:

Spoiler

Σπύρο ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σου, νομίζω ότι εντόπισες μερικά πολύ σημαντικά προβλήματα στην ιστορία μου.

Δεν έχω αναφέρει πως και γιατί ο Δημήτρης εθίστηκε στο ηλεκτρικό σεξ και δεν έχει καν σημασία αν το έχω εγώ στο μυαλό μου καθώς είναι κάτι που είναι στο κέντρο της ιστορίας και έπρεπε να έχει απαντηθεί, ούτε λύνω το πρόβλημα με την καταστροφή του αντιγράφου. Θα απαντήσω σε αυτό γιατί αλλιώς θα σκάσω, αν και καταλαβαίνω ότι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσω μέσα στο κείμενο. Ο Δημήτρης δεν καταστρέφει τα αντίγραφα, απλά αυτά είναι μίας χρήσης και μετά από την χρήση τους “κλείνουν”. Σα να μένει το κινητό σου από μπαταρία φαντάσου το. Είναι ένα concept που έμεινε κατάλοιπο από μία αρκετά διαφορετική ιδέα που είχα και παρότι πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάξει εδώ, δεν το έχω αξιοποιήσει επαρκώς.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σου

@Solonor:

Spoiler

Αντώνη ευχαριστώ για τον χρόνο που πήρες να διαβάσεις το διήγημα μου και για τα καλά σου λόγια.

Σκέφτηκα ότι το να νοικιάσεις ένα αντίγραφο (το οποίο η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ξανά μετά την ανακύκλωση) για ένα-δύο μισθούς δεν είναι και τόσο φθηνό. Είχα στο μυαλό μου τον Δημήτρη να δουλεύει σε κάποιου είδους δικηγορικό γραφείο. Μπορεί να μην είναι κανένας φτασμένος αλλά σκεφτόμουν ότι θα έβγαζε κοντά στο ένα χιλιάρικο τον μήνα με τα δικά μας δεδομένα. Δεν ξέρω, μπορεί να το τιμολόγησα και λάθος αλλά σίγουρα με την ανακύκλωση των αντιγράφων θεωρώ ότι το buisness model της TCKR είναι βιώσιμο.

@Ballerond:

Spoiler

Γιάννη καλημέρα!

Το πιο "συμμαζεμένο", μεστό και ξεκάθαρο διήγημα που έχω γράψει είναι το Ματζούνι. Πότε θα αναγνωριστεί επιτέλους αυτό το έπος;

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πάνω από όλα για τον χρόνο που αφιέρωσες και εσύ στο διήγημα μου. Έχεις δίκαιο και εσύ, δεν ξεκαθαρίζω απόλυτα τον εθισμό του Δημήτρη. Ήθελα όμως να έχει “λίγο από όλα” και να συνεχίζει να είναι ένα απόλυτα λειτουργικό μέλος της κοινωνίας για να δείξω πως οι εθισμοί είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τώρα το πάω μακριά και δε νομίζω ότι το πέτυχα αυτό στο κείμενο. Το θέμα μου είναι ότι όλοι έχουμε 2-3 πράγματα που κάνουμε συστηματικά και είναι κοινωνικά αποδεκτά αλλά τεχνικά είμαστε εθισμένοι σε αυτά και είπα να τραβήξω λίγο ένα από όλα αυτά για να δείξω ότι υπάρχουν από κάτω πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και αυτοεκτίμησης που το δημιούργησαν.

Τα πράγματα που κάνει ο Δημήτρης συστηματικά είναι το τσιγάρο, η χρήση της τεχνολογίας και το ηλεκτρικό σεξ. Αν κάποιος σήμερα καπνίζει, χαζεύει πολύ το facebook του και βλέπει σε καθημερινή μέρα τσόντες, είναι εθισμένος;

Ιδού η απορία

@Morfeas

Spoiler

Νικόλα, καλέ μου, χελλόου.

Ήθελα να συζητήσουμε τι εστί “αχτένιστο και άπλυτο” κείμενο αλλά δε θα τρολάρω και εδώ.

Το ηλεκτρικό προσωπικό η αλήθεια είναι μου ήρθε στην πορεία. Στην αρχή όλοι ήταν άνθρωποι εκτός από τις κοπέλες και τους άντρες που νοίκιαζε η εταιρία για σεξ. Ύστερα σκέφτηκα ότι το λογικό σε μία καπιταλιστική κοινωνία η οποία ψάχνει συνεχώς τρόπους να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της και να αυξήσει το κέρδος θα ήταν να αξιοποιήσει τα αντίγραφα και σε άλλες δραστηριότητες. Όπως ανέφερα στο κείμενο στο ευρύτερο κοινό η χρήση των αντιγράφων ως καθαρίστριες ή ρεσεψιόν ήρθε σε δεύτερη μοίρα, όπως και στα βρεφικά του βήματα το ίντερνετ ήταν ένας χώρος που κάθε συνεσταλμένος γκικ τσάταρε στο mirc και έβλεπε τσόντες στο sex.com. Σε χρόνια διαδικτύου πέρασαν αιώνες μέχρι να μπει στην καθημερινότητά μας ως εργαλείο.

@John Ernst:

Spoiler

Νίκο που χάθηκες; Ελπίζω να μην εμφανίστηκες μόνο για να μας δώσεις τη Νιρβάνα και ύστερα χάθηκες άδοξα.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Έχεις δίκαιο, είχα θέμα και με τον χώρο και με τον χρόνο. Μπορεί να ανέβασα μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας αλλά για εμένα μέχρι εκεί ήταν το χρονικό μου όριο λόγο δουλειάς και γιαυτό πολλά πράγματα ανέβηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Typos και ορθογραφικά και μερικά continuity λάθη που τώρα δεν μπορούν να διορθωθούν παρά μόνο αλλάζοντας αρκετά την ιστορία.

Οι κριτικές μου γράφονται συνήθως από το κινητό μου, το οποίο από ότι φαίνεται έχει καλύτερο ορθογράφο από τον υπολογιστή μου :p

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και μακάρι να σε δούμε ξανά στο φόρουμ.

@Γιώργος77:

Spoiler

Γιώργο,

Έχεις δίκαιο. Γιαυτό υπάρχει και ο όρος uncanny valey, με τον οποίο εμείς οι gamers είμαστε αρκετά οικείοι. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τον χρόνο σου.

@Cassandra Gotha:

Spoiler

Άννα το μόνο που μπορώ να πω είναι συγνώμη  :(

@Silvertooth:

Spoiler

Μάγδα πάνω από όλα και όλους σου άρεσε η Αθηνά; Τι να πω πέραν από “Μπράβο μου!” Ευχαριστώ πολύ που με διάβασες και χαίρομαι που κάποιος θυμόταν τα θρυλικά τσιγάρα Σερέτης…

@jjohn:

Spoiler

Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

@elgalla:

Spoiler

Αταλάντη,

Το σποράκι μου δεν άρεσε σε κανένα! Μόνο εγώ πορώθηκα τόσο πολύ με την ιδέα που έκτοτε τριγυρίζει στο μυαλό μου. Μπορείς να μου πεις τι συμβαίνει στα ffl και πάντα τα πάω σκ@τ@; Άσε, άσχετο θέμα. Έχεις δίκαιο για όλα τα λάθη αλλά δεν είχα χρόνο. Πέρασαν μερικές απίστευτες βδομάδες στη δουλειά και τώρα αρχίζω να ξεμπλέκω. Λυπάμαι που ανέβασα έτσι αλλά ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω. Όσων αφορά τους εθισμούς του Δημήτρη, ρίξε μια ματιά στα σχόλια που έκανα στον Γιάννη γιατί νομίζω ότι απαντάω σε κάποιες απορίες. Όχι ότι είναι λύση να εξηγείς εκ των υστέρων. Τεσπα, πόσες φορές να ζητήσω συγνώμη; Μη βαράτε! :bangin:

@Ιρμάντα

Spoiler

Ειρήνη ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.

Έχεις δίκαιο, η κλιμάκωση ήρθε κακήν κακώς. Το έληξα με την ψυχή στο στόμα και θυσίασα κάθε λογική που είχε το κείμενο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπόσχομαι ότι θα το φτιάξω και θα το προσέχω περισσότερο στο μέλλον.

@Mesmer:

Spoiler

Φανταστικέ μοντεράτορα Άγγελε καλημέρα!

Η αλήθεια είναι ότι έχεις δίκαιο, δε συμβαίνει τίποτα σπουδαίο στην ιστορία μου. Ούτε μία μαύρη τρύπα, μία συντέλεια ή έστω μια διαστημική μάχη ρε αδελφέ. Πέραν το χαβαλέ το έχω αυτό. Ακόμη και στην ιστορίες που φαίνεται σα να συμβαίνει κάτι δε γίνεται και τίποτα το σπουδαίο. Θα ήθελα να το τελειοποιήσω αυτό, δηλαδή να ασχολούμαι με απλά καθημερινά πράγματα και πως αυτά είναι σημαντικά όταν τα βάζεις κάτω από το μικροσκόπιο αλλά στην ουσία δεν είναι και τόσο σπουδαία.

Ευχαριστώ πολύ που με διάβασες ρε συ!

@Disco_Volante:

Spoiler

Βαγγέλη!

Ευχαριστώ πολύ που διάβασες τη συμμετοχή μου!

Η ιστορία μου περιστρέφεται γύρω από το σεξ και τη βιομηχανία του σεξ γιατί σκέφτηκα ότι και η (mainstream) πραγματική ζωή περιστρέφεται γύρω από το αυτό και (όπως απάντησα και στον Άγγελο) μου αρέσουν οι καθημερινές ιστορίες με τις οποίες ταυτιζόμαστε.

Οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή στη ζωή μας είχαμε μία κάψα που δεν ήθελε ούτε να μας βλέπει, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει στο τρυπάκι της εύκολης απόλαυσης που είναι το πορνό και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποιον κοινωνικά αποδεκτό εθισμό όπως το τσιγάρο ή το αλκοόλ.

Ευχαριστώ για τα σχόλια σου και τον χρόνο σου!

Γενικά για εμένα αυτή εδώ ήταν η πιο παραγωγική μου ιστορία καθώς (δεν σας το κρύβω) δεν είναι καν μέσα σε αυτές που θα έλεγα ότι είμαι περήφανη που έχω γράψει και δεν μου αρέσει ιδιαίτερα (πέραν της Cortana και του αγαπημένου μου σπορακίου). Όμως όλοι μου κάνατε τόσο εύστοχα σχόλια και με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ στη συγγραφική μου πορεία. Γιαυτό θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Μπορεί να μην έγραφα καν πια αν δεν με είχατε βοηθήσει να βελτιωθώ τόσο πολύ μέσα στα χρόνια.

Καλή συνέχεια σε όλους και πάλι σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μου.

Edited by Elli Sketo
 • Like 6
Link to post
Share on other sites
John Ernst
4 hours ago, Elli Sketo said:

@Man_from_Earth:

  Reveal hidden contents

Σπύρο ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σου, νομίζω ότι εντόπισες μερικά πολύ σημαντικά προβλήματα στην ιστορία μου.

Δεν έχω αναφέρει πως και γιατί ο Δημήτρης εθίστηκε στο ηλεκτρικό σεξ και δεν έχει καν σημασία αν το έχω εγώ στο μυαλό μου καθώς είναι κάτι που είναι στο κέντρο της ιστορίας και έπρεπε να έχει απαντηθεί, ούτε λύνω το πρόβλημα με την καταστροφή του αντιγράφου. Θα απαντήσω σε αυτό γιατί αλλιώς θα σκάσω, αν και καταλαβαίνω ότι είναι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσω μέσα στο κείμενο. Ο Δημήτρης δεν καταστρέφει τα αντίγραφα, απλά αυτά είναι μίας χρήσης και μετά από την χρήση τους “κλείνουν”. Σα να μένει το κινητό σου από μπαταρία φαντάσου το. Είναι ένα concept που έμεινε κατάλοιπο από μία αρκετά διαφορετική ιδέα που είχα και παρότι πιστεύω ότι μπορεί να ταιριάξει εδώ, δεν το έχω αξιοποιήσει επαρκώς.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλιά σου

@Solonor:

  Reveal hidden contents

Αντώνη ευχαριστώ για τον χρόνο που πήρες να διαβάσεις το διήγημα μου και για τα καλά σου λόγια.

Σκέφτηκα ότι το να νοικιάσεις ένα αντίγραφο (το οποίο η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει ξανά μετά την ανακύκλωση) για ένα-δύο μισθούς δεν είναι και τόσο φθηνό. Είχα στο μυαλό μου τον Δημήτρη να δουλεύει σε κάποιου είδους δικηγορικό γραφείο. Μπορεί να μην είναι κανένας φτασμένος αλλά σκεφτόμουν ότι θα έβγαζε κοντά στο ένα χιλιάρικο τον μήνα με τα δικά μας δεδομένα. Δεν ξέρω, μπορεί να το τιμολόγησα και λάθος αλλά σίγουρα με την ανακύκλωση των αντιγράφων θεωρώ ότι το buisness model της TCKR είναι βιώσιμο.

@Ballerond:

  Reveal hidden contents

Γιάννη καλημέρα!

Το πιο "συμμαζεμένο", μεστό και ξεκάθαρο διήγημα που έχω γράψει είναι το Ματζούνι. Πότε θα αναγνωριστεί επιτέλους αυτό το έπος;

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και πάνω από όλα για τον χρόνο που αφιέρωσες και εσύ στο διήγημα μου. Έχεις δίκαιο και εσύ, δεν ξεκαθαρίζω απόλυτα τον εθισμό του Δημήτρη. Ήθελα όμως να έχει “λίγο από όλα” και να συνεχίζει να είναι ένα απόλυτα λειτουργικό μέλος της κοινωνίας για να δείξω πως οι εθισμοί είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Τώρα το πάω μακριά και δε νομίζω ότι το πέτυχα αυτό στο κείμενο. Το θέμα μου είναι ότι όλοι έχουμε 2-3 πράγματα που κάνουμε συστηματικά και είναι κοινωνικά αποδεκτά αλλά τεχνικά είμαστε εθισμένοι σε αυτά και είπα να τραβήξω λίγο ένα από όλα αυτά για να δείξω ότι υπάρχουν από κάτω πολλά προβλήματα συμπεριφοράς και αυτοεκτίμησης που το δημιούργησαν.

Τα πράγματα που κάνει ο Δημήτρης συστηματικά είναι το τσιγάρο, η χρήση της τεχνολογίας και το ηλεκτρικό σεξ. Αν κάποιος σήμερα καπνίζει, χαζεύει πολύ το facebook του και βλέπει σε καθημερινή μέρα τσόντες, είναι εθισμένος;

Ιδού η απορία

@Morfeas

  Reveal hidden contents

Νικόλα, καλέ μου, χελλόου.

Ήθελα να συζητήσουμε τι εστί “αχτένιστο και άπλυτο” κείμενο αλλά δε θα τρολάρω και εδώ.

Το ηλεκτρικό προσωπικό η αλήθεια είναι μου ήρθε στην πορεία. Στην αρχή όλοι ήταν άνθρωποι εκτός από τις κοπέλες και τους άντρες που νοίκιαζε η εταιρία για σεξ. Ύστερα σκέφτηκα ότι το λογικό σε μία καπιταλιστική κοινωνία η οποία ψάχνει συνεχώς τρόπους να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της και να αυξήσει το κέρδος θα ήταν να αξιοποιήσει τα αντίγραφα και σε άλλες δραστηριότητες. Όπως ανέφερα στο κείμενο στο ευρύτερο κοινό η χρήση των αντιγράφων ως καθαρίστριες ή ρεσεψιόν ήρθε σε δεύτερη μοίρα, όπως και στα βρεφικά του βήματα το ίντερνετ ήταν ένας χώρος που κάθε συνεσταλμένος γκικ τσάταρε στο mirc και έβλεπε τσόντες στο sex.com. Σε χρόνια διαδικτύου πέρασαν αιώνες μέχρι να μπει στην καθημερινότητά μας ως εργαλείο.

@John Ernst:

  Hide contents

Νίκο που χάθηκες; Ελπίζω να μην εμφανίστηκες μόνο για να μας δώσεις τη Νιρβάνα και ύστερα χάθηκες άδοξα.

@Γιώργος77:

  Reveal hidden contents

Γιώργο,

Έχεις δίκαιο. Γιαυτό υπάρχει και ο όρος uncanny valey, με τον οποίο εμείς οι gamers είμαστε αρκετά οικείοι. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για τον χρόνο σου.

@Cassandra Gotha:

  Reveal hidden contents

Άννα το μόνο που μπορώ να πω είναι συγνώμη  :(

@Silvertooth:

  Reveal hidden contents

Μάγδα πάνω από όλα και όλους σου άρεσε η Αθηνά; Τι να πω πέραν από “Μπράβο μου!” Ευχαριστώ πολύ που με διάβασες και χαίρομαι που κάποιος θυμόταν τα θρυλικά τσιγάρα Σερέτης…

@jjohn:

  Reveal hidden contents

Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

@elgalla:

  Reveal hidden contents

Αταλάντη,

Το σποράκι μου δεν άρεσε σε κανένα! Μόνο εγώ πορώθηκα τόσο πολύ με την ιδέα που έκτοτε τριγυρίζει στο μυαλό μου. Μπορείς να μου πεις τι συμβαίνει στα ffl και πάντα τα πάω σκ@τ@; Άσε, άσχετο θέμα. Έχεις δίκαιο για όλα τα λάθη αλλά δεν είχα χρόνο. Πέρασαν μερικές απίστευτες βδομάδες στη δουλειά και τώρα αρχίζω να ξεμπλέκω. Λυπάμαι που ανέβασα έτσι αλλά ήθελα πάρα πολύ να συμμετάσχω. Όσων αφορά τους εθισμούς του Δημήτρη, ρίξε μια ματιά στα σχόλια που έκανα στον Γιάννη γιατί νομίζω ότι απαντάω σε κάποιες απορίες. Όχι ότι είναι λύση να εξηγείς εκ των υστέρων. Τεσπα, πόσες φορές να ζητήσω συγνώμη; Μη βαράτε! :bangin:

@Ιρμάντα

  Reveal hidden contents

Ειρήνη ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου.

Έχεις δίκαιο, η κλιμάκωση ήρθε κακήν κακώς. Το έληξα με την ψυχή στο στόμα και θυσίασα κάθε λογική που είχε το κείμενο μέχρι εκείνη τη στιγμή. Υπόσχομαι ότι θα το φτιάξω και θα το προσέχω περισσότερο στο μέλλον.

@Mesmer:

  Reveal hidden contents

Φανταστικέ μοντεράτορα Άγγελε καλημέρα!

Η αλήθεια είναι ότι έχεις δίκαιο, δε συμβαίνει τίποτα σπουδαίο στην ιστορία μου. Ούτε μία μαύρη τρύπα, μία συντέλεια ή έστω μια διαστημική μάχη ρε αδελφέ. Πέραν το χαβαλέ το έχω αυτό. Ακόμη και στην ιστορίες που φαίνεται σα να συμβαίνει κάτι δε γίνεται και τίποτα το σπουδαίο. Θα ήθελα να το τελειοποιήσω αυτό, δηλαδή να ασχολούμαι με απλά καθημερινά πράγματα και πως αυτά είναι σημαντικά όταν τα βάζεις κάτω από το μικροσκόπιο αλλά στην ουσία δεν είναι και τόσο σπουδαία.

Ευχαριστώ πολύ που με διάβασες ρε συ!

@Disco_Volante:

  Reveal hidden contents

Βαγγέλη!

Ευχαριστώ πολύ που διάβασες τη συμμετοχή μου!

Η ιστορία μου περιστρέφεται γύρω από το σεξ και τη βιομηχανία του σεξ γιατί σκέφτηκα ότι και η (mainstream) πραγματική ζωή περιστρέφεται γύρω από το αυτό και (όπως απάντησα και στον Άγγελο) μου αρέσουν οι καθημερινές ιστορίες με τις οποίες ταυτιζόμαστε.

Οι περισσότεροι από εμάς κάποια στιγμή στη ζωή μας είχαμε μία κάψα που δεν ήθελε ούτε να μας βλέπει, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πέσει στο τρυπάκι της εύκολης απόλαυσης που είναι το πορνό και οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποιον κοινωνικά αποδεκτό εθισμό όπως το τσιγάρο ή το αλκοόλ.

Ευχαριστώ για τα σχόλια σου και τον χρόνο σου!

 

Δε χάθηκα. Έμπλεξα με δουλειά. Συνεχίζω να διαβάζω ιστορίες, πάντως. 

 • Sad 1
Link to post
Share on other sites
Cassandra Gotha

Μη χαλιέσαι, βρε. Απλά, ήμουν άρρωστη και δεν μπόρεσα να σημειώσω τίποτα άλλο εκτός από αυτά.

Link to post
Share on other sites
 • Mesmer featured this topic
 • 1 year later...
Nick V.

Να σου πω ένα μυστικό; Την επόμενη φορά που θα αναγκαστείς να ανεβάσεις «σουρωμένο» διήγημα, πάρε καλύτερα μια μέρα άδεια από τη δουλεία για να το φέρεις στα ίσια του (είχα την αίσθηση ότι έβλεπα σκι-φι ταινία σε τηλεόραση με αναλογικό σήμα και κάθε τρεις και λίγο φώναζα «φτου, όχι χιόνια πάλι ρέι». Μα καλά, αυτή η Έλλη της δουλειάς, γουστάρει να πετάει βελάκια στην Έλλη του σφφ; Πάντως, ακόμα κι έτσι η ιστορία σου λειτουργεί).

Στα επί της ουσίας τώρα:

Νομίζω ότι είμαι αρκετά εξοικειωμένος με την τεχνολογία και τη σχετική ορολογία αλλά το «σποράκι» με μπέρδεψε στην αρχή και πέρασαν διάφορα από το μυαλό μου (του μιλάνε οι ηλιόσποροι; Μήπως κάτι μου διαφεύγει; Μήπως είναι κάτι σόκιν; Αλλά πάλι, τόσο μικρό; Μπερδεύτηκα, λοιπόν. Νομίζω πως θα προτιμούσα να έλεγες κάτι σε «τσιπάκι» ή, έστω, «σποροτσιπάκι». Το ξέρω, σου το χαλάω, αλλά η αλήθεια είναι ότι σκάλωσα).

Γράφεις σκι-φι και χρησιμοποιείς λέξεις όπως: Cortana, Facebook και Pornhub; Συγνώμη, αλλά boring. Άλλαξέ τα καλύτερα σε: Fortrana, Facepuke και Hornyfap (ή κάτι άλλο τέλος πάντων που να μη με παραπέμπει στο σήμερα).

Θα συμφωνήσω με τον Man_from_Earth. Είχα κι εγώ την αίσθηση ότι η Αθηνά ήταν από πίσω και έλεγχε το αντίγραφό της (σε φάση να παίζει η TCKR διπλό παιχνίδι π.χ.: Θέλεις να γελάσεις με τον κόπανο που θέλει «να παίξει τον γιατρό» με την προσημείωση του αντίγραφού σου; Συμφώνησε τώρα και γέλα μέχρι δακρύων.) Μάλιστα προς το τέλος περίμενα να το πάς ένα ακόμα βήμα παρακάτω, να ψυλλιαστεί τη φάση ο Δημήτρης και να αρχίσει να παίζει τρίλιζα με το ροζ και το γαλάζιο εικονίδιο για να της σπάσει τα νευρά. Και μη που πεις ότι είμαι εγώ ο περίεργος. Το έγραψες ξεκάθαρα: «είπε ο Δημήτρης και το πάτησε μερικές φορές βλέποντας το να αλλάζει χρώμα.» Σ’ αυτό το κλίμα, θα περίμενα να έκλεινες θριαμβευτικά με διπλό εθισμό και να χάνανε τα μαλλιοκέφαλά τους σε TCKRοδάνεια. Λογικό θα ήταν νομίζω, το γράφεις κι εσύ άλλωστε: «τούτο ‘δώ ήταν το μεγαλύτερο datinggame του αιώνα».

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..