Jump to content

Britannia (2018)


Nargathrod
 Share

Recommended Posts

MV5BMmE5OTkxNTQtYjVkNy00NTE1LWIxYjQtM2Ey

Δεν ξέρω αν το έχει δει κανένας ακόμα. Βγήκε πριν λίγες μέρες από την Amazon. Πρόκειται για την προσπάθεια κατάκτησης της Βρετανίας από τους Ρωμαίους τον πρώτο αιώνα. Και ενώ περιμένεις να δεις άλλη μία σειρά με μάχες και ασταμάτητο πόλεμο, βλέπεις κάτι τελείως διαφορετικό. Εμβαθύνει περισσότερο στους Κέλτες που κατοικούν στο νησί και τις παραδόσεις, τη θεολατρία και θεοφοβία της εποχής, παρά στους Ρωμαίους. Φυσικά υπάρχει ένα τρίπολο χαρακτήρων α) Κέλτες δύο - τριών φυλών, β) δρυίδες και θεοί και  γ)Ρωμαίοι. Και αυτοί οι πόλοι συνδυασμένοι με fantasy στοιχεία. Την τελείωσα τη σειρά σχετικά γρήγορα και αυτό γιατί ενώ έχει μέτριες προς καλές ηθοποιίες έχει πάρα πολύ καλή σκηνογραφία και τα σημεία που είναι γυρισμένη είναι άκρως εντυπωσιακά. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Την άρχισα κι εγώ και συμφωνώ απολύτως με τον φίλτατο Nargathrod. Ενώ η υποκριτική είναι αρκετά mixed bag (για να σας το πω και αγγλιστί), η σκηνογραφία είναι φαντασμαγορική, και σίγουρα το δυνατό κομμάτι της σειράς.

Από θέμα ιστορίας, η σειρά στέκεται πιο πολύ στην φαντασία παρά στα πραγματικά γεγονότα, και επικεντρώνετε στις Κέλτικες φυλές όπως προαναφέρθηκε. Το πρώτο επεισόδιο, προσωπικά, με άφησε με μέτριες εντυπώσεις (ειδικά το τραγούδι στο intro είναι λίγο ότι να 'ναι), αλλά από το δεύτερο και μετά αρχίζει και ζεσταίνει η σειρά.

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Britannia (2018)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..