Jump to content

Μια ρωγμή στη Μνήμη

Recommended Posts

Καλησπέρα, Νάγια.

Η ιστορία σου μου έβγαλε μία γλυκόπικρη γεύση. Ήταν γλυκειά σαν ένα παραμύθι που θα μπορούσα να ακούσω από τη Γιαγιά μου και πικρή για το μαρτύριο του Ορφέα.

Είχες ωραίες εικόνες, απλές στην απόδοση αλλά με βαρύτητα όσον αφορά το νόημα και τον συμβολισμό. Η σκηνή με την Μητέρα ήταν ουσιαστικά ένα στεγνό exposition αλλά φαντάζομαι δεν ήθελες να το επεκτείνεις περισσότερο. 

Ο Ορφέας δηλαδή είναι ο μόνος που θυμάται; Οι υπόλοιποι απλά πεθαίνουμε, ξαναγεννιόμαστε και δε θυμόμαστε τπτ; Έχουμε την ικανότητα του μνημονικού ή όχι; Θα ήθελα να βρεις τρόπο να το επεξηγήσεις αυτό.

Επίσης, το κείμενο σου θέλει κι ένα καλό ξεσκόνισμα. Λείπουν λέξεις, άρθρα, σύνδεσμοι και χρειάζεσαι καλύτερη στίξη γιατί κάποιες προτάσεις μένουν μετέωρες. Αλλά είναι κάτι απλό να φτιαχτεί :)

Να σε ξαναδούμε, ναι;

Καλή συνέχεια!

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια, εκτιμώ πολυ τη γνώμη σου.

Για τις διορθώσεις έχεις δίκιο, απλά έχω ανεβάσει το προτότυπο κείμενο όπως βγήκε στο τέλος του "παιχνιδιού", χωρίς επεξεργασία... Μόλις βρω λίγο χρόνο σίγουρα θα το διορθώσω! Ελπίζω μόνο να μην επηρεάστηκε πολύ η ροή του κειμένου.?

Όσον αφορά την απορία σου περί μνημονικού, νόμιζα πως είναι ξεκάθαρο ότι οι άνθρωποι απλά δημιουργούν αναμνήσεις, πεθαίνοντας τις χάνουν, ξαναγεννιούνται χωρίς αυτές και φτου κι απ' την αρχή... Σημεία όπως το "Τύψεις που τους καταδίκασε όλους στην αιώνια λήθη" ή το "Τη νύχτα που στέρησε από τους ανθρώπους τις αναμνήσεις τους" νόμιζα πως το δήλωναν...Αλλά μάλλον κάπου το 'χω χάσει αφού δε κατάφερα να σου το περάσω...Θα το ξαναμελετήσω να δω τί μπορεί να αλλαχτεί.

Αφού πέτυχα όμως τη γλυκόπικρη γεύση που λες μου φτάνει!

Και πάλι ευχαριστώ! Ελπίζω να ξαναβρώ κουράγιο να ανεβάσω κάποιο κείμενο ακόμα...?

Καλή συνέχεια!

• Like 1

• 3 weeks later...

Ο μύθος του Προμηθέα από την ανάποδη. Εγώ έτσι το κατάλαβα. Ο Ορφέας αναλαμβάνει σαν άλλος Προμηθέας να φέρει στους ανθρώπους τη μνήμη, όπως εκείνος τη φωτιά. Φαντάζομαι είναι η ιστορική μνήμη εκείνο που αναλαμβάνει. Βρήκα την έμνευσή σου έξυπνη μου άρεσε η κατάληξή σου, σαν να εξηγείς σε παραμύθι γιατί ως άνθρωποι εύκολα ξεχνάμε και πέφτουμε στα ίδια λάθη. 

Η ένστασή μου είναι το όνομα του ήρωά σου και το μέγεθος της ιστορίας, αν δεν απατώμαι ο Ορφέας δεν έχει να κάνει με τη μνήμη. Θα μπορούσες να ανλήσεις ιδέες αν διαβάσεις την ιστορία της θεάς μνημοσύνης. Σίγουρα μπορείς με περισσότερο υλικό να δώσεις μια χορταστική ιστορία, αξίζει να την αναπτύξεις.

• 3 weeks later...
On 6/10/2018 at 2:07 PM, John Ernst said:

Ο μύθος του Προμηθέα από την ανάποδη. Εγώ έτσι το κατάλαβα. Ο Ορφέας αναλαμβάνει σαν άλλος Προμηθέας να φέρει στους ανθρώπους τη μνήμη, όπως εκείνος τη φωτιά. Φαντάζομαι είναι η ιστορική μνήμη εκείνο που αναλαμβάνει. Βρήκα την έμνευσή σου έξυπνη μου άρεσε η κατάληξή σου, σαν να εξηγείς σε παραμύθι γιατί ως άνθρωποι εύκολα ξεχνάμε και πέφτουμε στα ίδια λάθη. 

Η ένστασή μου είναι το όνομα του ήρωά σου και το μέγεθος της ιστορίας, αν δεν απατώμαι ο Ορφέας δεν έχει να κάνει με τη μνήμη. Θα μπορούσες να ανλήσεις ιδέες αν διαβάσεις την ιστορία της θεάς μνημοσύνης. Σίγουρα μπορείς με περισσότερο υλικό να δώσεις μια χορταστική ιστορία, αξίζει να την αναπτύξεις.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Όντως είχα σε γενικές γραμμές στο μυαλό μου τον μύθο του Προμηθέα.

Όσον αφορα το όνομα του Ορφέα, είναι απλά το αγαπημένο μου όνομα, γι' αυτό το έβαλα ...? Αν το καλοσκεφτείς όμως και ο δικός μου Ορφέας και αυτός του μύθου απο μια μα___κια της στιγμής απέτυχαν στον στόχο τους, αυτό που τόσο επιθυμουσαν και μετά κατατρύχονται από τύψεις . (το έσωσα κάπως; ?). Άσε που ο Ορφέας ειναι εγγονος της Μνημοσύνης...

Χαίρομαι που μου προτείνεις να την αναπτύξω, κάποια στιγμή ίσως κάνω έρευνα και το επιχειρήσω...

Ευχαριστω και πάλι!