Jump to content

Θεοί και Δαίμονες - Μαρία Βρυσανάκη


komhs
 Share

Recommended Posts

ΒΡΥΣΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ - ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ -Βιβλίο πρώτο.
Η ιστορία μας εξελίσσετε μετά τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έναν πόλεμο όμως που δεν τον ξεκίνησαν οι άνθρωποι άλλα ανθρωπόμορφοι εισβολής από τον πλανήτη Δία, οι Λερόιλ.
Τα πλάσματα αυτά έχουν την μορφή και το μέγεθος ενός ανθρώπου αλλά είναι ποιο αδύναμοι, δεν χρειάζονται οξυγόνο για να αναπνεύσουν, δεν επηρεάζονται από την ζέστα ή το κρύο και κάποιοι από αυτούς έχουν πνευματικές δυνάμεις. Τον πόλεμο τον κέρδισαν οι άνθρωποι αλλά μετά το τέλος του πολλοί προσπάθησαν να εξολοθρεύσουν όλους τους Λερόιλ. Υπήρχε όμως και η άλλη πλευρά, αυτοί που με τον καιρό σταμάτησαν να βλέπουν τους χαμένους με μίσος και όταν το μίσος φεύγει πολλές φορές αυτό που ακολουθεί είναι η αγάπη. Και έτσι έγινε. Τα παιδιά που προέκυψαν από αυτή την ένωση ήταν μισά ανθρώπινα και μισά Λερόιλ και ονομάστηκαν Ρεμόρ.
Οι Λερόιλ που γλίτωσαν για να ξεφύγουν από τους διώκτες τους έφτιαξαν κρυφά στρατόπεδα-πόλεις σε έρημες και με πολύ κρύο περιοχές του πλανήτη που ήταν αδύνατον να ανακαλυφθούν από τους ανθρώπους. Σε αυτές τις περιοχές εκπαίδευαν καθημερινά τους Ρεμόρ με σκοπό να φτιαχτεί ένας στρατός που θα πολεμούσε ξανά και θα νικούσε τους ανθρώπους. Στα στρατόπεδα αυτοί που διοικούσαν και είχαν όλα τα προνόμια ήταν οι Λερόιλ και οι Ρεμόρ απλά επιβίωναν με τα ελάχιστα που τους έδιναν και εκτελούσαν τις διαταγές τους . Τα δικαιώματα τους ήταν τόσο περιορισμένα που απαγορευόταν να έχουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους.
Οι χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν περισσότερο στο βιβλίο είναι η Μέγκαν και ο Ρόναλντ, δύο αδέρφια Ρεμόρ και ενώ η καθημερινότητα περνά με εμάς να βλέπουμε μέσα από την Μέγκαν άλλους να εκπαιδεύονται και άλλους να διοικούν αυτή ταράζεται από την είδηση ότι ο βασιλιάς των Λερόιλ θα χρειαστεί νέους προσωπικούς φρουρούς.
Ο τρόπος επιλογής τους είναι μια σκληρή αλλά και θανάσιμη δοκιμασία που πολύ απλά όποιος μείνει ζωντανός γίνεται βασιλικός φρουρός. Η Μέγκαν θα είναι από τους πρώτους που θα δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω δοκιμασία, όχι όμως γιατί λαχταρά την τιμή του βασιλικού φρουρού αλλά γιατί ο βασιλιάς είναι αυτός που έχει δολοφονήσει την μητέρα της και έτσι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να βρεθεί κοντά του με σκοπό να τον σκοτώσει. Την Μέγκαν στην δοκιμασία θα την ακολουθήσουν ο αδερφός της και κάποιοι ακόμα που νοιάζονται για αυτή και από εκεί και μετά θα ξεκινήσει μια περιπέτεια που σε κάθε βήμα της θα καραδοκεί ο θάνατος, σε κάθε στροφή και μία μάχη και σε κάθε ανατολή ένα μυστικό θα αποκαλύπτεται. Στο βιβλίο της Μαρίας βρήκα μερικές από τις καλύτερες περιγραφές μάχης, μια συνεχής και γρήγορη εξέλιξη πολλές ανατροπές αλλά και πολλές προδοσίες και φυσικά έναν απαγορευμένο έρωτα που θα βάλει το αλατοπίπερο σε αυτή την υπέροχη ιστορία. Πολλοί οι διάλογοι με την αφήγηση να περνά σε δεύτερη μοίρα και να είναι όση πραγματικά χρειάζεται. Την ιστορία την βλέπουμε στην πλειοψηφία της μέσα από την Μέγκαν αλλά όπου χρειάζεται αλλάζει ο χαρακτήρας πολύ έξυπνα και καθόλου κουραστικά.
Το Ελληνικό φάνταζι πλέον δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το ξένο, διαβάστε το πρώτο βιβλίο της ιστορίας που μας ξεδιπλώνει η Μαρία γιατί θα σας ταξιδέψει σίγουρα και αν δεν κάνω λάθος τον Οκτώβριο ακολουθεί και το δεύτερο

THEI__DEMONES_VIVLIO_1_ANAMETRISI.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Θεοί και Δαίμονες - Μαρία Βρυσανάκη

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..