Jump to content

Εμείς και οι χαρακτήρες μας...


Illidan
 Share

Recommended Posts

Παρατήρησα ότι ασχολείστε αρκετά με την ανάπτυξη των χαρακτήρων για αυτό και υποβάλλω το παρόν topic, με την εξής απορία. Πιστεύετε ότι κάθε χαρακτήρας περιέχει τουλάχιστον μια πλευρά του συγγραφέα του; Αυτό το βλέπω σε σχεδόν όλους τους χαρακτήρες μου, καθώς πλευρές του ήθους τους απεικονίζουν εμένα ή το πώς θα ήθελα να είμαι (ακόμα και οι villains κάποιες φορές) και θα ήθελα να μάθω αν αυτό είναι φυσιολογικό και σωστό. Περιμένω τις απόψεις σας!

Link to comment
Share on other sites

Ο γιατρός λέει ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό, και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι σύμπτωμα που, αρχικά, συμβαίνει σε όλους τους πάσχοντες της συγκεκριμένης παθήσεως. Συν τω χρόνω, ωστόσο, οι πάσχοντες αισθάνονται ανία από το εν λόγω μοτίβο και εξερευνούν και άλλα είδη χαρακτήρων.

Link to comment
Share on other sites

Τις περισσότερες φορές το επιδιώκω να είναι έτσι, και μάλιστα στον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα! Τα "περιφερειακά" πρόσωπα είναι οι προσπάθειές μου για αντικειμενική ψυχογραφία και παρουσίαση διαφορετικών προσωπικοτήτων.

 

Δεν είναι πάντα εύκολη η αποστασιοποίηση πάντως από το χαρακτήρα που φτιάχνεις, ότι θέση κι αν έχει στην ιστορία, ειδικά όταν δεν υπάρχει αρκετή συγγραφική εμπειρία (συμφωνώ με το Βάρδο, κοινώς).

 

Άλλωστε ο άνθρωπος είναι εγωκεντρικό ον: δημιουργεί βασιζόμενος στις προσωπικές του εμπειρίες και τις αρχές που έχει αποδεχθεί ή μισήσει. Τις μεν τις εκθειάζει, τις δε τις απορρίπτει.

 

Στις πρώτες στηρίζει τους "καλούς" στις δεύτερες τους "κακούς" χαρακτήρες, τουλάχιστον μέχρι να μάθει πως όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους ισάξιες δόσεις καλοσύνης και κακίας, τις οποίες εκφράζουν ανάλογα με την εκάστοτε πρόκληση.

 

Από εκείνο το σημείο και μετά είναι που αρχίζεις να "πειραματίζεσαι" με τους συνδυασμούς των στοιχείων που έχεις και να δημιουργείς χαρακτήρες ανά περίσταση και όχι καθ'ομοίωσή σου!

Link to comment
Share on other sites

Να μην σε ανησυχεί τίποτε και να μην ξαναρωτήσεις κανέναν αν κάτι "είναι σωστό"! Σωστό είναι αυτό που σε εκφράζει, αυτό που θέλεις, αυτό που νιώθεις. Αυτή στη στιγμή σε εκφράζει να δίνεις λίγο από τον εαυτό σου σε κάθε χαρακτήρα, κάποτε μπορεί να μη σε εκφράζει. Δεν είναι τίποτε σωστότερο από το άλλο, ούτε "σωστό" ή "λάθος"...

Link to comment
Share on other sites

Νιέννα, thanx και συγγνώμη. Μάλλον φταίει το ότι είμαι νέος συγγραφέας και δεν έχω ακόμη αρκετή αυτοπεποίθηση (τι σου κάνουν τα σχόλια της φιλολόγου στις εκθέσεις!)

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να σου απαγορέψω να μου ζητάς συγνώμη! :p :p :p

Μα τι δημοκρατική που είμαι... ποπό... :diablo:

Link to comment
Share on other sites

Γράφτε κάτι, κάποιος! Έτσι για κουβεντούλα γιατί αρχίζω να βαριέμαι! :tease: :icon_yea:

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι το αναπτύξαμε και αλλού αυτό το θέμα. "Γνωρίζω τους χαρακτήρες μου" ή κάπως έτσι έλος πάντων. Βρες αυτό και συνέχισε τη συζήτηση. ;)

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι το αναπτύξαμε και αλλού αυτό το θέμα. "Γνωρίζω τους χαρακτήρες μου" ή κάπως έτσι έλος πάντων. Βρες αυτό και συνέχισε τη συζήτηση.  ;)

 

H Eroviana exei dikio. Ta pio sxetika sumfwva me to prwto sou post eivai ta

 

1. Χαρακτήρες και Εαυτός, Πού βασίζετε τους χαρακτήρες σας;

 

2. Η Περσόνα του Συγγραφέα

 

kai ta duo te8eimeva aptov Bardos. Gia parapera suzntnsn gia xaraktnrec, kave to avtistoixo search.

Link to comment
Share on other sites

  • 18 years later...
On 5/11/2005 at 2:18 PM, Illidan said:

Πιστεύετε ότι κάθε χαρακτήρας περιέχει τουλάχιστον μια πλευρά του συγγραφέα του;

Ναι αλλά δεν είναι πάντα η ολοκληρωμένη πλευρά του, ίσως ένα απειροελάχιστο μέρος της.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..