Jump to content

Γιώργος Δάμτσιος - Σκοτεινό Πέπλο


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

201681804_.thumb.jpg.26b804a65463fe814a096239deca0596.jpg

Σκοτεινό Πέπλο (Εκδόσεις Bell, 2018)

Τον Δεκέμβριο του 2015 διάβασα για πρώτη φορά βιβλίο του Γιώργου Δάμτσιου, το καλογραμμένο και εξαιρετικά ενδιαφέρον μεταφυσικό θρίλερ "Μέχρι την τελευταία του ανάσα", το οποίο με άφησε ως επί το πλείστον ικανοποιημένο. Μάλιστα, στην κριτική μου για εκείνο το βιβλίο, είχα γράψει ότι θα διάβαζα σίγουρα και άλλα βιβλία του συγγραφέα. Μπορεί να άργησα κάπως, αλλά να που τελικά έκανα την υπόσχεσή μου πράξη (στο μεταξύ έχω αγοράσει και το "Στη γέφυρα των χαμένων ψυχών" που έχει γράψει με τον Μάριο Δημητριάδη, αλλά εδώ και μήνες παραμένει αδιάβαστο!). 

Λοιπόν, το "Σκοτεινό πέπλο", το οποίο φαίνεται να είναι το πρώτο βιβλίο μιας σειράς με τον γενικό τίτλο "Ευγενείς Άγριοι", είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό και χορταστικό περιπετειώδες θρίλερ, με καταιγιστική δράση, συνωμοσίες, μπόλικη ένταση και αγωνία που βαράει κόκκινο. Από τις πρώτες κιόλας σελίδες ο συγγραφέας αρπάζει τον αναγνώστη από τον γιακά και δεν τον αφήνει να πάρει μια ανάσα, παρά μέχρι να διαβάσει και την τελευταία πρόταση. Όχι, δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω. Επίσης δεν θα υπερβάλλω αν πω ότι το βιβλίο διαβάζεται με την μια: Αν έχετε κάποιες ελεύθερες ώρες μπροστά σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το τελειώσετε χωρίς να το αφήσετε κάτω ούτε λεπτό. Η γραφή είναι απλή αλλά λειτουργική, οπωσδήποτε ευκολοδιάβαστη και πάρα πολύ εθιστική. Τα μικρά κεφάλαια και οι αγωνιώδεις ρυθμοί της πλοκής μπορεί να βοηθάνε στη γρήγορη ανάγνωση, όμως ακόμα πιο πολύ βοηθάει η γραφή. Επίσης η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική.

Σίγουρα δεν είναι ένα τέλειο θρίλερ: Μπορεί κάποιος αναγνώστης να συναντήσει υπερβολές ή και χρήσιμες συμπτώσεις στην πλοκή, ή ακόμα και να μην πειστεί από κάποιες πράξεις ή κάποια κίνητρα των χαρακτήρων. Όμως αυτό είναι κάτι που λίγο έως πολύ συμβαίνει με όλα τα θρίλερ εκεί έξω, ακόμα και αν είναι γραμμένα από κορυφαίους συγγραφείς του είδους. Επίσης, οι χαρακτήρες δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο βάθος, όμως νομίζω ότι κάνουν ικανοποιητικά τη δουλειά τους. Γενικά πρόκειται για ένα ωραίο θρίλερ που θα κρατήσει στην τσίτα τους αναγνώστες και θα τους χαρίσει μερικές ώρες γεμάτες δράση και ένταση. Ήδη ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο βιβλίο της σειράς!

8/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..