Jump to content

Ντάνιελ Κέλμαν (Daniel Kehlmann)


Steel Guardian
 Share

Recommended Posts

O Daniel Kehlmann είναι ένας συγγραφέας Αυστριακής και Γερμανικής εθνικότητας, που γράφει στα γερμανικά. Το μυθιστόρημα του Die Vermessung der Welt (Η Μέτρηση του Κόσμου, εκδόσεις Καστανιώτης) είναι το πιο ευπώλητο γερμανικό βιβλίο από το 1985 και μετά. Σύμφωνα με τους New York Timew ήταν το δεύτερο σε πωλήσεις μυθιστόρημα για το 2006. Όλα του τα μετέπειτα μυθιστορήματα  κατέκτησαν την πρώτη θέση της λίστας των bestseller του γερμανικού Spiegel.
Το μυθιστόρημά του Tyll (Τυλ ο Σαλτιμπάγκος, εκδόσεις Καστανιώτης), έχει πουλήσει πάνω από 600.000 μόνο στη Γερμανία και μεταφορά του στην τηλεόραση ετοιμάζεται από το Netflix.

Όλα του τα μυθιστορήματα κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Link to comment
Share on other sites

F (Εκδόσεις Καστανιώτης)
Πρώτη μου γνωριμία με το έργο του Kehlmann και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Στην ουσία πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται γύρω από τρία αδέρφια, τα παιδιά ενός άντρα με μία κάπως ιδιαίτερη προσωπικότητα.
Γενικά δεν έχει σφιχτή υπόθεση, απλά παρακολουθούμε τους βασικούς χαρακτήρες σε κάποια συγκεκριμένη φάση της ζωής τους.
Κάτι τέτοιο στα χέρια ενός λιγότερο επιδέξιου συγγραφέα θα μπορούσε να είναι πολύ ανιαρό, αλλά ο Kehlmann γράφει με έναν πολύ καλό και ρυθμικό τρόπο. Ακόμα κάνει όλους τους χαρακτήρες ενδιαφέροντες και εύκολα διακριτούς τον έναν απ' το άλλο, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να υπάρχει και αρκετή ποικιλία στα προβλήματα που ο καθένας τους αντιμετωπίζει.
Το βιβλίο έχει σχετικά έντονα φιλοσοφική διάθεση, κάτι που ενίοτε μπορεί να κουράσει, αλλά προσωπικά μου φάνηκε ταιριαστό με την ιστορία και γενικότερα με τράβηξε.
Το μόνο μου σημαντικό παράπονο είναι ότι, όντας ένα μυθιστόρημα χωρίς κάποια ουσιαστική πλοκή, είναι και ένα μυθιστόρημα χωρίς κάποιο ουσιαστικό τέλος.
Γενικά είναι ένα πολύ καλό βιβλίο και σίγουρα θα διαβάσω και άλλα βιβλία του συγγραφέα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Φάντασμα changed the title to Ντάνιελ Κέλμαν (Daniel Kehlmann)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..