Jump to content

Οι Γιατροί της Πανούκλας - Γιώργος Κωστόπουλος


BladeRunner
 Share

Recommended Posts

305048428_.jpg.83e66a13ba7376742419f1c6a2edab74.jpg

Τίτλος: Οι Γιατροί της Πανούκλας
Συγγραφέας: Γιώργος Κωστόπουλος
Εκδόσεις: Nyctophilia.gr
Σελίδες: 72
Έτος έκδοσης: 2020

Quote

"Η καρδιά του σταμάτησε, καθώς ο χειρότερος φόβος του επιβεβαιωνόταν - το πλάσμα βρισκόταν όντως εκεί, όπως γνώριζε μέσα του πως θα ήταν. Ήταν ψηλόλιγνο και στεκόταν ακίνητο, με τα χέρια του τεντωμένα κατά μήκος του σώματός του. Φορούσε έναν μακρύ, μαύρο μανδύα με δεκάδες ραφές στην επιφάνειά του, δερμάτινα γάντια και μια σκούρα ζώνη με ασημένια πόρπη. Η καλύπτρα του μανδύα του ήταν ανεβασμένη, ώστε το πρόσωπό του να παραμένει κρυμμένο. Όταν είδε πως ο Φίλιπ τον κοιτούσε, σήκωσε τα χέρια του αργά και κατέβασε την κουκούλα του, αποκαλύπτοντας ένα τεράστιο ράμφος με δύο ολοστρόγγυλους, γυαλιστερούς φακούς στην κορυφή του."

Το βιβλίο μπορείτε να το κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, στο Nyctophilia.gr.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Τρίτη επαφή με το έργο του Γιώργου Κωστόπουλου, μετά το απολαυστικό "Εξιλέωση" που διάβασα τον Μάιο του 2015 και το δυνατό και σκοτεινό "John Smith: Αναπαυτής" που διάβασα τον Οκτώβριο του 2017, και δηλώνω ξανά ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Βέβαια, εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια νουβέλα και όχι με μυθιστόρημα, και λέω δυστυχώς, γιατί πολύ απλά μου άρεσε τόσο η πλοκή και η όλη ατμόσφαιρα, καθώς επίσης και η γραφή, που όσο να'ναι ήθελα παραπάνω. Και πιστεύω ότι υπήρχε υλικό για μια μεγαλύτερης έκτασης ιστορία. Όπως και να'χει όμως, τούτη η νουβέλα είναι πολύ ενδιαφέρουσα και καλογραμμένη, γεμάτη με δυνατές εικόνες και γλαφυρές περιγραφές, με όλες τις κατάλληλες δόσεις τρόμου, φαντασίας και ανατριχίλας. Και αν σκεφτεί κανείς τη θεματολογία της νουβέλας και αυτά που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες με την παράνοια του Κορωνοϊού (ή όπως στο διάτανο λέγεται), τότε δεν μπορείς παρά να κοιτάξεις γύρω σου τρομαγμένος, μήπως και δεις σε κάποια γωνία να παραμονεύει ένας από τους Γιατρούς της Πανούκλας... 

8/10

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα, επίκαιρη ιστορία και προσφορά του συγγραφέα προς εμάς. Σύντομο, με αρκετές ανατριχιαστικές, τρομακτικές σκηνές. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι το πρώτο και μόνο έργο του Κωστόπουλου που διάβασα και δηλώνω εντυπωσιασμένος. Μυθοπλασία που γουστάρω με δυνατές, εικονικές περιγραφές, τόσο που θα λάτρευα να το έβλεπα και σαν  graphic novel (Καλέστε τον Mignola παρακαλώ.) Θα συμφωνήσω με ανώτερη κριτική ότι θα ήθελα περισσότερο, έχει μπέικον η ιστορία, ή τουλάχιστον θα ήθελα να δω κι άλλες ιστορίες με τους Γιατρούς. Είδαμε πχ Σκωτία, μπορούμε να δούμε και πολλές άλλες χώρες με μια νέα οπτική στον τρόμο. Άριστα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..