Jump to content

Recommended Posts

Sigma Ori

Όνομα Συγγραφέα: Sigma Ori
Είδος: Western/Fantasy
Βία; Ναι
Σεξ; Ναι
Αριθμός Λέξεων: 5034
Αυτοτελής; Ναι
Σχόλια: Για το Write off #93

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

River.pdf

Edited by Sigma Ori
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Nick V.

Τα σχόλιά μου:

Spoiler

Ο λόγος που ψήφισα τελικά αυτή την ιστορία ήταν γιατί είχε όλα τα στοιχεία που περίμενα (ή που δεν περίμενα) να δω.
Δράση, ατάκες, περιγραφές, αγωνία, φαντασία. Ξεμπέρδεψες γρήγορα με την εισαγωγή και έφερες την ιστορία στα μέτρα σου.

Η αλήθεια είναι ότι βρήκα το τέλος κάπως κλισέ. Κάποια στιγμή το πρόσεξα και το spoiler αφού κάθε λίγο και λιγάκι την έβαζες να κάνει και από ένα μπανάκι. Αλλά με συνεπήρε το φανταστικό κομμάτι και η αφήγηση και δεν του έδωσα και πολύ σημασία.
Στη σκηνή με το απόκοσμο ζώο που της την έπεσε για να την φάει, έφαγα τα δάκτυλά μου (τα νύχια τα είχα φάει πιο πριν) για να δω τι θα γίνει.

Προσωπικά θα προτιμούσα την ηρωίδα περισσότερο τσαμπουκαλού (π.χ. να βγάλει μια δεσμίδα δυναμίτες από τα μανίκια της και να την ταιριάξει ωραιότατα με το πούρο) και business woman. Αν την είχες βάλει να καταφέρει να μαζέψει το ζώο σε ένα λουρί και να το πάει σηκωτό στην ζωντανή, σκληροτράχηλη αδελφή της για να ξηγηθούν μαζί ένα φρικιαστικό payback σε μια ανυποψίαστη παρέα ενός γιατρού, ενός δικαστή και ενός ιερέα, θα με είχες κάνει να χοροπηδάω στην καρέκλα μου (εντάξει, ξεφεύγω λίγο από την ιστορία σου αλλά είμαι λίγο εκδικητικούλης και ψοφάω για κάτι τέτοιες εξελίξεις).

Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό ταξίδι στην πηγή του ποταμιού μέχρι να βρει και να συμφιλιωθεί με τον εαυτό της το βρήκα εξίσου ωραίο και οφείλω να πω πως με συγκίνησε κομματάκι.

Συνολικά, μια ωραία, καλογραμμένη και στρωτή ιστορία.

 

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
Silvertooth

Δεν έχω πολλά χρήσιμα πράγματα να σχολιάσω καθώς η ιστορία μου άρεσε πολύ.

Η κεντρική χαρακτήρας είναι ανθρώπινη, με προτερήματα και αδυναμίες και παρότι τη γνωρίζουμε λίγο, ενδιαφερόμαστε για το πώς θα καταλήξει.

Η δράση σου πάει - να γράφεις πιο συχνά. Ήταν πολύ ευχάριστα τα κομμάτια με το ξυλίκι και η πάλη με το πλάσμα με τα 8 μάτια.

Αν και η κοσμοπλασία σπάνια με ενδιαφέρει ιδιαίτερα σε ιστορία, μπορώ να πω ότι οι περιγραφές των τοπίων και της πανίδας που συναντάει η πρωταγωνίστρια κινούν το ενδιαφέρον στον αναγνώστη για να μάθει περισσότερα.

Θα σταθώ και σε μερικά τεχνικά κομμάτια που θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Το κείμενο δίνει την αίσθηση δύο ανεξάρτητων ιστοριών, με πρώτη την περιπέτεια στο σαλούν, και δεύτερη την πεζοπορία στο ποτάμι. Αυτό δε θα ήταν πρόβλημα αν έγραφες κάτι μεγάλο, αλλά σε κάτι τόσο μικρό όσο ένα διήγημα, θα ήταν προτιμότερο η κεντρική πλοκή να εισάγεται λίγο νωρίτερα. Ίσως μία αναφορά για το γιατί την καίει να αποκτήσει τα λεφτά ή μια φευγαλέα σκέψη για την αδερφή της να βοηθούσαν σε αυτό.

Επίσης, υπάρχουν κάποιες λεπτομερείς περιγραφές για το πώς είναι τοποθετημένα τα αντικείμενα στο χώρο. Είναι δελεαστικό να θέλει κανείς να αποδώσει την εικόνα όπως τη φαντάζεται και όπως θα φαινόταν σε μια ταινία, αλλά συνήθως στο γραπτό λόγο δεν είναι και τόσο σημαντικό.

Την κατάληξη δεν την περίμενα - πίστευα αρχικά ότι θα έβρισκε αυτούς που αναζητούσε. Από προσωπική άποψη πάντως, ήταν καλύτερο που τελικά η ιστορία δεν ήταν εκδίκησης αλλά ένα προσωπικό ταξίδι - είναι ένα είδος που δε βλέπουμε συχνά. Γενικά το κείμενο έβγαλε μελαγχολία, ενώ είχε και σημεία αισιοδοξίας.

Πέρασα πολύ καλά διαβάζοντας το διήγημα!

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..