Jump to content

Χρησιμοποιείτε Character Roster?


Alexz
 Share

Recommended Posts

Για να πω την αλήθεια αγνοούσα εντελώς την ύπαρξη του, μέχρι που συνεργαστήκα με κάποιον που δούλευε για πολλά χρόνια στον χώρο των tabletop RPGs. Ο τύπος Εκτός του ότι γνωρίζει να στήνει πολύ καλά την πλοκή, είναι πραγματικά Master στην ανάπτυξη χαρακτήρων και πώς συνδέονται πάνω στην ιστορία. Με βοήθησε πραγματικά και σκέφτομαι να το κάνω και στις υπόλοιπες αγγλόφωνης ιστορίες που θα ακολουθήσουν. Το μόνο που βρίσκω αρνητικό είναι ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο σε σχέση με το απλά να γράψεις την πλοκή (όπως έκανα μέχρι τώρα), και να γράψω κάποια πράγματα για τον βασικό χαρακτήρα. Κατά κάποιο τρόπο πρέπει να μπεις στην διαδικασία να φτιάξεις για τον κάθε χαρακτήρα τις δικές του αδυναμίες, δυνάμεις, θέλω, και ανάγκες. Πάντως είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Το character roster τι είναι;

Είναι σαν αυτό που λέμε στη συγγραφή "παίρνω συνέντευξη από το χαρακτήρα" ή κάτι σαν το "character sheet" στα tabletop rpg; Αν είναι το δεύτερο εγώ προσπάθησα κάποια στιγμή να κάνω φύλλα χαρακτήρων με βάση ένα φύλλο χαρακτήρων από τέτοιο παιχνίδι. 

Πράγματι το θεωρώ πολύ χρήσιμο εργαλείο και προσδίδει μια αληθοφάνεια στο χαρακτήρα. Αλλά είναι τόσο χρονοβόρο αυτό που πήγα να κάνω εγώ που το παράτησα. Γιατί ήθελα να προσθέσω την αληθοφάνεια που προσδίδει ο παράγων τύχη στα παιχνίδια rpg μέσα στο έργο μου.

Τελικά με νίκησε η έλλειψη χρόνου για κάτι τέτοιο.

Είναι το ίδιο πράγμα το "character Roster;

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γράφω στοιχεία για τους χαρακτήρες. Στα φάντασι που έχουμε και πολλές μετακινήσεις και ταξίδια γράφω και τι έχουν μαζί τους για να μν πέσω σε αντιφάσεις ή κάνω κάποια γκάφα. Γράφω χαρακτηριστικά, συνήθειες, τυχόν αδυναμίες, προσωπική ιστορία  πριν την αρχή της ιστορίας που διηγούμαι. Θα γράψω ακόμα ικανός με τα όπλα και τι έχει αλλά δεν θα το κάνω σαν παιχνίδι, δύναμη 10 ας πούμε, αντοχή 9.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Tourin είναι σαν character sheet, το οποίο κατά κάποιο τρόπο περιέχει πληροφορίες πέρα από τις βασικές, όπως για παράδειγμα ύψος, μαλλιά, και λοιπά. Κατά κάποιο τρόπο όλοι οι χαρακτήρες που μπαίνουν εκεί μέσα έχουν το δικό τους hero's journey, είτε πρόκειται για καλούς ή για κακούς. Αυτό βοηθάει στο πώς θα συμπεριφερθούν σε μία κατάσταση. Τους κάνει όλους πολύ πιο αληθοφανής.

Η αλήθεια είναι ότι παίρνει χρόνο αλλά βελτιώνει κατά πολύ την ιστορία και ιδιαίτερα άμα σκέφτεσαι να κάνεις μεγάλη σειρά, έχεις κάτι σαν wiki οπότε δεν θα χαθείς. Για παράδειγμα στην πρώτη σειρά που είχα κάνει και ακόμη γράφω, έχω ψιλό χάσει την μπάλα, Μιας και αποτελείται από επτά Μικρές ιστορίες, 5 νουβέλες, τέσσερα μεγάλα μυθιστορήματα, και άλλα τέσσερα με πέντε μικρά μυθιστορήματα. Στην κάθε περίπτωση καλύπτεται η οπτική της ιστορίας από διαφορετικούς χαρακτήρες. Δεν τα έχω γράψει όλα όσα σου λέω, είμαι στη μέση περίπου.

Αυτό βέβαια το δοκιμάζουμε σε μία άλλη επιλογή φτιάχνω και έχει να κάνει με δεινόσαυρους. Πάντως θέλω να το εφαρμόσω σε οποιαδήποτε άλλη τριλογία θα φτιάχνω από δω και πέρα, Μιας και βελτιώνει κατά πολύ την πειστικότητα των χαρακτήρων. Ελπίζω βέβαια Αυτός με τον οποίο συνεργάζομαι να συνεχίσει να είναι μαζί μου και μέσα στο 2021.

@WILLIAM σε αυτό το στάδιο δεν αναφέρω καθόλου τι δύναμη έχει και γενικά δεν τοποθετώ καθόλου τέτοια στοιχεία. Βάζω μόνο πράγματα που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Συνήθως αυτά που βάζω είναι, αδυναμίες, δυνάμεις, θέλω, ανάγκες, εσωτερική σύγκρουση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Ιρμάντα changed the title to Χρησιμοποιείτε Character Roster?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..