Jump to content

Νομίσματα Από Όλο Τον Κόσμο


WILLIAM
 Share

Recommended Posts

Θα ήταν εύλογο να πει κανείς τι μας ενδιαφέρουν τα νομίσματα του κόσμου σε ένα φόρουμ με συγγραφείς φαντασίας (άλλοι κόσμοι τελείως), επιστημονικής φαντασίας (στο μέλλον δεν θα μας χρειάζονται νομίσματα ή οι εξωγήινοι του Άλφα Κενταύρου δεν έχουν νομίσματα) και τρόμου (όταν σε κυνηγάει το αλλόκοσμο με νομίσματα θα ασχολείσαι;).

Η απάντηση βρίσκεται σε μια παρατήρηση που είχε κάνει η Ναρουάλις σε ένα από τα άρθρα της για τη συγγραφή. Παρότι γράφουμε για άλλους κόσμους και άλλους πολιτισμούς πάντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας κόσμο για έμπνευση. Το παράδειγμα που εκείνη είχε δώσει ήταν, θες ένα ορεινό μονοπάτι; Άνοιξε το google και δες πως είναι στο Νεπάλ για να έχεις μια καλή ιδέα. Έτσι λοιπόν σκέφθηκα πως μπορεί αυτή η μικρή μου αναφορά σε νομίσματα ανά τον κόσμο να είναι χρήσιμη.

Ας πούμε ότι ο ήρωάς μας μετά από ένα μεγάλο ταξίδι φτάνει σε μια πόλη, θέλει να βρει καινούρια ρούχα και εφόδια, να φάει και να κοιμηθεί επιτέλους σε κρεβάτι. Για να το κάνει χρειάζεται λεφτά, χμ με τι μοιάζουν τα νομίσματα της πόλης; Πάρτε μια ιδέα για το μπορεί να έχουν πάνω από εδώ. Ελεύθερα.

Ανάλογα πάει για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας, (αντί για πόλη πλανήτης και να' μαστε!). Οι φίλοι του τρόμου δε, που είναι συνήθως σε τούτον τον κόσμο, έχουν εκείνη τη μικρή λεπτομέρεια που δίνει αυθεντικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βοηθηθούν και αν δεν είναι στο παρόν η ιστορία αλλά σε κάποιο πρόσφατο παρελθόν.

Σας διαβεβαιώ ότι όλα αυτά τα κομμάτια υπάρχουν, τα έχω πιάσει με τα χέρια μου. Χρησιμοποιήστε τα λοιπόν ελεύθερα.

906. Νομίσματα Του Κόσμου.pdf

  • Like 2
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..