Jump to content

Βελτίωση / τροποποίηση ήδη υπάρχουσας ιστορίας


Alexz
 Share

Recommended Posts

Τις προάλλες έβαλα μια αγγελία σε ένα subreddit με YA Writers, στην οποία ζητούσα χειρόγραφα από συγγραφείς που έχου γράψει το μυθιστόρημα τους ως ένα σημείο, αλλά δεν μπορούσαν να το τελειώσουν. 

Αποφάσισα να συνεργαστώ με έναν τελικά, ο οποίος έχει γράψει ένα supernatural thriller, αλλά το άφησε στη μέση διότι δεν ήξερε πως να το τελειώσει, μιας και δεν έχει τελειώσει ποτέ του ιστορία. 

Το μυθιστόρημα έχει διάφορα προβλήματα, τα οποία έχω  σκεφτεί πως θα τα λύσω, το κύριο δίλημμα μου είναι το παρακάτω: οι πρώτες 15.000 λέξεις (50 σελίδες) είναι ουσιαστικά infodumping. Οι πρωταγωνιστές κερδίζουν έναν διαγωνισμό, πάνε για κάμπινγκ, εκεί εμφανίζεται ένας δαίμονας και αρχίζει να τους μακελεύει (συνοπτικά). Στις πρώτες 15.000 λέξεις ο συγγραφέας εγκαθιστά τους χαρακτήρες, τις προσωπικότητες τους, πως γνωρίζονται, κ.λπ., καθώς και το ταξίδι στο δάσος. 

Σκέφτηκα:

  • Να αφαιρέσω τις 15.000 λέξεις και να ξεκινήσω media res, εκεί που σκοτώνει μία από την ομάδα και έπειτα να το συνεχίσω.
  • Να βάλω κάποιο περιστατικό στην αρχή σαν προπομπός για το τι θα ακολουθήσει και συγκεκριμένα τον δαίμονα να σκοτώνει μία άλλη παρέα, έπειτα να ξεκινάει η ιστορία με τους νεαρούς που κερδίζουν το ταξίδι. Έτσι κερδίζω / κρατάω τις περισσότερες από τις 15.000 λέξεις.

Αναφορικά με την δεύτερη περίπτωση, πως σας φαίνεται; Έχετε να προτείνετε παραδείγμα από άλλα βιβλία που γίνεται κάτι τέτοιο;

Σημείωση: Το "πρόβλημα" μου είναι ότι αν βάλω αυτόν τον "μηχανισμό," δεν θα είναι σχετιζόμενος άμεσα με τους πρωταγωνιστές. Το έχω ξανακάνει αυτό, αλλά στο επόμενο κεφάλαιο (μετά από 1500 λέξεις) ξεκινάνε οι χαρακτήρες. Εδώ θα είναι 15.000 λέξεις. 

Υ.Γ. Θέλω να αποφύγω "φθηνούς" μηχανισμούς με όνειρα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Μια σκέψη είναι να ξεκινήσεις με τον πρώτο φόνο και μετά να πας πίσω και να εξηγήσεις το πως βρέθηκαν εκεί και τις σχέσεις τους Εναλλακτικά μπορείς να το δώσεις αυτό προχωρώντας με την ιστορία στα πρώτα της βήματα.

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια με εκνευρίζουν τα μπρος πίσω, για αυτό δεν το έβαλα καν ως εναλλακτική.

Link to comment
Share on other sites

Τότε ξεκίνα με τη δράση και ενσωμάτωσε αυτά που πρέπει να ξέρει ο αναγνώστης στην άμεση συνέχεια.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ούτε στο χόρρορ πεθαίνουν όλοι 😛 Το supernatural thriller μπορεί να έχει στοιχεία χόρρορ μεν, εστιάζει σχεδόν πάντα σε έναν πρωταγωνιστή δε, που είτε βρίσκεται στο κέντρο του εναρκτήριου υπερφυσικού συμβάντος είτε το ερευνά.

 

Link to comment
Share on other sites

μεταφορικά το εννούσα. Το θέμα είναι ότι δεν έχει ολέθρια κατάληξη η ιστορία για τους /τον  πρωταγωνιστή. Η ιστορία περισσότερο βασίζεται σε τεχνάσματα που δημιουργούν σασπένς, οπότε εμένα μου κάνει θρίλερ.

Edited by Alexz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..