Jump to content

The Matrix Resurrections (2021)


Mesmer
 Share

Recommended Posts

The plot is currently unknown.


Σκηνοθέτης:

Lana Wachowski Picture 👈 Lana Wachowski


Σεναριογράφοι:

Lana Wachowski (based on characters created by) 👉 Lana Wachowski Picture  David Mitchell 👉 David Mitchell Picture  Aleksandar Hemon


Ηθοποιοί:

Keanu Reeves 👉 Keanu Reeves Picture  Jessica Henwick 👉 Jessica Henwick Picture  Yahya Abdul-Mateen II 👉 Yahya Abdul-Mateen II Picture


Δείτε όλους τους ηθοποιούς που συμμετέχουν εδώ.

Edited by Spark
Προστέθηκαν επιπλέον πληροφορίες για την ταινία.
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Λόγω του ότι το Δεκέμβριο θα γίνει η προβολή της 4ης ταινίας, είπα να φρεσκάρω την μνήμη σε όποιον ενδιαφέρετε για την ταινία, μεταφράζοντας μηχανικά και με ελεύθερο τρόπο ένα μικρό μόνο μέρος με άρθρα από το Wiki του Matrix. Αν εντοπίσετε λάθη, ενημερώστε με στέλνοντάς μου ένα προσωπικό μήνυμα.

Παρακάτω, θα διαβάσετε άρθρα στα οποία υπάρχουν Spoiler.

Spoiler

Η ιστορία του Matrix μιλάει για έναν πόλεμο μεταξύ μιας ανθρώπινης αντίστασης και μιας φυλής αισθανόμενων μηχανών που φυλακίζουν την ανθρωπότητα μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα γνωστή ως Matrix. Οι ταινίες Matrix επικεντρώνονται στον "Εκλεκτό" έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη ικανότητα και σημαντικό πεπρωμένο. Υφασμένα σε όλη την κύρια ιστορία του Matrix είναι διάφορα νήματα ιστοριών που συναντάται σε διαφορετικά μέσα, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών καθώς και κόμικς, βιντεοπαιχνίδια και μια σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Πέρα από την επιφανειακή ιστορία, το Matrix είναι πλούσιο σε εξερευνήσεις και υπαινιγμούς για διάφορα ζητήματα φιλοσοφίας, θεολογίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας, πολιτικής και επιστήμης των υπολογιστών.
 

ΤΟ MATRIX

Το Matrix ήταν ένα τεράστιο προσομοιωμένο κατασκεύασμα εικονικής πραγματικότητας του κόσμου, όπως ήταν γύρω στον 20ο και 21ο αιώνα, δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη για να κρατήσει το μυαλό της ανθρώπινης φυλής υπό έλεγχο, ενώ χρησίμευε ως εναλλακτική πηγή ενέργειας. Το τοπίο μέσα στο Matrix διακρίθηκε από την αξιοσημείωτη πράσινη απόχρωση του.

Thematrixincode99.jpg.5a05a01fa52240e10dc1084267317527.jpg
Ολόκληρη η εικονική κατασκευή του Matrix αποτελείται από έναν πράσινο ψηφιακό κώδικα.
 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Matrix.png.08c2c55a4d97fe17ba6d8ead07a07930.png
Ο ψηφιακός κώδικας του Matrix.

Το Matrix υπήρχε ως νευρο-διαδραστική προσομοίωση για τους συνθετικά ανεπτυγμένους ανθρώπους του Πραγματικού Κόσμου, καθώς το σώμα τους χρησίμευε ως εναλλακτική πηγή ενέργειας για τις Μηχανές. Συγκεκριμένα, οι Μηχανές χρησιμοποίησαν τη βιοηλεκτρική, θερμική και κινητική ενέργεια των ανθρώπινων σωμάτων.

Η προσομοίωση λειτούργησε ως διεπαφή στην οποία οι πληροφορίες τροφοδοτούνταν απευθείας στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το Matrix τροφοδοτήθηκε στην αισθητηριακή αντίληψη ενός ατόμου, με αποτέλεσμα μια άψογη ψευδαίσθηση που ήταν δυσδιάκριτη από την πραγματικότητα για όσους συνδέονται με αυτήν.

Ο πληθυσμός των ανθρώπων που συνδέονται με το Matrix υποτίθεται ότι ταίριαζε με τον εκτιμώμενο πληθυσμό όπως ήταν στην πραγματικότητα (εκτιμάται ότι ήταν κάπου μεταξύ 7 και 8 δισεκατομμυρίων) και ήταν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας του, καθώς τα ανθρώπινα μυαλά ουσιαστικά στέγαζαν και τροφοδοτούσαν την προσομοίωση. Όποιος απέρριψε και απελευθερώθηκε από το Matrix, όπως οι redpill, συνέβαλε σε μια αλγοριθμική ανωμαλία μέσα στον κώδικα κατασκευής που απείλησε το Matrix προκαλώντας ενδεχομένως μια μεγάλη κατάρρευση του συστήματος που θα σκότωνε κάθε άνθρωπο που συνδέεται με αυτό.

Αποτελείται από την πλειοψηφία (περίπου, 99%) του ανθρώπινου γένους εξαιρουμένης της Αντίστασης. Για όσους απελευθερώθηκαν από το Matrix, θεωρήθηκε ουσιαστικά ως φυλακή που υποδούλωσε την ανθρώπινη φυλή. Το μυαλό των ανθρώπων, που αναπαρίσταται ως διανοητικά προβαλλόμενα ψηφιακά avatars μέσα στην προσομοίωση, κρατήθηκαν μέσα στο Matrix όλη τους τη ζωή, ενώ το σώμα τους μεγάλωνε και πέθαινε σε λοβούς συνδεδεμένους με σταθμούς παραγωγής ενέργειας, πανύψηλες κάθετες στήλες που τροφοδοτούσαν τις μηχανές στον έξω κόσμο.

Οι bluepills, που επινοήθηκαν για την ανικανότητά τους να απορρίψουν το Matrix, είτε μέσω επιλογής είτε άγνοιας, έζησαν ολόκληρη τη ζωή τους σε αυτή την εικονική πραγματικότητα, όπως θα έκαναν γύρω στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος επιλέχθηκε από τις Μηχανές επειδή πίστευαν ότι ήταν το αποκορύφωμα του ανθρώπινου πολιτισμού.
 

ΜΗΧΑΝΕΣ

Ενώ ο όρος χρησιμοποιείται συλλογικά από την ανθρώπινη αντίσταση της Zion για να περιγράψει τον καταπιεστικό εχθρό τους, η κοινότητα των Μηχανών αποτελείται κυρίως από δύο τύπους: προγράμματα και μηχανικές οντότητες [1].

Τα προγράμματα εμφανίζονται ως ανθρώπινα ή ανθρωποειδή όντα εντός των ορίων του Matrix. Μπορεί να είναι ενσωματωμένα με ειδικές ικανότητες για να ενισχύσουν τη λειτουργία τους. Ωστόσο, ορισμένα προγράμματα, όπως αυτά που ρυθμίζουν το κλίμα και την πανίδα μέσα στο Matrix, είναι αόρατα και δεν φαίνεται να αλληλεπιδρούν άμεσα με κανέναν από τους κατοίκους του Matrix.

Τα προγράμματα μπορούν να μεταφερθούν μέσα και έξω από το Matrix στην Πηγή ή σε λιγότερο επίσημες κατασκευές όπως ο σταθμός της Λεωφόρου Mobil. Αν ένα πρόγραμμα δεν αποκαλύψει την πραγματική του φύση σε έναν πράκτορα της Zion, είναι αδύνατο για οποιονδήποτε άνθρωπο (εκτός από τον "Εκλεκτό") να ξεχωρίσει τα προγράμματα από τα bluepills. Παραδείγματα αξιοσημείωτων προγραμμάτων μέσα στο Matrix περιλαμβάνουν τους Πράκτορες, τον Μεροβίγγειο, τον Προφήτη και τον Αρχιτέκτονα.

Docbot_beauty.jpg.2544a6b74bf85ea45202b81c3c55d3ce.jpg
Docbot.

Μηχανικές οντότητες υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο για να διατηρήσουν τις λειτουργίες του 01, της Πόλης των Μηχανών. Μερικές προγραμματίζονται ως στρατιώτες και άλλες επιθετικά/αμυντικά εργαλεία, άλλες διατηρούν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και τους ανθρώπους που κοιμούνται αθόρυβα εγκλωβισμένοι εκεί. Παραδείγματα αξιοσημείωτων μηχανικών οντοτήτων περιλαμβάνουν τα Sentinels, Docbots, και το Deus Ex Machina.

Όλες οι μηχανικές οντότητες έχουν σχεδιαστεί με συγκεκριμένο σκοπό. Η μηχανική οντότητα θα συνεχίσει να υπάρχει μέχρις ότου ολοκληρώσει τις εργασίες της, να υποστεί κάποια ζημιά ή να ξεπεραστεί η τεχνολογία της. Ορισμένα προγράμματα είναι γνωστό ότι πηγαίνουν στην εξορία, προσπαθώντας να κρυφτούν από πράκτορες, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι να τερματίσουν παρωχημένα προγράμματα φυγάδων εκτός από τα άλλα καθήκοντά τους.

[1] Ο όρος "μηχανική οντότητα" είναι περιγραφικός για τους σκοπούς του ορισμού στο Matrix Wiki και δεν είναι κανονικός με τη σειρά ταινιών.

 

ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

The.Matrix.Reloaded_2003.HDDVD.1080p.x264-iLL.sample.flv_0491.jpg.89330d847d7909779dedbc563d74be85.jpg
Ένα ακουστικό επικοινωνίας ενός πράκτορα, ένα τροποποιημένο earpiece telex ET 2.

Οι πράκτορες εμφανίστηκαν συνήθως ως καυκάσιοι άνδρες με καστανά μαλλιά και ντυμένοι επίσημα για να μοιάζουν πολύ και φαίνεται να κατέχουν κυβερνητική εξουσία παρόμοια με τις Μυστικές Υπηρεσίες, το FBI, την NSA ή τους κυβερνητικούς αξιωματούχους της CIA. Η γενική ενδυμασία τους ήταν σκούρα πράσινα κοστούμια με χρυσή επένδυση, σκούρες πράσινες γραβάτες, ακουστικά επικοινωνίας, τετράγωνα γυαλιά ηλίου και λευκά πουκάμισα. Αυτό δημιούργησε μια συνηθισμένη, αν και κάπως εκτός τόπου, εμφάνιση [1].

SMITHCLONES.jpg.87194490fd6aeb2671390addcb0b64e9.jpg
Σε αντίθεση με την τυπική εμφάνιση ενός πράκτορα είναι η εμφάνιση του Σμιθ κατά
την επιστροφή του ως ιός, με τα γυαλιά ηλίου του πιο γωνιώδη σε σχήμα και τον ίδιο
να φοράει ένα μαύρο ρούχο αντί για το συνηθισμένο σκούρο πράσινο. [2]

Οι πράκτορες φαίνονταν να είναι άνθρωποι, αλλά συλλογικά δεν είχαν ουσιαστική προσωπικότητα, και έτσι κανονικά εργάζονταν σε τρίο όπου ένας πράκτορας είχε μια πιο καθορισμένη προσωπικότητα για συζητήσεις ή ανακρίσεις των bluepills. [1] Δεν φέρουν σήματα ή ταυτότητα οποιουδήποτε είδους, και φαίνεται να κληρονομούν αυτόματα και φυσικά την εξουσία σε οποιαδήποτε κατάσταση και από την οπτική γωνία οποιουδήποτε bluepill.

Οι Πράκτορες βοηθήθηκαν επίσης από ένα κρυφό σύστημα, μέσα από τα μάτια πολλών προγραμμάτων και bluepills, που παρακολουθούσε συνεχώς το Matrix για εκτροπές και ανωμαλίες. Ένα παράδειγμα αυτού του τακτικού πλεονεκτήματος ήταν όταν ένας άστεγος εντόπισε τον Μορφέα να βγαίνει από το Matrix, φαινομενικά λιώνοντας, μέσω ενός δημόσιου τηλεφώνου. Οι αυξημένες αντιδράσεις του άστεγου και μόνο ήταν αρκετές για να σκοντάψουν το σύστημα, προειδοποιώντας τον πράκτορα Σμιθ για το που βρίσκονται. Ένα άλλο παράδειγμα ήταν όταν ένας πράκτορας, χωρίς να βρίσκεται κοντά στην ανωμαλία, ειδοποιήθηκε από το κρυφό σύστημα για ένα "στοιχειωμένο" σπίτι το οποίο, στην πραγματικότητα, είχε μια δυσλειτουργία προγραμματισμού που διαστρέβλωσε και ανέστειλε τους νόμους της φυσικής. [3]

1367244187_The_Matrix_Dodge_this_28HD29_0893.jpg.144fee0f8740433838295f384d65ff8c.jpg
Ο πράκτορας Τζόουνς αποφεύγει τα εισερχόμενα πυρά του Neo κατά τη διάρκεια
της μάχης στην ταράτσα.

Οι πράκτορες αποτελούσαν επίσης σημαντική απειλή ακόμη και για τους redpills που συνδέονταν με το Matrix έξω από λοβούς και σταθμούς παραγωγής ενέργειας και οι οποίοι, ως εκ τούτου, δεν μπορούσαν να κατέχονται άμεσα. Αν ένα μέλος της Zion ανακαλύπτονταν από έναν πράκτορα συνήθως είχαν μόνο την επιλογή να διαφύγουν, με την κοινή γνώση ότι ο θάνατος περίμενε τον οποιονδήποτε που προσπάθησε να σταθεί ενάντια σε έναν πράκτορα. Ο προγραμματισμός ενός πράκτορα τους επέτρεψε επίσης να κάμψουν ή να παραβιάσουν τους νόμους της φυσικής ακριβώς όπως οι εκπαιδευμένοι redpills, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Και αν ένας redpill είναι αρκετά τυχερός για να νικήσει έναν πράκτορα, η νίκη θα είναι μόνο βραχύβια, καθώς ο Πράκτορας απλά θα κατέχει ένα άλλο σώμα μέσα στο Matrix για να αναστηθεί. Όταν ένας πράκτορας κατείχε ένα νέο σώμα, το sidearm, τα ενδύματα και η γενική εμφάνισή του μεταφέρονται όλα επίσης,[1μια διαδικασία που συνεχίστηκε με την αναπαραγωγή κάθε κλώνου Σμιθ. [2] Και λαμβάνοντας υπόψη πώς οι πράκτορες θα μπορούσαν ελεύθερα να καλέσουν τους συντρόφους τους, καλλιέργησαν μια τρομακτική φήμη ως αδυσώπητοι και σχεδόν ανίκητοι δολοφόνοι. [1]

800px-MatrixDesertEagle-7.jpg.a2b64999d5f3e0ec7fe215824347dbbc.jpg
To όπλο ενός πράκτορα: Desert Eagle .50AE.

Το κύριο sidearm ενός πράκτορα ήταν συνήθως το Desert Eagle που περιλαμβάνει .50 Action Express. Ο στόχος τους ήταν απίστευτα ακριβής, αποδείχθηκε όταν ο πράκτορας Σμιθ μπόρεσε να εντοπίσει και να πυροβολήσει τον Μορφέα στο πόδι ενώ πυροβολούσε μέσα από έναν τοίχο κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης του Neo και της Trinity. Και ενώ ο στόχος τους δεν ήταν εντελώς άψογος, χρειάζεται ακόμα απίστευτη ικανότητα για να κρατηθεί μια αρκετά μεγάλη απόσταση για να αποφύγει το στόχο ενός πράκτορα, όπως αποδείχθηκε από την Trinity, η οποία ήταν ικανή να αποφύγει πολλαπλούς πυροβολισμούς από τους διώκτες πράκτορές της. [1]

Οι πράκτορες ήταν επίσης επιφορτισμένοι με την εξάλειψη των εξόριστων, των αδίστακτων προγραμμάτων που είχαν ξεπεράσει το σκοπό τους μέσα στο Matrix, αλλά αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Πηγή. Ο Κλειδοκράτοραςτα Δίδυμα, ο Trainman, ο Μεροβίγγειος και ο Seraph ήταν αξιοσημείωτοι εξόριστοι. Όλοι οι πράκτορες δίνουν προτεραιότητα σε στόχους με βάση το πιθανό επίπεδο απειλής τους. Όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στον αυτοκινητόδρομο, οι Πράκτορες αγνόησαν τους Δίδυμους και εστίασαν την προσοχή τους στην εξόντωση του Κλειδοκράτορα ο οποίος, έχοντας τα μέσα πρόσβασης στην Πηγή, θεωρήθηκε πολύ μεγαλύτερη απειλή από τους Δίδυμους.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Upcoming Events

  • 1
   10 September 2022 04:00 PM
   Until 06:00 PM

×
×
 • Create New...

Important Information

You agree to the Terms of Use, Privacy Policy and Guidelines. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue..